Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
baby... teraz som si vsimla, ze mi cast bradavky obelie pri tej bolesti... a nastupenie farby boli... a narychlo to neviem nikde najst.. ak to treba ist riesit s dr, musim to co najskor stihnut.. viete niekto co s tyM???
@20erika07 nasa ma tiez zltu, farba je v poriadku, znamena, ze je dobre napapana aj zadneho mliecka, inak by bola skor zelena. my nemame az taku riedku, penivu, obcas su tam aj trochu hrcky, ale inak je to skor hustejsia voda... pozri tu, co pisu o stolici http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...
@bambulka12 nasa tiez zacala takto vyvadzat - chvilku vydrzi kludna po kojeni, ale potom spusti vreskot a nie a nie ju utisit. chuda, ona potom uz nevie ani zaspat, len place a mne to srdce trha... u nas zaberie cumlik, potom sa tak uspokoji a aj zaspi a po nejakej hodinke ho sama vypluje a spi dalej. ale niekedy mam zase pocit, ze ju ten cumel rusi zo spanku, ze spi tak nepokojnejsie a ak jej nahodou vypadne skor, tak sa na to vzdy zobudi. a nerada jej ten cumel davam, mam pocit, ze ju tym len oklamem a neriesim skutocny problem. stale si myslim, ze jej nieco chyba a len na to neviem prist, aj ked manzel tvrdi, ze len vymysla...
@os čítala som niečo o tom na mamila.sk, skús tam kuknúť
@20erika07 ani ja som chvilu takmer nemala v pravom, ale uz je dobre, a uz je aj zdravsi , uz sme sa z neho aj kojili 🙂
@os pocuj uz ste vyriesili tu kozicku ? Samkovi sa to tiez spravilo pri gulkach pri stehienku, uplne mu zliezla koza...trikrat som natrela bepanthenom a je dobre 🙂
@kazunomiya nas Samko negrga vobec aj keby si ho prehodim ako vreco zemiakov 🙂 a k tomu stravovaniu...ja si davam zatial pozor celkom, teda snazim sa...chcela som aspon do mesiaca, ale asi vydrzim dlhsie a potom budem skusat, lebo ten nas cervik je hrozne malicky pred tyzdnom mal len 3180g tak ho nechcem trapit, nech este podrastie a budeme skusat 🙂
@veronikapodolska ja by som este asi nenechavala vyplakat..aby dietky nedostali pruh...ja ho nechavam chvilku plackat, kym sa nachystam na papanie, inak mi moc neplace, iba pred kojenim, lebo potrebuje vsetko hned :.-) nas ked pyta papat tak place a otvara ustocka ako keby sal...vtedy viem ze chce papat, niekedy aj kazdu pol hodinu 🙂
@kazunomiya k tej masticke, davala som vzdy na ritulu pri kazdom prebalovani, ale uz asi dva dni davam len ked si myslim, ze uz uz bude kakat, pripadne ked nestihnem, tak len po kakani 🙂 lebo saminko sa nam konecne popravil a napriklad kakal naposledy vcera rano, takze to nebude uz do kazdej plienky ako predtym 🙂 a ja davam olejcek takym stylom, ze dam par kvapiek mandloveho oleja do kupela, inak nepouzivame ani mydlo ani nic zatial, odobrila mi to aj doktorka a mastim mu len brusko a nozicky, ked ma supinky a objavila sa nam na hlavicke mliecna chrasticka, tak som dvakrat potrela s tym mandlovym olejom a je po nej, 🙂 kupila som v DM a strasne pekne mi vonia 😀
@veronikapodolska ja viem len kedy kaka .-D neprehliadnutelna je ta bordova farba v tvaricke 😀
@20erika07 aj Samko ma taku zltu a riedku 🙂
no.. tak toto je len "dalsia bolest" ktora vymyzne po vylieceni tej prvej bolesti.. takze sa mi to len nabalilo.. a stale neviem povod...
Už som musela dať sunar,chudatko už ani plakať nevládala od bolesti,ja s ňou,ale stačilo jej 30ml a hneď sa vykakala a spokojne zaspala... Som zúfalá, nemôžem to predsa takto riešiť stále,je mi hrozne že od môjho mlieka sa takto trápi,už ani nejem poriadne len pijem a pijem,ja už neviem čo mám robiť,nechcem jej kvôli tomu prestať dávať moje mlieko ☹
@20erika07 urcite neprestavaj...podla mna to bola nahoda ze sa hned vykakala...a uz duplom ked spapala len 30...teda neviem, myslim si...hlavne si nic nevycitaj...ja ked som sa zacala "opustat" ze som neschopna, lebo jedina moja starost je dat mu jest a ani to nie som schopna zvladnut, tak mi velmi mm pomohol ako ma podporoval...ked som si to vycitala, citila som ze mam menej mliecka a proste maly nervozny vsetko cele zle a teraz uz je dobre, ja som kludna, on je kludny, mliecko mame, vsetko je v hlavicke, radsej sem tam doplnit um ako sa opustit a stratit mliecko uplne a prejst len na um... 😉 nevzdavaj sa, nebude to predsa trvat vecne 😉 hlavu hore cicaaaaaaa 🙂 a papaj aby si bola silna a mala vela mliecka 🙂
@20erika07 mozno to ani nebolo zo sunaru, ale z toho, ze papala a ze to bol zrovna sunar, bola len nahoda. nasa tiez sa niekedy strasne puci a pyta papat a potom na prsniku sa len tak vrti, sem-tam potiahne, ale pomoze jej to vykakat sa. po minutke pocujeme riadne bombicky plienkove a potom je uz kludna.. ona sa nam niekedy puci takto pred papanim a niekedy aj hned po papani. ja som doteraz nic neskusala specialne, ale dnes som pomasirovala brusko pupikom trochu a idem zacat feniklovy caj pit a trochu aj zmenim stravu - stale som bola na pecive, ranajky aj vecere. tak zaradim trochu jogurtov, cerealie a podobne, aj mne to pomoze na travenie a mozno aj malej, uvidime. este som rozmyslala nad lanovym semiackom - neviete, ci sa to moze? lebo pred porodom mi to radili, lyzicku denne a zapit vodou - pomoze na vyprazdnenie, tak som rozmyslala, ci by nepomohlo aj teraz malej, ked kojim..
baby, videli ste? stahuju z predaja nejake sarze kalciovej masticky, vraj je to aj na bradavky a zapareniny, tak ak niektora pouzivate, radsej si ju skontrolujte.. http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1382319/...
@cukrik580
@jeessie už je to takto celý týždeň že len po sunari sa vykaka,ale ten jej dávam len raz za deň,takže iba raz kaka... Ach cukrik keď ja som s ňou stále sama a keď príde večer chlap domov nemám chuť ani silu mu vesat moje starosti sebaobvinovania sa na krk, cez deň sa vyrevem, v noci spím s malou oddelene aby sa oni vyspali,takže sa cítim dosť sama...
ahojte tak u mna dnes nastala radikalna zmena mala som valasy po pas a dnes isli dole nakolko uz dva dni mi strasne vypadavaju takze mam po plecia dufam ze nebudem plesata. aj vam padaju vlasy?????
mne zatial nepadajú ale viem že to príde ☹ ja mám zasa problém že sa veľmi potím, neviem či je to normálne. Respektíve mávam také návaly tepla o chvílu mi je zasa zima 😖 dúfam že moje telo sa rýchlo zotaví, 😒
@aplless mne prestali rast chlpy na nohach a aj vypadavat vlasy 😀.Daj foto,nech vidime ,aka si kocka 😉
@20erika07 my spavame pekne v spalni spolu,ved je to aj jeho dieta 😉.A treba mu povedat,nech vie,ze to neni take lahke a mozno ti to aj pomoze 😉
@amanda683 no takto je tam moja Miska vcucnuta,inak,zjavne sa jej tam paci 🙂
@20erika07 tiez radim vyrozpravat sa manzelovi, ja som mu tu tiez zo dvakrat poplakala, on to cele zhodnotil samozrejme objektivnejsie, ukludnil ma a uz bolo dobre aj mne 🙂 a ako pise bambulka - tiez spavame vsetci v jednej spalni, mame iba prve babo, tak ohlady by som brala iba na manzela, ale ja som rada, ze ma trochu aspon v noci odbremeni - ja malu nakojim, prebalim a on ju potom uspi. vstavame k nej takto dvakrat za noc, tak to nie je ani pre neho take strasne, aj ked teda on je spachtos...
@bambulka12 nemas take vibrujuce alebo aj nevibrujuce kresielko? nasmu saminovi sa tam celkom paci, tiez je tam trochu taky vcucnuty alebo vykruteny, ale to je tym, ze on je taky malilinky...velmi sa mu tam paci 🙂
@jeessie no u nás staršia spáva v spálni aj s tatinom a ja v obývačke,keďže máme len 2izbový byt...musím zatia+ kým si malá urobí režim aby sme nerušili malú do školy...nechcem aby bola kvôli tomu v škole unavená i keď Karolínka je zlatučká aj v noci,ručí iba kým dostane cicík...
@jeessie aj moj je spachtos a ked som bola zo zaciatku taka znicena...ze som chodit nemohla a take srandy vselijake co sa u nas diali, tak vstaval on, ja som sa nastajlovala, podal mi maleho,ja som nakrmila a on ho ulozil 🙂 velmi mi pomahal 🙂 uz teraz menej, ale stale sa snazi 🙂 hlavne cez vikend ani neviem ze ich mam 🙂
@cukrik580 akurat je v nom,ale zacina mat depku 🙂
@bambulka12 boze aka je velika 🙂

naša má tiež žltú viac dohneda ale nie až takú riedku tak asi ako jogurt 🙂 sorry za prirovnanie, neviem ti povedať či je to normálne, ale ak to nezapácha tak skazeno a nemá iné ťažkosti tak si myslím že je to OK. 😉