icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

janeita
10. júl 2013

@zemruska je mi to luto ☹ skore zotavenie prajem.

janeita
10. júl 2013

@biba vitaj medzi nami 😉

biba
10. júl 2013

@janeita dakujem. . . . uz sa esiiim ako si tu budeme spolu stresovat a uzivat zaroven az do nasich velkych dni "D" 🙂

matabah
10. júl 2013

@zemruska drž sa!!!je nám to lúto..cmuk!!!

monteneger
10. júl 2013

@zemruska je mi to luto ☹

bea00
10. júl 2013
zemruska
10. júl 2013

@janeita
@matabah
@monteneger
@bea00 nevesajte hlavu za mna baby, zivot ide dalej. tak ako to vsetko zvladam sama seba nepoznam, to bude aj tou podporou partnera je proste skvely. a vysledky su poriadna divocina takze ja ich uz radsej nestudujem a necham to na lekarku nech vyriekne ortiel nadomnou 😝

barcelona94901
10. júl 2013
janeita
10. júl 2013

@zemruska je skvele ze ta partner takto podporuje.

zemruska
10. júl 2013

@barcelona94901 nie taaak ale takto prosim 😀 ja uz neplacem chcem sa dat dokopy a opat to necham na toho tam hore. ved aj toto kratke tehu bol dar od boha...len skoda ze sme nevydrzali do konca

mimamijami
10. júl 2013

@zemruska drzim silno paste do dalsich dni a tyzdnov...

os
10. júl 2013

@mysicka33 rozne... do jedneho roka vacsinou 🙂

barcelona94901
10. júl 2013

@zemruska držím ti palce

mrnousjana
10. júl 2013

@janeita len hodím celý sáčok kmínu (tiež celý nie drvený) do 3 až 4 l vody a nechám to povrieť cca 5až 8 min. potom nechám vyluhovať ešte takú hoďku a tak pijem, inak na to aby sme mali mlieko po pôrode treba ku kmínku pridať korenie anýz to je na tvorbu mlieka a budeš mať mliečko a ani ty ani malé nebude vôbec bolieť bruško 😉 takto som to robila pri mojej prvej dcére a nikdy sme nepoznali bolesti bruška, a kojila som cez 2 roky 🙂

janeita
10. júl 2013

@mrnousjana ďakujem velmi pekne za radu 😉 uz vidim ze dnes sa u mna vari kmin 😅

bea00
10. júl 2013

@mrnousjana to je super rada, to si niekde uložím, dakujem

e.l.i
10. júl 2013

@janeita ja som na PN už skoro dva týždne a budem na nej až do nástupu na materskú.

katkatt
10. júl 2013

@zemruska ahoj, ja som sem tiez patrila (nestihla som sa ani pridat, ze az ked bude knizka 🙂 len som si obcas citala) a uz sem nepatrim tiez. Ja som zacala krvacat v 5-6 tt a vtedy sa aj babo prestalo vyvijat. Tiez to berieme tak, ze mame jedno dietatko uz v nebi, lebo ono bolo nasim dietatom uz od pocatia a navzdy nim ostane a jeho dusicka moze teraz orodovat za nasu rodinu. 🙂 drz sa, mozno sa este v nejakej teme so spolocnym terminom stretneme 🙂 aj s ostatnymi z tejto temy, co zazili MA... ostatne baby, opatrujte sa a ponakupujte poriadne overaly a fusaky 😉

e.l.i
10. júl 2013

@katkatt
@zemruska je mi to ľúto...ja som to prezila pred rokom...viem čo prežívate...

ejkapod
10. júl 2013

@janeita , mojej kamaratke tvorilo vela mlieka ked pila vineu, naozaj to pomaha, skus aj to 😀

cerimi77
10. júl 2013

@janeita tak ty máš fakt naprd chrbticu, držím palce aby chrbtica vydržala teda, ja mám naprd platničky, pred operáciou som bola stále v predklone a doboku vysunutá a bolesti samozrejme, takže tehu by som určite nezvládla, operácia pomohla, aspoň načas, nie je to úplne ideálne, ale hádam to vydrží ešte toto tehu 😉
@kucanka ja som si dcérku tak naučila, že nočný spánok jednoducho trvá min 11h, či sa jej to páči alebo nie 😀 minulý rok som jej úplne zatemňovala izbu, aby mala tmu a pokiaľ som neprišla do izby a nezdvihla som roletu, tak bola naučená že je tma a treba spinkať 😀 teraz už jej nechávam odostreté, inak by vyspávala aj neviem dokedy, cez víkendy ťahá do 10h, aj teraz v lete, keď jej už od 6h svieti slnko do izby 😀 ja ešte stále kojím a zvykne sa mi 1x zobudiť, zväčša je to až nadránom, okolo 5h, nakojím a samozrejme že ide naspäť do postielky, teraz chodí večer o 21h spať, takže min do 8h musí drichmať 😀 ak spí dlhšie, cez deň už ju nedávam spať 😉
@zemruska je mi to ľúto 😔

mimamijami
11. júl 2013

@janeita
@cerimi77
no tie Vase chrbty si uz vytrpeli... prajem bezproblemove tehu 🙂

mimamijami
11. júl 2013

@cerimi77
s tym spinkanim nam potom das vsetkym navod a bodaj by sa to aspon niekomu tiez podarilo... ja som taky spachtos a teraz obzvlast 🙂 , ze by som to brala vsetkymi desiatimi...

mimamijami
11. júl 2013

@katkatt
klobuk dole, si silna zienka 🙂 nech silno oroduje a vyprosuje Vasej rodine, co potrebujete... krasne napisany prispevok 🙂 drz sa!

kucanka
11. júl 2013

@cerimi77 mne chodí spávať o pol ôsmej lebo dlhšie nevydrží 😒 včera sme skúšali nechať ho dlhšie. A o šiestej hore na mlieko. Ešte síce zaspal ale pred siedmou hore. Ale tak 11 hodín spí 😀 My bohužial rolety nemáme, ale moji rodičia hej. A vstáva tam rovnako. Dúfam že ho to prejde čím skôr a bude spať dlhšie.

b.bardyova
11. júl 2013

Ahojte koceny, tak sa k vam pridavam..sice oficialny termin budem vediet na dalsej kontrole :D budem rada ked mi poradite, len tak pokecame, kedze je toto moje prve tehu :D

kazunomiya
11. júl 2013

Ahojte, no ja mám takéto novinky: začalo mi asi od 6tt bývať ráno zle, ale skúšam s tým niečo urobiť. Mám teraz túto knižku: http://www.lpp.sk//index.php?cPath=2&products_i... tak usilovne študujem a od včera sa pokúšam riadiť odporúčaniami, ako by mala vyzerať strava v tehotenstve... (je tam dosť rád pre tehotné ženy, tak potešilo). Len tam radia strašne veľa mlieka, to asi nejak budem nahrádzať...

Dnes som bola na takých tých prvých veľkých odberoch a sestrička sa so mnou dohodla, že 24.-ho mi dá knižku, keďže nasledujúci deň pôjdem na dovolenku. Tak sa teším 🙂

Inak aj niekto iný tak veľa priberá ako ja? Ja som normálne veľmi štíhla, ale už vážim asi o 4kg viac ako pred tehotenstvom (normálne je u mňa veľký problém pribrať, teraz to ide raz-dva).

barcelona94901
11. júl 2013

@kazunomiya tak ja mám za sebou den normálneho jedla ,bez toho aby som po každom suste išla objímať wecko ,síce večer ma napínalo ,ale prešlo to,ešte sa ma drží spánok ,ospalosť

zbaštila som hrozno ,to je stále naj,naj potravina pre mna ,možem ráno,večer ,kedykoľvek
a mám za sebou makové rezance ,čo je uplne uspech,mala som obavy ako to bude,ked všetko ide von

to mlieko,ja som písala ,že mne strašne začalo chutiť,ale už to prešlo,odkedy som ho vyvrátila

ale jogurty sa ma držia ,to mám každé ráno a suché koláčiky

to priberanie,ja som mala pri prvom,teraz mi váha stála,ale tak nečudujem sa ,prekvapuje ma,že neišla dole 😝

ja 29tého idem na odbery,pre knižku a sono 🙂

ejkapod
11. júl 2013

baby mam brutalnu noc za sebou...celu noc ma prehanalo, grcala a stale ma to drží..neviete čo si mam dať aby to prešlo?? rano som dala len piškoty a čaj, ale som slaba...

kazunomiya
11. júl 2013

@barcelona94901 ja mozem nastastie jest snad cokolvek, len rano musim davat pozor kedy a co zjem, a ako rychlo. Nahodou celkom funguje ked jem trosku neskor, dlhsie spim v noci (aj ked teraz som zacala aj v noci chodit na wc, co je dost neprijemne, lebo sa niekolkokrat za noc zobudim...), najem sa aj dost neskoro vecer, a ked rano zjem nieco, co obsahuje aj sacharidy aj bielkoviny, presne ako odporucaju v tej knizke (a ako som aj niekde inde citala) - inak povedane, chlieb s niecim. Alebo ma este zachranoval maces 🙂 ten som si kupila hned na zaciatku tehotenstva aby som nieco mala vzdy so sebou. Problem je, ze mne sa rano stava, ze nemam chut jest, a vtedy mi aj pride zle, ak sa najem.
Inak lizatka proti nevolnosti su fantasticka vec! 😉
Teraz je mi akurat zle po tych odberoch, dufam, ze sa nejak spamatam. Nevolnost vraj vznika z kolisavej hladiny cukru, cize ked moc klesne. Obcas mi aj predtym prislo zle ked som nalacno vypila caj, a tiez som to pripisovala cukru. Ale takuto ako je v tehotenstve som v zivote nezazila...