Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@jeessie @lucul @cukrik580 tak ja som sa už tiež nadobro rozhodla, že vigantol ide do koša.. zatiaľ dávam D3 od Jamieson, dávam 2kvapky, na letáku je písané 1-2kv, tak možno teraz budem dávať 2kv a keď už budeme viac na slniečku, tak budem dávať len 1kv, uvidím čo mi na to povie moja pedina, odkedy som nedala vigantol, tak je zasa simonko v pohode, aj keď sa niekedy popučí, kým sa vykaká, ale to je chvíľková záležitosť, inak spinká krásne skoro celý deň, včera v kočíku mi hodil 5h spánok, sme stihli návštevu materského centra s dcérkou (simon spal v kočíku na dvore), potom 2h na detskom ihrisku a ešte aj túru po obchodoch zvládol a zobudil sa, až som ho prenášala z kočíka domov, zlatíčko .. inak @lucul super, ako ti to tvoja doktorka povedala, pekne narovinu ako to je, lebo teda čo som čítala skúsenosti iných mamičiek, tak doktori ich vyslovene nútia dávať vigantol a tiež som nechápala prečo, ak existujú aj iné prípravky s vit D 😝 ... a inak, ešte som rozmýšľala, prečo v mm nie je tento vit D, prečo to tak príroda zariadila? 😕
@20erika07 nemohlo jej byť len teplo? deti sú práveže radi ak nemajú okolo seba veľa voľného miesta
@kazunomiya neobliekam nijako špeciálne kvôli látkovým plienkam, neviem aké máš ty, ale bodynka sú v pohode, akurát niekedy použíjem extendor, na predlženie bodynka, a tie rôzne farby tých plienok, to využiješ cez leto, cez leto som na takéto plienky už nemusela dávať žiadne nohavice či kraťase, takže môžeš okoliu ukázať ich celú krásu 😀 a pri našich detičkách to teraz môžeme max využiť 😉 a pri dcérke som si tiež nevšimla, že by vigantol škodil, ale na Simonkovi som si to hneď všimla a to som vôbec netušila, že vigantol je také svinstvo.. viac už ho nedám ani dcérke 😝 a Simonko tiež dosť vygrckáva a tiež ho cez deň musím nechať dlhšie odgrgnúť a vygrckať, ale cez noc mi to nerobí, ako keby si už uvedomoval ten rozdiel, v noci sa napapá, chvíľu ho nechám odgrgnúť, ale aj keď si neodgrgne, tak ho uložím do postielky a je kľud, to isté ak by som spravila cez deň, tak sa ohlási, že s mu to nepáči 😀
@ivmani za aké obdobie ste toľko pribrali?... my sme za mesiac pribrali 1,5kg a narástli 8cm 😕
@majaon a to prečo povolila až po mesiaci? 😕 😝 ja chodím hneď ako sme prišli z pôrodnice 😀 mesiac by som nečakala ani náhodou 😉
@matabah veru veru, nejaké papiere pribudli za tie 2r čo som to vybavovala naposledy, polovicu čo som mala už nachystané som im tam nechala a už len dovybavujem zvyšok, potvrdenie od pediny a gyn a ešte to tlačivo ohľadom pobytu čo teraz vymysleli naši múdri poslanci 😝
@20erika07 to treba k žiadosti ktorú si môžeš uplatniť až po dožitých 28 dní dieťaťa, takže skôr to nemáš ako doložiť 😉
@jeessie ja keď si spomeniem ako sme dcérku kočíkovali, vyhýbali sa všetkým hlučným miestam, tiež sa nemohol kočík zastaviť, niekedy sa teda mohol a bolo to v pohode, ale zväčša nie, tak som to radšej neriskovala, tiež sa nedajbože pristaviť pri niekom a začať sa rozprávať, alebo ísť s kočíkom do obchodu...no hrôza.. a teraz? chudák Simonko nemá inú možnosť a funguje to perfektne, či sa kočík hýbe alebo stojí, odstavený kočík pri detskom ihrisku, kde si pomaly vlastného slova nepočuť, Terezka stojí na skate pri kočíku a spustí húkačku 😀 a Simonko spí... je zvyknutý a spí v každej situácii, čo je dobre, Terezku sme práve nechtiac naučili len na kľud a ticho a zobudilo ju potom fakt hocičo 😝 .... simonka veziem v kočíku, odstavím ho na dvore pri materskom centre, kde ťahá ďalšie 2h, potom ho premiestnim na detské ihrisko, tam ho zasa odstavím, ja sedím na lavičke a pozerám ako sa Terezka hrá, detská tam kričia, potom sa zasa s kočíkom presúvame, ideme domov, alebo do obchodu, potom vyberám vložnú tašku z kočíka vynášam na 5p... a simonko všetko prespí, to u Terezky nehrozilo 😀
Jaj baby...som stastna prestastna ake dobre mame dietatko.place len ked treba papat 🙂 jeduje sa len na brusko ked neposlucha a pri prebalovani ale teda to papanie...niekedy kazdu hodinu.hodinu a pol dve...tri prespinka len vonku v kociku... V noci vacsinou papa kazdu hodinu a pol aj ked dnes kazde dve a pol a raz po hodine...uz by mohol viacej prespinkat 🙂 a rano o siestej vstavame a kukadla dokoran minimalne do 11-12 niekedy dlhsie...potom pospi daco.vacsinou vonku v kociku a potom do vecera hore...je to normalne???niekedy si poobede este schrupne...
@cukrik580 my to máme skoro tak isto. ráno od pol 6 - 6 hore alebo na ciciku, az doteraz. práve som ho dala do kočíka na terasu a zaspal sám. takto mi zvykne spať 2-3 hodinky ale iba vonku( aj ked včera bol hore skoro každú hodinu) . v byte mi cez deň vôbec nechce spať. zaspí na prsu , dám do kolísky a o päť minút ( niekedy aj menej ) je hore. večer o 5-6 je zž nekludný a nervozny, ale nejak to zvládneme do 7 vtedy ho okúpem, napapáme sa a sám zaspí okolo osmej. okolo 12 je hore vtedy mu dám prso ešte v pohode zaspí ale ked sa zobudí okolo 3 to už je horšie tažšie zaspáva a okolo 5 je už hore a potom spí iba minimum.ráno som už taká unavená že sa skoro neviem postaviť z postele. to kedy budú spať už 4-5 hodín v noci veď môj mal už v pondelok 6 týždňov 🙄
Ahojte mamicky, vobec nestiham sem chodit, teda, chodit j ano, ale citat vobec nie, ale podla rychledo precitania mame vsetky rovnake problemy,
vcera sme boli s Lejuskom u doktorky, vsetko je super, pribrali sme 800g ale ja am niekedy pocit, ze pribral aj 3 kg, hlavne ked homusim na rukach nosit 🙂 mame sice nie moc velke ale problemy s bruskom, ale ako som tu videla, asi to bude sposobene tym vit.D, Vitangol, no uvidim, este to chvilku vydrzime a ked budeme na dalsej kontrolo to preberiems lekarkou,
kedze zajtra mame presne mesiac, musim do socialnej poistovne poslat dake papiere, ale vsimla som si, ze mam aj papier vyhlasenie o bydlisku afakt netusim kam sa toto posiela?? Do soc.poist? Lebo tam su skor info o bydlisku mojoma priatelovom a o zamestnavatelovi, tak netusim, neviete mi poradit??
Inak nam Leusko robi radost a aj ked mame dni s minimalnym oddychom pre maminku, ale je dobry a prechadzky nas velmi bavia, len to mamako super fitko, musim maleho vo vanicke odniest 3 poschodia dolu a po aspon 2 hodinovej prechadzke 3 poschodia hore a kedze priberame tak je to celkom vaha, ale lepsie ako ho mat na rukach a bat sa, ze zakopnem . . .
Inak baby ako ste na tom zdravotne po porodoch a operaciach?? Ja stale tak jemne citim vnutornu jazvu, na mieste kde je mi tak divne brni brucho po dotyku, a nechapem to, no este stale krvacam, niekedy to je tak akoby to uz uplne koncilo a niekedy to je opat rozbehnute, tak neviem do kedy budemmusiet cakat nez to skonci, uz aj priatel je trochu nervozny, predsa len tak dlhy celibat??? Aj ked ja si to moc neviempredsavit, ako sa pri sexe trasiem ako huspenina, kedze este stale mam brucho a z prs mi pvapka mlieko 🙂 no ale budem sa musiet premoct,ved ho nemozem tolko trapit 🙂
babulky krasne dni s vasimi drobcami nech vam robia iba samu radost 🙂
@cukrik580 tak ako citam moj este celkom dobre spi len sa kojime a v noci cca dve az tri h vydrzi .my vstavame kolo siedem o pol siedmej akokedy som aj do roboty tak vstavala tak je asi zvyknuty. potom je tiez hore zvacsa doobeda malo dpi kazdj chvilu na cicku okolo 12chodime 3 h spat do vecera to si aj ja zdriemnem okolo 16tej. on a potom vydrzi po t
@biba@aplless@matabah no dámy ja som prestala krvácať presne na 5 týždeň po pôrode,a dva dni nato sme skúsili sex...ale my sme mali celibát od 5.12.takže to bolo také všelijaké.potom veru až po týždni znova...nebolo to žiadne terno ale aspoň voľačo...kým sa dostaneme do toho staršia chodí spať o 21:30 a menšia sa budí všeliako takže veľmi nevyskakujem...
@bea00 co by som zato dala aby spinkal ako tvoj 😀 si predstav ze kojim kazdu hodinu a z toho pol hodinu papa...takze moc nepospim...ale nevadi.zatial zvladam 🙂 dnes zaspinkal cca o 12 do 2 potom sme kazfu hodinku papali az do 5 zaspinkal a ked sa jemne zacal prebudzat tak som ho po siedmej vzala hore napustila vodicku a prebral sa pri vyzliekani okupkali sme sa prvykrat sami bez tatina lebo este nebol doma 🙂 obliekli pyzamko dala som mu papat a polozila do postielky privrela dvere a idisla a babulko ako kaxdy vecer pekne sam zaspinka 🙂 a my si v klude pozrieme panelak pojdem do sprsky a hadam do vtedy bubak pospinka 🙂
ahojte, nejak sa tu neviem dostat... konecne som docitala co ste popisali...
.. Lukimu sa uz nozky zahojili - to co mal... cervene vyrazky pribudli (zapareniny?) a trochu kozky mu este teraz ide dole.. takze dam asi imazol na noc...
... o tom vigantole som to nevedela... niekedy ma fest krce a fest krici (az tak ze si chudacik zapchava uska) .. a netusim z coho to je.. ze by z toho? ... stalo sa mi viackrat, ze som mu ho zabudla dat.. a nemam to odsledovane ze kedy su tie krce a kedy nie... vcera rano som mala vajicka a vecer po 8mej vyvadzal... som to tym vajickam pripisala... ale vooobec si nepamatam ci som mu vcera dala tie kvapky alebo nie... dnes som mu nedala... zatial je klud, mala som aj mlieko.. a vsetko zatial ok...
takze tie krce tipujem na vajicka alebo vigantol... ale netusim co z toho...
... zajtra mame 5 tyzdnov, ideme na poradnu... tak uvidim kolko sme pribrali (kedze minule to bola "spodna hranica" priberania) ...
... no a prsnik... sa to ukludnilo, ale stale mam mierne bolesti.. obcas... take zvlastne je to... a kojime kedy si povie.. od 1,5 do 4 hodin 🙂 podla toho jak vresti pri tych krcoch alebo ci papa z oboch prsnikov atd...
... no a vonku chodime.. ale tu pod tatrami si nemozem este sadnut (bojim sa prechladnutia) .. takze pri 2hod prechadzke uz chodim s takymi bolestami ze az (krize chrbat... ) .. este ze mam barlicku - kocik 😀
.. pekny vecer prajem 🙂
@biba jaj moja 😀 my mame celibat odkedy sme splodili cize od 28.5. 😀 aj ja tak krvacam ze uz uz to vyzera ze nic a znova ale vobec som nekrvacala silno iba tie prve hodiny po porode 🙂 mne sa konecne zrasta jazvicka este taky malilicky kustik tak sa tesim 🙂 mne nebrni jazva ale vnutornu citim na dotyk.mna to moc neboli len citim take stipkanie v mieste kde sa mi to otvorilo 🙂 mna inak bolia klby...ale niekedy ze neskutocne...dufam ze to prejde... My mame zajtra poradnu tak som zvedava kolko Samik pribral za dva tyzdne a tusim mi behom 3-4 dni nejak narastol 🙂 tie 50ky vecicky nam zacinaju byt dobre 😀
inak baby ked sa maly narodil 14.2. Moze mi dokyna zajtra potvrdit papier?alebo sa tam budem musiet dzubkat?lebo zajtra je dvadsiaty osmy den...cize este nebude dokonceny...
@os ja som bola vcera u nasich a bola som s malym cca dve hodky vonku ale uz som nevladala co mna zas bedrove klby a panva bolia...volam mamine ze ci nechce daco z obchodu a ona ze nech jej kupim cigy tak pytam v stanku marlborky a casopis mama a ja a tetula taaak na mna pozerala ana kocik 😀 az potom som si to uvedomila 😀 no ale spat k veci kupila som casopis ze sadnem na lavicku pri ihrisko na slniecko a oddychnem pocitkam si 😀 no hoooovno s prepacenim 😀 Samino zacal mrnkat este som len isla okolo lavicky a rozmyslala som ci sadnem 😀
inak Samko uz ma stavebne sporenie a dosyal od dedka svojho 800e ze na zaciatok 🙂
sevaste kočky ,stihla som si prečítať dve stránky a už sa budíme,som sa pár dní ani na net nedostala 😝
Baby nas krpcek nechce cez den spat doma,len vonku,keby aspon vydrzal byt ticho,ale ked ho necham chvilu sameho,spusti krik a ja nic neporobim ked som sama doma,to ma stve,lebo niektore dom. prace furt odkladam,lebo sa musim venovat Simikovi...Co s tym? Aj u vas je to tak?
Tak my sme pribrali zza dva tyz. 720 g a len sa kojime
@majaon U nas je to presne tak isto,mala skoro cely den spi vonku,lebo tam je aspon ticho,ked sme doma,tak vacsinou place a ja nemam cas ist ani na zachod 🙂.Predvcerrom som ale skoro odpadla z nej,boli sme doma a asi hodku pekne lezkala a rozpravala si a tak,potom sme isli na prechadzku,dosli domov,napapala sa a o pol osmej som ju supla do postielky a zaspala 🙂 .Vcera uz ju musel mm uspavat,to som zverila jemu,aby som si aspon chvilu oddychla 🙂
ahojte kocky aj moja tlaci vela ,ale neviem ci od vigantolu ☹
@bambulka12 no presne, ani na zachod ma nepusti 🙂 a najradsej by bol iba na ciciku prilepeny,som zufala z neho...ale v noci je to v pohode,len sa trosku napapa a spi dalej,aj ked je to 4-5-krat za noc...co uz,asi len vydrzat a nebyt nervozna,sice je to niekedy tazke,ale nebude to trvat vecne 🙂
no u nás to vyzerá na príkrm lebo už tretí deň vždy po najedení ešte stále hľadá.Minule prespala 6 hodín tak po 3 som odsala a dala jej na druhý deň po kojení lebo stále pýtala.len neda sa mi odsať jej aby mala po kojení.aj to pýta len cez deň vnoci je to ok....tak neviem čo robiť...cicíky mám mäkučké že sa nenalievajú tak ako predtým.....

asi kazda mamina stiha len citat 🙂 my si tiez teraz uzivame slniecko, chodime von poctivo kazdy den minimalne na 2hodky. mala sa rada vyvaza v kociku, ale ked zastanem, tak sa hned zlosti, tak musime chodit. tiez mame stale niekde nejaku vyrazku, hlavne pri kojeni jej vyskocia, lebo to sa musi sustredit, tak je vzdy cela cervena 🙂 ale vyrazky vzdy do druheho dna zmiznu a objavia sa zase niekde inde. ja to neriesim, babatka vraj casto takto mavaju.. inak, musim ju pochvalit, na noc mi uz par dni po sebe zaspi vzdy najskor na 5h, a potom uz len na 3h, ale aj tak je to super, vstavam k nej raz alebo dvakrat za noc, podla toho, kedy sa jej podari vecer zaspat. len aby jej to vydrzalo 🙂