Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@dulkagabulka
@20erika07
@cukrik580
@majaon
@cerimi77
@jeessie
Ďakujem 🙂 Len na vysvetlenie k tým vychádzkam, ono chodíme tak každé dva tri dni von, dôvod prečo nie častejšie vznikol tak, že som často tak unavená, že ak zaspí, radšej idem tiež spať, alebo naopak, chcem využiť čas a aspoň oprať, vyžehliť, najesť sa a pod. Keď je hore, tak je jedenie veľmi ťažké pre mňa, keďže ho stále mám na rukách, inak nie je pokojný - aj keď v tom sa tiež už objavujú výnimky a môžeme sa chvíľku pohrať alebo je tíško v lehátku. Chcela by som chodiť každý deň, ale k tomuto cieľu mám zatiaľ ďaleko. No myslím si, že keby sme sa dostali von každý deň, bola by som aj odvážnejšia. Hoci neviem, či by som si trúfla napr. s kočíkom do obchodu alebo tak. Ale šatka je fajn. No mne sa v nej niekedy zobudí, ak totiž práve potrebuje papať alebo cikať a nespí dosť tvrdo, tak je po spánku. Už sa mi to stalo. Nemôžem ho do šatky dávať hocikedy, musí byť napapaný aj vycikaný, lebo inak to bežne dopadne tak, že sa začne veľmi zlostiť. To je asi tiež normálne.
Som zvedavá, ako dopadne dnešný výlet do polikliniky na Kramároch. Hádam potom napíšem 🙂
Ozaj a tá nádcha ako prišla, tak odišla, minulú ani túto noc už sme nemuseli odsávať soplíky a vyzerá to, že už mu nič nie je. To sú dnes chcípacie vírusy, ani tých 7 dní to netrvá (ani u nás dospelých, čo to doma tiež všetci máme, resp. už nemáme). Som rada, že sme sa s tým dlho netrápili.
babule,nevybavovala niektorá z vás v marci ten príspevok pri narodení dieťaťa, dostali ste ho už ?
Ja som si to vybavovala v polke marca, povedali mi že to dostanem v apríli ako materskú, no materská mi prišla dnes na účet a príspevok nikde ☹ tak neviem či to budú posielať zvlášť, myslela som že to bude spolu s materskou jedna suma. Tie ktoré ste ho už dostali bolo to spolu s materskou či oddelene ? a v tom istom termíne ako materskú ste to dostali ?
@veronikapodolska ja ešte nemám vybavený príspevok pri narodení, ale ten posiela ÚPSVaR, nie SP, takže to asi nechodí ako jedna suma resp. naraz, keďže to príde z dvoch rôznych inštitúcií. Tento mesiac čakám, či mi príde príspevok z obce, lebo ten ešte nedorazil a žiadali sme oň na začiatku marca.
@kazunomiya
@veronikapodolska tak to bude. Materska a prispevok su zvlast,iba rodicak a prispevok by ti dosiel spolu. Prispevok ti vyplatia do mesiaca odkedy si on ziadala... Inak krasne deticky :-*
@kazunomiya aky prispevok z obce??? Kto ma nan narok?
@kazunomiya jaj to som si neuvedomila, bože som už osprostená 🙂 tak budem čakať hádam to príde 😉
@20erika07 naša mestská časť poskytuje príspevok pre svojich čerstvých občanov. Manželovi to povedali, keď išiel na matriku ho prihlásiť (bývam v tej istej MČ ako sa malý narodil).
@veronikapodolska ja som tiez vybavovala v polke mar a.este nemam ani matersku ani prispevok 🙂
@cukrik580 no tak hádam prídu peniažky, aspoň niečo nám ten štát dá 😉
@veronikapodolska ja som si príspevok vybavoval predminulý týždeň a dnes mi pípla sms, už ho mám na účte.. materskú som ešte nedostala, ale tá chodí zo sociálky, ako ti už baby písali, a príspevok z úradu práce... a krásne su babuľky tvoje 😉
@kazunomiya najlepšie by bolo, keby ti mal kto drobca zobrať von do kočíka a ty si môžeš zatiaľ odpočinúť, si pamätám pri Terezke, že mi to tiež tak prišlo vhod, doobeda zväčša chodila moja mama a poobede ja, s Terezkou som chodila 2x denne von, vlastne na každý jej spánok a tak si zvykla zaspávať a spať v kočíku, že v 2r som ju od toho zasa odúčala 😀 tak pri Simonkovi sa to snažím striedať, ak nie je vonku ideálne, tak doobeda ideme von, do kočíka alebo do šatky a poobede ho uložím doma, pospí rovnako dobre či zle tam aj tam 😀 😀 😀 zatiaľ mu je jedno kde spí, koľko pospí záleží v akej je celkovej pohode, hľavne s tým grckaním, ale v šatke sa ukludní vždy a hneď zalomí, ale jasné, že aj v šatke sa zobudí a dá vedieť že je hladný, alebo chce kakať, simonko sa niekedy fakt zobudí len na kakanie, že ani nie je hladný, len sa potrebuje vykakať 😉
@sonulka81 no sak ratam s tym ze pridu 😀 a rovno odidu Samkovi na stavebko 😀
jeminenko tak budem na teba silnoooo mysliet ale aspon budes mat pokoj :-/
@veronikapodolska presne aspon to minimum z toho co my dame za cely zivot 🙂
baby, inak zisťujem, že simonko najlepšie zaspáva a spí, ak nemá medzi jednotlivými spánkami skoro žiadnu bdelú fázu, len čo sa napapá, vykaká, prebalím a uložím spať, tak vtedy zaspí pekne sám, ale jasné, že musí mať dobre odgrgnuté a vygrckané ak treba, lebo niekedy sa jeduje a nemôže uložiť kvôli tej kyseline, ale odkedy dávam homeo tak je to fakt lepšie... včera spal od 16h-20.30h, som ho len nakojila, prebalila a uložila do postielky a ťahal ďalej celú noc, do 6h s jedným kojením, ráno ako sa napapal tak pokračoval do 9.30, zasa sa len napapal a rýchlo šupla do šatky, lebo sme sa ponáhľali s Terezkou do MC, prišli sme domov okolo 13h, napapal sa a zasa išiel spať a teda doteraz spí, tak dá sa povedať, že ťahá 24h len s prestávkami na kojenie 🙂
@cerimi77 to máš riadneho spachtoška, super 🙂 , prosím ťa ako sa volajú tie homeopatiká na grckanie a aké je dávkovanie, lebo nás to tiež dosť trápi, dnes som ju už 3krát prezliekala 😒 a nechce mi byť ani v kočíku kvôli tomu, lebo ked zaspí tak po polhodke ju to zobudí a doma ju dvihnem odgrcne a zaspí, ale v kočíku som ju nechcela vyberať aby ju neofúklo a zväčša ju to tak rozrušilo že už nezaspala a potom bola mrzutá 😖 Niektoré dni sú fajn ale väčšinou je tých zlý, zaujímavé že v noci takmer vôbec negrcká a ani negrgá len sa napije a spí ďalej 😉
Taaak už sme sa vrátili z Kramárov. Zvládli sme to perfektne, aj v tomto vetre a občasnom daždi (niesť autosedačku s 5kilovým bábom v takom počasí bol fakt zážitok). Hneď keď sme prišli, bolo treba prebaliť, tak bolo trochu vreskotu, ale sme to zvládli. A potom kým sme čakali, bolo treba papať, inak by bol vnútri príliš nervózny... lebo pred nami to dlho trvalo. Našťastie tam bol so mnou manžel a ešte dokonca kamarátka aj so svojou sestrou a mamou prišli pozrieť Antonka 🙂 . Počas vyšetrenia bol perfektný, pokojný a výsledky sú priaznivé, ešte tam pôjdeme raz, dúfam, že viackrát nebude treba. A doma sa začal kolotoč samozrejme znova. Zdá sa mi, že už takéto malé deti sa pred druhými predvádzajú, aké sú dobručké 😀 😀 (Aj keď asi to bude niečím iným)
@veronikapodolska tak simonko ešte spinká, ako som ho uložila, už ťahá viac ako 3h 😉 .. tie homeo sa volajú Gastrocynesine, je to zn. Boiron myslím, je to aj proti nadúvaniu, pálení záhy a aj proti grckaniu-refluxu, je to aj pre dspelých aj pre deti, dávkovanie je písané 1-2tablety, 15min pred jedením, ja dávam 1 tabletu rozpustenú vo vode, podávam to cez striekačku, len tých 15min sa nám niekedy, hlavne v noci, nedá dodržať, ale zaberá to aj tak, negrcká toľko a odkedy ich dávame tak zasa pekne spinká... inak tiež sa vie po 20-30min zobudiť a tiež už zväčša nezaspí potom 😝
Môj malý Lukáško🙂
@kazunomiya kvôli čomu ste boli na kramároch? fajn, že ste to takto dobre zvládli a máte dobré výsledky 😉
@cerimi77 potrebovali sme skontrolovať obličky, nič vážne, má to veľa detí, hlavne chlapcov, a zvykne sa to samo upraviť. Mal to už v brušku. A už sa to naozaj upravuje.
@kazunomiya fajn, že je všetko v poriadku 😉
@veronikapodolska u nas detto s tym kocikom bolo,uz je dobre.
@kazunomiya u nas opacne,ked je navsteva,nemozem sa im venovat lebo vtedy vystraja 😀
@cerimi77 ďakujem, vyskúšame ich 🙂
@kazunomiya dojcit sa da hocikde a hocikedy ja som maleho krmila dokonca aj na kramatoch na vhodbbe aj u nas v nemocke vzdy sa niekde zasijem pripadne prehodim plienku a ide to nastastie maly uz pekne papa a prisaje sa. prave ze vyhoda dojcenia ze mozes ist hocikam a na akokolvek dlho a nemusis mysliet ci mas kde zohriat mlieko. my chodime von kazdy den niekedy aj dva krat

@cerimi77 krasny je simonko :-*