icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
3. mar 2014

@20erika07 tieto homeo myslím môžeš papať dlhšie, neviem o tom, že by to bolo nejako obmedzené, ja som ich brala tak týždeň po pôrode možno, na 7. deň sa mi tak naliali prsia, že som ich potom už vysadila a viac neužívala, tak skús aj ten gravimilk, príp. aj čaje na podporu dojčenia 😉

cerimi77
3. mar 2014

dnes sme boli na poradni, takže za 1mesiac +1,5kg a + 8cm 😕

cerimi77
3. mar 2014

@amanda683 a šteklenie trošku po líčku by nepomohlo? s prebúdzaním nemám skúsenosti veľké, lebo ja som neprebúdzala, dcérka nebola až taký spachtoš, keď bola takáto maličká, aj keď noci a hlavne večery boli horšie a Simon spí rovnako cez deň aj v noci 😕 a na tie mindráky z každého prichádzajúceho večera si veľmi dobre pamätám aj ja 😕 😝
@cukrik580 tak drobček bol aj Samko 😉 ale o kúštičok sme boli predsa len menší, Simon mal 3000g a 46cm 😉
@20erika07 tak zaspinká ti pekne, otázka je, prečo sa tak skoro zobudí a prečo potom nemôže zaspať... inak s opätovným zaspávaním mala aj dcérka problém, tiež bývala 1-2h hore pri každom nočnom kojení 😝 ... zaspáva ti pri kojení? napapá sa dostatočne? ...príp. môže byť moc napapaná a môže to byť aj bolenie bruška, čo jej nadajú zaspať... plače? a ak v noci vyvádza čo robíš? berieš na ruky ? a cez deň ako spí, lepšie ako v noci? nemá otočený režim? ... my keď sme boli v tom začarovanom kruhu a plakala nám aj na rukách, tak sme ju jednoducho nechali v postielke plakať, chodila som k nej, pohladila, porozprávala a odišla, takto som k nej chodila v 10-15min intervaloch, prvú noc fakt dosť dlho, ale každým dňom sa to zlepšovalo, a ako som písala už, že dieťa by malo ísť do postielky bdelé, ak ti zaspí na prse a také spiace ho dáš do postielky, ak sa preberie potom v postielke, môže byť dezorientované a bojí sa, nevie kde je, lebo posledné čo si pamätá je mamina náruč a prso 🙂 takže zobudiť, prebrať, povedať že ide do postielky spinkať a položiť, pohladiť, odísť 😉
@matabah tak áno, dôvodom plaču môže byť jednak bolenie bruška ale aj naopak hlad 😕 fajn, že ste prišli na príčinu prečo malinká plačkala a je lepšie, tebe aj jej, ako som písala, dojčenie je super, ale v prvom rade dieťa potrebuje spokojnú, odpočinutú a usmiatu mamičku 😉 a my na predpôrodnej príprave sme si mali aj bradavky masírovať takou tou draplavou špongiou, že aby si bradavky zvykli a potom toľko neboleli, ja som to teda nerobila, lebo mi to nebolo vôbec príjemné, zo začiatku sme si museli zvyknúť, ale nebolo to nikdy také strašné, že by som nemohla kojiť, alebo potrebovala klobúčky a pod., a na tie naušničky si sa pýtala mňa, či tak všeobecne? ... lebo ja som dcérke náušničky nedávala, aj keď moja pedina nastreluje, som písala dôvody prečo nie 😉
@jajuska22 tak gragulujem k prespanej celej noci, fuha, na to si my asi ešte počkáme 😉 a čisto kojíš? mne sa Simon budí na papanie každé 3h, len túto noc ma nechal dlhšie pospať a budil sa po 4h 😉
@matabah a to ako sa ti dá, že nenosíš podprdu? 😕 nikdy, alebo to len teraz? .. tak ja musím teraz v podpsenke aj spávať, lebo ak kojím, tak na voľnom prse musím mať zbierať mlieka daný, inak by som mala mokré celé pyžamo, nehovoriac o tom, že keď je čas papanie, tak mám prsia už dobre naliate a mlieko tečie už popredu 😕 😀 a ja pri jednom kojení dávam len z jedného, aj tak ho nevypije celé, dokonca aj pri druhom kojení ešte ponúkam to isté prso, aby fakt dopil čo najviac aj to zadné mliečko 😉

sonulka81
3. mar 2014

@cerimi77 a stačí len z jedného?koľko ho máš na prse kým ho odstavíš?mne malá po 15-20min zaspí ale spí aj 4 hodiny,ak by mala málo asi by hečala...ja som chcela min týždeň kúpiť UM lebo bola skoro do dvoch hodín stále napojená na dide...ale nejako sa to ukľudnilo teraz

cerimi77
3. mar 2014

@sonulka81 ak prespala 4h, tak tiež myslím, že jej stačilo, ja dávam pri jednom kojení len jeden prsník, zatiaľ stačí, ani ten nevypije celý a ponúkam ten istý a pri ďalšom kojení, Simon zväčša pustí sám prsník a je hore, niekedy zaspinká, tiež to trvá tak 15min dokopy, lebo ja pri kojení držím Simonka nad miskou, ak sa vykaká, tak prerušíme kojenie, zväčša sa aj on sám pustí, ešte podržím nad miskou aby sa vyčural, potom zabalím do plienky a ešte znovu priložím ... a ku koncu kojenia, keď už neťahá stále, tak ešte stláčam prsník, aby vyšlo a napil sa čo najviac zadného mlieka ešte a keď sa dokojí, tak si skontrolujem, či mi ide z prsa ešte mlieko, ak by náhodou nešlo, tak by som skúsila ponúknuť aj druhé prso, ale to sa nám ešte nestalo 😉

matabah
3. mar 2014

@cerimi77 to ste teda riadne narástlii....to až tolkoo??my ideme v piatok,už sa neviem dočkat🙂
o naušničkách som Erike písala...neviem už ani..mám v pláne v piatok tiež dat nastrelit...
no podprdu nenosím momentálne...koli vetraniu od porodu,nemám velké prsia a tiež mi tečie,ked už máme papat atd...ale inak v pohode bez toho,no už začnem,lebo a mi aj zdá,že mi riadne klesajú 😀 😀 😀
ja kojím z oboch,aj 2-3krát prestriedam...ale je málo zatím...dnes som si dala aj pivo tmavé už...no uvidíme...aspon v tomto 6nedelí,nech cucká ešte a potom ked aj nebude mlieko,čo už...a možno práve tým,že sa s tým zmierujem,tak nabehne to mlieko...
ja som ti písala ohladom pálenia prsníka,ale dnes poobede to pálilo nejako menej...no uvidíme..vydržíme to..

katty137
3. mar 2014

Ahojte babulky, tak som tu zase po dlhšom čase... akosi sa mi vôbec nechce písať, keď mám chvíľu času, som rada, že si sadnem... 🙂 malinká je úžasná... stále máme síce poriadne problémy s bruškom, grckáme a prdíme ostošesť, ale s veľkými problémami, ale inak ukážková... stále sa budíme každé 3 hodinky bez rozdielu dňa a noci, raz za čas sa stane, že natiahne na 4-4,5 hodinky, ale to je málinko... ale inak viacmenej všetko v poriadku... som šťastná hlavne z toho, že už nemusím odstrekovať... Mám ale problém s papaním, jem len kvôli tomu, že musím... vôbec mi nechutí, ale sladké by som veru mohla 🙂 xixi 🙂 ale to sa spraví tiež...

Baby, ako ste na tom s krvácaním po pôrode? akosi si neviem spomenúť, ako dlho som ešte špinila a krvácala pri prvej... malá sa narodila 16.teho a stále špiním a keď dáme dlhšiu prechádzku, tak krvácam... nie je to také, že by mi tam nechali kúsok placenty, to krvácanie vyzerá inak, ale neviem ešte ako dlho to môže trvať, neviete niektorá??? už ma to nebaví, nenávidím vložky a som z toho celá umrndžaná 🙂 doma ani tak nie ako na prechádzkach, to ma ide poraziť 😝 😝 😝

sonulka81
3. mar 2014

@katty137 no ja som skončila presne na 5týždeň malinkej...ale ten posledný týždeň sa striedal s dňom čista s dňom špinenia...

bea00
3. mar 2014

@katty137 ja som prestala po 4týždňoch, aj mne sa zdalo že to už je dlho ale chvala bohu to už prestalo.

katty137
3. mar 2014

@sonulka81
@bea00
Ďakujem baby za info 🙂 som sa trošku o tom informovala aj na nete, kým som mala trošku čas... tak sa ešte načakám :( ach joooooo, nevadí, aj to prejde 🙂 mne len tie blbé vložky fakt vadia 😀 😝

cukrik580
3. mar 2014

@cerimi77 no nato ze mi ho vybrali tri dni pred terminom 😀 som cakala ze bude dlhsi 😀 ale nevadi...dorasteme 🙂

sonulka81
3. mar 2014

@cukrik580 ako sa mávate?čo svokra varená pečená?

cerimi77
3. mar 2014

@matabah no tiež som sa nestačila čudovať, akože čakala som, že pribral docela dosť, lebo to aj ja sama vidím, líčiská má veľké a aj bruško....ale až toľko som fakt nečakala 😀 simonko dobre papá a spinká.... a veru, nevypije mi celý prsník na jedno kojenie, kľudne by som mohla kojiť aj len z jedného aj 3 kojenia po sebe asi, za tie 3h sa to stihne doplniť, teraz čakám kedy sa zobudí, lebo ľavý prsník mi ide odpadnúť aký je ťažký a tvrdý už 😀

aplless
4. mar 2014

@katty137 no toto aj ja riesim my sme13 a tiez by som rada mala pokoj tiez mam len take slabe rozmyslala som nad tampinom ci si mozem sat ale bojim sa na noc chodim bez len na tej podlozke spim rana uz je fajn

cukrik580
4. mar 2014

@sonulka81 jaj moja jak som mala mliecka na rozdavanie tak teraz Samkovi nestacim tak som dmutna...bradavky sa nestihaju regenerovat lebo je stale hladny... ☹ a svokra...no neni varena pevena ale ona dokaze vytocit aj bez navstevy predsa 🙂

os
4. mar 2014

@20erika07 napadlo mi... kupanie a napapanie daj rano... mozno si bude mysliet ze je "noc" a vyvadzat bude cez den 😀 ... na poradni nam hovorili, ze ked je "zle" po kupani.. tak kupat rano...

os
4. mar 2014

tie jednotky mu nie su male.. lepim ich na brusku tak, ze sa prekryju.. takze pohoda...
.. vcera som cez den skusila nechat ho len tak volne... teda... dala som velku plienku len navolno, poprikryvala a nechala na tej nepremokavej podlozke..takto sme "lenosili" cely den...
doobedu mal velmi rozbite nejake... same mrncanie... a papanie.. az tak, ze o 3tej som uz nemala dost mlieka.. sa mi nevytvorilo... tak som mu dala 40 z flase... som si hned dala tabletku (senovka a benedikt) ...a potom spaaaaaaal az do pol 8mej... potom do 11tej obcas popapal.. a spal az do 5tej (6 hodin) ... takze uvidime ako budeme dnes s mlieckom 🙂
... a vytvorilo sa mi nieco bolestive sive odspodu.. na druhej strane ako ma sili... vyzera to ako "materske znamienko" .. dookola ziadny zapal, nic.. ale fest boli.. nemozem ani chodit (vcera sme neboli na prechadzke aj kvoli tomu, aj chladnejsie bolo... aj sme vetrali 🙂 ) ... takze mozno pojdem dnes na to sestonedelie, ze co to je.. alebo nech mi na to nieco daju.. len cakam svokru...teda.. este neviem ci idem za dr...najradsej by som sla len tu k nam za gyn.. ale este patrim pod nemocnicu

os
4. mar 2014

kupete kazdy den???
.. nam dr. povedala ze 2x do tyzdna 🙂 ... rytku umyvame pri kazdom prebaleni... aj od mocu.. nech sme cistucky (aj tak tam je ta zlezena koza :( ) ... takze to kupanie asi fakt staci aj pomenej...
a Lukasko miluje vodicku a kupanie 🙂 ... veeeeeeeeeelmi sa mu to paci 🙂 ... pri poslednom kupani mm zahlasil, ze ci nemame hracky do vody (ako keby to uz vnimal.. ale mm mu vseeeeeeeetko chce dat 😀 ) ... ja ze nie.. ale nekupujeme.. mozno nieco dostaneme...a s peknymi ocickami som chcela... na druhy den dosla segra.. hadajte s cim 😀 ... ceeela sietka vodnych "priseriek" 😀 ... a niektore maju fakt pekne ocicka 🙂

os
4. mar 2014

@aplless aky ste velky ked davas tie 2ky? .. my mame 55... to su v klude 1tky, nie?

aplless
4. mar 2014

@os este davam jednotky miniem balik a pojdem na dvojky, maly ma cca cez 3 kg

aplless
4. mar 2014

@os ja kupem kazdy den hlavne ritku mu vymocim a hlavu umyvam raz za tri dni

aplless
4. mar 2014

@os inak aj moj pekne spinka v noci napapa sa a spi dalej kazde tri h. a rano padne sedem h. a oci rozplesti a kuka mrvi sa do tej 10-11 potom ideme von a spinka aj poobede pekne spinka. takze rano sme tiez kazdu chvilu na cici

20erika07
4. mar 2014

@os no napr.večer sme nekupali, mala menší kúpeľ pred poradnou a spala v noci tak že každé dve hodky na papanie sa budila,ale zato celý deň mala hrozný,doobedu hodinku pospala,poobede tiež a potom od tej 17h nahodila ten svoj dvojhodinovy režim... Dnes napr.celé doobedu spíme,len papáme na jej režim...takže večer bude zas ukricany... A všimla som si že má problém z môjho mlieka kakat aj prdkat, vykaka sa poriadne len po sunari... Chudatko puci sa,sunar dostane tak 2x za a neviem či jej stačí dvakrát sa vykakat :-/

jeessie
4. mar 2014

@os my kupeme kazdy 2.den, ale niekedy sa nezadari, tak musi aj tri dni vydrzat... nechapem, ako si to niekto vie zmanazovat, ze kupa kazdy den. a tiez, ze umyvas ritku pri kazdom prebaleni.. to ju vzdy vyzliekas, ci len chytis oblecko vyssie? ja si to neviem predstavit, ze by som ju zakazdym niesla do kupelky a umyvala, ale asi by som to mala vyskusat trochu natrenovat, lebo kaka skoro do kazdej plienky a to kupanie kazdy 2.den asi nebude stacit..

jeessie
4. mar 2014

@20erika07 a to je normalne ze hore, bdela cely den? lebo ja by som nasu niekedy cez den aj rada nechala nejaku hodinku hore, ale okrem kojenia mi vydrzi tak 20-30 minut a potom sa zacne hnevat. tak to ju potom zabalim do perinky a uspavam, niekedy to trva dlhsie, ze sa vzdy po par minutach prebudi, ale nakoniec zaspi a potiahne tak do troch hodiniek spanok... inak by som ju musela asi cele tie tri hodiny do dalsieho kojenia nosit na rukach po vsetkych miestnostiach domu..🙂

ivmani
4. mar 2014

Ahojte maminy 🙂 ako tak citam a vsimam mame vsetky doost malo casu sem prispievat, nasi drobci nas riadne zamestnavaju 🙂 nam sa mliecko trosku polepsilo, ale stale dokrmujeme a hlavne v noci...2x sa mi podari este odstriekat, ale uz aj 120ml je nasmu drobcovi malo 😒 v noci pekne spinkame, vydrzi aj 3-4hod v kuse..vonku sa nam nesmierne paci, ale doobeda vie vystrajat...dnes od pol 8 spal dokopy hodinu 😢 mame velke problemy s bruskom a kakanim...doktorka sice povedala, ze ked aj 10 dni nic je to normalne, ale vzdy dostane take krce, az mam pocit, ze sa pri tom placi zadusi....musime mu obcas pomoct hadickou, vykaka a je klud...ako keby sam nevedel zatlacit...aj nam doktorka poradila kvapky espumisan, ale po nich sa nam pogrckal...nemate nejaky tip aby sme nemuseli hadickovat? cvicenie a masirovanie bruska moc nepomaha...max. na par minut...

jeessie
4. mar 2014

@20erika07 a nasa tiez sa puci pri kakani aj prdkani, niekedy sa jej podari aj v postielke, tak zo spanku, ale to ju musim rozbalit, aby mohla nozkami kopkat. a ked nie zo spanku, tak potom vzdy pri kojeni - kruti sa na prsniku, len si trochu potiahne a zas sa odtiahne, ale pomoze jej to na to poprdkanie, vykakanie a potom sa uz pekne napapa... tiez som rozmyslala, ci nepit nejaky feniklovy caj alebo nieco, aby sa jej lahsie vyprazdnilo.. neviete nejaky trik, co vyskusat?

amanda683
4. mar 2014

náš Sebinko 🙂

os
4. mar 2014

@jeessie hej... oblecko vyhrniem na trup, prehodim na ruku a ideme do umyvadla 🙂 ... ked nie je hladny ze vresti od hladu tak sa mu to naaaramne paci... a mne sa paci ked sa vycika do umyvadla a nie potom ... ked ho utieram 😀 .. ak sa mu to tak zadari.. tak znovu pod vodu... 🙂
... ja na rukach neuspavam... nechavam mu rezim aky chce.. ked je hore a pozera.. tak s nim podebatim 🙂 ... ale zvykne aj sam zaspat ked chce... nerusim 🙂 .. akurat predvcerom som ho musela ukludnit lebo nevedel zaspat co bol taky unaveny... vstane na papanie a kakanie kedy chce... velakrat odspi na prsniku..

os
4. mar 2014

inak baby... tie co ste rodili prirodzene... modrinova bolest odspodu je normalna? .. zevraj sa panva stahuje alebo nieco take... mate take nieco?