Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Tak už sme domka,od desiatej doteraz sme boli von,spinkala stále len dvakrát papala a raz sa zakakala, inak dnes úplne super deň,pohladenie na psychiku, zajtra má byť takto pekne tiež,tak dufam aj zajtra nám to takto vyjde 🙂 uz len tá noc aká bude,keď je cely den dobrucka bambulka, už teraz sa desim, ale čo už,zvládli sme aj tie noci predtým 🙂
@kazunomiya aj ja dávam Simonka stále do šikminy, tiež dosť grcká, šatku inak ja doma vôbec nepoužívam, len ak ideme von, namiesto kočíka a ak chceš aspoň sčasti praktizovať BKM, tak radím s tým začať čím najskôr, kedy deti ešte dávajú signály že chcú kakať či cikať, čím dlhšie sa tieto signály zo strany rodiča ignorujú, tak sa postupne signály vytrácajú a potom to bude ťažšie 😉 ... aj keď si myslím, že BKM v našich končinách je dosť obtiažne praktizovať, mne úplne stačí ak budeme vedieť odchytiť aspoň stolicu do misky, aby som nemusela zapierať plienky 😀 a používam obyčajnú kuchynskú misku 😉
@20erika07 aj my sme boli dlho vonku dnes, bolo krásne, kočík odstavený pri detskom ihrisku, dcérka sa tam pekne prehrala a simonko ťahal 4h, včera som ho kojila na lavičke v parku 😀 ... ale chcem aby bol zvyknutý spať aj doma, lebo s dcérkou sme chodili cez deň spávať do kočíka a tak si na to zvykla, že doma nevedela zaspať.... až neskôr sme sa museli naučiť zasa 😉
@cerimi77 cez týždeň keď je von normálny čas tak spinka v kočíku poobede keď idem pre chlapca do škôlky,inak spí (keď spí) doma 🙂 a potom sa napapa keď prídeme a ťahá ďalšie 3hodky,a potom koniec začína spánok hodina,max dve a takto až do rána,prípadne nejaký ten hodinový vreskot, a tak... Víkendy si užívam keď s ňou nie som sama a este ked je vonku pekne, no nie je o čom 🙂
@cerimi77 ja som tiez skusala dva dni nedat, ci to nepomoze na to jej pucenie, ale nebadala som rozdiel... vela mamiciek ale pisalo, ze im deticky nan takto reagovali, tak vyskusaj vysadit. su aj ine alternativy toho vitaminu, tak mozes skusit potom nieco ine kupit, napr. od jamiensonu je tusim nieco...
@cerimi77 my sme vcera kupili od jamiesonu ci jak sa to pise a henten hnus by som dala vypit tomu co ho vyraba!!!!!!! Samik ma strasne bolesti od neho.dva dni som nedala a bolo dobre vcera som dala a stale si mrnkal a brusko uplne tvrde a nozicky stale pri brusku...uz nikdy viac...a to som to ani nechcela dabst original...hned som prosila inu nahradu ale ma prehovorila ze vyskusame no ale moja trpezlivost ma toez svoje hranice...nebudem si hadam tyrat dieta...
Len neviem ci aj z toho prirodneho D3 mam davat dve kvapky alebo len jednu...a este vraj aj od swansonu je dobry D3 🙂
Baby ja mam taku dobru rodinku 🙂 vcera malinky doobeda dobrucky len to brusko trosku sarapatilo potom sa zastavil moj dedko.priniesol nam medvedi cesnak ani dnu nechceli ist tak som sa aj hnevala ze ani ocko nehodi na jedineho pravnucika...este ho videl len na fotkach...np nakoniec isli len tak medzi dvere.spravila som zeleninpvu polievku dala som tam aj vajko a trosku zasmazila no dooobra je 🙂 mrkva zeler petrzlen 🙂 spravila som pyre a fasirky a tym sa moj den v podstate skoncil 🙂 dostala som krasnu orchideu a este v piatok pozvanie na posefenie pri prilezitosti mdz tak mm vravi ze ja sa budem starat o Samka a ty maj den pre seba 🙂 kocikovali sa cca dbe hodinky potom Samik asi citil ze mamina chce ist prec tak od 4-5 na ciciku 🙂 nakoniec sme vyrazili...odsala som im nejake mliecko cez den nech si mozem uzit 😀 na siestu ma zaviezli a isli 🙂 samino papal o 8 a stale plackal tak prisli pre mna.v aute som mu dala cicik ze asi mal malo tak si dve minutky pocuckal ale jak ma zacitil stichol...asi som mu len chybala 🙂 no a to mdz 🙂 dostala som hrebicek veceru a pitie zadarmo np vooooobec som to necakala ja ze len posedime s babami a takto si nas uctil majitel sudolskej viechy...klobuk dolu ujo adik 🙂 bolo super aj ked Samik mi riadne chybal 😀 a tooolko gratulacii k malemu som podostavala taka som vybozkavana 🙂 potom nam este trebalo ist a nakup tak sme sli Samko ani nemrkol papal az doma o 11 potom o druhej a o pol piatej a teraz o 6 ale no som nanho hrda aky je zrazu ukazkovy v podstate 🙂 zlaticko moje 🙂 teraz tu na mna cumakuje z postielky takze sme asi dospali 😀 na pbed spravime sedliacke fondue.poznate to? A potom chlebicky lebo pride navsteva 🙂 aaa idem asi upratovat a prat mi treba 😀
Ja som vcera jedla gulas a bala som sa ze budeme v noci vystrajat sice po kupani dve h hlabusil ale o 22 sa najedol a spal v klude do rana s tym ze presne kazde tri h sa napapal a spal dalej. gulas som mala len maso a zemiaky ale bola tam aj cibula tak neviem co mu vadi le den predtym som nic take nejedla a bll v noci furt hore pomaly kazdu hodinu. ale inak mi je celkom dobry pekne papa cicik si vie chytit tak som rada ked si porovnam s dcerou ta mi stale plakala nevedela sa prisattak teraz je to fajn
baby nemáte skúsenosť s kočíkom Bexa a alternatívnou autosedačkou?Ktorá by pasovala?
My dnes zase doteraz von,ale dnes sa jej v kočíku nepáčilo,zistila som že je nespokojná keď je stiesnena, akonáhle som ju rozopla ostala kľudná. Syn si dnes rozbil hlavu,tak rýchlo zasivat,ale nakoniec mu dali len tie svorky,mal to na povrchu našťastie,ale šok poriadny,akurát som malú išla kojit,tak ani nechcela vtedy chuda... Zajtra máme aspoň aktivitu,pre starku do nemocky a odviesť ju domov,poradňa poobede,tak aspoň s ňou nebudem sama v byte,zas by som depky chytala, aj keď už teraz som smutná že musí ísť muž do práce, s ním mi to tak ľahko všetko ide,žiadny stres, neznášam byť sama... Ale čo už no,niekto zarábať musí 🙂
@20erika07 ja sa tiež desím,ked pojde moj do práce...každú chviilu pojde...ale tak hádam volako zvládneme,ale budeme samé,vo velkom domee...ked je doma,tak v podstate pohoda...no uvidíme...
dnes celkom fajn den,od rána pol2 sa budila princezná každú hodku...vždy vypila len 30 a nie spat,len mrnkala atd...tak som doobeda spala a potiahla som do pol3,,,,to prvýkrát sa mi stalo...zatial priatel ordinoval,a aj polievočka sa uvarila...🙂bolo pekne ozaj dnes...ale o 17tej,jak zašlo slnko,tak zima zimička...
vrcernza prihoda pri kupani:starsia isla do velkej vane, mala do malej vane a ze teda odfotim ich spolu vo velkej,tak som dala Kaju Emme na ruky a fotim fotim a len Emmka pustila krik fuj ble a neviem co co este vsetko a krpata si ju oznackovala.Tak ju osablila..Hned ju pustala z ruk..a aby nestacilo tak som kupala teda Kaju v malej vani a len tak si kychla ja ze pohoda,len zrazu kukam co to je v tej vani a ona pri tom kychnuti pustila takze vsade plavala prazenica.takze starsej vymenit vodu a mladsiu som dokupala v umyvadle.plodny vecer sme mali.a mala spala od 11do pol 4.ale papala o pol 10
Ahojte maminy 🙂 Tak my sme mali vo stvrtok poradnu a od prepustenia z nemocnice sme pribrali 1,20kg a narastli 5 cm 😀 riadneho papkaca mame doma....a som postrehla nieco za tie potnicky..aj my ich mame a hlavne ked sa jeduje tak mu hned vyskacu na tvari. V nemocke ho okupali v hypermangane a obcas aj ja pridavam do kupela. Dr. nam sice predpisala do kupela Balneum Hermal a na natieranie ( sme mali suchu kozicku na chrbaticku a na brusku ) Excipial U Hydrolotio, ale po tom hypermangane sa mi zda, ze to rychlejsie ustupuje skoro hned aj ked krem na suchu kozu pomaha. Vigantol asi aj nam skodi, lebo pravidelne rano mame krce v bruske a problem s kakanim a prdkanim...skusim vysadit a uvidim ci to je tym..ak hej kupim prirodne D-cko. A konecne sa nam cez den predzluje interval papkania na 3-4 hod ( nie uz kazde 2 ) a minule ako sme sa vratili z prechadzky tak nam potiahol az 6hodinovy spanok 😀 A cez den lepsie spinka pri otvorenej ventilacke, ho pekne poobliekam nech neni zimenka a spi...a ziadne zvuky mu nevadia...susedia v piatok vrtali, maly plackal zacul vrtacku a do minuty spal ako zabity 3 hod. 😀 Tak Vam maminy prajem pekny den a uzivajme drobcov 😉
@cerimi77 taká praktická otázka: ako obliekaš malého, keď dávaš látkové plienky? Ja som dnes skúsila dať látkové, ale neviem, či je k nim vhodné klasicky že body, pripadá mi, že v tom potom bude hrozne nabalený a tá plienočka sa pod tým vlastne skryje (neviem, prečo sú potom také farebné a vzorované tie vrchné nohavičky, ak sa schovajú pod oblečenie).
čo sa týka Vigantolu, nevšimla som si, že by ho zle znášal. zatiaľ sa mi zdá, že znáša všetko, až na to, že cez deň potrebuje byť veľa nosený, ale to pripisujem refluxu, čo je u takých malých detí normálne (a tomu, že snáď začína vnímať rozdiel medzi dňom a nocou, čo ma veľmi teší, lebo v noci spí celkom dobre).
@cerimi77 diky za odpoved 🙂 von nam doktorka kazala az po mesiaci,ale na poslednej poradni sme sa spytali ci cez vikend uz mozme,ze ma byt krasne pocasie,tak dovolila...uz chodime kazdy den von...Pisala si o tom Vigantole,tiez sme ho vysadili,myslim ze z neho mal problemy s bruskom a planujeme kupit ten prirodny D vitamin... 🙂
@majaon von až po mesiaci? Ja som bola s malou dva dni po prepustení z nem.na poradňu a doktorka povedala že aj hneď s ňou môžem ísť von keď je také pekné počasie. Veď nie sú mrazy... Čudné...
Nám inak vigantol ani nedala,dnes nám predpísala vit. D taká jedna tobolka sa vytlačí do mlieka a hotovo...A máme espumisan,som zvedavá či pomôže,malá včera strašne dve hodiny plakala,aj slzicky mala,už mi jej tak luto bolo,potom grckala,a dnes grcka po každom jedení ☹ a spí celý deň od 10h takže noc bude "skvelá "
ahojte,tak my dnes vybrali na úrad práce a dali náám koopec papierov,tak budem vypisovat 😉 😉 😉
povedali,že vela penazí ,tak aj vela papierov 😝 😝 😝 no...slávne slovensko 😖 😖 😖
a taak bolo krásne,do pol6tej potom vonku...a taaaak,dobrú nocku všetkým!!!
@matabah no ja mam väčšinu vypisanu ale na úrade tvrdia že mi treba zmluvu s detskou dokt.,no tá že mi to dá až keď sa mala 28dní dožije,lenže dnes mi už prišiel doporučený list z úradu že to musím predložiť do 8dní, tak ja neviem už... To potrebujem ešte doložiť k tomu prvému papieru čo som odniesla na socialku po prepustení z nemoc.
a čože dnes nejde elektrina?kde ste všetky?No po poslednej kúpacej traumatickej situácii pre moju staršiu dcéru,sa chúďatko včera odhodlala prebaliť Karolínu a ona si tak prdla,že ju ofľaslo...takže už má Emmka na sebe všetko,grcku,hovienko,čúranicu a aj sliny...No týmto štýlom sa jej už asi ani nedotkne aby ju niečim neotestovala....
@sonulka81 sa smejem nad tvojimi prihodami, moja dcera sa dialkovo vyhyba okakanej plienke ktroa je poctivo zabalena na vyhodenie. ale inak je velka pomocnicka velmi sa osamostatnila ako mame maleho sama sa vystraja do skoly a do obchodu mi ide ked treba s ucenim jej pomaham minimalne , s malym sa pobavi ked treba no som rada . ian neviem ak vy ale ked mne zaspi maly tak spi max. 3 h ked ho uspi muz tak aj cez 4 h spi vcera sme sa do 1 v noci mrvili a tak som uz bola vycerpana ze som ho dala muzovi ten ho uspal v obyvke a spali do 5 ked isiel muz do roboty aj cez vikendy mu ho dam nad ranom vzdy a pekne spolu spinkaju.
ako sa máte babuchy?? nie je tu ozaj čo čítaat🙂
my sa máme ok,slniečko svieti,tak aj nevyspatost sa zvláda lahšie,žee??🙂
akurát,že sme už druhý den poriadne vyhádzaný na tváričke..niektoré pupáčiky aj trošku nahnisané,no uvidíme zajtra,ak bude ešte tak ideme k dr.....nebadám z čoho by to mohlo byt...asi moja strava si myslím...sem-tam sa pozabudnem...aj fenistil kvapky sme jej dali..noo mám trošku strach,tak hádam bude ráno lepšie...
tak dobrúú nocku!

@20erika07 presne aj my sme boli hore od druhej do tretej a herecka si rozpravala,vykakala,zobrala som ju k nam do postele a spali sme 🙂