Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
neviem či je to tým počasím ale tiež malý celý deň hore,spánok skôr nebol ako bol....
ahojteee,my sme dnes potiahli celú noc🙂🙂🙂...od 20tej do rána do 7dmej...normálne sa musím štípat,či som sa náhodou nepomýlila a v noci nekrmila pospiačky,ale nie......no normálne neverím...ale viem,že to bolo náhodné...alebo možno odteraz každú noc takto 😎 😎 😎
my nekakame uz 7. den, ale vraj u dojcenych deti je to normalne, aj doktorky som sa pytala a povedala, ze nemusim nic robit, iba ked tak pomasirovat brusko a pit (ja) kamilkovy caj. ale ine som chcela, ja neskusam BKM, no teraz posledne dni ho podrzim nad umyvadlom, ci sa nahodou nevykaka - a on, zlatinko sa pekne vycika 🙂 normalne nechapem, ci to chape, alebo co 😉 len keby este viac potlacil 🙂
Moj zas kaka do kazdej plienky len sa dojcime
U nas cely den prsi tak sme doma ale celkom dobre spinka tak sa to da vydrzat
baby to nase dieta bolo po vcerajsku ako vymenene.sice rano hodku pomrncal ale potom sme este hodku spinkali spolu potom zaspal o pol dvanastej ci kedy tak som aspon navarila spinkal 45 minut,nadaval na plne usta hrazdicke,rozpraval a brnkal do hraciek,boli sme na agrači a stretli sme @bambulka12 , Misicka spinkala tak si aspon Samko pokecal s Majkou 😀 a s celym agracom,na kazdeho sa usmueval,kazdemu rozpraval,mrncal len ked chcel ist na ruky a vsetko vidiet,miluje kvetinky 😀 nevim po kom to ma 😀 a najviac ho zaujali bicykle na el.pohon,jak som ho drzala na rukach a presla okolo skoro mi z ruk odisiel jak sa naklanal 😀 som sa musela normalne otocit 😀 a tatinko nam kupil vahu aby sme videli ako nam Samko krasne rastie 😀
@miky132 chodím s dcérkou do mc v Senici 😉
@jeessie držím palce aby sa mliečko zasa rozbehlo, kojiť by sa malo na požiadanie, takže ak si nepýtala a bola v pohode, asi jej stačilo, ale cumlík môže kojenie pokaziť, preto som ho tiež nikdy nepoužíla, ani pri dcérke ani teraz pri Simonkovi, je to také "šidítko", dieťa začne dávať signály, začne mrnkať, plakať, dieťa dostane cumlík a kojenie sa posunie na neskôr, lebo sa dieťa cumlíkom ukludní, príp. aj zaspí, ale ak by cumlík nemalo, tak by sa asi napapalo.. ja Simonkovi ponúknem prsník hocikedy, ak je nepokojný, ak je hladný, tak sa napije, ak nie je, tak ho nechce a potom hľadám inde príčinu jeho nekľudu, zväčša je grckanie, alebo že chce kakať, príp. je už unavený, v noci sa pravidelne zobudím s mokrým tričkom čo mi tečie mliečko, lebo aj u nás je to tak, že cez deň sa kojí častejšie a prvý nočný spánok má 6h, tak potom je mliečka viac 😉
@cukrik580 to sa mi ale nezdá, aby pýtal tak často papať 😕 už by mal dlhšie vydržať, tiež by to mohlo byť spôsobené že sa dobre nenapapá naraz, akože, čo sa týka grckania, je lepšie aby papal menej a častejšie, ale zasa každú hodinu sa mi zdá veľmi často, veď to aj bradavky trpia 😕 ešte v pôrodnici čo som mala spolubývajúcu, tak ona takto kojila svoju dcérku, každú hodinu a dcérka jej dosť plakala, ale mala zlú techniku prisatia, ja som to hneď videla, upozornila na to, potom aj sestrička ju na to upozornila, ukázala ako to má robiť a potom jej prespala skoro celú noc 😕
@adka31 a keď ho držíš nad umývadlom, tak povieš nejaký zvukový signál? inak deti radi kakajú či čúrajú ak sa držia v takom klbku 😉
@cerimi77 vydrzi aj dlhsie ked sa hrame alebo ked dakde sme ale ked sa zacne nudit tak by len jedol 😀 no ale pribera a to je u mna najpodstatnejsie 🙂 uz ma 5700g cca 🙂 mne to skor pripada ze ked papa tak moooc casto,teda tu kazdu hodinku,ze je to skor od smadu,on je taky cely ja v tomto 😀 nemam rada teplo,radsej chladnejsie a ked mi je teplo tak pijem hektolitre vody 😀 dnes na agrači vydrzal cez dve hodinky nepapat 🙂 papal v aute a potom az v nakupnom centre 🙂
@cerimi77 v com mala zlu techniku? mozno mame problem,netvrdim ze nie 😀 niekedy je to oštara ked tak casto pyta hlavne ked dakde sme na navsteve a panko pyta kazdu hodinu a pol ale klop klop uzma bradavky skoro nebolievaju,len niekedy vecer trosicku ale nemam ani ragady ani chrasty ani vooooobec nic 🙂 takze mne to v podstate nevadi,milujem ten pohlad ako sa mi diva do oci,hladka ma,jemnucko skrabka,usmievka sa pri papani a uz zacina rozpravat aj s plnymi ustami 😀 mu musim vysvetlit ze to sa nepatri 😀 ale ked on mi to tak rychlo potrebuje povedat 😀
@cukrik580 tak u vás to bude asi tak ako píšeš, možno od smädu a možno trošku z nudy, či? 😀 ako si pýta papať, plačom? jasné, že hlavné je, aby priberal a bol spokojný, potom netreba nič riešiť a hlavne ak to aj tebe takto vyhovuje, tak potom je to ok, v noci koľko spí bez kojenia? a dávaš aj inú tekutinu ako mliečko? ja dávam tie home kvôli grckaniu a to treba dať 15min pred kojením, tabletku rozpustenú vo vode a často krát sa stane, že potom vydrží ešte hodinku ležať a nepýtať papať 😉 .. v pôrodnici tá holka, dcérka nedržala v pusinke celý dvorec, len bradavku, bola veľmi uplakaná, pýtala každú chvíľku papať, už z toho bola zúfalá, ale fakt stačilo len opraviť techniku prisatia a potom spala pekne 😉
@cerimi77 drzim ho v klbku, nozky k brusku, sranda - pozerame na seba v zrkadle nad umyvadlom, on sa vyskiera na mna, ked mu sýkam, aby sa vycikal. Ja som nic o tejto metode nestudovala, robim to teraz preto, aby som privolala, prip. ulahcila sa mu vykakat. Neviem ci je to nahoda ze sa vycikal 😃 tebe kaka pravidelne?
@cerimi77 jaj tak to neeee,to neni nas pripad,to by bolelo 😀 on si chyti pekne a ked nie tak urobi taaaaky cuc ze vcucne hned aj dvorec 😀 ja myslim ze to bude nuda a smad 😀 ale sranda je ze nema zo mna cumlik ale plnohodnotne papa jak keby tyzden nejedol 😀 otvara usta,kroste hlada a place...ked place len tak,tak neriesim,ponosim na rukach lebo chce pozerat okolo seba,rozpravame s orchideami,tancujeme,spievame, ez okno kecane so psikmi nasimi a je dobre 🙂ale ked uz vybehne slzicka a trase sa jazyk,ocerveneju ocka a krici "meeee" tak uz sme spoznali ze to je plac na papanie,volame ho meeeeeko 😀 a je pri nom hrozne chutny 😀 najlepsie je ze on nijak na papanie neupozorni,len zraaaazu spusti mekot 😀
@cerimi77 nedavam ani umlik ani vodicku ani cajik nic, v noci pospi prvy spanok 4-7hodin a potom sa budi kazde 2-3hodinky 🙂 ale nocne spinkanie dokopy trva aj cez 12hodin,za to niekedy cez den uuuplna nula bodov 😀 ale nebyva ani umrncany ze z unavy alebo tak,teda len ,iekedy ale skor ,i to pride z pocasia 😀 skusala som mu uz davnejsie dat vodicku aj ajik ale nechce mi to tak sa len kojime 🙂
a prepaaaaaac za preklepy ale to mobil 😀 a uz ked je to napisane tak sa mi to nechce prepisovat 😀
Tak dnes sme boli sikovni a boli sme uz v kostole na celej omsi a este sme stretli moje kamaratky a zname mamicky skusenejsie, dozvedela som sa, ze vzadu v priestore za sakristiou mozeme byt pocas celej omse ak treba a aj nadojcit a pod. je tam mozne, maju na to miestnost kde sa to da 🙂
Myslela som, ze sa zobudi skor, ale prespal to cele a papal potom az doma. Niekedy mava taketo dlhsie spanky a dnes sme mali tiez stastie 🙂 V satke sa mu dobre spinka.
Ahojte, babule kamoska predava znackove veci po svojej dcerke ak mate zaujem piste, potrebuje to popredavat z rodinnych dovodov, je z ba 😉
@cerimi77 dakujem 🙂 uz dnes sme mali mliecka dostatok a cumlik sme nevideli od polnoci 🙂
baby, dnes papala uplne super, sa strasne vytesujem. este sa obcas trochu pozlostila, ale uz vobec tak neodmietala prsnik ako vcera, vcera som ju musela klamat a tisit dudlikom, ale dnes uz sme to zvladli aj bez neho a vzdy bolo co papat, takze aj tvorba mliecka ide hore. davam senovku od piatku vecera, ale myslim, ze nemohla tak rychlo zabrat, to skor to vcerajsie castejsie cmulanie prsnika... ked bola hore, tak papala skoro kazdu hodku a dlhsie pospala iba v kociku po dva razy. akurat s vecernym zaspavanim sme sa trapili (a mozno sa este budeme), lebo predtym bola zvyknuta zabalit, cumlik do pusy, ulozit do kolisky a zaspinkala sama. teraz, ked nedostala cumlik, tak sa krutila, vrtela a nie a nie sa ukludnit. ukludnila sa iba na prsniku, ale vzdy sa mi zobudi po pol hodinke, tak uvidim, ci uz teraz pochopila, ze ma spat alebo este nie. ono, laktacna nam radila, ze pri zaspavani cumlik nahradit prsnikom tak v polospanku, aby si to nevsimla a ze aj tvorbu mliecka tym podporime, ze ho bude cmulat. ale zase takto ju to nechcem naucit, tak musime vymysliet nejaky iny sposob ukludnovania. dajte tipy, ako to robite vy... par dni to takto vydrzime, ked uz sa chuda musela od cumlika oducit za dva dni, tak aby to pre nu nebol prilis skok, ale postupne sa musi od toho cmulania oducit uplne..
@kazunomiya jeej, tak gratulujem, robite pokroky s tymi vychadzkami 🙂 my sme sa este do kostola dovnutra neodvazili, iba dnes medzi dvere. sa bojim, ze sa mi zobudi a budem tam stresovat s kocikom, ked sa budeme hrnut s nou von pomedzi ludi... a manzel sa zase boji bacilov, aby nieco nechytila, v tomto je strasne citlivy, az mi je to niekedy smiesne.. 🙂
Baby ja by som potrebovala poradit. Moj maly uz treti den nekakal , take uz bolo ze iba na druhy den kakal ale ze tri dni nie to tu este nebolo. Vetry ma ale sa s nimy niekedy trapy. Mam mu pomoct trubickou alebo este mam pockat? Neplace len je taky nekludny a castejsie sa budi
@jeessie moj manzel je tiez citlivejsi nez ja na taketo veci 🙂 bud som hrozna matka, alebo mam pravdu a treba byt normalny. 😉
@kazunomiya no ano, je to 50na50, bud alebo 🙂 ale myslim, ze nie sme hrozne matky, treba pocuvat intuiciu a deturence tiez musia prist do styku s nejakymi bakteriami, ved nech si posilnuju imunitu, uz to nie su novorodenci 🙂
pocuj, ty nosis maleho v satke od narodenia? ja som skusala satku neskor, ked uz mala zo 6tyzdnov, ale nechce mi v nej byt, tak neviem, ci je to len o zvyku alebo to zle viazem. ty aky uvaz pouzivas? si sa to ucila sama, ci si bola na nejakom kurze?
@jeessie u nas sa zaspava asi takto: okupem, dam pyzamko, nakojim a polozim do postielky (99% je este hore) odidem a zaspi sam 🙂 stalo sa asi 5x za tych 10 tyzdnov co ma, ze som musela prist, zobrat na ruky, pomojkat, dala som pusinku na cielko, povedala, ze maminka ho lubi a ide sa spinkat, polozila som a odisla 🙂
@cukrik580 a cez deň ako zaspávate ? lebo mi večer tiež nemáme problém len cez deň ☹ a najnovšie - posledné dva dni tiež zaspáva na prsníku a potom sa po chvílke zobudí a hladá prsník 😒 a presne toto nechcem. No ked vidím aj skôr že už je unavená a položim ju tak spustí krik, aj v kočíku 😒 neviem čo má zasa za štrajk

@cukrik580 no my dnes do pol jednej boje,vreskot aj v kočíku, potom konečne zaspala a spala AZ do 16.30h unavená z doobeda,no ale zaspala teraz len o desiatej,aj to s veľkým narekom, bo sa musela unavit ako vždy...