Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
PRVÝ VEČER A PRVÁ NOC BEZ PLACUUUU BABYYYY! 🙂
@matabah tiez sme boli 2-tyzdne ako pubertaci 🙂 teraz uz je to celkom ok...tiez to bolo tym olejickom, bo som po kupani vzdy natrela v domienke, ze sak co aj nas tym natierali ked sme boli deturence 😝 tak som potom raz za den natierala pityolom licka a rano a vecer kremikom na suchu pokozku ( kedze sa mu to potom vysusilo ) co nam dok.predpisala...a mame trosku aj hlavicku vyhadzanu a sa supeme, tak tam trosinku olejicka dam...
A inak maminy padaju uz vasim deturencom vlasky? Nas drobec uz bude na vrchu hlavky skoro plesaty 😀 tak mamina tajne dufa, ze nam porastu blondave vlasky po nej a tatina uz chytaju nervy, ze nechce mat blondaka 😀 A k tomu D-cku od jamiesona ste kupili normalne v lekarnach? Lebo ja som u nas obehala vsetky lekarne a nikde ho nemaju a v jednej mi dokonca povedali, ze to stiahli z obehu tak neviem 😨 Dnes mame poradnu, tak som zvedava kolko sme zasa pribrali a narastli a skusim sa dok.spytat na nejaku nahradu toho vigantolu lebo slahne z toho uz aj mna...taak pekny den Vam 😉
@cerimi77 davala som sem link ...nejde ti otvorit? Ak nie tak ho skusim dat na youtube a to uz by malo ist 🙂 baby 😀 ja mysim mat vsetko 😀 pisala som laktacnej...asi mam syndrom bielej bradavky... Dnes jej mam volat tak dufam ze mi maly dovoli si cinknut 🙂 vcera to bolo cele zle..cely den bojoval s bruskom...akoby mi ho niekto vymenil...
Inak ja davam olejcek len do kupela par kvapiek mandloveho...nenatieram 🙂 a tiez je trosku vyhadzany...to je ok ved sa stal cisti.aj ciciky ma este trosku zdurene z hormonov 😀
@cukrik580 tak ja by som sa nenechala odhovorit 😀 len som u nas obehala 7 lekarni a v ziadnej ho nemali, ze len tabletky..pozeram na lekarnicku anoo pre 5tyz.babo tabletky...akurat v jednej mi ho chceli objednat, cakanie 2 tyz...sa skusim dnes spytat dok.za nejaku nahradu ak bude furt za vigantol, tak ako pojdeme z poradne asi navstivim lekarne aj inde nez u nas...maly aspon bude spat jak dudek 😅
babyyy heeeelp 😀 ako zabavit takmer 5 tyzdnove babo, ktore je hyperaktivne, sikovne, vnimave, MOJE 😀 ked ho NEBOLI brusko, lebo dnes neboli 🙂 klop klop 🙂 asi to bolo splnom 🙂 a teda spanok u nas nehrozi tak uz musime vymyslat 🙂 kresielko uz zaberie len na chvilku 🙂 a obavam sa ze dnes zase nepojdeme von :-/ lebo tu zase fuka jak sibnute :-/
aj tu fuka ale pojdeme lebo inac nespi tak dobre.poj
deme asi do parku tam tak fukat nebude dufam.Blba otazka vase deturence uz kakaju bobky alebo aku konziste
@matabah http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s... taketo?video cislo sestnast
@sonulka81 isla by som veru do úarku ☹) ale z tejto sedlaci nehrozi....a este nema bobky 🙂 prazenicku zatial 🙂
@lucul vydrrrrz, to zvladnes... u nas asi takto: pat minut jaci, pol hodinu na prse, 20 minut uspavam, 5 minut spi, 5 minut jaci, pol hodinu na prse, 20 minut uspavam, 5 minut spi a dokooooola...samozrejme to uspavanie a spanie az po 10 😀 inak len na prse na rukach v kresle, na ramene...a tak podobne...az som sa normalne ze nasrala potom ako som obedovala asi na 7x nalozila do kocika a isla von aj v tom fujaku 😀 ale mame fajn kocik, ze mu tam vobec nefuka, tak pohoda...teraz som sa vratila a nechala ho na terase...uvidime kolko vydrzi...
@ivmani to je normálne, že padajú vlásky, zväčša tieto prvé vlásky vypadajú a potom rastú nové, hustejšie, dcérka mi tiež tak oplešatila, a dlho mala potom také riedke páperkové vlásky, pred 4m sme ju dali ostrihať a teraz jej vlasy konečne zhustli.. Simonkovi tiež začínajú hore nad čelom vypadávať vlásky, tak je taký lebkoun teraz 😀 a vit D od Jamiesona som kúpila normálne v lekárni, u nás ho majú v každej lekárni čo som pozerala, nepočula som, že by ho sťahovali z trhu, ale sú aj iný výrobcovia, som zvedavá čo ti povie tvoja doki, lebo väčšina doktorov tlačia len ten vibantol 😝
@cukrik580 tak skús ešte raz ten link, ja som ho prehliadla, alebo daj na YouTube... a ako jedinú "zábavku" takto malého dieťaťa odporúčam, len na neho rozprávať, môžeš mu hovoriť úplne všetko čo robíš a hlavne čo robíš s ním, popredu vždy hovor čo s ním ideš robiť, takto malé bábo by si malo vystačiť zatiaľ len s pozorovaním svojho okolia, meň miesto, kde leží, inak by som ho veľmi nezabávala a nedávala nejaké iné podnety, lebo to môže byť potom zasa príčina, prečo nemôžu deti zaspať, tak isto ak sú takto dlho hore ako tvoj samko, potom majú problém zaspať, aj keď to na prvý pohľad vyzerá, že je hyperaktívny a čulý, ale to je práve príznak už veľkej únavy, deti pred spaním, ak prešvihnú tú svoju "správnu" hodinku naberajú obrátky a zvyšujú svoju aktivitu, takže radím dieťa nejakým spôsobom uložiť na spánok skôr, ako začne byť takéto aktívne.... a ako čítam ďalej, ďalšia chyba je dieťa uspávať, či už na prse, alebo nejako inak, verím ti, že sa snažíš urobiť všetko preto, aby len samko konečne zaspal, ale na takéto uspávanie si rýchlo zvykne a potom ti inak nezaspí, a ty budeš otrokom času... 20min uspávať a potom 5min spánok, celé zle, predpokladám, že ak sa odpojí od prsa, alebo ho dáš dole z rúk, tak sa po 5min preberie a je dospané, že? toto fakt nie je dobrý spôsob, sama vidíš, že to k ničomu nevedie ... odporúčam naučiť dieťa zaspávať samé, ak mu dáš čas, tak si samo nájde spôsob, akým sa ukludní a zaspí a ty budeš mať raz a navždy pokoj s nekonečným uspávaním a budeš mať viac času pre seba 🙂
@cerimi77 vecer mi zaspinka uplne super, okupeme dame pyzamko, napapa sa, ulozim do postielky, zhasnem, privriem dvere a odchadzam a nestaram sa, ani nemrkne nic a pekne spinka 2,5 az 3 hodiny... ale cez den katastrofa...praveze sa snazim mu rozpravat a uspavat ho tak ze lezi...hladkam ho a tak, ale on strasne krici place slzicky...to len teraz dva dni je to take strasne...od soboty vyvadza, ale najhorsie je to len teraz dva dni...inak predtym bol hore, ale takmer vobec neplakal...len ked pytal plakat tak zacal mrncat...teraz spinka trosku...uvidime do kedy...ach jaj... ☹ idem hodit to video... skusim link na fb a ked ti to nepojde, tak to supnem na youtube...
@cerimi77 https://www.facebook.com/photo.php?v=1020123941...
a este aby toho nebolo uplne malicko...tak ma zacalo stipat brucho...medzi jazvou a pupkom po celej sirke...co to zas do riti ma byt ☹ ach jaj...
idem si dat zmrzlinu... ☹ 😀 dufam, ze ho to nezobudi 😀
@20erika07 brusko aj u nas uz od soboty tak intenzivnejsie...a uz mu vadi aj ked mu pomaham..neviem ci moc tlacim alebo co...jaj a stale som tu sama...muz pride cca o pol siedmej, dnes hadam az o deviatej...stale sama na vsetko...je to na nervy...vcera som az plakala ked prisiel..
hlavne že sa máte radi...už aj ty dokrmuješ?My pomaly každý deň okolo 6 večer stiahne 30až 60....ako kedycez deň a v noci relatívne pohoda...

@aplless od jamiesonu, ale kamoška mi donesie aj oleovit, čo sa predpisuje v AT ako vit D
@veronikapodolska my doma nemáme 23st, dennú teplotu máme nastavenú na 21 a oblečený je len v bodynku a polodupačkách, ak nesvieti slnko do obyvačky, tak prikryjem dekou ak leží mimo postielky, inak takto oblečený chodí aj von, len pridám čiapočku a je prikrytý dekou a zapnutý v prenosnej taške... tiež nechcem babušiť, kýcha inak tiež často, ale studený nie je, tak nemyslím, že kýcha od zimy 😔 .. v noci dávam na bodynko dupačky-overal a je prikrytý dekou, do ktorej je zavinutý, ale ručky má vonku a to v noci v spálni nie je ani 20st 😀
@sonulka81 podľa teploty rúk sa nemôžeš riadiť, treba skontrolovať za krčkom, a kýchanie neznamená automaticky že mu je zima, neviem ako ty, ale ja kýcham aj vtedy ak mi je teplo 😉