Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@bambulka12 uz to veru neni to male nabo co som si priniesla domov 🙂
@bambulka12 ja som malej dala prepichnúť ked mala dva týždne nebola som pri tom a takéto malé detičky si to nepamätajú...ja som si dávala druhé dve ked som mala 18 nastreliť v práci ked som robila v zlatníctve medzi sebou sme si nastrelovali trénovali aby sme zákazníkom vedeli bolelo takže malá má za tým a som rada,že to bolo ked bola malinká...a v robote sme nastrelovali aj miminkám...o prvej nevedia čo ich čaká a rýchlo druhú a hotovo...
Ozaj my musíme ísť ešte na sono mechúra o týždeň, lebo v pôrodnici keď robili, malá mala prázdny mechúr tak jej nevedeli zosonovat...
@20erika07 tuším sa trápime obe rovnako... tiež mi to vždy najlepšie malá vylieči ... a bohužiaľ mi nielen koliky ale aj reflux... pri prvej bolo to isté, takže mňa už to toľko nerozhádže... je to hrozné, ale viem, že to prejde, tak len čakáme :D a to my sme ešte bez dudlíka, takže utišovanie je o to náročnejšie 🙂 ale nevadí... všetko bude ok, všetko prerastú... držím palečky a veľa trpezlivosti...
@cukrik580 ti začal pípať monitor dychu? .. tak áno, táto poloha sa neodporúča takto malým bábätkám ešte, aj keď v pôrodnici mi hovorili, že už je zasa táto poloha povolená 😀 .. kedysi takto spávali detičky bežne, dcérku som takto nikdy nedávala, ale pri Simonkovi som si všimla, že ju má rád a dobre mi takto spinká, aj tatino vraj mal polohou na zadok hore vraj najradšej, tak je to asi dedičné 😀 😀 😀 a simonko očural už čo sa dalo, mňa pravidelne, lebo ako ho držím nad miskou, aby sa vykakal, tak to niekedy neustriehnem.. teraz počural pani doktorku na poradni a keď sme sa boli fotiť, tak v ateliéri očural plátno, na ktorom pozoval 😀 a okakal tatina, lebo robili fotky v takej polohe, že ho držal v takom klbíčku a to je presne poloha, v ktorej ho ja dávam kakať 😀 .. a u svokrovcov gauč už tiež pokrstil 😉
@bambulka12 ja som napísala len svoj názor, a to, že ja by som z tej ambulancie jednoducho neodišla, nemyslím si ale, že by som mala byť lepšia matka kvôli tomu 😀 😀 😀 tak som to určite nemyslela, ja možno robím zasa iné veci, s ktorými iné mamičky nesúhlasia, veď to je ok, každá sme iná, ja som v pôrodnici svoje dieťa mala stále pri sebe a každé vyšetrenie som absolvovala s ním, pichali ho do ručičky a mala som slzičky na krajíčku, keď mu nevedeli odobrať krv a bol celý dopichaný, ale bola som pri ňom a bola som rada, že som tam, aj keď to pre mamičku nie je ľahká situácia, ale beriem to aj tak, že ani pre to dieťa to nie je ľahká situácia a kto má pri ňom v tej chvíli byť, ak nie jeho mamina? 😕 ... inak tiež súhlasím, že samotné nastrelenie náušníc nijako extra nebolí, len potom fakt nechápem, prečo rodičov vyháňajú von z ambulancie 😕 veď očkovania budú možno horšie 😝
@cerimi77 ony asi vedia,preco posielaju rodicov von z ambulancie,samozrejme hned po tom som bola pri malinkej.Vybrala som jej taku pediatricku,ktorej plne doverujem a neviem,aky by to malo zmysel,keby som tam stala a pozerala.Bez urazky,ale s teba potom museli mat v nemocnici radost 😀.Este ze Simonko nemusel ist na fototerapiu,to neviem,ako by si riesila 😉.Tymto koncim nasu debatu o tom,aka je ktora matka,pre moje deti som ta najlepsia 🙂
@bambulka12 nedá mi nezareagovať, ale predstav si, že v mojej pôrodnici som nemusela ani slovkom povedať, že si želám byť so svojím dieťaťom pri nejakom vyšetrení, našťastie to tam brali úplne automaticky, takže som bola stále s ním, niektoré vyšetrenia robili priamo na izbe, a jasné, že sú vyšetrenia a situácie, pri ktorých by som nemohla byť, ale také sme našťastie doteraz ešte nezažili, ani pri dcérke a dúfam, že ani nezažijeme 😔 každopádne, sa budem vždy snažiť byť so svojím dieťaťom v takýchto situáciách 😔
@katty137 máte diagnostikovaný reflux? či len také bežné vygrckávanie? simonko tiež dosť grcká, ale teda priberá statočne, len teda ho to môže zbytočne dráždiť, tak mi pedina predpísala nutriton, ale zatiaľ sme nedali, lebo teraz berieme nejaký prášok kvôli tej žltačke, vraj aj ten by to mohol trochu upraviť, tak uvidíme ako to pôjde ďalej, ja len dúfam, že chalanisko nebude mať problémy s pečeňou 😕
@cerimi77 no neviem si predstavit,ked napr. bude tvoje dieta vacsie a mali by ho operovat,ako by si to riesila,leo az taka dokonala nie si,aby si sa dostala na operacnu salu 😀.Ja uz mam velkeho syna a vzdy,ked sa dalo som bola s nim,ale nebudem ho cely zivot drzat za rucicku,aj ked by som velmi chcela.Za svoje deti by som dala zivot a nebudem sa teraz obvinovat,ze som nebola pri malinkej,ked jej prepichovali uska.Neviem,ci tvoja dcerka ma prepichnute,alebo nie,ale co ak ti raz bude vycitat,ze si jej ich nedala prepichnut,ked bola malinka,pretoze uz potom si tu bolest bude ovela viac uvedomovat.
@20erika07
no naša sa tvárila,že jej to nič nerobí...som jej to liehom+paličkou do uší...tak,aby jej to zmokvalo a až potom som popretahovala tu naušnicu...to jej bolo niekedy nepríjemné,ale za chvilku ani nevedela,ked som prestala...a vačšinou,ked bola hore som jej to čistila...podla toho,ako mala hlavku otočenú atd..kedy mi to vyhovovalo...a aj sa jej obe zapálili trošku,tak potom som to často...niekedy aj v spánku...2 týždne trvalo to hojenie u nás... 😠
@bambulka12 a to kto ti káže sa obviňovať, že si nebola so svojím dieťaťom pri prepichovaní ušiek? 😀 😀 😀 no ja určite nie, opakujem, napísala som svoj názor, že ja by som z ordinácie kvôli prepichovaniu ušiek neodišla, ale určite nie som z tých matiek, ktoré by sa silou mocou hrnuli na pôrodnú sálu a pod., dcérka je samostatná a určite ju nevodím za ručičku ale to s tým vôbec nesúvisí, byť s dieťaťom pri ťažkej situácii, pri bolesti, operácii (aj keď nie priamo na sále, ale aspoň pri lôžku), smútku, žiali a pod, a či je dieťa samostatné, to sú dve rozdielne veci 😉 a písala som, že ja som dcérke nedávala prepichávať ušká, lebo mi to príde úplne zbytočné, určite jej teraz nechýbajú, až bude dospelá a bude mať vlastný názor na vec, sama sa rozhodne, či ich chce alebo nie a myslím, že to nastrelenie zvládne 😉 každopádne nevidím dôvod prečo by som jej mala prepichovať ušká bez jej vedomia a súhlasu...lebo toto je vec o ktorej sa môže rozhodnúť sama, na rozdiel od očkovaniach, operácii príp. iných veciach, ktoré sú dôležité pre jej život či zdravie 😉
@cukrik580 fuha, to je dosť, pri dcérke nám 1x zazvonil monitor, a mala som dosť 😝 pri Simonkovi zatiaľ nič 😉
@vieraft glukopur mi niečo hovorí, to je tuším hroznový cukor? no nám dala nejaký prášok, čo mi v lekárni zarábali a to dávam, v piatok ideme na kontrolu, tak uvidíme 😕
@cerimi77 u lekárky nám ho potvrdili... ale po tom, čo užíva už Espumisan takmer pred každým kojením (ak nie je možnosť alebo zabudnem, nedám🙂 ) tak je to o malinko lepšie, tým, že nie je taká nafúknutá... ale priberá tak či onak krásne... tento piatok ideme na preváženie, nakoľko keď sme boli pred 2 týždňami, odkedy nás prepustili z pôrodnice, tak za zhruba 3 týždne pribrala 1220g 🙂 tak som zvedavá, koľko budeme mať teraz po presne 2 týždňoch od poslednej kontroly, ale vidím na nej, že krásne priberá, onedlho jej totiž prasknú líčka :D :D :D
@katty137 podobné je to aj u nás... grcká myslím tak normálne, dcérka síce negrckala vôbec, simon nikedy viac niekedy skoro vôbec, ako kedy, ale tiež priberá pekne, za prvý mesiac 1,5kg a za posledné 3t 1kg, začala som dávam sab simplex, tiež sa snažím pred každým kojením, hlavne večer a v noci a myslím, že aj nám je lepšie teraz, ale tiež som si začala odstriekavať pred kojením, lebo mliečko mi išlo veľkým prúdom, nestíhal prehltať a možno aj to pomohlo, posledné 2noci aj dni sú super, prespí skoro všetko 😀 akurát sme začali kašlať teraz 😝 ... a ak kojím vonku, dám ho do kočíka aj bez odgrgnutia, zaspí mi na prse, tak ani negrcká a pekne spinká, dnes tak bol v kočíku vonku od 10h, pospal tuším do 14h, nakojila som a ťahal až do 16.30 ale to už sme boli hodinku doma 😉 a od 18.30 už spí na noc 😉
@cerimi77 kokso môžem snívať...tá naša v noci prespí najprv 5-6 hod potom dá tak 3hodky...okolo pol 8 vstane nakojíme zaspí o pol 10 sa zobudí do tej pol 11 až 11 je hore napapá sa zaspí do pol druhej okolo pol 4 zaspí znova do pol 6 a večer predrieme,poplače a natvrdo zaspí o tej 11...do takej 4
ahojte,nemali sme net,lebo v orange sio robia čo chcu,nestiahli si z účtu opakovane a tak nas vypli🙂
no my máme prosím pekne VIROZU 😖 😖 😖
lieta si tu vo vzduchu a doletela aj k našej Haničke...od soboty vrackala tak 2krát denne oblúkom a celé dni nespala...spúčala sa pri flaske,aj ciciku,tak som nasadila sab simplex a čakala som,no a včera sme už išli k dr.,lebo v plienke mala také v stolici ako kúsky špenátu,a dr to hned okomentovala,že to nemáme dobré bruško...že viroza je už dobré 3 týždne...ja som si trubka myslela,že však to sa mení babatko atd...teplotu skusala,ale nemala,tak som nepanikarila...ale priatel už mal nervy,že sa nehrniem k dr.,a tak dobre to tušil,potom už aj ja som videla že je nejaká iná,a ked už ozaj celý den ani očko nezažmúrila...a večer ked zažmurila,tak zakaždým rozhadzovala ručičkami,ako keby sa lakala,a zo spánku také plače,ako by ju bili...
ale už večer predtým sme jej zmenili nutrilon na bezlaktozovy a bolo to lepšie,a tak nám kázala aj dr....okrem toho aj probiotiká jej dávame a v piatok budu vysledky zo stolice,aj výtery,,,takže takto ...a už je to zase naše slniečko a bolesti pomaličky odchádzajú...
inak sme sa fotili,tak tu pár foto.....dostali sme to ako darček...
Babyyyyy moje dieta prvykrat prespalo 4 hodinky potom tri a tri a zase spinka.jupiiiii 🙂 konecne ma zacina mat rad 😀
@matabah nadherna babulka a aj rodinka 🙂
baby,aj vy máte niektoráproblém od porodu so zlatou žilou atd..????????????
mna to neskutočne bolí,celý porod bol nič oproti tomuto...ked stojím,normálne niekedy nevydržím,musím sadnut na pol zadku,lebo to tam brní 😒 😒 😒
aa na velku potrebu ani nevravím...čo si na to dávate??ešte som nebola na gynde...

@cukrik580 take male deticky by sa ani nemali nechavat dlho na brusku 😉 a Samko je teda uz riadny chlapik 🙂