icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

20erika07
22. mar 2014

@majaon krásny a aký vážny je 😀 ja používam vždy aviváž, nikdy som neprestala, periem normálne s našimi vecami, akurát dám jedno plakanie navyše, a malá nemá nič na pokožke... Ale každé bábätko je iné,musíš len vyskúšať, inak sa to nedozvies 🙂

adka31
22. mar 2014

Ahojte baby, vzdy si vas citam v noci ked dokojim, musim este posediet a drzat vzpriamene, lebo sa mi maly kruti, tak si kratim cas a pocitam co mate-mame za problemy. Tiez sme februarovi, prvy mesiac sme ani nevedeli ze mame babatko, no teraz sa asi prihlasilo brusko, vzdy po napapani odstonava a kruti sa, dost tazko odgrgava a tie plyny, ani nehovorim, to babo potrebuje vkuse prdkat aby bolo dobre. Chcela som sa spytat, pouzivate uz vysielacky na odpocuvanie, ci mate babatko stale pri sebe? My sme stale spolu, ale zacina sa pri ruchu v kuchyni budit a rozmyslam, ze by spaval uz v spalni. Neviem, ci to nie je trocha zavcasu, monitor dychu nemam, ako je to u vas? Je to sice nase tretie babanko, ale po dlhej dobe...😀

blondi2
22. mar 2014

@biba ja viem, ze by maly mal mat o jednu vrstvu viac ako ja, ale vzdy, ked ho obliekam mi to pride malo a este nieco mu pridam. Odsavat mlieko by si si podla mna nemala, lebo o to viac sa ti bude tvorit.

@cukrik580 mne to dnes tiez nevychadzalo do toho parku, lebo betonujeme zaklad pre plot okolo domu, tak musim byt k dispozicii na robenie kavy a obcerstvenia pre pomocnikov.

20erika07
22. mar 2014

@adka31 krásne dieťatko 🙂 ja spavam s malou v obyvke,ale len kvôli tomu aby sa syn a muž vyspali,inak žiadny monitor dychu nemám, ani nebudem mať a neviem ci by som tomu aj tak doverovala, spala by som isto tak zle aj keby ho mám,keď už budeme spávať v spálni s chlapmi... Je to na každom ako sa rozhodne a ci tomu bude dôverovať 😉

cerimi77
22. mar 2014

@blondi2 kolísku som používala len prvé 2-3týždne, teraz už používam len kríž s kapsou vo vnútri, dieťa je vertikálne, ohnutý chbátik, podsadený zadoček, nôžky naširoko okolo mňa, už som tu viac x písala, že do doťahovanie je veľmi dôležité a najlepšie je, ak ti to niekto ukáže, alebo ťa to naučí niekto, kto to ovláda, ale sú aj dobré videá tu:
http://satkovani.webnode.cz/vazaci-videa/
Simonkovi sa veľmi páči v šatke, hneď ako si ju dotiahnem, tak už tam čuší a hneď zaspí 😉 a obliekam len body s DR na to dupačky, čiapočka, na to deka 😉
@biba ak nedopije, tak mu aj na druhé kojenie ponúkni to isté prso, aby dopil, resp. aby so čo najviac dostal k zadnému mliečku, ani simon mi nikdy nevypije celý prsník, máme noci, kedy pije vlastne len z jedného 😉 ak budeš odstriekavať, bude sa ti tvoriť stále viac mliečka ako ti je dieťa schopné vypiť, toto nie je cesta 😉
@majaon ja nedávam aviváž, ja periem aj naše veci v detskom prášku 😉

matabah
22. mar 2014

ahojte baby....to naše vyhádzanie sa mi nejako nepáči...stále to voláko nemizne,len niekedy a ked sa pučí,alebo papá,tak to sčervenie...už som to aj trošku natrela mliečkom detským,ako kožná kázala,lebo ten krémik od nej velmi vysúša a to bolo už moc suché tie líčka...a bolo lepšie po tom mliečku,ale nechcem to prehánat...dnes bol krásny den,aale naše slniečko velmi plakalooo,a nechcelo papat...od rána 8 hod sa poriadne najedla večer o pol7...inak len spat a spatale tak že sa jej nedalo,a poobede,čo vypila to všetko vygrckala,celá bola mokrá,a aj ja...no,včera som ju pochválila,že takmer neplače...asi to bolo dnes bruško...a mne sa do rána takmer vobec nenaplnili prsia 😕 😕 ...ráno cuckala,ale nič moc asi...no teraz som večer vypila tmavé nealko pivko a už sa to plnííí...tak tot odo mna🙂dobrúú nocku!

cerimi77
22. mar 2014

@adka31 prvé týždne boli tuším skoro všetky bábätká v kľude, až neskôr sa to začala zhoršovať, aj u nás to tak je, prvý mesiac sme nevedeli že máme doma bábo, teraz je to horšie, presne ako píšeš, dlhšie musí byť po papaní vo vodorovnej polohe, musí si odgrgnúť, trochu sa šponuje pri kakaní a pod. , ale aj tak veľmi dobre spí, dnes bol hore len 2h cez obed a 2h večer, inak celý deň spal 😉 ja sa práve snažím, aby bol naučený na ruch, nechávam otvorené dvere a teda nevadí mu to, mladšia dcéra tu robí riadny hluk, vonku tak isto spí v kočíku v hluku, blízko detského ihriska, je to lepšie ako keĎ sme dcérku len v tichu mali, potom ju zobudilo hocičo... a ona bola sama v izbe od 7t a vtedy sme použili aj monitor, aby sme ju počuli, ja so Simonkom spávam v spálni 😉

biba
23. mar 2014

@cerimi77 no musim to robit tak ze striedam,lebo ak mu dam aj dva krat len z jedneho tak to druhe sa mi zatial tak strasne naleje,az to boli,je tazke a mam tam take bolestive shluky

20erika07
23. mar 2014

@matabah mojka, u nás detto s tými potnickami na tváricke... Skúsim ešte sudocrem

20erika07
23. mar 2014

Baby ako vám zaspavaju drobce doobedu a poobede? Ja musím s malou stále von,inak doma vyvadza, všetko by dudlala ale len na chvíľu, takže je to boj kým zaspí... Večer našťastie už keď zaspí tak spí, keď sa prebudí tak len na cicik,aj to len kus pocicka a spí ďalej... Uz neviem aký spôsob zvoliť na zaspavanie, plakat ju nechcem nechať lebo sa nahlta vzduchu a potom ma kŕče.

sonulka81
23. mar 2014

@20erika07 no u nás je to boj doobedu... niekedy spí 20min inokedy hodinu a ked sm von tak aj dve...a ked ideme poobede von tak spí aj tri ale večer zaspí o pol 8 ale o pol 11 je vyspatá a zaspáva až o hodinu niekedy...potom ale spí do 4-5 ako kedy ...ešte ju neviem nacvičiť aby ked večer zaspí o 8 aby proste spala ešte musí dať hodinku hore...a to je na nervy...ked už chcem len oddýchnuť po 10 za celý deň....o pol 11 už padám na hubu..

sonulka81
23. mar 2014

neviete teraz kde sú v dobrej cene plienky pampers?

majaon
23. mar 2014

@20erika07
@cerimi77 dik za odpovede baby,vyskusam mu dat aj s avivazou a uvidim 🙂 ...prach mam ten Persil sensitive...

nevesta12
23. mar 2014

@cerimi77 no veru, je to presne ako pises, taky velky zacarovany kruh ☹(( ja s tebou uplne suhlasim, prve tyzdne som ju aj ja nechala, ked mrnkala, potom sa sama ukludnila a zaspinkala. len potom prisiel reflux, museli sme ju nosit lebo grckala, a grcka odvtedy stale takze ju aj stale nosime... len teraz sa to nejako zhorsilo, uz place aj ked ju mam na rukach, co predtym nebolo... ale inak ked ma dobru naladicku, tak ju dam aj do postielky, nech zaspi sama, proste sa snazim nech si nezvyka, aj ked casto to nejde... kojit sa snazim ju tak nie menej ako za 2 hodky, casto je to aj viac - to sa mi nezda az tak casto, a ked jej skusam palcekom okolo ust vzdy po nom ide - tak si myslim, ze je to hlad - ci mas inu skusenost? buduci tyzden chcem vyskusat este kocikovanie doobeda miesto poobede, ci to nieco zlepsi, tak som zvedava, a to polohovanie ako pises - ked mi zaspi na brusku, dam ju tak aj do postielky 😝 ...Inak mne sa zda, ze moja ma reflux dost silny, grcka niekedy po kojeni ale casto aj niekolko hodin po take uz natravene ☹(( vzdy mi jej tak luto lebo ju dost rozhodi... a simonkovo brusko uz sa ma lepsie?

matabah
23. mar 2014

@20erika07 včera som to teda zariekla s tým naším plakaním...už druhý den grcáme počas jedenia oblúkom,ale nie vždy,tak 2krát za den..alebo sa aj spúča pri jedení...potom nejako dopijeme,dobojujeme a zaspí od únavy,ale cez den je už takmer durt hore,len v kočíku viac-menej čuší..no očiská ako hrom otvorené...furt sa niečo mení,uvidíme,čo bude do rána...dúfam,že to nie je reflux...dúfam,že to bola len náhoda...že hltala...
tie pupáčiky,niekedy mám pocit,že už zmizli a potom sčervenejú a je ich tam furt dost... 😕

20erika07
23. mar 2014

Ďalšia kolika ☹ doteraz od siestej plač,kŕče,ešte ani spánok nemá úplný,modlím sa aby ju už bruško nebolelo, som bezmocna, zúfalá ☹ je to strašné, žiadne bábätko si nezasluzi takto trpiet ☹ ach,musím byť stále pri nej,pôjdem spať hladná a smadna, az mi je zle,ani prsia sa nenaliali od rána,no keď sa darí tak poriadne ☹ aaach

cerimi77
23. mar 2014

@biba hej, to poznám, aj mne sa to niekedy spraví, ale to sa upraví, zväčša sa to spraví, ak simom mimoriadne dlhšie pospí ako obvykle a prsníky sú nastavené na istý režim 😀
@nevesta12 aj simon vygrcká také tuhšie aj 3h po kojení, vlastne ako sa budí na ďalšie kojenie, tak sa niekedy stane že vygrcká, ale pokiaľ to nejde prúdom a priberá, tak je to v norme.. tak aj nám sa zhoršilo zaspávanie teraz, tiež kvôli refluxu alebo aj bolenie bruška, pučí sa kým sa vykaká, túto noc som bola 2h hore s ním, čo sa nevedel vykakať dobre a potom sa budil po hodine s plačom 😕 a tiež ho musím najskôr upokojiť na rukách a keď je už taký zrelý na spánok, tak skúsim dať do postielky, aj keď je ešte pri vedomí, niekedy zaspí, niekedy sa začne jedovať, tak tiež bojujeme trochu teraz, ale to myslím teraz všetky máme rovnaké problémy, teraz vrcholí reflux, tak len treba dúfať, že rýchlo prejde a naše detičky sa potom naučia zaspávať aj samé 😉
@20erika07 keď ráno vstaneme, tak ho nechám dlhšie hore, aj také 2h, kým sa s dcérkou naraňajkujeme, nachystáme von, potom už je docela zralý aj on 😀 nakojím, prebalím, dám do vložnej tašky a kým zídem dole do kočíka, tak už aj drichme, ale si ho dám do šatky, tam tiež veľmi rýchlo odkvecne, v kočíku zväčša pospí 4-5h, keď sa zobudí, nakojím ho aj vonku a on pokračuje v spánku, takže často krát prídeme neskoro poobede domov a on ešte stále spí, potom ho zasa nechám hore tie 2h, ale niekedy nás viac trápi bruško, takže sme hore dlhšie ako by sme chceli 😀 ak je vonku škaredé počasie, tak zaspí aj doma, len si ho dlhšie nechám na ramene vo zvislej polohe a keď vidím, že už zaspáva, tak ho dám do postielky 😉
@20erika07 no je to zúfalstvo, ak vidíš svoje dieťa plakať a nevieš mu pomôcť.. skúšala si masírovanie bruška? asi áno.. my máme tiež bolesti posledné dni, tak masírujem, zo začiatku to vyzerá, že sa mu to nepáči, ale po chvíľke sa ukludní a drží sa kým ho masírujem, pučí sa hlavne, ako keby sa nemohol vykakať, a potom keď to konečne pustí, tak už je potom dobre, sa v kľude potom napapá a pomaly zaspáva, tiež od únavy, lebo keĎ ho bolí bruško, tiež bojujeme a je dlhšie hore, on inak prespí skoro celý deň 😉 ty však musíš myslieť aj na seba, dodržuj hlavne pitný režim, inak budeš mať málo mliečka 😕

bambulka12
24. mar 2014

@cukrik580 Jani,ked bude teplucko,tak urcite dame stretko v parku,alebo sadnem do auta aj s tou mojou suskou a dojdeme do Podhoran,sice som tam este nebola,ale zobereme aj @sonulka81 a najdeme ta.Ja sa tu tiez sama prechadzavam a uz ma depky chytaju,lebo sa neda ani s kym porozpravat a na prechadzky chodim len ked je slnko,ked je skaredo,tak malu dam von spinkat a ja som dnu a upratujem 🙂 .Vcera herecka cele doobeda prerevala a o dvanastej sme ju supli von a spala do stvrtej,nakrmila sa a isla zas von a spala do pol desiatej,som ju musela budit a ja som bola medzitym so synom na shoping 🙂 a vsetko sme krasne stihali.teraz madam pekne sama zaspala,odpadla som,lebo vacsinou,ked nespi,tak place a najradsej spi v kociku vonku 🙂 .A ked neplace,je taka rozkosnaaaaaaaaaa,vykecava jak stara baba a usmieva sa od ucha,po ucho 🙂 .Tento tyzden idem poobede ku kamoske sama,bez malej,sa tesim,jak malaaaa,konecne vypadnem 🙂.A inak krapna,to bude ina paradnica,ked reve a zacnem ju prezliekat a skusat jej veci,tak hned stichne a drzi jak hluchy dvere 😀,aspon nieco na nu zabera.
Cez vikend som si poriadne porevala,lebo som ju uspavala na rukach a stale revala,dosiel mm,zobral ju a stichla,no skoro ma porazilo,to je ta vdaka 😀.

bambulka12
24. mar 2014

Tu je moja lasocka 🙂 ,na jednej pozuje a na druhej sa velice zakryva 🙂

sonulka81
24. mar 2014

@bambulka12 jasné sadneme do auta a ideme...kočena je malinká...

bambulka12
24. mar 2014

@sonulka81 dohodneme sa niekedy,nech sa ta nasa @cukrik580 nenudi na tej dedine 😀 .No ta moja herecka rastie do sirky,lebo teraz ma 4660 a meria 54 cm a ked sa narodila mala 3110 a merala 50 cm,tak do dlzky moc nejde,moja bambula mala 🙂

matabah
24. mar 2014

@bambulka12 krásavica🙂

matabah
24. mar 2014

@20erika07 my sme tiež takto nejako,spánok taký plytký a tiež pocit,že má nejaké krče atd...natierame aj pupíka,ale ešte ma napadlo,že musíme jej dávat viac vody napit,lebo ked je viac dokrmovaná,ajko kojená musí aj pit...v noci bolo ok...2krát vstali vypila120 a pekne odgrgala,aj kakala,ale cez den sa nám to pokazilo...
nasadila som ja zase sabsimplex,ked vidím,že sa tolko spúča...potom sa lepšie vykaká..už len vydržat musíme..bude to časom len lepšie:-§!!!

katty137
24. mar 2014

Ahojte babulky, tak sa ozývam asi po 2 týždňoch, akosi nie je času nazvyš 🙂 ani neviem, čo by som napísala... veď viacmenej máme všetky to isté... u nás sú koliky a reflux stále od narodenia, mala to aj malá predtým a máme to znova... vôbec nič si z toho nerobím, asi je to už pri druhom iné, skrátka to musíme prerásť... doktorka naordinovala pred každým kojením Espumisan a teda je nám podstatne lepšie prdká lahšie a tým, že nemá to bruško také nafúknuté, aj reflux sa zmiernil, aj keď glvká stále, ale nie tak hrozne... spinkáme krásne, plačeme len keď sme hladné alebo chce maminku alebo grgnúť, inak je super... zbúžňujem ju... ale zato ja??? ja mám stále nejaký problém,mala mala včera 5 týždňov a počas týchto týždňov mám dnes už 3.krát zapálený prsník, dnes ma bolia aj vaječníky, neviem či zápal ale ráno zo mňa išla krv ako pri menštruácii či som to už dostala, neviem posúdiť, takže dnes super deň, horúčka, bolesť hlavy, prsník ako hovado bolí, podbruško celé bolí až niekedy reže... tak zajtra ideme na gyňu :( desné... prsia neodstriekavam vôbec a vôbec nemám zápal z naliatia, skrátka sa tam dostala nejaká infekcia alebo ma niekde ofúklo, aj keď si dávam pozor, neviem... ale to je jedno, asi skôr ten zápal prúdi niekde v tele, lebo čo sa malá narodila, stále mám niečo, musím mať úplne nulovú imunitu, lebo aj v obcho nosných dierkach mám zimy... no katastrofa, som ako vyblu.é lečo :(

20erika07
24. mar 2014

@katty137 u mňa s tými prsnikmi detto,mala má 5týždňov zajtra a už som mala 4 zápaly,dvakrát viem že z infekcie, bo malapleseň malá v ústach, raz ma prefukalo a prvý raz z naliatia ešte v pôrodnici... Des to bol,bolesť,zimnica, ale paralen zabral,a malá vytiahla vždy zápal,tak ok...seba už ani neriešim, ale malá má koliky,a to ma veeelmi trápi ☹

20erika07
24. mar 2014

@matabah počuj mojka ako si malej čistila ušká s nausnickami? Keď spala,či keď bola hore? Dnes sme boli,a ja sa jej to bojím, no musím...nebolelo to maličkú keď si jej to liehom čistila?

biba
24. mar 2014

Kocky,ten moj Leosko strasne zvlastne papa,v noci je vsetko v pohode a takmer bez placu,no pocas dna,papa,popri tom tlaci,sklbe sa,place,odtiska sa a v zapati hlada papu, co sa tyka odgrgnutia,takmer vobec negrga a ani ho nedavame odgrgnut,lebo sa nam zvacsa poblinka,tak ho po dokrmeni este necham na boku a pockam par mimut,keby chcel blinkat,potom ho opatrne otocim a sme v pohode,ale sem tam sa stane,ze po jedeni vyblinka uplne vsetko,nie je to take vygrcknutie ako tu popisujete,bud vsetko alebo nic,tak neviem ci robim nieco zle,najviac ma trapi ten strasny plac popri jedeni,niekedy nevie ci tahat,tlacit,alebo plakat,
Nemate niektora podobny problem?

sonulka81
24. mar 2014

@20erika07 ja počas dňa či bola hore alebo spala počas kojenia som jej pretáčala tam sa tak nevzpierala....sústredila sa na cucanie..a až tak som neliehovala ako sme si spomenuly...malá neplakala pri tom...

saxxxana
24. mar 2014

@biba Ahoj to robi aj moja. Kazdy vecer po kupani. Vidim ze je hladna, dam jej cecik ona papa a po 3 potiahnutiach zacne revat, potom zase papa a zase reve a to sa opakuje kym ju neodlozim. Zaujimave ze potom je kludna, kym ju nenapadne ze je vlastne hladna a cele sa to zopakuje- po 3 cucnutiach sa mi rozreve. Neviem ci su to prdiky lebo zvacsa ked tlaci je cela cervena a teraz nic.... Prijala by som kazdu radu 🙂

20erika07
24. mar 2014

@sonulka81 ďakujem za info,takže sa nemusím báť,mala by byť v poho pri tom...

@biba moja toto robí,okrem toho veľkého grckania, vtedy keď nevie zaspať,alebo keď ju bolí bruško...My len tieto dva spôsoby nepokoja máme...A tiež v noci úplne v poho,ale cez deň je to takto...hlavne doobedu,vtedy s ňou musím ísť von...

Inak za dnešok musím pochváliť malú,spinkala aj doma doobedu normálne že dve hodky,bez plaču,potom v poradni bola hore hodinu aj dačo,to bolo cca od pol druhej do pol tretej a odvtedy spinka,o štvrtej jedla a následne záchvat plaču,muž ju zakrátko uspal na rukách,zas mala kŕče,ale pred siedmou sa vyprdkala troška sama,dali sme espumisan, pocvicili s nozkami,dali cicik a odvtedy spinka...Ani kúpať sme nestihli a rozhodne ju kvôli tomu ani budiť nebudem 🙂