Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@kazunomiya @20erika07 Aj moja sa vyhadzala, mala celu tvaricku, vsade pod vlaskami, aj na hrudi. Teraz to uz nie je cervene ale ked sa jej dotkenem licok su uplne drsne. Doktorka povedala ze mam vysadit mlieko, lebo moj prijem je cca 1/2l denne ze to je alergia na laktozu, ale ja si myslim ze je to skor alergia na vit D. Ked som si pozerala neziaduce ucinky bolo to tam spomenute (krupicka, zihlavka) ale doktorka povedala ze s tym sa este nestretla takze tomu neveri. Ani ku koznej nas neposlala....tak sa spytajte a dajte vediet co povedia tie vase
@kazunomiya nám sa vyhádzala na tvári,ale dost velmi,lebo som ju natierala olejom....po týždni to nemizlo...dr. nám na to dala fenistil,tak sme šli ku kožnej a tá sa zabávala,že sme si vyrobili pubertáčku....dala miešanú mastičku takú bielu,že bola ako indiánka...a liečilo sa to asi cca mesiac...potom som už sem tam mohla zvlhčit detským mliekom a aj to pomáhalo už pri konci krajšie a krajšie hojit.....aj cez tú mast sa stále tvorili aj nové,aj sa to sušilo...teraz je už zase peknučká,ale sem-tam ten pupáčik denne sa spraví....a ešte povedala,že keby je to z mojho mlieka/zo stravy/,tak je aj inde vyhádzaná,nielen na tvári,takže nejaké to akné to je,a u nás vraj z toho olejčeka...zapchala som jej pory..takže tak 😒
@cukrik580 nie nedavala som ništ zatiaľ...myslím 1,5eura...neviem už...nám sa nedarilo 4 roky tak sme boli v CAR.ale motyka by mohla vystreliť a z týchto zbláznených hormonov neviem možno by som mohla otehotnieť,tak zatiaľ si dávame pozor a časom uvidíme.Možno v júny keď pojdem na preventívu tak niečo porieším ale nie tabletky
@matabah
@cukrik580
@lucul
@saxxxana
Moj to ma len na tvari, nikde inde, a viac na tej strane, na ktorej v noci lezi (je vzdy rovnako, lebo spi pri mne v posteli), takze asi sa mu to v noci prehreje alebo co. Teda by to mohli byt potnicky. Ziadnu kozmetiku nepouzivam, olej len pri prebalovani (olejove obrusky z DM), tam problem nie je... uz len alergia by to mohla byt, ale my v rodine alergie velmi nemame, mlieko nepijem, a navyse by som ten vysyp cakala aj inde, keby to bolo zo stravy... Hoci na stravu si nedavam velky pozor a v poslednej dobe som pojedla aj dost cokolady. A jahody 😉
My sme na vyrazky na tvaricke davali Holtov krem ale zevraj by nemal byt na slnku tak ja som maleho natierala iba vecer a krasne sa nam polepsilo a vyrazky zmizli..
@kazunomiya aj ja jahody a po nich sa mu to spravilo ale myslim ze to skor vyzera a potnicky...aj predtym aom jedla jahody a nic...
Aj ja som si u mojho vsimla potnicky a ked je teplo kojim ho len tak bez perinky hlavicku ma naholo na mojej ruke ta take cervene vyrazky ma potom mu to zmizne
a to tu nikto od rána nebol?ja som bola zas skúsiť čo to na pohotovosti dokážu...ďalší žlčák ale dnes som až plakala od bolesti...zajtra mám ísť na sono kde mi teda potvrdia čo to je...a či pojdem na operáciu...
malá je tretí deň na skoro plnom nutrilone a veru ešte ani náznak kakania čo pred tým v každej plienke mala...
@aplless a čo to prepichovanie obnáša? a to ti spravili bez predošlej liečby? lebo mne najskôr dala pedina len ten ocuflash tuším na vyplachovanie, keď to nepomohlo, tak potom k očnej, tá mi dala atb kvapky, poriadne to vytláčať a masírovať 5x denne a 2-3t to takto robiť, ak by nezabralo, potom asi to prepichovanie 😕
Ahojte to co je tu za moresy nikde nikoho? Tak nasa sunka ma v 8t 59cm a 4400g a mame nauskyyyy
Dobre dobre už som tu 😀 😀 😀
Samko mal vcera den blbec dnes spinkaô hodinu najedol sa a dalsie 4 potahol v kociku a teraz uz papal trikrat odvtedy...normalka sak od pol 4 pohoda 😀 noc priserna a este aj dvakrat hucal monitor...najprv spal hodinku a vreskot tak som ho dala na brusko a takmer tri potiahol ale potom stalebudenice no strasne.neviem co mu bolo 🙂
@sonulka81 nám sa to stalo v pondelok lenže sme neboli doma ale u kamošky. Malý sa pekne napapkal a bol v mojom lone, začal tlačiť a ja som sa aj tešila nakoľko celý deň nekakal. a v tom som zacítila teplo v lone . no čo vám poviem museli sme vyhodiť body aj gate a sme sa okúpali u kamošky. 😀 😀 😀
ahojteeeee...neni času sem písat....sme na tom všetky rovnako,ako badám....my od pondelka soplíme,až sa niekedy bojím,že sa v noci zadusí,ked jej to tam behá....aj ju teraz večer ponadrapovalo dobre z toho..jaaj bože..inak bola cez den dobručká...až na večer,ked ju položím do perinky a ideme na poschodie spinkat,tak trošku spustí...nevim,čo to znamená...ja už takmer nekojím,dávam cucnut už len raz denne,v utorok som onjednaná na gyndu,tak už to teda ukončíme definitívne,už chcem brat aj lieky na žily,lebo ma bolia nohy...zlatá žila ustupuje tiež,a inak sa držíme...v polovici apríla poradna,tak sa neviem dočkat...majte sa pekne a kráásny víkend s drobčekmi našimi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ozaaj,dnes mame 8 týýždnov 😉 😉 😉 pa paaaaaaa
Uz sme doma z nemocky nic mu nezistili ale o mesiac kontrola vseliake vysetrenia mu robili srdce orga ny brusne mozok krv kazdy den je to ok vsetko a som stastna ze som doma
baby,ako sa vám darí večer ukladat k spánku??my o tej 18 najneskor ideme dnu z vonka...papame,alebo kupeme atd...do tej osmej sa snažím vždy ist už do spálne s nou na poschodie,trošku ešte popestujem,alebo dam napit atd...ale vacsinou už ked ju dole dam do vnkusa,tak začne plakat...niekedy to je už z unavy a niekedy to neviem rozoznat...ved vždy grgneme,čo sa dá....noa ked ju dam do postielky,snažím len príst,pohladkat,podat dudel atd...ale niekedy to trvá a trvá....ono sa to postupne znormalizuje,len treba vydržat aj tie plače???okrem toho samozrejme,ked ju bolí bruško alebo tak......tak ju popestujem,vyberiem z postielky atd...ale neviem,ked papa o tej 18tej,potom až o 20tej ukladáme,tak už aj hlad sa mi zdá niekedy,tak zarobím papat a ona ma ošušká..nechce...no ked sa podarí,tak potom ked zaspí,spí aj do 1...už aj do 3 spinkala...a posledné obdobie,ráno,aj ked o 6tej 2.krát krmime ,tak už o pol8 začne šuštat a mrvit sa a plačkat,a už nechce spat...predtým sme tahali aj do 10 atd..ale už nie..to si vytvára svoj režim,že??mala by som sa prisposobit furt a ono sa to ustáli??vak tak aj robím...no desím sa toho,ked priatel odíde do práce....jaaj,budem ju nosit po rodine,ked mi bude treba oddych,lenže ja to tak tažko berem,ked mám niekoho žiadat o pomoc...som truba,ale viem,že to treba...dnes nás ocko nechal spinkat do 12tej...tak tvrdo somn zalomila.....a on pri nej aj pomkosil a robkal si na dvore...však aj niekedy mne sa prihodí,že si pri nej navarím atd....ale na niečo to bude fajn...zeleninový šalát pri nej spravím raz-dva..otvorím tuniaka,alebo šuchnem balk.syr a papam...to budem štíhlounká 😝 😝 😝
@matabah no my sme na tom podobne... S tým rozdielom že malá spí so mnou v obyvke,ale to zaspavanie,no bolo už aj horšie keď nás bruško trápilo,už týždeň ju nekojim a odvtedy kolikam zbohom, klop klop,cez deň vypije veľa aj čaju a večer keď zaspava,tak raz cumel raz čaj kým zaspí, zlosti sa od unavy, ona je už po hodinke nervózna,už by spala...A S tým papanim,tiež niekedy zarobím mlieko lebo od papania a uloženia ubehnu aj dve hodky,no to väčšinou buď nechce alebo dá tri hlty a zaspí... A nezaspi mi keď tu ešte naši chlapi klabosia,zaspí len keď odídu spať, neviem prečo 🙂 asi ju večer vyrusuju mužské hlasy... Teraz napr.sme papali o pol siestej a boli von do pol osmej a stale spí,čo už by mala byť hladná, cez deň má polhodinove spanky,od poobeda potom ťahá spánok,mlieko, spánok atď... A keď spí cez deň dobre tak večer je hore tie dve hodky aj tri niekedy... Ja kupem už ráno,bo nerada sa kúpe a večer ju tým len viac rozcertim, ona má rada večer kľud 🙂 tak u nás asi tak...odkedy nekojim,a pijeme feniklovy čaj,máme pravidelnú stolicu a prdiky,takže po tejto stránke super... Teraz je soplava,to ju rozčuľuje, tak troska máme viac plaču,a každú chvíľu odsavame sopliky,tak aj to jej už vadí, no musíme...
@20erika07 mozem sa opytat ako si prestala s kojenim?a co mliecko ako si ho zastavila?
@20erika07 my tiež už končíme s tým kojením..od včera rána už som nekojila...ja mám trošku problém s tým čajíkom....z toho sa mi zdalo,že grckala vždy..tak dávam len vodu,ale aj z tej sa stáva,že grcne,,,radšej vždy ju držím a ona niekedy grgne...snažím sa,aby dost pila,ale niekedy sa nedá....nám dala dr. teraz aj laktobacily,tak ju štopem...minulý týžden ju oblizla voláka viroza,tak sme museli zmenit nutrilon na bezlaktozovy,a už máme zase ten HA...atiež zas soplíky...:(,aale už troška ustupujú..kks,tak jej to tam hrkoce,že furt striehnem ako straka,aby sa nezadusila...ale ten bezlaktozovy nutrilon si kupim,nech mám v zálohe,lebo ozaj je dobrý...sem-tam takú diétku,ked sa mi nebude niečo vidiet...s bruškom,alebo bude grckat...
teraz od 8 spi a už sa po hodine mrvi a zametá tými rukami ako naozaj...ja sa len teším,ked už bude blabotat a povie čo ju bolí,trápi atd,.....ten strach o to dieta je hrozný... 😕 😕 😕 tie naše babky majú pravdu,ked to hovoria🙂
a aký čajík máte vy??my sme mali ten feniklový v takom zelenom obale umelom,ako presýpacie hodiny...ten nám nie je dobrý...
@tintiniacik ja ti možem napísat,že mne sa to postupne začalo vytrácat...malá sa spúčala na prsníku,a aj ked som mala plné,hrčaté,tak 5krát potiahla a bolo prázdno,a musela som rýchlo zarábat.....alebo najprv dat umelé,a poom ne konci jej dat cucnut,aby som netrpela ja,ked ma už boleli....ale bolo jej to vždfy máálo....a tak postupne to odišlo celkom.....dnes po sprchovaní mi tiekli prsia,taká voda,tak som odstrekla do vane a odvtedy zas nič,ani sa nenaliali,a to pijem aj čierne pivo...no ale základ je,že už netaha,,tak zato...ja už chcem brat lieky na žily a používat driclor,tak preto som to už pomaly zavesila na kliniec...:( aj ked ma to mrzííí

@sonulka81 ved prave, teraz ako som robila uzavierky tak otras
A s tymi papiermi na upsavr hruza pri prvej pred tromi rokmi bolo menej papierov a stacil jeden rl ale chceli original k nahliadnutiu a teraz div nechceli este aj to odkial mame prachy na byt a kolkokrat chodime na wc 😠