Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
ahojte,tak my sa máme asi tak,že dobre🙂
ráno pekne vačšinou vstávame okolo pol8,zídeme dole z poschodia,papáme,potom sa hrajkáme v lehátku,smejkáme a vykrikujeme a okolo 9tej už pekne v postielke dennej zaspávame....zdá sa,že si zvykáme pekne uložit a o chvilku sama zaspinká,niekedy 2krát musíme príst pohladkatr´.príp zastrčit dudku a ide to...za vtedy si ja čo-to porobím,alebo prečítam atdatd....a poobede prechádzka a o tej 18tej domkov,kupat atd,večerné rituály...a o 20tej už zase na poschodí do postielky a pomaličky zaspinkáme....je strašne zlatá,pekne papá,/už vobec nekojíme/...vačšinou sa smeje a vykrikuje na nás🙂
dnes jej 2r. synovec strčil do ust tu kratku tyčinku slanú...skoro som ošedivela....ale nastastie nanho kukala s otvorenými ústami ho "žrala",tak som rýchlo vytiahla...sedela som pri nej,ale to bol veru moment..🙂
a tak si užívame...ja už som dnes dostala aj menzes...po 9 týždnoch od porodu...týžden je,čo nekojím vobec...
takže my takto,prajeme pekný týžden!!!
@kazunomiya plienku si prehodis na plece a cez maleho tak ho zakryjes a kojis
baby chodíte von aj v tomto počasí ? teda neviem ako je u vás, ale tu strašne fúka už od včera a je riadna kosa len 7 stupňov 😒
@veronikapodolska chodim maleho zababusim cez kociar este plienku prehodim aby mu nefukalo a ideme
@veronikapodolska ja nechodim, lebo u nas do toho priebezne aj prsi, a to sa mi teda nechce... mne mala vacsinou aj vnutri cez den pekne pospi, ze aspon raz potiahne 3hodky, niekedy aj dvakrat za den. akurat vcera mala nejaky divny den - spala 4x20min za cely den. to sa nam este nestalo. tak som zvedava, co bude dnes...
@veronikapodolska kazdy den,nezavisle od pocasia . Pospi co to aj doma,ale to su polhodinovky ,je mrzuta ked aspon raz nie je von cez den.
tak sa zababušim aj malú a pojdeme už vyšlo aj slnko občas sprchne ako vidím na okne ale stále je len 8 stupňov, to sú riadne teplotné rozdiely, pred niekoľkými dňami sme tu mali 20 stupňov 😒
@veronikapodolska aj ja sa chystam,mala iba place od unavy dnu,doobeda sme boli doma,tak spala od rana 2x po polhodke,len cakam kym sa naje,jedla o pol desiatej,no este nechce a spala by,tak mam krik doma,este aj chlapec je chory,no užas dnes
@20erika07 naša zasa doma lepšie pospí, lebo ked si chce viac krát odgrgnúť tak ju môžem zodvihnúť, v kočíku ju to zobudí a potom sa hnevá. Ale tiež má také dni že len pol hodku pospí a potom už sa jej nedá zaspať ale nie je ani vyspaná a vystrája. 😒
@veronikapodolska no tak uz spime od 14.00 s jednym jedenim v spanku,som zvedava aka bude noc 😀
No tetky betky my sme vcera dopadli takto 😀 sestricke sa zaaaaase nedal merat a namerala len 56cm a jaaaaa 60 takze si zapisem kompromis 58 😀 a Samko vazi 5290 g 🙂 pred mesiacom 54 m a 3630 g 🙂 takze pribral 1660g 😀 a poviem vam je to citit 😀 a este mam neskutocny zazitok 😀 moje dieta spalo vcera cca do 6 (s niekolkymi kojeniami samozrejme😀 ) potom papal o pol 8 zase papal a zaspal do pol 9 papal a zaspal do cca 11:45 papal a na hystali sme ho k doktorke a zaspal zobudil sa az vyzleceny u doktorky potom reeeeeeeeeev 😀 tak papal v aute a isli sme do mesta na farmarske trhy kuk,zaspal ,prelozili sme do kocika a spal, ca po hodunke zaaaaaase plac "meeeeee" to je u nas meeeeeko 😀 takze papat v aute 😀 a spinkal znovu.ani presun do sedacky s ,im nic nespravil,nakup v kauflande zase nic 😀 u kamosky este potiahol v sedacke to cele asi do 6 cca 🙂 potom mame denny ritual cca tyzden stale place v rovnakej dobe od cca pol 7 takych 45 minut takze asi mame koliku 🙂 esteze uz ma dva mesiace tak prezijeme nejako 🙂 tato sa bol ostrihat a ked prisiel isli sme domkov. Cca o 8 zaspal a s prestavkami na kojenie este stale spi 😀 tym som chcela len povedat ze tolko ako v era nespal ani ako novorodenec 😀
a od dokiny na licka dostal holtov krem,na chrcanie libenar do nosteka ale dychanie je cistucke.chrci od narodenia po papani takze to je z mliecka 🙂 iba hlieny.hrdielko krasne iste ruzovucke a konecne som sa nezabudla spytat na to pistanie monitora ( inak klop klop hz davno nepistal ) vraj to je ok a mame robit presne to co robime 🙂 buchnut po ritke,chrbatiku,pripadne s nim zatriast 🙂
27.5. nas caka ockovanie 🙂 mame sa rozhodnut ake dame 🙂 co vy na to?
@cukrik580 to ste pekne pribrali, to už je riadny chlapisko 🙂 my ideme až na budúcu stredu na poradňu, tiež som zvedavá na váhu 😒 lebo podla mňa je neskutočne ťažká, po celom dni a to ju veľmi nenosím, len ked grgáme ju večer nevládzem ani dvihnúť ako ma bolia ruky 😒 Ale ja ju dvíham ešte v perinke, tak to mám trochu ťažšie 😉. To je inak super že tak začal pekne spinkať, to svedčí o tom že je spokojný, naša tak bola minulý týždeň, tento si to zasa prehodila a už spinká menej a horšie zaspáva, tak som zvedavá čo bude nasledovať na budúci týždeň 😉 No stále nás niečím prekvapujú zlatička naše 😝
@veronikapodolska aj ja som bola zvedava tak som mu dala len cistu plienku a odvazila som sa s nim a potom bez neho a vyslo mi to rovnako 🙂 toho ze on bude spat sa voooooobec nebojim 😀 to sa asi len pred tatom predvadzal lebo mal volno cely den ale dnes uz ide opat do roboty 😀
@veronikapodolska mna hrozne krize bolia ☹ v noci az zarucim jak medved ked ho idem zdvihnut z postielky...teraz hovorim mm rano ci ho nemoze aspon prebalit a ze jemu sa nechce...no tusim sa mi dlho nebude chciet ani chleba robit 😀 normaaaalne ma nasral 😀 a ja sa nevim z úostele postavit a este aj rana po cisarskom ma boli teda okolo ma tak stipka cela koza a mne sa musi vsetko chciet 🙂
@cukrik580 no pekne ťa odbil manželík, ale u nás to je rovnaké, moja malá pri manželovi stále plače, snažím sa mu ju dávať čo najviac, no včera ju mal až 10minút a o chvílu že musí ísť niečo vybaviť a už ho opäť nebolo, je s nami veľmi málo 😒 ale aspoň viac pomáha s tou staršou, vozí ju do školy na krúžky, behá po obchodoch.
Inak ja som takto vstávala k prvej dcére a vybarala ju z postielky a bolo to pre mňa veľmi vyčerpávajúce hlavne v noci, s touto som sa rozhodla spať spolu na manželskej posteli a je to oveľa pohodlnejšie, ked vidím že sa už mrví a je hladná len si ju pritiahnem napije sa, aj ona aj ja pri to driemkame a potom sa len odpojí 🙂 jediná činosť je ked si ju pretočim na druhú stranu a opakuje sa to a to už si len trochu cucne a spí ako drevo 🙂 je to fakt na neporovnanie ráno nie som vôbec taká unavená. Aj ked má to svoje nevýhody, neviem či sa naučí spať sama v postielke. Ale staršia bola v postielke, dokonca od 1,5roka vo svojej izbe vo veľkej posteli a do dnešného dňa (7,5roka) chodí ku mne do postele, cez víkendy si vydobila že potrebuje spať so mňou, zo začiatku mi to vadilo a chcela som aby spala sama, ale teraz som si uvedomila že sú malé len raz, ked bude mať 10-14rokov už nebude chcieť so mnou spať, už teraz ma cez deň takmer vôbec nepotrebuje ale večer a v noci sa chce mojkať a túliť ako ked bola maličká, tak jej to nebudem brať 🙂
A už si bola na gynde na kontrole ? mala si sa opýtať doktora či je to OK, že ťa to štipe 😒
@veronikapodolska som mu to vravela a ze to je ok ze to jak sa to hoji predsa mam vela slaninky a jak sa vsetky nervy obnovuju a vsetko tak je to tym 🙂 som rozmyslala i mi nepomoze potierat to materskym mliekom 😀 sak aj tak mi tece sirinu marinu 😀 veru len sa mojkajte kym ju to bavi 😉 aj ja skusam davat po leziacky ale Samino tak nejak nevie moc pit ...mozno je to tym ze mam mooooc velke prsia 🙂
@cukrik580 tak vyskúšaj to mliečko, ja by som to skúsila veď bud pomôže alebo nič 🙂, nám to tiež nie vždy hned ide to nočné dojčenie, zistila som že musí mať malá tú správnu polohu, inak si to tiež dobre nechytí alebo nevie dobre ťahať, ja zasa nedokážem žiadne iné polohy, len po ležiačky a v sede 😒 A v sede ma riadne bolí chrbát, lebo nie som opretá 😉
@veronikapodolska ja uz si viem tak vselijak nohy popodkladat ze to je vacsinou fajn 🙂 sem tam sa stane ze trpim ked Samko potrebuje oooookamzide papat lebo sa az zaduša 🙂 ale najlepsie sa mi koji na gauci s vylozenymi nohami 😀 A samko papa cca 5 minut vacsinou,aj ked teda niekedy dost casto ale da sa to vydrzat,len nech pekne papka a ja sa prisposobim 🙂 dnes budem nanho uuuuuplne sama az do noci...ktovie kedy mm pride...inak byvame cez tyzden tiez sami.. do cca 7 a o pol 8 priblizne chodi Samko spinkat...aj ked on by asi aj skor chcel este... 😀 niekedy 😀
Baby ako uspávate deti cez deň, okrem kočíka ? Lebo tá moja slečna v posledných dňoch vyvádza a nevie sa cez deň uložiť, ked zaspí tak väčšinou na rukách ked ju držím na odgrgnutie ale to je len taký polhodinový spánok a potom už nechce spať ☹
@veronikapodolska moj tak isto. iba v kočíku alebo na ciciku. inak cez deň neviem uspať.
@veronikapodolska za normalnych okolnosti cez den veeeelice podobne 😀
ako mu mam natriet licka? ved bude vsetko zababrane potom 😀 nemate fintu? lebo on sa fuuuurt mrvi 😀
baby nepouzivate dakto oranzove pampers cislo 2? ak hej nehanbite sa a napiste miiiii darujem 🙂 my sme dostali od susedy lebo kupili omylom mensie ale Samkovi sa spravili pupaciky od nich takze je tam asi 54ks nechce niekto? Uuuuuplne zadarmičko 😀
@cukrik580 my používame oranžové, ale sme od vás ďaleko, určite nájdeš niekoho bližšie komu podaruješ 🙂
a to sa musí dať taká vrstva toho krémiku že mu to zostane na líčkach? keby si natrela trochu do stratena a opakovala častejšie aby boli mastné, ale nieviem možno píšem hlúposť 😒 nemám skúsenosť
@veronikapodolska ak ich pouzivas a chces ich tak ja ti ich naozaj poslem 😀 chcela som ich dat jednej znamej ale vobec neodpisuje na spravy uz tyzden tak ma smolu 😀
dala som mu to tak do stratena ale smrdi riadne 😀
@cukrik580 veď ešte počkaj, možno sa ti ozve tá známa 🙂
baby ešte mám jeden problém 😉 ja neviem čo mám variť, už mi dochádza fantázia ☹ čo si varíte, dajte mi dáke typy prosím 🙂 Dnes mám len cestoviny na sladko a šošovicovú polievku, len nič kreatívnejšie som nevyplodila 😀
inak už som bohatá, už mi prišiel ten príspevok na dieťa 😀 až dnes, ale dočkala som sa 😎
@veronikapodolska mne vcera prispevok a dnes materska 😀 vcera aj rodinne a cosi bolo este na ucte tak sa kocham zostatkom lebo taky tam uz nikdy nebude 😀
ja si zatial netrufam na sosovicu 😀 napisem ti co som robila v poslednej dobe...madarsky gulas s knedlou parene buchty kuracie na prirodno pecene zemiaky nivova omacka ,ryza prso na stave s hraskom kukuricou a mrkvickou 😀
My sa uspavame takto

@aplless kramáre som si dnes vyskúšala tiež. Neviem si ale predstaviť ako sa dáva tá plienka 😀 dnes mi nebolo treba, zaliezla som v chodbičke za prebaľovací stôl, otočila som sa, a keďže nikto nechodil okolo, tak stačilo.