Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@os ja kúpem každý deň aj keď nám vraveli že nech nekupkáme tak často, ale malý sa strašne rád kúpe a aj sa potom ukludní potom sa dobre napapká a okolo ôsmej ho dám do postielky a tam zaspí. niekedy musím za ním ešte raz ísť alebo ho len pohladkať a niekedy mu ešte dám cicík a potom spí do pol 1 - 1.
ja tiež kupkám každý deň, malej sa vo vodičke veľmi páči a ja milujem tú vôňu... proste najkrajší čas dňa, vždy sa na to najviac teším...
no my kúpeme každý 2-3 deň ako sa podarí...mlieko jej asi stačí i keď niekedy mám pocit všeliaký.Ale dvojitú bradu má a v pondelok ideme na poradňu tak uvidíme čo a ako.A berie tu niekoho babetko vigantol?Čo som čítala na februárovkách a aj januárovkách kde teda po tom všetkom patríme nahradili to niečim iným.Ja nemám pocit žeby bola iná po vigantole,lebo sa nám stane že zabudneme dať.Náš režim je zatiaľ všeliak...vnoci ma akurát vytáča,že sa zobudí okolo 3-4 a hodinu a niekedy aj 1 1/2 je hore a neserie ju nič tobôž nie spánok....a o pol7 vstávam ku staršej do školy a vtedy je to zaujímavé lebo o 7 sa budí Karolína a jednu nakojiť druhú vypraviť...o 8 som ako angorák...
@os asi je to normálne..mna bolelo odspodu,aj pysky,normálne ked som si kvokla som sa musela postavit,lebo ma to riadne bolelo....a aj tak hocikedy ma to bolelo,aj tam ,kde cikám... 😠
aj my máme radi vodičku...a tiež kupkáme po každom kakaní atd...je to super,mám potom ovela lepší pocit,ako tie uirky vlhčené....v noci ich niekedy použijem,ale málo..kedže prebalujeme cez den v kupelke na práčke,tak sa to dá..
no baby moje... ☹ my papame kazdu pol hodinu az hodinu ☹ uz som od zufalstva vyskusala aj UM ale vydrzal len hodinu a pol.,takze nula bodov... ach jaj...aj z prechadzky sme sa museli skor vratit...unavena som, ubolena, nestastna...ale snad to zvladneme...zajtra ideme na klbiky...no som zvedava ako to s tou jeho papanicou doriesime :-/ podarilo sa mi odsat zatial len 30 tak este aspon 30 musim nasporit a vezmeme so sebou...
@sonulka81 no aj my davame vigantol...chcela som nejaku nahradu, ale gallusova ma presvedcila ze nech to aspon skusim...no a poviem ti od kedy davame vigantol odvtedy aj sab simplex...a dnes teda od 17 tusim velke boje kriky....boli brusko tak sa len pestujeme teraz ho mm dal do kresielka a hojda ho ked zamrnka takze asi zabralo...uz aj cajik feniklovy som mu spravila tak si logol asi tri glgy...
@sonulka81 ja davam vigantol kazdy den,
@cukrik580 my sme boli na klbikoch vcera a este mam balit nasiroko 31,3 ideme na kontrolu ja neodsavam v nemocke som sa zasila a nakojila som ho lebo osm tam este cakala s bratom na pohotovosti mu bolo zle lepsie ma mliecko s cici je aj teple tak si troska cucol som prehodila plienku cez seba a bolo ale nikto tadial nesiel tak ma nik nevidel
Tak dievcata aj my sme uz na svete... 🙂 Jakubko sa narodil 26.2. o 10:15 s mierami 3400g a 51 cm. od soboty sme uz domka
Ahojte baby, nechcete taketo balicky? Viem priniest osobne v ramci NR alebo sa dohodnut a vybrat napr. len misku a drobnosti a poslat postou
ruzovy: miska Tupperware (bezna cena 7Eur), 1ldzus Cappy, ramik IKEA, drziak na dudlik, plienka a vlhcene obrusky Pampers, dudlik NUK, mineralka 0.5l, energeticky napoj 0.5l
4Eur/ks
fialovy: poharik AVENT, mojkac, dudlik CHICCO, mineralka 0.5l, ponozky, vitaminove kvapky, platena taska 4Eur/ks
ahojte zienky 😉
precitala som spatne len zopar stran, lebo akosi niet casu...ale to urcite poznate aj vy....my sa mame dobre, pomaly ale isto si zaciname na nejaky ten system....prve dva noci co nas pustili z nemocnice boli hrozne, ale uz sa to napravuje...tuto poslednu bola ukazkova, budila sa kazde 3hod na papanie a az nadranom o 6tej uz zacala pomurkavat, ale to sa dalo....u nas bol najvacsi problem mliecko....dost dlho trvalo kym doslo a ked uz konecne doslo tak slecna bola netrpezliva a prv nevedela ako chytit a ja tiez, kedze som ani prveho nekojila....a ked uz konecne chytila tak jej nic neslo, lebo ja som slaba "dojka"....tak sme prikrmovali....odsavala som si s rucnou odsavackou, ale to bolo riadne na nervy tak som si rychlo pozhanala elektricku a teraz to je super....akurat, ze nie je na prsniku, ale pije z flase....nejako mi to ani nevadi, aspon presne viem kolko vypije a mam prehlad....a nakrmi ju aj tatik 😀
...zajtra ideme prvykrat do poradne tak som zvedava co nam pani dr. povie...ci aj my vyfasujeme ten kanavit a vigantol...pri synovi som to davala ked som si spomenula 😅
...baby, balite deticky na siroko do ortopedickych nohavic?...ja nie, nikto nic mi v porodnice o tom nehovoril a ja som sa zabudla pytat, ale zajtra sa opytam pediatricky
@sonulka81 my tiez berieme vigantol. citala som, ze su uz ine nahrady, ale nasa doktorka predpisala toto, tak davame poctivo. a to tu 1 a pol hodinku, co je hore, to ratas aj s kojenim? lebo nasa, ked v noci vstane na papanie, tak to vzdy trva taku hodinku minimalne, kym znovu zaspi...
@anaja81 ja tiez nebalim. v porodnici jedna sestricka spomenula postolky, ale balit nikto nekazal, a teda hlavne doktorka nic nehovorila, ani v porodnici, ani na poradni. vela sa teraz hovori o tom, ze sa to uz neodporuca preventivne balit, ale tak stara skola je stara skola. tak ja cakam, co povedia na kontrole u ortopeda, ideme vo stvrtok..
Babyyyyyyy neviem co ten moj muz dal nasmu synovi ale on spinkal takmer do 12 co znamena ze bez jedla bol takmer 5 hodiiiiin 🙂 stihla som si dve hodky aj pospat 🙂 a spibkal do druhej.laska moja takze som spojojna...teraz dufam ze bude tahat aspon do 4 🙂 dobruuuuu noc 🙂
No az nato ze nas cervik stale zabuda dychat a mali sme dvakrat poplach tak spinkal pekne do 4 🙂

@os no moja nevydrzi v klude lezat, ked je hore, tak maximalne 15min a potom sa zacne zlostit, aby sme ju na ruky zobrali. a tym padom nam ani sama nezaspi len tak polozena, musi citit, ze ju niekto drzi v naruci, ked uz s nou nechodi po dome, tak aspon, ze ju drzi..