icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

aplless
1. apr 2014

My sme od vcera na kramaroch koli tej poruche metabolizmu no otras furt mu krv beru dne mu prepichovali oci lebo mu furt hnisali zajtra kardio potom sono a uvidime co dalej chcem ist domov. vcera bolo fajn bola som sama na izbe dnes sem dali dvve mamicky s osem mes a troj r. tak fasa furt sa vyrusujeme hlavne deti na nervy dom maleho mi stale zobudia

matabah
1. apr 2014

@20erika07 mooje,to ma velmi mrzí,že sa furt trápite..pomodlím sa aj za vás,,,a prajem vela síl,nech je len lepšie a lepšie!!!bud silná!!!

matabah
1. apr 2014

@aplless ach bože,to je nesparvodlivé,také malé stvoreníčka a musia si už vytrpiet...aj Vám prajeme vela síl a zdravie samozrejme!!!

vieraft
1. apr 2014

Ahojte maminy,
@aplless , @20erika07 nech su drobcekovia co najskor v poriadku, uska vedia poriadne potrapit.
@aplless vy nech ste rychlo domka, tiez som kedysi bola so synom na kramaroch, otras, nemam na to dobre spomienky. ale aspon si tam s nim.

my sa mame celkom fajn, len sa u na sstriedaju dni, ked Lea pekne spinka cez den, aj 4hodky potiahne, je spokojna a potom su dni ako napr. v sobotu, spala asi 5x 10min. za cely den, bola umrncana, mrzuta, pritom nemam pocit, ze by ju nieco bolelo, ani brusko ju nebolieva, neviem, ci jej bolo teplo alebo co. aj vcera a dnes spala cez den dost malo, len asi 3 take kratke spanky mala, vcera vecer som s nou bola od 19,30 v posteli, zaspala az o 22,50 😖 a o 23,15 uz bola zase hore. zaspali sme okolo polnoci, teda asi ja prva, ale potom uz spala bez zobudenia az do 6,30 - papanie, kakanie a este zaspala do 9.

cukrik580
1. apr 2014

@jeessie to pozeral vnutornym ci vonkajsim sonom?
@20erika07 juj uska veru nezavidim...ja som mala problemy ako mala...ry hle uzdravwniw zelam...inak teraz aj v prievane mozem byt a nic 🙂

cukrik580
1. apr 2014

@sonulka81 ajoj 🙂 ako sa mate? pocuj co robili na kontrole u gyn? aj ti brali krv?mam si aj moč priniest? 🙂

cerimi77
1. apr 2014

@kazunomiya my zasa skoro všetky kakanice odchytíme do misky, čuranie nemám šancu, to nedáva žiadny signál, aspoň teda ja o ňom neviem 😀 😀 😀 😀 , ale tak aspoň nemusím toľko zapierať plienky 😉
@20erika07 chúďa maličké, skoré uzdravenie, nech sa jej konečne uľaví 😔

cerimi77
1. apr 2014

@aplless ani som nevedela, že máte takúto poruchu? a s tými očkami, čo si s tým doma robila? my sme boli dnes u očnej a teda masrírovať, vyplachovať a dala nám atb kvapky, tak hádam pomôžu, jedno očko nám tieklo hneď ako som prišla z pôrodnice a masáž super pomohla, hneď na druhý deň už netieklo, potom začalo druhé, ale s tým sa trápim doteraz 😕
@vieraft spanie teda nič moc 😕 simonko našťastie spinká dobre stále, ako dávam sab simplex, tak aj to bruško už toľko nebolí, dnes v kočíku pospal 4h, tak zvykne, ak sme celý deň na zahrade, tak po takomto spánku sa len napapá a zasa spinká, vonku spí veľmi dobre, ale aj doma v noci je to fajn, zväčša ťahá 4-5h, niekedy viac 🙂

sonulka81
1. apr 2014

@cukrik580 nie kukol zospodu sonom prehmatal brucho a hotovo..pokecali sme o antike posmiali troška a tak....

cukrik580
2. apr 2014

@sonulka81 no ved toto ze on by len srandoval 😀 ja rozkro ene nohy,nahata a on mi rozprava o tom jak papa vecer mrkvicku 😀 jaaaj bozeeee ale sak prezijem volako.som zvedava ako to moji hlapi zvladnu vonku . Ci to nase pišťadlo bude spat v sedacke 🙂 aj si si dala antikoncepciu?

saxxxana
2. apr 2014

Babulky mate kolotoc nad postielku? Je to dobra vec, ci vyhodene peniaze?

aplless
2. apr 2014

@cerimi77 to ocko bola som tu na ocnom a som mu to dala prepichnut stale mu to hnisalo umyvala som vsetkym moznym a mal to upchate tak mame pokoj.

kazunomiya
2. apr 2014

baby ako sa teraz ziada o ten prispevok pri narodeni dietata ked mam narok na ten vyssi lebo je to prve dieta? mame tlacivo co nam dali na matrike, ale ak spravne rozumiem, este treba potvrdenie pediatra o doziti 28 dni, kopiu dohody o starostlivosti s pediatrom a potvrdenie gynekologa. zajtra idem k pediatrovi, co si mam k nemu zobrat a co mam od neho chciet? to sa stale pouziva to tlacivo na ziadost o priplatok a tlacivo potvrdenia pediatra, co ma upsvar na stranke?

saxxxana
2. apr 2014

@kazunomiya to by aj mna zaujimalo. Vcera sme boli v poradni myslela som ze dostaneme dake tlacivo a nic... kde sa to da vybavit ?

kazunomiya
2. apr 2014

@saxxxana otec sa zastavil na UPSVaR-e teraz a ze mu dali dalsie 4 tlaciva okrem toho co mame z matriky, tie treba vyplnit a potvrdit, co to presne je neviem.. potom to s mojim obcianskym moze ist hocikto vybavit. Tak vecer mozem napisat ked ich budem mat v ruke, ze co to je za zazraky.

zuzkafuny
2. apr 2014

@kazunomiya choď na úrad a tam ti všetko povedia a dajú tlačivá na vybavenie... a s tými papiermi pôjdeš za mudr. ktorý ti to potvrdí... ja som to vybavila za 10minút, ale Hnúšťa malé mesto a všetko je na jednej kope 🙂

kazunomiya
2. apr 2014

@zuzkafuny ja som z Bratislavy 😀 chodim tak max. okolo domu 😀

Uz sa na tom pracuje, takze zajtra uz dam potvrdit tie papiere co mi dnes otec donesie.

Aj kopiu dohody o starostlivosti s pediatrom treba davat?

20erika07
2. apr 2014

@kazunomiya
@saxxxana tak s papierom Z matriky na socialku, tam vám dajú tlačivo pre pediatra a gynekológa, žiadosť o rodinné prídavky ,musíte mať prefoteny rodný list dieťaťa, dajútlačivo o bydlisku vyplniť, číslo účtu to nové treba a malo by to byť všetko. Tlačivo najprv k pediatrovi potvrdiť a potom ku gynekológa

sonulka81
2. apr 2014

@kazunomiya aj kopiu dohody treba...
a na stránke čo som ja vytlačila bolo pred mesiacom staré tlačivo a mne ho nechceli uznať...ale som povedala,že bývame v nitre len trvalý pobyt máme vo zvolene tak aby ma nepreháňali hore dole tak toho chlapíka ukecala jeho kolegyňa nech nerobí caviky...

sonulka81
2. apr 2014

@aplless my sme to mali pri staršej myslím,že jej to 3x prepichovali...katastrofa vtedy sme ešte boli v ordinácii teraz vyprevádzajú rodičov von myslím...

matabah
2. apr 2014

ahojte,všetkým pekný dníík!!!ja sa na tu gyndu neviem kedy vyberiem.....🙂zas som to odložila....... 😒 😒 😒

matabah
2. apr 2014

ozaj,včera sme boli u doktorky...máme trochu soplíky,ale reku nech ju popočúva radšej,aby som nabudúce vedela,čo ako už aj sama...tak dávame fenistil,morskú vodu preplachujeme,odsavame a potom nasivin..........zdá sa mi,že sa to zlepšuje...dávam jeje vela pit,a tak cez den je to ok,ale v noci tie sople behajúúú a ja furt striehnem,či dýcha,moja babika...a inak je zase taká dobručka,ako bola...len to odsavanie ju akurat nebavi...ani mna...to je maraton kýchania potom.. 😨 😨 😨

kazunomiya
2. apr 2014

@sonulka81 ano ano, je tam stare tlacivo, vyzera to ako keby vobec nereflektovali zmenu zakona. Aj informacia o prispevku je stara, z r. 2009, akurat je tam niekde inde clanok ze co sa zmenilo. Ja by som ocakavala, ze po tej zmene by na ziadosti boli kolonky ktore potvrdi pediater a gynekolog a nie ze treba milion priloh.. ale tak to mozno casom bude... co mam cakat od slovenskych uradnikov... Aj tak sa ich je najlepsie osobne opytat co budu presne potrebovat, pretoze oni si na tom tusim daju velmi zalezat.

lucul
2. apr 2014

@kazunomiya a ku vsetkemu im treba dat kopiu rodneho listu, muza takto poslali prec lebo mal len jednu kopiu. Tak som im tam doniesla 10 nech si vyberu a na mna pozerala co sa deje. Aj to nechapem ved maju jednu zlozku tak na milion hovadin

sonulka81
2. apr 2014

@lucul no na Slovensku je to tak...

kazunomiya
2. apr 2014

@sonulka81 teraz som sa dozvedela, ze na matrike mi dali stare tlacivo a existuje aj nove, je niekde inde na stranke UPSVaRu (maju tam tusim vcelku neporiadok) kde priamo lekar potvrdzuje, ako som si to predstavovala.. ale to je jedno.. len dufam, ze sa mi to podari vybavit, kedze mam stare tlacivo.

kazunomiya
2. apr 2014

Baby vyhadzalo sa vam niektorej babatko? Vyzera to ako ksicht pubertaka, taka krupicka podobna akne.. ma to len na tvari, par z tych vyraziek je cervenych, inak nie.. neviete, co to je? Ja sa spytam zajtra lekara ale by ma to zaujimalo.

20erika07
2. apr 2014

@kazunomiya áno,po celej tvári,v hlavke máme hodne, a kus na hrudi,kožná povedala že to sú potnicky, dala nám niečo ale to nezaberalo, muž urobil tekutý púder a pomizlo jej z hlávky, ale na tvári máme, ale utichnute, vysušené, bezfarebne, no ako krupica

barcelona94901
2. apr 2014

sevaste mamče
tak máme už za sebou gastro,takže žiadný posun,za tie roky to isté sme sa dozvedeli,čo pri synovi..treba vydržať 😀 no ale klop,klop už sa zlepšujeme po troške ..ale teda syna auto uspalo,malinku neuspí nič,no
on nemohol byť v kočíku,ona tam vydrží ,hoci nespí,ale povoziť sa nechá
každé dieťa iné 🙂

jeessie
2. apr 2014

@cukrik580 jazvu a maternicu vnutornym, a potom este vajecniky vonkajsim cez brusko...