Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
ahojte pisem sem pre to lebo mate viac skusenosti a uz za sebou.ja som uz zufala z tohto : Poslednu MS som mala 30.1. , minuly cyklus som mala 36dnovy,ovulaciu netusim kedy ,ale uz asi tri tyzdne ma popichava na vajecnikoch a taha sa to do krizov, mam biely ,bielozlty vytok kazdy den, posledne tri dni ma bolia bradavky, pocit ako pred MS ,ale testy negativne tak to nechapem.Posledne milovanie na plno 12.2. nechcem hned letiet ku gyndovi ,ale som z toho mimo lebo to bezne nemavam 😒
no ahojte babyyy a chalanii mini 😉 😉 😉
dnes aký pekný den...boli sme zaniest auto priatelovým rodičom a pokočíkovali sme tam u nich v meste a obišli celú rodinu,ale len tak pri bránky,lebo všeetci sú chorí...a bolo krásne,len fúkal taký severák...inak som z toho unavená,lebo cestou sme dali ešte ranajky,aj vybavili,čo bolo treba a to nezvyk už....po mesiaci🙂
aj pozvánky na krst vybavené,aj krst skoro dotiahnutý...no šikovnííci...len naša bambulka už bola unavenáá,ale zato bola dobručkááá celý den,naše zlatíčko..tak dobrú nockuuu!
zajtra poradna,máme 4 týždne!!dáme naušničky a tešíííím,kolko sme pribraliiii..pa paaa
@matabah neviem,neboli sme pri tom...zobrali nám ju a ani som nebola vtedy na oddelení,lebo som si zháňala prepúšťaciu správu.Keď ma púšťali vystavili mi na zlé meno...tak som behala po nemocnici...nevedeli nájsť celú kartu...ale ak bola ako staršia tak tá vrešťala ako divá...
@cukrik580 to len fotka nieje až taká nafučaná iba tak z polovice,nám je tiež overal50-56 až teraz akurát..
Ahojte, nestíham čítať, čo ste písali doteraz, možno časom, ale chcem poreferovať o dnešnej návšteve pediatra plus opýtať sa 🙂
Zvládli sme dnes prvú cestu kočíkom na koniec našej ulice k pánovi doktorovi 🙂 Malý spinkal už doma a našťastie spal celú dobu až kým sme prišli na rad v poradni. Dostali sme vitamíny, idem ich dnes večer prvý krát dať. Dostala som takú zvláštnu radu, že nemám piť čaje na dojčenie s feniklom, kvôli kolikám bábätka. To ste niekedy počuli? Ja práve fenikel poznám ako vhodnú bylinku ktorá by mala robiť bábätkám dobre. Všade to tak čítam tak neviem...
V pôrodnici mi zas jedna detská lekárka zakázala paradajky a citrusy... viem, že sa objavujú na takých tých zoznamoch zakázaných potravín pri dojčení, ale zdá sa mi rozumnejší názor, ktorý som si prečítala na Mamile, že jesť treba všetko. Tak hádam hej... (nebudem jesť iba tie veci, ktoré ma vyslovene nafukujú a pod. a viem o tom...)
Ešte som sa chcela spýtať, či je bežné, že bábo dojčím asi na 3-4x lebo sa napije, po čase sa pustí, potom ho musím nosiť vo vertikálnej polohe, inak je veľmi mrzutý (a trochu grcká), potom si vypýta znova, tak pokračujeme... je to dosť únavné, celá procedúra trvá aj hodinu, podľa toho, ako veľmi je hore alebo aký je hladný (?). Mám problém s klasickou "odgrgávacou" polohou na ramene, neviem ho tak chytiť, tak neviem, či stačí, že ho nosím v iných vzpriamených polohách. Hlavne neviem nikdy, kedy už je možné ho položiť. Skúšala som ho uviazať do šatky, zatiaľ to nefungovalo, nepáčilo sa mu to, ale možno preto, že mi to ešte dobre nejde pouťahovať tak šikovne ako treba, tak je nervózny. Ani lehátko moc nefungovalo zatiaľ a navyše sa bojím tam nechávať tak malé bábätko (neviem, či je to anatomicky vhodné).
Dnes cez deň nejak menej spal, dokonca ani medzi dojčeniami už nie vždy spí.. zato v noci bol skvelý, zobudil sa len raz... dúfam teda, že to v noci tak bude.. len ma znepokojuje, čo s ním cez deň, lebo keď nespí, tak je väčšinou mrzutý a musím sa mu venovať. Občas je teraz hore už aj len tak pokojne, myslím, že tie bdelé periódy sa trošku predlžujú. Máte tiež takú skúsenosť? Lebo ja neviem, čo je bežné, keďže je to moje prvé dieťa (hoci keď som študovala psychológiu, určite nám dačo k tomu vraveli).
Ach,hádam sme dobojovali,od pol desiatej doteraz vreskot... ešte ma aj obkakala, môžem sa ísť umývať touto nočnou hodinou...to zas pospim... Nemám mlieko v jednom prse, nechápem...Ach
@20erika07 ... no.. a ja po tom "trojhodinovom vypadku" kedy sa mi neurobilo mlieko (predvcerom)... riesim od vcera v noci to, ci mam na pravom prsniku retenciu alebo infekciu... pripadne zapal... takze kojenie s placom... a netusim ci nemam ist s tym do nemocnice (este patrim k nim)...
uz som si myslela vecer, ze je prsnik ok.. a v noci na kojeni znovu (miernejsie.. ale nie je to ono.. ) ...
takze odvtedy hladam na nete ze co to moze byt a co s tym... stale neviem ci ist do nemocky dnes, alebo nie...
@os už som mala dva zápaly,az by si mala zápal,dostaneš teplotu a červený fľak na prsníku a bolesť... Predpokladám že si nemala takýto problém,takže sa jedná asi o niečo iné... Mne povedali,že keď budú teploty a červené prsniky,vtedy mám prísť...Ale nebola som,malá mi to vytiahla,bola síce nervózna ale všetko vytiahla a dobre sme si vodili skoro štyri dni,no túto noc pohoda prestala, zas to isté....vrieskanie do rána ☹
@kazunomiya aj u nas je to tak,ked nespi,tak vacsinou place,uz som z nej zufala ☹.Dufam ale,ze ked prejdu tie tri mesiace,bude lepsie.
@kazunomiya asi ti neporadim ale máme rovnaký problém, krmenie tiež trvá cca hodinu, pretože medzi tým podriemka 😒 a tiež ju nosím alebo držím vo vzpriamenej polohe a nie vždy si odgrgne (nedávam ju cez rameno). Včera moja zaspala až o 14h00 a to bola od 6h00 hore, no ak sa to dá počítať za spánok tak si driemkala po kojení a kojili sme pomaly každú hodinu, lebo tiež som nevedela čo s ňou ☹ Pamätám si že prvá dcéra ako 2týždnová neprespala celý deň a bola ukričaná ☹ ale boli aj dobré dni a potom sa to postupne upravilo. Moja tiež v noci prespí od 20h30 do 6h00 sa zobudí len raz, to ma teší že aspoň noc mi dopraje. Inak niekedy dobre pospí v kočíku ale tiež musím vystihnúť správny moment či je dobre napapaná, lebo už sa stalo že vyvádzala aj v kočíku. Tiež sa tu stále pýtam o radu 😉 a tíško závidím babám, ktoré každé 3h nakoja a bábatko spinká 😒
@veronikapodolska no my striedame kojenie spanok kojenie dve hodky hore.najhorsie ked to padne ze je hore vnoci.vtedy ma ide porazit.dnea bola hore o tretej a spala do pol 7a teraz sa napapala a akurat zaspala a prasime ku gyndosovi na kontrolu po 6nedeli.
@sonulka81 a ked je 2 hodky hore tak plačká alebo ju viete nejako zabaviť ? lebo naša vydrží 15 minut ležať bez kriku ďalších 15 na rukách alebo v lehátku a to je asi všetko ☹ potom spustí muziku a ja mám pocit potom že je stále hladná, ešte neviem rozoznať ten plač kedy je hladná a kedy jej niečo vadí 😒 Už som ju aj chcela nechať vyplakať, ale to je hrozné ten plač sa stupňuje až sa zajakávala a potom je hrozne ťažké ju utíšiť 😖 No je to veselé, musíme to dáko prekonať a o 2 mesiace bude lepšie 😉
@veronikapodolska dnes tiež v noci krásne spinkal, od rána sa kŕmil už dvakrát a až po tomto druhom raze zaspal... asi tie bdelé chvíľky budem využívať a ukazovať mu občas nejaké hračky alebo tak, lebo vtedy je dosť pozorný a zaujímajú ho hlavne ľudia naokolo.
Možno v noci tak dobre spí preto, že spíme spolu (nemáme postieľku a neviem, či budeme mať, nie je ju kam dať). Zvažujem, že si zoženiem aspoň nejaký košík alebo niečo také, nech má aj on svoje miesto aspoň na deň. Lebo zatiaľ je na prebaľovacej dečke na posteli.
Inak je úžasný ešte v jednej veci, dáva často (keď nespí) dopredu vedieť, že potrebuje cikať alebo kakať, tak sa často podarí, že ho rozbalím skôr, než k tomu dôjde.. zas, až budem trochu sebaistejšia, skúsim bezplienkovú metódu, momentálne to robím len tak, že ho mám rozbaleného na bavlnených plienkach a čakám... celkom to funguje... ale dnes som dostala nečakaný zásah keď ma poriadne okakal 😀 takže to bolo mojou neopatrnosťou 😀 tak ale som rada, že nebýva často v mokrej a pokakanej plienke, vieme to včas zachytiť.
Ozaj, dávate rybiu masť resp. niečo podobné po každom prebaľovaní? Ja mám také olejové prebaľovacie obrúsky z DM, niekedy iba utriem tým... neviem, mám pocit, že rybia masť patrí až na zapareniny ak vzniknú... či aj preventívne je to OK? V pôrodnici mi to navyše každá sestrička ukázala inak. Jedna vytlačila kus maste na plienku a nerozotierala, druhá ma inštruovala natrieť zadok. S tým olejom tiež neviem, doktor mi hovoril, nepoužívať olej (myslel po kúpaní), lebo pod ním koža nedýcha, ale mne sa zdá, že to malému celkom dobre robí, nie je to minerálny olej, sú tam len prírodné oleje. Dávam to radšej než klasické vlhčené obrúsky, tie sú také moc chemické, doma umývam vodou.
Och ja mám toľko otázok...
@kazunomiya ja spím tiež s malou na manželskej,aj ked postielku máme,zdá sa mi to praktickejšie a nemusím sa v noci k nej postaviť 😉
čo sa týka mastenia riťky tak mastim ale nie pri každom prebalovaní, ked sa mi zdá že má červenú pokožku. Po kakaní dávam vždy krémik, trošku jej to rozotrem na riťku a hotovo. Napríklad včera som si všimla že mala také červené akoby vyparené medzi stehienkami až pri pupíku, tak som jej to 2krát natrela a dnes to má krásne, používam zatial bepanthen.
moja dnes zaspala o 9h00 dúfam že aspon 2 hodky potiahne, inak som si všimla že si strieda kludný deň s uplakaným dňom 😉
Inak to je super že vieš odhadnúť kedy ciká a kaká 😉 mne sa to ešte nepodarilo 🙂
Baby a akú stolicu majú vaše bábätka? My úplne žltú a strašne riedku ako voda a niekedy keď vidím ako kaka tak normálne aj penu...je to normalne?

@majaon nas ma bud pyzamko alebo body a dupky vetrovku rukavicky capicu a taky dekovy fusak a nanoznik a vzdy je teplucky 🙂 overal zatial nenosime lebo aj 56 je velky 😀