icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

kazunomiya
31. mar 2014

@matabah mam hemoroidy tiez, nastastie nie take zle, ale doslo mi to az 3 tyzdne po porode, ze je to ono... manzel mi kupil v lekarni masticky, pouzivam Faktu, rychlo to pomohlo, len ma mrzi, ze mam "kamaratov" na cely zivot.. k lekarovi sa nedostanem, az po sestonedeli, ale poviem mu to, lebo vsade sa pise, ze s tym sa musi k lekarovi. Hlavne ak sa objavi krvacanie.

20erika07
31. mar 2014

Kokos baby,mala záchvaty plaču ráno, strasne kričala, ako večer zvykla, aj napapana,aj vykakana bola,a nakoniec som jej pretrela očká pocikanou plienkou,tak akokeby utalo... Nechápem,vcera a dnes ju nikto cudzí nevidel...

cukrik580
31. mar 2014

@kazunomiya ja aom sa na to pytala uz v porodnici lebo Samko mal same zadery a staci s liehom pretriet 🙂

nadanka
31. mar 2014

@kazunomiya presne to iste sa mi stalo s jakubkom led som mu 1x strihala nechtiky tak po par dnoch mu to zacervenalo tak sme mu to s ocinom prepichli ihlou a potrela liehom a do tyzdna sa mu to pekne ta kozka zosupala a zahojila

kazunomiya
31. mar 2014

@cukrik580 super, dakujem, pockam, ako sa to bude vyvijat, hadam dobre. Tusim ma aj na druhej ruke jeden prstek cerveny, ale menej. A rozmyslam, ze mozno to nemusi ani suvisiet s tym strihanim nechtikov, ked pises, ze tvoj Samko to mal v porodnici uz. Ja som na to tiez nachylna. A nechty som mu strihala naozaj uz pred niekolkymi dnami tak neviem ci to ked narastli zacalo vadit alebo co sa stalo. Budem mu to osetrovat liehom a sledovat co sa deje. Chudacik maly organizmus, uz teraz sa musi trapit so zapalmi...

kazunomiya
31. mar 2014

@nadanka jaj chudak malinky luto mi ho bolo ked som mu to vytlacala a plakal... ale uz hadam bude dobre.

cukrik580
31. mar 2014

@kazunomiya nemalo by ho to boliet ale 🙂 neboj.zahoji sa.no Samino mal take uplne tenulililinke nechtiky a jak šibrinkoval a rukami tak po bokoch sa mu nejak "trhali"alebo co a mal to asi na 6prstekoch tak som len liehovala a dva aj vytlacila jemne lebo to mal moooc a v pohode.cca o tyzden uz bolo dobre 🙂

matabah
31. mar 2014

@kazunomiya noo,ved uvidím tiež čo ešte povie dr. na tie hemo...🙂sa mi vidí,že sa to začína lepšit...tuk tuk tuk

mna suseda hrešila,že som ešte nešla po 6nedelí na gyndu..no nejako nemám čas...už je 8 týžden,však už pojdem,ale ved nehorí,alebo áno???nemám nejaké problémy...len ozaj tie hemo...

matabah
31. mar 2014

babuchy,kolkokrát ste už strihali nechtíky??,ja na rukách každý týžden ale na nohách jej ešte absolutne nenarástli,takže ani raz...je to možné??ako ste na tom???
a ešte otázka::::myslíte,že ked sa vozí v kočíku,je slniečko,teplúčko atd atd,tak može byt prehriata a potom sa mi už trikrát takto zdalo,že po takýchto prechádzkach teplých ( ešte ked máme tam fusak),tak neskor po papaní sa pogrckala,ale komplet...vela......sledujem,aby jej nebolo horúco,ale včera sme mali krstiny....v kostole mraziak poriadny u nás,potom vonku teplo, akurát na obed sme boli v reštike a potom hned vonku na terase na slniečku,no a som to neustriehla a bola upotená,potom som deku vybrala,bola len oblečená vo fusaku a 2 vrstvy bavlneného oblečka+tenká čiapka...a večer mi všetko vygrcla...
dnes už je zase fajn...klopklopklop

20erika07
31. mar 2014

@matabah mohla byť prehriata, fusak ani deku cez deň nedávam,má len jednu vrstvu oblecka, na tom akokeby tenkú mikinku, mam taku zipsovaciu tenkú perinku, tak ju dám do tej a do kočíka... A aj tak je jej teplo, velakrat je nespokojná, to nemôžem ju dať holu do kočíka...
Na gyndu treba ísť po sestonedeli hlavne kvôli onkosterom,to neodkladaj, z vlastnej skúsenosti ženy už len kvôli tomu steru chodte, netreba to zanedbat, ja kvôli tomu musím ísť tam aj naspäť 700 km,lebo bohužiaľ u nás som sa nechala tak,tak to zaslo ďalej... Treba chodiť ženy pravidelne, je to hnus ten vírus

os
31. mar 2014

@matabah no ja som sa este neodhodlala strihat nechtiky... davala som rukavice aby sa neposkriabal... ale uz sa odhodlavam... 😀

20erika07
31. mar 2014

@os ani ja som nestrihala, len keď mala už nacaty, inak nie,a nedávam ani rukavičky,ona si aj tak len po uskach ide 🙂

jeessie
31. mar 2014

@matabah no ja striham priebezne, lebo vzdy sa podari len par nechtikov, tak to mam tak, ze aj trikrat do tyzdna po 3-4 nechtikoch. nasa aj ked je kludna, v takej polohybernacii po kojeni, akonahle chytim rucku, tak nou zacne zametat, takze stihnem tak jeden-dva nechtiky. a aj tak sa vzdy poskriabe tou rukou, co je ostrihana... ale na nozkach som este tiez nestrihala, tam jej nenarastli este skoro vobec...

kazunomiya
31. mar 2014

@matabah ja som zacala strihat ked mal mozno 10 dni a uz sa mu nechtiky lamali, a som si kdesi precitala, ze od druheho tyzdna sa moze strihat, alebo tak som to pochopila. Na nohach mu tiez nerastu, tak nestriham... inak este taka vec, cim strihate? ja som po prvom nemotornom pokuse s babatkovskymi noznicami (tymi so zaoblenymi koncami) presla na cvakatko na nechty z mojej manikury, ide to lahsie a je to sikovne. Striham ked spinka, to o tom vtedy nevie. Ale musim si davat vacsi pozor, nech sa mu nerobia take zadery ako ma teraz ☹

matabah
31. mar 2014

@20erika07 ved,zajtra sa už chystám na gyndu...od pondelka budem sama,tak tento týžden musím postíhat takéto záležitosti....
no ten fusak vyšmarím už z kočíka...len mi tu mávame dost chladno,lebo sme vyššie,tak som sa bla...ale furt kontrolujem,aby nebola spoená...dm deku na spodok,zvrchu tiež a obliekam 2 vrstvy....body s krátkym,dlhým,pančušky,gate nejaké a ponožky,tenkú čiapku už len..a ked bude chladnejsie pridám mikinu nejakú...však deka je taká hunatá hrubšia ,ale lahučká,,
tie nechtíky nám velmi rýchlo rastú...ja som už hádam 6krát strihala...posadím ju na okno do lehátka ,chytím pevne ruku a ideme..tam je fajn svetlo,som zoslepla voláko....ae aspon jej nezastrihnem na svetle..
@os ja keby nestrihám,tak už má po kolená 😀 😀 😀 ,ale škriabe sa furt,aj teraz máme na nose značku,zas zajtra ošmikám...

@kazunomiya ten štikáčik kúpim aj ja,ked už bude sa mykat poriadne...ja si sama sebe neviem ničím iným ostrihat,len tým..🙂

cukrik580
31. mar 2014

ja som kupila ormalne noznicky spicate.striham cca kazdy tyzden a na nozickach lwn palce dvakrat 😀

os
31. mar 2014

@matabah no.. malemu sa stale odlamuju.. takze po kolena ich nemame 🙂

cerimi77
31. mar 2014

@20erika07 nám dala na žabu candibene sprej na vytieranie, tiež hovorila že to zvykne zmiznúť hneď po prvej aplikácii, a aj to zmizlo 😉 , ale že aspoň 4dni to treba ešte vytierať, tak dnes som mu to ešte vytrela, a tak isto aj bradavky som si tým potrela, vraj sa to zvykne prenášať 😕 inak odvtedy je docela pokojný, ešte ho teda trápi ten soplík a kašel, ale spinká pekne, celý víkend sme trávili na zahrade a tam pekne pospal v kočíku, aj tam dlho lažkal čo bol hore a potom pekne sám zaspinkal v odparkovanom kočíku 😉 a ja tiež dávam čiapočku bez šnúrky, ale zasa tá sa mu v kočíku zvlieka, ak nemá na sebe ešte niečo s kapuckou 😕
@biba myslím, že takéto detičky ešte pozerajú všelijako, nemusí to nič znamenať, simonko niekedy škúli, ale to sa časom upraví... mám kamošku čo má 2,5r syna a sama na ňom spozorovala, že sa orientuje skôr podľa hlasu, dala mu vyšetriť oči a vyfasoval okuliare 9 dioptrie 😝 chudáčik, ten nemohol nič vidieť 😕 ak mu čiapka zíde až na nos, tak je asi veľká, my máme opačný problém, čiapku si v kočíku pri ležaní skôr dá dole časom 😕
@saxxxana podľa vyhlášky MZSR, sa už preventívne baliť naširoko neodporúča, len ak je nejaký problém, čo my sme po vyšetrení v pôrodnici, a potom aj u ortopéda nemali, takže nám stačí len pamperska, aj keď teda už používam látkové plienky 😉 a šatku zasa tak často nepoužívam, aby to malo neviem aký vplyv na to, ale určite by pomohla detičkám čo sa musia baliť naširoko, ak by sme mali problém s klbikami, tak by som šatkovala intenzívnejšie 😉
@kazunomiya ako prstík? ak si to dobre vydezinfikovala, tak by to malo byť ok, počkaj do zajtra, uvidíš, či sa to bude zhoršovať 😉

cerimi77
31. mar 2014

@matabah ja som bola v piatok na kontrole po 6nedelí a teraz hľadám nejakú vhodnú antiku, hormony už nechcem brať, ale teda nie je si z čoho vyberať 😕 moj gyn aký vtipálek, že nesexujte 😀 😀 😀 s tými nechtíkami to je u nás tak isto, na rukách strihám každú chvíľu, na nožkách som ešte nestrihala, používvam nožničky zaoblené, mne sa s tým dobre strihá a strihám po papaní, aj keď ručičkami šibrinkuje tak pevnejšie chytím a ide to 😉 .. ak svieti slnko, tak kočík sa pod strieškou dosť rýchlo prehreje a je tam horúco, tak treba zabezpečíť v teplých slnečných dňoch cirkuláciu vzduchu 😉

aplless
1. apr 2014

@cerimi77 ja tiez uvazujem aku ochranu zvoli sice muZ ma nahovara na tretie ale ja sa zatial necitim ani neplanujem
@ce

cukrik580
1. apr 2014

@aplless ja sa citim a aj planujem ale kvoli tomu ze som po cisarskom musim daco poriesit a pockat 🙂 takze asi tabletky...

cukrik580
1. apr 2014

Baby su vraj aj dake injekcie raz za mesiac a raz za tri tusim...na nastenke u gyn.som daco itala...nepoznate to niektora?a cena?idem skuait googlit asi nech som vo stvrtok neni jak pako 🙂

kazunomiya
1. apr 2014

@cerimi77 hej, prstík vyzerá dnes lepšie, hnis sa mu tam už odvtedy netvorí, čo som mu ho vytlačila, aj je to menej červené, verím, že zajtra max. pozajtra to bude už úplne v poriadku.

Inak ja pokračujem celkom úspešne v bezplienkovej metóde, akurát čo sa všade píše, že ľahšie sa zachytí kakanie, tak to vôbec u nás tak nie je. Zachytíme dosť často cikanie, lebo sa včas ohlási. Dokonca to vyzerá, že si na to začína zvykať a pýta sa vždy na nočníček, ak teda včas zachytím signál, tak máme suché plienky (okrem spania, keď spí, tak nevie, že mu treba). Ale kaká dosť bez varovania, hoci pravidelne nadránom a niekedy aj cez deň. Dnes ráno som vedela, že ide kakať, lebo sa všelijako krútil a mrvil, ale aj tak mu to dlho trvalo a bolo to na viackrát, ale aspoň som ho včas rozbalila a nemusela som ho potom umývať, vykakal sa nad rozbalenou plienkou. I to je celkom pokrok. Ja myslím, že toto sa nám asi bude dariť až neskôr.

cukrik580
1. apr 2014

@kazunomiya moj synator zas vobec neda najavo curanie 🙂 iba kakaníčko 😀

kazunomiya
1. apr 2014

@cukrik580 no ja si myslím, že možno môj dáva najavo aj kakanie, ale ešte som to nerozpoznala.. ale neviem.. cikanie väčšinou uhádnem, niekedy je to ale planý poplach. A niekedy nespoznám jeho signály. Ale zase čím častejšie sa to podarí, tým mám väčšiu radosť. Už sme mali deň, že pol dňa mal suché plienky, lebo sme vždy trafili a vydržal aj počas spinkania. Tuším včera či predvčerom...

kazunomiya
1. apr 2014

@cukrik580 o kakaní viem vždy až keď sa už udeje, lebo je to počuť 😀

saxxxana
1. apr 2014

@cukrik580 A kolko by ste chceli pockat na druhe? Ja som nevedela ze pojdem cisarskym a planovala som do pol roka zacat pracovat na druhom 😉 ....ale teraz so sekciou sa bojim ci mozem tak skoro...Vy ste na tom ako? Bola si uz u dokyho? Tiez treba ist po 600nedeli?

cukrik580
1. apr 2014

@saxxxana ani ja som nemala planovanu...jasne ze treba ist.nech pozrie maternicu...ja idem vo stvrtok 🙂 niekto tvrdi pockat rok,ini dva tak neviem...uvidim co doky povie...aj na toto prve som cakala dlllho tak nech to druhe nemam zas az na dochodku 😀

jeessie
1. apr 2014

@saxxxana @cukrik580 ja som na tom rovnako, tiez neplanovana sekcia. u dokyho som bola uz pred tyzdnom, pozeral ako sa zrastla jazva. a mne vravel, ze min. 12 mesiacov neotehotniet, nukal mi aj antikoncepciu, nejaku hormonalnu, co sa moze aj pri kojeni..

20erika07
1. apr 2014

Baby máme sa veľmi zle dva dni,boli malú uško,kričíme od bolesti celý deň dnes, a doktorke sa ani hrdielko nezdalo tak zajtra vytery ☹ bože je to strašné ako plače od bolesti, mne už ani jesť nepustí, cítim sa strašne za malú,tak trpí ☹