Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@biba ahojky,ja som s tymto u maleho bojovala od soboty..to mal dokonca aj teplotu,kazdych 20min mi plakal. Celu noc som ho mala na rukach vo zvislej polohe lebo akonahle som ho polozila,zacatk sa tymi soplikmi dusit a plakal. Tak som ho mala v klokanke a spala posediacky v kresle,uz som sa bala ze od unavy zaspim tak pre o ta klokanka,aby mi nedajboze nespadol. O pomoci sa u nas doma neda ani hovorit,maly je od narodenia len moj,cele noci/dni. Kvapkala som mu vzdy pred papanim libenar,takze tak cca kazde 3hodky a nasledne odsavala nostek..sme na UM,a maly kazde tri hodky papa tak 90-120 no teraz papal sotva 60. Von sme radsej nechodili,ved vikend bolo strasne pocasie,iba som na striedacku vetrala miestnosti. Kym sme boli v obyvacke tak spalnu a tak..no a az teraz sa nam to vylepsilo. Vcera sme museli soplik tahat len raz,chvalabohu. A uz aj papame pekne..chce to len pevne nervy 🙂
@cerimi77 viem, ze to maju nakazane, som sa trosku povadila s doki kvoli tomu, ale vigantol uz nedavme 😉 ved to, ze je to cisty hnus a robi to len galibu...my ked sme mu ho minuly tyzden na 2 dni vysadili tak bolo uplne super..krasne kakal aj prdkal a potom to zase zacalo, tak od vcera uz davame ine 🙂 a som rada, ze nemusime ani nozky balit na siroko mame vsetko v poriadku...my sme vcera cele rano prerehotali s malym...on ako vidi, ze uz ideme k postielke sa len prihovorime a uz sa na nas skeri 😀
@cukrik580 to je super 🙂 to je ten najkrajsi pohlad, ked sa dietatko zacne 1krat tak cielne usmievat, ze vie na com 😀
@mirka_st
@lucul no no ja tiez kvapkam pred jedlom a potom ho este necham na brusku nech tie sopliky zacnu vytekat a potom odsajem,ale nepadi sa mi ten kasel taky plechovy,doteraz to znelo ako ked mu stekaju sopliky a z toho kasle ale teraz sa mi zda,ze ten kasel je taky iny tak nevuem, doktorka mi poradila aby som mu davala tusim magneziove kvapky?teraz neviem co ba ten kasel vravela,najhorsie na tom je,ze uz ani ja sa necitim dobre,mozem kojit aj ked budem mat teplotu?
Teda kalciovy sirup a nie magnezium,ale neviem ci to pomoze
@biba juj moja to ma mrzí za malickeho,my máme len sem tam soplik, aj to taký suchý... Kojit môžeš keď budeš mať teplotu ale len do 38,5 potom už musíš zraziť teplotu... Pri zápaloch prsníka som kojila aj pri teplote,ale ak bola nad 38,5 dala som si paralen a pockala,az potom som jej dala... A v pohode... Inak my máme stále studené rúčky,keď nie je zakryta tak kycha, no keď ju hladkam po hlavke tam sa potí,takže mám dilemu ako ju vôbec obliekať a tak...potnicky má už aj na boku hlávky, čiapku neznáša...
Inak baby,už asi tri štyri dni pozorujem že sa mala správa rovnako,či papať či spinkat,tak asi už naštartovala nejaký režim 🙂 aj noci sú lepšie, budí sa každú noc tie isté hodiny... Aj bruško zvladame, pred papanim masirujem pupikom a dám kus teplého rascoveho čaju,a klop klop zaberá 🙂 malá sa tiež cielene usmieva,dokonca aj hlások vydáva, a hlavne vtedy keď ju idem prebalit, vtedy je taká šťastná 🙂 juj zozeriem ju
@20erika07 nie,naozaj je spokojná...mrnká,ked je hladná,a inak potom niekedy,ked sa jej nedá zaspat...ale plače nejako nie sú..chvala bohu...myslím aj na ten vigantol,ked jej dáme,ale nič zatim..včera som jej dala cicik večer a spustila taký vreskot,že mne to prišlo až smiešne...musíme najprv z flaše nutrilon,aby sa zasýtila,a potom je ochotná aj pocuckat...a to pár krát cucne a prsia sa vyfuknu jak balon...ja už to zavesím na kliniec pomaly,ale isto...zbytočne sa s tým zdržujeme aj v noci a nemá z toho takmer nič...dakovat pánu bohu za tých 6 týždnov a konec 😖 😖 😖
naša niekedy vypije aj 180... 😕...ale priemer za ten den je tých 120...
ahojte holky.my sme dnes v noci buntošili o 12tej,o 4tej a potom o 8mej,napapali a spinkali dalej...a vstali sme až o pol11tej...a furt by som ešte spala🙂....ideme na poučenie k farárovi..o týžden krstíme...pekný víkend babulky!!!
Kontrola u dr vaha 415g pribral 400za 9 dni som stastna len sa kojjme sice v noci aj kazde dve h ale ked sa naje tak spi a nebuntosi
Jaj baby tak som sem zase po dlhom case zabludila a po tom, co som sa docitala par stranok dozadu, aspon budem kludnejsia. Myslela som, ze moj maly je vyhadzany z toho, ze som nieco zjedla, ale vidim, ze aj vasi drobci, takze zo stravy to asi nebude. Nas Filipko doteraz len spinkal, taky bol dobrunky, budil sa len na papanie, ale posledne 2 dni vacsinu dna preplace. taka som z toho nestastna ☹ zajtra utekam kupit Baby D a Vigantol vysadime. Aj nas grcka o 106, ale pribera pekne, takze to moc neriesim. predvcerom som mu zacala davat probiotika BioGaja, tak som zvedava, ci to pomoze na grckanie alebo dufam, ze sa mu bude aspon lahsie kakat. V noci sa mi budil vzdy presne o 01.30 a 4.30, ale posledne 2 dni sa budi uz len o 3.30, tak dufam, ze mu to ostane, lebo o tej pol stvrtej som uz takaaaa vyspata 🙂
@cerimi77 strasne som chcela aj ja satkovat, ked mal maly asi 3 tyzdne som si kupila satku, ale je to tazsie ako som si myslela. hlavne to dotahovanie, no vobec mi to nejde. Viem, ze ty mas Didymos, pamatam si, ked si tu o tom pisala. ja mam Hopediz a ta taka hruba. V akom uvaze ho nosis? ja som skusala kolisku v krizi s kapsou vo vnutri, ale katastrofa. trosku lepsie sa mi podarilo koliska v dvojitom krizi. no ale nesatkujem.
A aj na tu bezplienkovu metodu som sa pred porodom chystala, ale zatial som sa k tomu nedostala. mozem este zacat alebo myslis, ze uz je neskoro?
a este som sa chcela opytat, co obliekate detickam von do kocika? Ja to asi prehanam. Na bodynko, take co ma dlhe rukavy a dlhe "nohy" mu davam zimny overal a to je vsetko. pre pripad mam v kociku este deku,ale tu dam, len ked viac fuka. spoteny nebyva, ale uz sa mi zda byt dost naobliekany, ked je vonku tak teplo. no neviem.
Inac na doma nosi len to dlhe bodynko, vy to tusim volate pyzamko, ale mne to pride pre neho najpohodlnejsie, lebo ho na brusku nic netlaci. a doma mame okolo 21,5 stupna. ked spinka, vzdy je prikryty a v noci spava v perinke.
@blondi2 Samko mal vcera vonku ze: body s kratkym rukavom, dupacky, mikina, capica a ten fusak taky tenky dekovy a bol strasne spoteny, mokry, ze som ho az prezliect musela...takze dnes len body s dlhym a dupky a capicka a ten fusak pootvoreny a rucky mal vonku a akurat, bol teplucky ale nie spoteny 🙂
inak baby...Samkovi vadi aj babyD ☹ dva dni sme nedali a moje dieta dokonca spalo o 9 😲 prvykrat v zivote asi...a v noci sme mali rekord 🙂 spal mi prvykrat 3 hodiny a 20 minut .-) inak po dve hodinky, ale toto bol nas rekord 🙂 a ako som nedala kvapky, tak sa menej puci, nekrici, neplace, aj ked bojuje s bruskom, ale neplace pri tom, grcka menej, iba ked nevie kedy ma dno 😀 a hlavne spinka!!! 🙂 tak neviem co mam robit 🙂
a este som sa chcela spytat, ze : NITRAAAAAAA nepojdete do parku zajtra cca o druhej??? @bambulka12 @sonulka81 @barcelona94901 @nikipepo @blondi2 na koho som zabudla sorry 😀
@blondi2 no my mame doma oblecene body s kratkym a na tom dupacky,a teraz ked bolo pekne som mu na to obliekla len mikinu a capicku a strcila som ho do fusaku,ale to je taky poctivy komunisticky z ovcej vlny tak ho mam otvoreny,a nie je moc spoteny,ked ideme do autosedacky,je trochu teplejsie obleceny lebo predsalen tam viac trci🙂 tam na o jednu vrstvu naviac a je len v deke , aj ja mam problem ako maleho obliekat,ale pocula som , ze dieta by malo mat o jednu vrstvu viac ako mamina,
Kocky potrebujem laktacnu radu,posledne dva dni som si vsimla,ze sa mi prsia akosi viac nalievaju,a to ktore nepouzivam sa naleje tak,ze ho mam tvrde,tazke a maly ked pije viem,ze nevypije vsetko,tak neviem ci mam odsavat zvysne mlieko alebo nie,pocas noci akoby sa obe naliali do prasknutia a pocas dna ich pomali pije ale nie vsetko, uz som si aj po dopiti tacala odstriekavat co sa da?no je to celkom bolestive. Bojim sa zaalu a toho aby mi mlieko "neudrelo"na hlavu ☹
@cukrik580 jaaaaj Jani,ja mam dnes tolko roboty,ze neviem,kde mi hlava stoji,mne by to vyhovovalo skor cez tyzden niekedy doobeda,keby sa aj vam dalo 🙂

Baby,mate niekto skusenosti s prechladnutim,Mame sopliky,bojujem s tym 4 den,kvapkam slany roztok do nosa,odsavam,zvlhcujem vzduch,chodim vela von a nemam pocit,ze by to ustupilo ☹ do toho sa mi pridal kasel niekedy tak strasne hrdelny a maly sa az zadusa,hrozne zvuky to su,uplne akoby sa snazil vyplut hrdlo a akoby sa snazil prtlacit dusenie,mali ste to aj vy?Nechcem robit paniku no bojim sa o nehodnes v noci mi papal tak max minutu a potom zaspal,dufam,ze to nie je vazne a bude papat neskor,lebo apatia k jedlu asi nebude dobry znak