Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@sonulka81 no my mame presne taku istu stolicu. a niekedy sa jej ani to vysplechnutie nedari vytlacit, sa mi tu puci, placka, tlaci a potom z nej vysplechne taka skoro voda... tiez uz rozmyslam, ci je to normalne. ved uz ma 5 tyzdnov mala. a este, ked ju to tak trapi, kym to da zo seba von...
@cerimi77 hej hej vypadavaju vlasky...a sme nevedeli ich najst, ze v postielke nie su, v zavinovacke a dnes na poradni ako som mu davala dolu ciapku tak tam 😀 dok. mi samozrejme neporadila ziadnu nahradu za vigantol a ked som jej spomenula ten jamieson mi odpovedala, ze to co nepozna by dietatu nedavala....lebo je lepsie mu davat nieco z coho sa puci a place az je fialovy 😒 neviem u nas v MA mame asi zabrzdene lekarne, tak mojmu to dam kupit zajtra v BA...
A inak sme za 2tyz. od poslednej poradne pribrali 470g a narastli 3cm 😀 a ako som citala za to grckani, som sa tiez dnes pytala a je to normalne...som sa aj dost bala, lebo nas drobec mal teraz take obdobie, ze skoro vsetko vygrckal a v zapati bol hladny..., ale pribral tak je to ok a tesime sa z toho ako nam krasne rastie 🙂 hlavicku pekne dvihame, pretacame sa a uz sa aj vedome smejeme na vsetkych tych grimasach co na neho stvarame 😀
Babky,co mate februarovky,chcem sa spytat aj vam tolko placu?mala ma siesty tyzden,preplace vkuse aj cely den,uz sme z toho celkom KO.... je to naozaj tym 6 tyzdnom? Plackat mi zacala okolo 3 tyzdna,odvtedy je to coraz horsie ;(
@sonulka81 presne presne,šplechoty atd...sa to strieda,predvčerom tam mala dokonca aj také zelené kusy ešte..ako kúsky špenátu.. 😕
niekedy je to aj ako horčica,ale zatial sa mi to zdá ok...však sa opýtaj dr. radšej,ked sa ti to nevidí...
@20erika07 moje mlieko nám stačí tak ráno...a niekedy len 15 minut....krmime takmer naplno nutrilonom..a dávam jej aj cucnut,ale rozmýšlam,že už to zastavím po 6 nedelí,lebo ja začínam tie moje prsia neznášat...je mi strasne nepríjemné,ked sa len trošku obtrie ruka o bradavku...a strasne sa potím a ešte aj toto sem-tam tečie....chcem už aj používat driclor pod pazuchy,lebo s flakmi pod pazuchou ako budem chodit medzi ludí...smrdím si,aj ked sa furt umývam atd....no asi tomu kojeniu už zamávam potom naozaj...aj ked ma to mrzí no...
@matabah moja u mňa detto s tym potenim a všetkým s tym súvisiacim,aj ten dotyk bradavky je mi nepríjemný,stale musím mať podprdu inak mi to vadí... Niekedy aj keď mala papa tak mi je to tiež nepríjemné... A cez klobucik mi dohryzla do krvi bradavku, takže pre mňa je to občas aj utrpenie, ale zas aj keď sa mi naplnia tak sa už neviem dočkať kedy ich vyprazdni, no aj tak nestačí, dokonca aj po sunari je po dvoch hodinách hladná, a to vypije cca 100 keď jej nedám najprv cici... A tvoju maličkú vôbec netrápi bruško že vôbec neplacete?
@cukrik580 prvé týždne je väčšina bábätiek ešte dosť v pohode, až neskôr sa to začína zhoršovať, či už bruško alebo reflux 😝 aj simon prvé týždne bol taký, že sme ani nevedeli, že ho máme, ani odgrgávať som ho nedávala, len sa napapal a spal celé dni, teraz je to už horšie, musím nechať odgrgnúť, dlhšie držať vo vodorovnej polohe, už ho viac trápi bruško, resp. reflux, ale tak stále je to fajn, väčšinu dňa prespí 😉 .. s tou jazvou neporadím 😕 a to video mi nejde, vypisuje, že "tento obsah nie je momentálne k dispozícii" 😖
@sonulka81 simon tiež kaká riedke a pritom priberá za 2 😀 😀 😀 líčiská má také, že sa absolutne nepodobá na to malé bábo, čo som si doniesla z pôrodnice 😀 😀 😀 my kakáne do misky, čiže vidím presne aká je stolica a je to úplne riedke, voda a v nej plávajú kúsky hnedej kakanice 😀 a takúto stolicu máme vždy, kaká pri každom kojení... inak pred chvíľou sa zobudil ani nie po hodinovom spánku a evidentne sa zobudil len na kakanie, papať nechcel, len sa vykakal a zaspal mi na ramene, tak som ho v takej polohe prehodila do postielky, dcérku som nikdy nedávala na bruško spinkať, ale Simonkovi sa takto veľmi páči, v takejto polohe je aj v šatke a ak ho v takejto polohe prehodím zo šatky do postielky, tak sa mi ani nezobudí, inak sa mi budil 😉
@ivmani doktori majú nakázané predpisovať vigantol, len ten majú preplácaný poisťovňou, jamieson je dosť známa značka, pochybujem že to niektorý doktor nepozná, vit D od nich je prírodný a je to ako každý iný doplnok stravy a ako taký samozrejme nepodlieha takým prísnym kontrolám ako napr. vigantol, alebo iný liek, ktorý je na predpis pre deti do 3r, ale vigantol je čistá chémia, je vyrobený v labáku, vit. D od jamiesonu je prírodný.... ja som si nechala kúpiť vit D čo sa predpisuje v AT, aby mi žiadny doktor nemohol tvrdiť, že dávam svojmu dieťaťu niečo, čo nie je kontrolovateľné.. ale radšej toto, ako vigantol, čo spôsobuje krče a bolesti 😝 .. pribrali ste pekne, simonko tiež hlavičku už dlho zdvíha, už na prvej poradni čo sme boli, tak doktorka z neho bola prekvapená, ale asi nerobím na neho nejaké veľké grimasy, lebo usmievať sa na mňa nechce 😀 😀 😀
@nevesta12 simon tiež plače len ak je hladný a ak ho položím do vodorovnej polohy zavčasu, vygrckáva, tak ho musím viac polohovať, ale väčšinu dňa prespí, ak ho dám do šatky tak zaspí v momente a pokračuje aj po preložení do postielky či kočíka, niekedy ho viac trápi bruško, alebo reflux, ale stále je to pohoda... tak neviem, ak preplače celý deň, musí ju niečo trápiť, nemôže byť hladná? vygrckáva? bruško? nepíšeš, čo ste už skúsili a čo nie, koľko spí cez deň a v noci? nemôže byť unavená?
Ahojte, u nas sa dnes tiez moc nespalo, neviem, cim to bolo, ale cely den spala len niekolkokrat po 10 min., inak sa len mrvila, jedovala, pritom sa jej ocka zatvarali, ale nemohla sa nejako ulozit. vonku sme neboli, strasne fukalo, velakrat prsalo, tak sa nedalo. mozno jej to chybalo, lebo vonku dobre spinka.
@cukrik580 ja sa tu tiez tak opustene citim, pristahovala som sa sem uz pred takmer 6 rokmi, ale cely ten cas som na materskej, mm cele dni v praci, domov chodi az okolo 18,30 a neskor, takze som stale s detmi sama. moja rodina je od nas 100km, mm rodina je tu nablizku, ale nejako sa nestretavame. svokra moc nejavi zaujem ani o deti, niekedy sa aj niekolko mesiacov neukaze a potom, ked pride, tak sedi od obeda aj do polnoci a vobec ju netrkne, ze deti maju totalne naruseny rezim. aj vonku sa stale len tak motam s deckami, ale tak nenavyberam si. ked sme byvali na cinziaku, tak aspon bolo s kym vonku prehodit par slov, ale teraz byvame uz v rod. dome a tu nie je vobec s kym pokecat.
@cukrik580 ahoj neviem jej nick mám ju na FB ako priatelku,majú sa dobre malinká je tiež už dokrmovaná sunarom 2x myslím,a aj srdiečko čo mali problém je celkom ok.Budú sledované myslím trošku ale ináč ok.od včera nám nejde wifi tak som bola nasratá,že nejde net a ono sa nám asi pokašľal router lebo som skúsila pustiť počítač a ten ide,ináč som chodila cez notebook...aj som nervy chytila,že prečo tu to ide a wifina nie...malá je už dva dni nejaká uplakaná furt na cecku pospí 20min a znova dokola...nič som sňou neurobila doobeda,teraz buva na balkone ešte musím utrieť prach a povysávať,sused tu od rána čosi vyvrtáva(nechápem čo môže na 1izbovom byte toľko vrtať a búchať dva mesiace)
@cerimi77 dakujem, si zlata !!! je pravda ze som vlastne nic nenapisala ☹ noo hladna nie je, pribera dost vela, takmer stale jej prsko vynukujem... hlavne preto ze ju niekedy neviem inak utisit ked place.... v zasade je rezim asi taky, ze rano zaspi, ku koncu spanku place, z placu sa zobudi a plynule pokracuje, prestavka na jedenie, chvilu hranie, potom zase plac... uspavam ju tak, ze skacem na fitlopte, ale ked si zosadnem o chvilu su oci, a mozem zacat znova...spi teda takmer vylucne na mne, okrem noci kedy zatial chvalabohu este stale postacuje postielka.. v kociku raz zaspi, raz nie... kedze place, aj sa puci, potom grcka alebo stikuta - to ju podrazdi este viac...berieme teraz aj homeopatika na reflux, lebo sa nam zdalo ze ju to trochu upokojilo ked si hltla vodicky s homeopatikami, ale nema to nejaky dlhodoby ucinok...kupila som si aj manducu, zatial som ju skusala par krat ale dost sa mi v nej storcuje, tak neviem ci mam zotrvat... ked ma take najvacsie hysaky, davame ju do zavinovacky, a tak s nou skaceme... Cumlik nechce, skusam jej ho davat na cvhilu kazdy den, ale nevie ho cumlat, vzdy ho vypluje takze ucinok je skor kratkodoby...
Inak uprimne zavidim deticky co placu len ked sa chcu napit, resp ked su mrzute, ja len dufam ze ked uz to nevyslo pri tejto, aspon dalsie uz bude lepsie 🙂 o tom ze zo satky by som ju dala rovno do postielky ani nesnivam, akonahle ju dam zo mna dole ocko patrajko je tam 😅 😅 😅
@nevesta12 podľa toho čo píšeš, ste v takom začarovanom kruhu, dieťa stále na prsníku, stále papá, žalúdok si neodpočinie, potom bolí bruško+reflux, plač, zasa prsník, zasa bolenie bruška a tak stále dokola 😝 prsník by si nemala ponúkať tak často, nie je to riešenie na každý plač 😕 tak isto to uspávanie, alebo upokojovanie na fitlopte 😝 ako sama píšeš, nemá to dlhodobý účinok, ak prestaneš, dieťa je hore, akýkoľvek uspávací spôsob si zvolí, musíš rátať s tým, že si ochotná ho používať dlhodobo-možno navždy 😝 ak nie, tak skôr či neskôr s tým budeš musieť prestať a čím neskôr, tým to bude horšie, dieťa si zvykne, bude to brať za normálne a všetko ostatné za nenormálne, pričom opak je pravdou, ja som za aby sa dieťa naučilo zaspávať a ukludniť samé, ja ako matka som samozrejme stále nablízku,. ja používam šatku, v šatke mi vždy do sekundy zaspí, ukludní sa, ale nikdy som ju nepoužíla doma na uspávanie-ukludnenie, lebo nechcem aby bolo naučené zaspávať len týmto spôsobom... poznám mamičky, ktoré si naučili svoje deti zaspávať len tak, že musia byť s nimi, hladiť ich na chrbte, alebo len v kočíku, hojdať ich a ja neviem čo a po 2-3r takéhoto uspávania už strácajú trpezlivosť a skúšajú to zmeniť, ale to je už potom boj na dlhé trate a máloktorá mamička je taká trpezlivá, aby odolávala niekoľko týždňov čo dieťa plače a protestuje 😝 ... inak, keĎ som simonka dala zo šatky do postielky a dala ho na bok, tak sa mi zobudil, raz som ho skúsila dať na bruško, čiže nechať ho v tej polohe, v akej je v šatke, a vtedy sa mi nezobudí 😉 ... ale dnešnú noc aj večer sme mali aj my horší, v noci síce najskôr potiahol 5h, ale potom asi bolenie bruška, plačkal, nevedel zaspať 3,5h sme boli hore 😝 ... dnes večer niečo podobné, od 17.30 do 21h sme tak na striedačku bojovali, kým konečne zaspal, ale dosť kakal, tak ho asi tlačilo 😕
@cerimi77 ahojte kocky,s tym vigantolom mate pravdu,ja som ho minuly tyzden na dva dni vysadila a maleho som opalovala na slniecku a take velke krce prestali,kupila som ten od jamiensonu a uz je to v pohode,sice niekedy placeme od tlacenia,ale je to malina oproti tomu,cowto bolo s vigantolom 🙂

@matabah no lebo moja to má ako oraženičku ale spojenú s riedkou...neviem to identifikovať...mám pocit ako keby mala srajdu vždy ked to znej ide tak šplechoty jak hovado...nechcela by som to chytiť keď práve tlačí,to by bolo všade...aj banány jem ale jej nič nerobia,som myslela že ju trošku zapečú,ale ona má v každej plienke šlahnuté... @cukrik580 skoro ma cestou do parku odfúklo,kokos neskutočne fučalo...v parku paráda skoro ani nohy..🙂