Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Zdá sa že viaceré tu bojujeme s babatkovskym režimom,nuž čítala som že do 6týždňov by sa to kus mohlo upraviť...U nás bohužiaľ už dokrmujeme,malá mi cez deň vytaha všetko,a večer je hladna,tak na noc dostáva už druhú noc sunar, raz a potom v noci cucka čo sa mi naplní... Kúpila som si aj homeo na laktaciu, veľa pijem,často som ju prikladala, aj každú hodinu niekedy,no mlieka sa mi viac netvorí ☹ som z toho smutná, dva dni som preplakala, že som nemožná ☹ zajtra poradňa,som zvedavá čo povie dokt.nato že už dokrmujeme, snáď nebude problém... A dáme aj ušká prepichnut zajtra,tak bude plaču chudatko
@amanda683 aj ja dávam cez deň Simonka inde spávať ako do postielky, cez deň ak nie sme vonku, tak ho dávam spať do tej vložnej tašky do kočíka a tú si premiestniť kde potrebujem.... aká bola posledná noc? zasa zlá? .. nemám dočítané, ak sa to opakovalo, tak ho cez deň nenechaj toľko spinkať, zobuď ho.... ale viac ako hodinu-max dve by som ho nenechala byť hore, aj tie 2hod už je veľa, potom nemôžu zaspať z únavy, aj keď sa to nezdá, ale takéto malé detičky ešte viac nevydržia.. teda vydržia, ale potom nemôžu zaspať .. toto sme riešili pri dcérke, tiež do 1-2h v noci nemohla zaspať a nosili sme ju nastriedačku 😝 som sa vždy desila každého večera a noci, našťastie keď sme ju nenechali tak dlho byť hore, sa to upravilo 😕
@veronikapodolska len aby si takto neuspávala dieťa už stále 😝 mám kamošky čo takto uspávali dieťa do 3r a mali z toho už nočné mory, lebo inak zaspať nevedeli, a čím bolo dieťa staršie, tak to udrncávanie v kočíku sa predlžovalo na hodinu-dve ... na takéto by som ja nervy veru nemala 😕 😝 ... a aj Simonko papá tak trochu na etapy, po zobudení sa nahlce rýchlo, potom sa odpojí a zväčša sa vykaká, ja ho držím nad miskou, a ak už nechce kakať, tak mu dám čistú plienku a oblečiem ho, to sa trochu preberie, tak potom zasa priložím a papá, ak sa pustí, dám odgrgnúť, ak ostane kľudný a pomaly mi zaspáva na ramene, tak uložím do postielky, ak je nekľudný, alebo hľadá ešte prso, tak ešte skúsim ponúknuť prso, ale to už zväčša nechce, len sa potrebuje pošponovať, povykrúcať 😉
@20erika07 uplne ta chapem, ja som tiez bola na zaciatku nestastna, ze nemam dost mliecka, mala sice neplakala, ale ani nepriberala. skusala som vsetky recepty, co som poznala, ale podla mna mi najviac zabral gravimilk. baby to tu spominali, tak som vyskusala a fakt mam pocit, ze mozno prave to mi pomohlo. tak, ak si este neskusala, vyskusaj aj toto. je to taky mliecny napoj v prasku, da sa kupit v tescu alebo v lekarnach.. ale hlavne sa nestresuj, ak to aj nepomoze, asi to tak ma byt a babatko hlavne potrebuje spokojnu maminu..🙂
@jeessie odporúča sa, ak majú deti prehodený denný a nočný režim, aby cez deň spali inde ako v noci, Simon spáva v postielke v spálni, cez deň je buď v šatke alebo v kočíku, alebo spí u svokrovcov a ak sme doma, tak ho nedávam cez deň do postielky, ale nechám ho vo vložnej tašky od kočíka a tú dám, kde potrebujem, buď do spálne k oknu, alebo aj do obyvačky, cez deň spí za svetla a miernom hluku, na noc ide do postielky, má tmu a ticho 😉
@20erika07 ja myslím, že doktora sa nemusíš báť kvôli tomu, že prikrmuješ, doktori práveže radi predpisujú UM, hlavne ak dieťa málo priberá, lebo to je pre nich najpodstatnejšie.. aspoň pre väčšinu z nich, takže kľud... a ohľadom prepichovania ušiek.... ja som svojej dcérke nedala prepichnúť ušká, mne to príde veľmi nepodstatná a zbytočná vec na to, aby som svoje dieťa zbytočne stresovala a nechala ju pichať viac ako je to fakt nutné, lebo tých pichancov si ešte užijú až až... za chvíľu začnú povinné očkovania 😝 takže kvôli nejakému "zvyku" či tradícii to môžem oprdieť, jej naušnice nechýbajú a mne už duplom nie... som si povedala, že to rozhodnutie či chce mať náušnice a kedy nechám na ňu, nech sa ona potom sama a slobodne rozhodne a nech si zváži pre aj proti... a druhá vec, že ak by sa rozhodla, že to predsa len chce podstúpiť, tak by som predtým chcela navštíviť nejakého odborníka na akumunktúru, resp. toho kto vie kde sú na ušku dôležité body, ktoré by sa nemali prepichovať....
a my sme mali včera 1mesiac 😉 ... zajtra ideme 1x na poradňu, tak som zvedavá koľko pribral, ale líčiská má riadne už 😀 😀 😀 ale aj tak sa asi nebudeme chytať na pôrodné váhy niektorých februárových zlatíčkok 😀
zeny pomooooooooooooc
Lukasovi sa to vobec nezlepsilo, ani pri tom imazole a rybej masti co pouzivame... a vyzera to tak, ze ho deru tie jednorazove plienky... ma to presne v tych castiach ako su gumicky... ako zabezpecit vyliecenie a aby sa mu to znovu nerobilo??? .. som rozmyslala aj nad latkovkami (nemam ich dost, len zopar)... ale aj tie bavlnene latkove mi pridu strasne riedke a drsne.. skor si viem predstavit ze mu to viac rozdrazdia... co mam robit?????
Malý Pepo sa narodil 28.2.2014 o 14hod. 2900gr a 48cm... Mlieka máme aj na rozdávanie, v utorok ideme dom. Inak tu v Brezne je úplne súper. Perfisne varia a je tu fantastický personál. Od upratovaciek až po lekárov... Držte sa. Zatiaľ.
@os a pod látkovými plienkami máš namysli len tie klasické štvorce? alebo si pozerala aj iné, čo sa dnes používajú, látkové nohavičkové plienky, že to je ako jednorázovka, akurát to nevyhodíš do koša ale operieš? tých látkových plienok je dnes veľa druhov, rôzne materiály.. stačí popozerať, napr. www.latkovky.sk, alebo www.latkoveplienky.sk, ... určite je to zdravšia alternatíva jednorazoviek, len ide o to, či to má odraté kvôli mechanickému používaniu, alebo má alergiu na nejakú látku čo je v jednorazovkách, možno sa to odralo len tým, že to mal moc utiahnuté, či? ak je to alergická reakcia, tak odporúčam látkovky... tie odporúčam tak či tak, pre mňa to bola jasná voľba 😉
u nás káááásne jarné počasie, sme boli s obidvoma krpcami vonku na ihrisku od 11-13.30h, Simonko spí celý deň, zatiaľ nemal žiadnu bdelú fázu, len čo sa napapal a spal ďalej, som ho spiaceho preniesla do kočíka, vonku keď sa zobudil som ho aj nakojila a ťahal zasa tie svoje 3h 😀 nepotreboval ani kakať ani odrggávať, len si trochu cucol a spal, som myslela, že sa skôr zobudí, keď len trošku papal, ale spal normálne, ja som si doma stihla aj navariť obed a najesť sa, potom sa zasa on napapal a spí doteraz 😉 nemám dcérku doma, tak sa normálne že nudím a vysedávam na MK.. idem radšej pračku vyvešať 🙂
@cerimi77 aj my máme dnes podobný deň,aj navarila som,aj vonku sme boli,aj pozehlit čo to som stihla,dnes mala od rána 2hodinové intervaly medzi papanim a spinkanim, vonku spala 3hodky, teraz sme sa okupkali, spapala z jedného prsa,a zaspala na 10min a teraz papa aj z druhého, malo jej bolo,no dúfam jej bude dosť kým sa mi znova naplní, dnes by som chcela sunar vynechať, vody som už toľko popila tretiu fľašu som otvorila a stale ma smadi... Skúsim ešte ten gravimilk zohnať,mozno mi to pomôže viac ako tie homeo... Pocuj a to dokedy môžem brat tie homeo? Je to nejak obmedzené?
@cerimi77 no zobudit,ale ako ? On sa zobudi maximalne na papanie a ako dopija flasu,uz zasa drichme 😀 Aj ked ho obliekam von,tak spi,ked ho idem kupat,preberie sa az vo vode... no je to "šovka" s nim 🙂 Tato noc bola trosku lepsia ako predosle,zaspali sme o pol dvanastej a bol hore iba na papanie dva krat,nebolo kukanie do stropu,tak som sa ako tak vyspala.No uvidime dnes.A tiez mam mindraky z kazdej prichadzajucej noci.Ako som sa predtym tesievala do postele,teraz len sa zacne stmievat a na mna uz ide nervozita,co ma zasa do rana caka 😒
@cerimi77 no moja,skúšame ten nočný spánok,o siedmej vždy zaspi po kúpaní a napapani, ale o deviatej sa vždy zobudí a sme hore do 1-2h,pekne sa znova napapa,vykaka a aj tak vyvadza a očividne je to tým že nevie znova zaspať,lebo aj keď už zaspava,strhne sa a plače,puci sa,tak ju hladim, a takto je to dookola do tej 1-2h,potom už spí do 4-5h...tak neviem ako na ňu,je to podobné ako si mala s dcérkou,no neviem,zatiaľ nezaberá to ukladanie na nočný spánok do siedmej...poraď ešte niečo mojka 🙂
@20erika07 ahoj..my sme ten istý prípad...2 týždne sme bojovali,že kolika,kolika...večer alebo v noci ukrutné plače a nakoniec sme zistili,že bola hladná...predpísali nám nutrilon a odvtedy utalo...aj cuckáme z prsníka,aj dokrmujeme,a už aj cez den...tiež som bola z toho na nervy,taak velmi som chcela kojit plne,aj som plakala a cítila sa ako neschopná a nestvorená na rodičovstvo atd atd,,ale už som sa s tým nejako zmierila,aj ked miestami to ešte dojde...len akurát to,že nevieme,kolko má z cicíka a tak zaraábame aj na 3krát...ale včera večer už vypila 120 ml...sme len kukali,jak to stiahla...a pijem na mlieko čaj z benediktu lekárskeho a senovky gréckej....to pomáha celkom fajn...len lavý prsník ma páli a štípe,už aj mimo kojenia,dr vraví,že to je normálne,kým ho nemám červený zapálený,tak nič.. 😒 😒 😒 ,niekedy už mám strach jej ho aj dat...ale vydržím teda ešte aspon počas toho 6 nedelia...
a kolko platíte za náušničky,myslím nastrelenie...my pojdeme v piatok,na poradni...naša má 5 eur za ucho..aj plačkala??som zvedavá 😉
@cerimi77 porad prosím,čo to može byt,ked kojím tak v lavom prsníku ma páli a štípe vo vnutri,nemám ho ani červený ani nejaký hrčatý atd...aj ho vyprázdni,aj som včera z neho pekne odstriekala...a tieto pocity trvajú už aj po kojení,nielen počas...aj masírujem,ked som v sprche pod horúcou vodou...omína ma to aj len tak pri chodzi...volala som dr.,ale že to je nič,pokial nemám červené atd...čo si na to dám....?
@matabah s ľavým prsnikom mám presne ten istý problém,veľmi ma bolí hlavne doobedu po noci... Dnes už na mňa niečo lezie,večer hlava,dnes zima,dúfam mala neochorie odomna, dnes je strasne nespokojna, teraz konečne zaspala... Dnes jej ani nedám prepichnut tie ušká,keď je taká... A večer tvoja mala v pohode? Neplace v noci dlhé hodiny? Aj táto včera stiahla po kojeni ešte 120ml... A mám pocit že stále jej je málo,lebo pri každom puceni sa,pcha prsty do úst ako nepricetna aj po napapani niekedy...
@saxxxana blahoželám, tiež riadna baba 🙂 rýchle zotavenie a veľa mliečka prajem 😉
@zuzkafuny blahoželám 🙂 a veľa mliečka aby sa tvorilo aj naďalej v takej sile 😉
Cawte baby, ja som tu bola ani nepamatam kedy. Natalka sa mi narodila 7. februara, važila 3490 g a merala 51 cm. V noci prespime 6-8 hodin, cez den ju budim na papanie pravidelne kazde 3 hodinky a vecer po kupani sa napapame a do hodinky, hodinky a pol papame zase, aby sme mohli spinkat celu noc......Vsetkym vam prajem pevne nervy a hlavne vela, vela mliecka a vela radosti z drobcekov. 🙂 ;)
@20erika07 odkedy papa aj nutrilon,tak utalo našim plačom,neplače takmer vobec,iba ked ju nechám trošku čakat na papanie,lebo ked jej dáme hned,tak sa hrá a natahuje to...pomaly sa učíme aj s tým umelým mliečkom...aj teraz pýtala a nepapá,tak asi chcela len pomojkat a hlad až neskor🙂
naša tiež cmúúla a cmúúla prsty,dudel vypluje vačšinou,tak sme ju pchali,ale teraz už nechávame trocha vyhladovat,včera po dlhej prechádzke spapala najlepšie,ved musí aj pomrnčat troška..
no,ten prsník...idem si teraz odsat,som zvedavá...tuším aj mna castejsie boli po noci a v noci...ale videla som,že baby písali,že može byt citlivý na zimu,...ja nenosím podprdu,taak možno začnem...lebo ked sa aj dotknem prs,tak mi až zle príde,jak to zacítim..ten lavý betár neposlucha ma 😕
@jajuska22 dakujem,noo kojím z oboch,ked kojím...ale len ten lavý zatial tolko páli...to nejaký týžden pozorujem takto...uvidíme,skúsim nosit podprdu,že može mu byt vraj aj zima...lebo nenosím zatim..tečú mi,len ked má byt kojenie..
a mna to štípe ked z neho pije,a potom už aj po kojení začalo...druhý je zatim v pohode... 😉

@cerimi77 a to cez den ho nechavas spinkat v inej miestnosti alebo ako rozlisujes, ze teraz ho ukladas "na noc"? lebo nasa spinka v koliske aj cez den a neviem ako by som jej naznacila, ze teraz je noc a teraz den..