icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

lucul
25. feb 2014

@matabah nevzdavaj to a malu prikladaj, mala ma 3tyzdne a to prichadza rastovy spurt tak je na prse castejsie ale neboj upravi sa to. Ja som pri prvej mala problemy ked mala 4t a tiez stres ze nic netecie ale nastastie ona ani za svet flasu len na prse zavesena tak pomocou homeo a malej tahu sme to rozbehli 😉

cukrik580
25. feb 2014

@sonulka81 nam povedali ze nemame balit, ze nam potom povedia ked pojdeme na klbiky, tak dufam, ze to bude ok, v nemocke ked ho pozerali, tak bolo dobre 🙂
@biba tak trosicku to mam aj ja, ze idem cez bolest...ale mna len omina to otvorene miesto...inak ma to skoro vobec neboli,ale straaaaaasne svrbi 😀 podla mna to je len v hlave...a aj tie lytka boli asi v hlave...ja som sa podvedome bala ze mi praskne ta rana, tak som sa vobec nezatazovala, len co bolo nevyhnutne a uz ked sme isli domov aj k dokyne po schodoch hore dole, doma tiez tak ma tie lytka zacali tak boliet...nakoniec to je asi len svalovka, ako som bola na pohotovosti v nedelu s tou ranou otvorenou, ked povedal, ze je to ok, len nech sa to zahoji tak mi vnutorne tak odlahlo, prestala som sa tak krcit a chodim vystreta, rozhybala som lytka a neda sa to porovnat, nie som este 100% ale citim sa o tisic % lepsie 🙂 dufam, ze sa das coskoro dokooooopky 🙂

lucul
25. feb 2014

@katty137 skus iny typ cumliku ja som kvoli tomu aj prvu naucila na cumel najprv si zo mna robila dudel a potom prsty. A v pohode sme sa kojili 20mesiacov a teraz tiez ale ma ho len v noci co odmieta prso len si cucne a dudka tak to radsej nech dudluje dudel

cukrik580
25. feb 2014

@lucul tak my mame spurt asi od narodenia 😀 aj ked teda mne mlieko tecie pruuudom aj keby kojim stale len s jedneho...vdaka panu bohu, dufam, ze to tak zostane...

cukrik580
25. feb 2014

@miky132 aj ja pijem vinejku, mozno z nej som ako dojka 😀 aj jeden gravimilk denne a sem tam pol litra cajiku kojaceho 🙂 a vela vody, cim viac tekutin pijem, tym citim ze mam mliecka viac a viac...len sa mi nejak neda zahojit prava bradavka, aj z toho prsa menej kojim, nech sa zregeneruje, kojim uz az ked omiiina ze je preplnene 😀 ale nejak sa nechce dat doporiadku...stipe pali boli ale nevzdam sa aj keby co bolo 🙂 verim ze sa to da doporiadku 🙂

miky132
25. feb 2014

@cukrik580 a čo si si na tu bradavku dala?ono veľmi pomáha keď si na to boľavé vytlačíš svoje mliečko a necháš zaschnúť.šikuľka🙂no ja to striedam vinea, pivo samozrejme veľa tekutín, ale hovorím jeden pohár čierneho nealka piva a hneď cítim ako sa mi nalejú...len škoda že zatiaľ som ho našla iba v kauflande...čaje na kojenie nepijem iba čisto feniklový bio,lebo od alergologičky viem že v tých čajoch niektorých je veľa bylín a spôsobuje to veľa alergíí a aj chodia s bolesťami bruška u detí, ale to je na každej z nás viem že mamičky ich pijú vo veľkom.

cukrik580
25. feb 2014

@miky132 ja tak kazdy druhy den pol litra, nepijem ho vo velmi velkom 😀 hej, necham zaschnut mliecko a potom si davam bud 100% lanolin alebo taku masticku z dm...ten lanolin je lepsi, ale stoji 10e 10ml a mam ho od stvrtku a skoro tam uz nemam ☹ to je strasne moooc penazi...

miky132
25. feb 2014

@cukrik580 aj tá masť z dmky obsahuje lanolín,no je to dosť....

barcelona94901
25. feb 2014

baby tak včera herečka zaspala po pol jedenástej no noc bola super až okolo pol piatej si cucla a spala do pol osmej, no a teda zaspala až terazuž sa mrví,kvoli brušku..unavená je
ešte feniklový čaj si kupim,máme už aj my kvapky,ale teda nezaberaju a pijem acidko,veľa tekutín ,všetko neperlivé vody a už neviem teda čo jesť,či nejesť,,nafukuje nás uplne vsetko a mám chudobnu stravu,teraz aj menej priberáme ,uplne priemerne ,oproti začiatkom

cukrik580
25. feb 2014

@barcelona94901 ten moj je hore od 7 :-/

lucul
25. feb 2014

baby a mne zas pomaha 100% jablkovy dzus na tvorbu mlieka 🙂

ivmani
25. feb 2014

no mne na tvorbu mlieka nepomaha nic a to som skusila skoro vsetko co pisete...dokonca som mala pocit, ze aj z nealka piva som opita 😀 aj ked maleho prikladam z tej trosky co si vytiahne sa nenapapa 😒 a on je velky papkacik

nadanka
25. feb 2014

@cerimi77 ides normalne podla macingovej aj ked kojis?

biba
25. feb 2014

@cukrik580 tak ja som dnes zacala cielene cvicit,prve cviky mam za mnou a je mi lepsie,no potrebujem proste viac pohybu aj pre seba a svoje vnutornosti 🙂

jeessie
25. feb 2014

@biba a co cvicis po cisarskom? ja som tiez mala SC a nieco by som pomaly aj ja cvicila, ale sa bojim o tu jazvu, predsa len su to este len dva tyzdne...

cukrik580
25. feb 2014

@biba no moja len opatrne nech sa ti to neotvori jak mne... :-/

katty137
25. feb 2014

@lucul no veru skúsila som, všeličo, taký typ, onaký typ, nič, vôbec nič... uvidíme, možno na niečo natrafíme 🙂 dúfam...

baby, dnes som konečne zvládla viac chodiť, dnes sme "zmákli" 2hodinovú prechádzku a vôbec som pri nej neodkvacla doma ako hadrová panenka :D konečne :D

matabah
25. feb 2014

@miky132 ved som tej laktačnej volala dnes už 2krát,ale je zlatá,snaží sa tiež...ale už máme aj nutrilon,pre istotu,a začala som pit od včerA ČAJ ZO SENY A BENEDIKTU,EŠTE SI MÁM OBJEDNAT N EJAKÉ KAPSULE ŽE SKUSIME... len odkedy prikladám tak často,taak ma bolia tie cicky 😅 😅 😅 natieram...
ten nutrilon,no uvidím,hádam ho nebudeme musiet dat,ale ak aj,tak že radsej z lyzičky...no ako sa poznám,ak ho raz použijem tak sa k nemu rýchlo budem vracat...uvidím teda..
@katty137 dnes sme aj my opat vytiahli cumel,tiež ho predtým moc nechcela,dnes prijala....ona by bola inak stále na cicíku,a dnes je ovela kludnejšia,priatel jej ho strčil,kým som doobeda bola u dr.,lebo plakala riadne,,tak dúfam to nejako zvládneme všetko k spokojnosti...

matabah
25. feb 2014

@lucul ved sa SNAŽÍM,SNAŽÍM....aa teda dudel vravíš v pohode,aj ked kojíme...?lebo už neviem,čo mám počúvat čítat atd.....ale aj baby v nemocke vraveli,nech jej dám,že by inak bola furt na cicíku,a bez neho to tak aj je,,,tak sme ho dnes vytiahli..tam sa dr na to hnevali,ale dali aj ostatné niektoré....aj jablkový sžús som tiež skusala...ale rozmyslam nad hroznovou stavou nejakou....a pojdem kupit aj pivo čierne....ved ked to vsetko popijem,tak ani vodu už nemusím,lebo 3krát denne caj pol litrový a ešte ostatné...no to je tekutín hodne 😉 😉 😉

lucul
25. feb 2014

@katty137 starsia chcela zo zaciatku jeden ze pre kojene deti a potom kaucukovy s gulatym zakoncenim, teraz tato taky rovny z aventu

lucul
25. feb 2014

@matabah hlavne klud 😉 mala potrebuje hlavne kludnu a spokojnu maminu

biba
25. feb 2014

@jeessie jej neboj sa,robila som uklony do stran v stoji,pritahy noh v lahu jemne sklapacky s kazdou nohou samostatne,pricepsove kluky v sede proste opatrne zacat jednoduche cviky 20-30 opakovani,3-4 serie,hlavne pocuvaj svoje telo 🙂

katty137
25. feb 2014

@matabah vidíš a ja mám práve opačný prípad, nemôžem toľko piť a som taaaaaaaaaaaaaak strašne smädná... každá máme niečo... dúfam, že ti čoskoro všetko pôjde presne tak ako má 🙂 nebojkaj, zvládnete to...

Inak, zatiaľ ako tak aspoň na chvilinku drží klasický hrkací 🙂 uvidíme, ako ďalej 😀 😲

biba
25. feb 2014

@cukrik580 ako otvori??? Ved je to zasite, a ako by sa to otvorenie prejavilo? Lebo nemam pocit,ze by to dako reagovalo,teda aj ked to sledujem v zrkadle,rana drzi pohromade tak snad to tak aj ostane,ale musim sa hybat,ved som uz 2tyzdne medzi 4 stenami a zacina mi sibat 🙂

katty137
25. feb 2014

@cukrik580 ja som zo začiatku tiež mala problémy s bradavkami, kým si zvykli a používala som cicadermu... je to homeo, veľmi mi to pomohlo... najprv som dala mliečko po napapní na bradavku, nechala vyschnúť a potom dala mastičku, nemusí sa ani zotierať, takže malá pila takto a pomohlo... tak možno ak skúsiš, pomôže aj tebe

nadanka
25. feb 2014

to som tu uz ostala isto sama 2v1?

anaja81
25. feb 2014

ahojte,
my sme sa vcera rozrastli o dalsieho clena....o 13.15 sa nam narodila Stela s mierami 3710g a 51cm...mliecko zatial nemam, ale po sekcii je to normalne, ze chodi neskor....tak sa zatial zotavujem a malu mi nosia parkrat do dna, ze sme aspon co to spolu....

nadanka
25. feb 2014

@anaja81 gratulujem hlavne vela zdravicka a rychle zotavenie obom 🙂

cukrik580
26. feb 2014

@biba sak aj ja som to mala zasite...a jeden prudky pohyb a spravila sa dierka...zacalo mi z toho vytekat...tak pohotovost...nastastie je to len vonkajsie sitie vnutri je vsetko ok...a nebol to hnis...tak musim dezinfikovat a susit no ale ako sa okolo maleho vrtim tak neviem veru kedy sa to zavrie...
@anaja81 gratulujem.mne sa spustilo druhy den po sekcii 😉
@katty137 kolko stoji ta cicaderma?

matabah
26. feb 2014

no ahojte,tak zdá sa ,že mliečko sa tvorí celkom fajn,pijeme tú senovku a benedikt,čo kázala laktačná..aj ked večer sme prikrmili nutrilonom,ale cez den včera bolo fajn a ani večer nebol krik...len máličko...tak pekný den!!!
@ivmani skús to aj ty,by sa ti rozbehlo znova možno.. 😉