Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@veronikapodolska mne maly nekaka 10ty den, predtym mal takmer v kazdej plienke. Ale je kludny, brusko makke, len tie prdy s prepacenim strasne zapachaju, predtym ked kakal, tak to tak nesmrdelo. Zatial to neriesim, ale uz sa mi to zda nejako dlho a teda tie plyny ma riadne. Ked kojene dietatko nekaka, stravi vsetko mliecko bezozvysku, aspon tak to chapem ja. Ale ukludnilo by ma, keby uz konecne riadne potlacil 😉
@kazunomiya no ved ja som to skusala vzdy, ked bola napapana, odgrgnuta, prebalena a taka trochu menej akcna, ked sa mi zdalo, ze uz by aj chcela spinkat, tak reku nech si tam oddychne a zaspi... ale ked ona si nechce o mna opriet hlavicku, ked je tvarou ku mne, ani ked je strasne ospala, ani si nelahne, ked je na brusku, asi toto jej najviac vadi, ze potom uz tu hlavicku nevladze drzat, ale opriet si nechce. ja som tiez skusala tento uvaz, sa mi zdal taky bezpecny, lebo niektore vyzeraju tak, ze ani nema co to babo drzat.. 🙂 nasa laktacna uci aj tieto satky viazat, tak ked k nej pojdeme na kontrolu, tak mi to ukaze, mozno nieco robim zle. dufam, ze je to tak, lebo by som malu strasne chcela nosit, ja si ju strasne rada tulim 🙂 aj teraz ju vela nosim, ale len na rukach a uz ma potom bolia..
@jeessie no antonko tiez zo zaciatku v satke pozera po okoli a drzi hlavu, ale potom vacsinou dost rychlo zaspi a prituli sa ku mne. Opytaj sa tej laktacnej, mozno ti k tomu bude vediet daco povedat. Henten uvaz nas ucila aj vo verzii ako kolisku ale to som aj zabudla ako sa to presne viaze. Kupila som si teraz satku od Didymos nech mam dve a jednu taku viac nobl, tak som pozerala tie navody co tam boli pribalene, mozno skusim nieco z toho. Inak uvazujem aj nad kupou nosica, asi mei tai by mi bol sympaticky... na take prilezitosti kde potrebujem mat nieco skladnejsie nez je satka, alebo ked by chcel ocko nosit (neviem, ci si na satku trufne).
Mne Tonko nechce byt na brusku vacsinou, max. tak lezat na mne je ochotny (niekedy ked sme obaja unaveni, sa vyspime takto najlepsie). Tot kamaratka pise ze jej 9-tyzdnovy syn sa uz prevracia z bruska na chrbat, u nas nehrozi. Som rada ze dvihne hlavicku a zaprie sa o rucicky, aj to len ked ma na to naladu. Ja ho ale na brusko vela nedavam, vacsinou je na rukach alebo v lehatku alebo spinka v posteli a to spi na boku. V hracej deke ho obcas skusam dat na brusko, niekedy sa velmi nazlosti a niekedy to kupodivu ide, napr. vcera. Neviem, ci ho mam viacej davat alebo co.
@bea00 aj u nas sa vecer kakalo, trosku som pomohla pocvicit z nozkami, lebo uz mu prddiky smrdkali a vykrucal sa, natahoval, nemusela som sice prezliekat, lebo bol vyzleceny, ale teda mala som to az na krku 😀
@kazunomiya nas Samko sa otacal uz od 4 tyzdnov z bruska na chrbatik, ale potom sa z neho stal slonik 🙂 pribral za mesiac 1660g a uz to nie je take jednoduche s takou vahou 😀
@kazunomiya nam doktorka kazala davat na brusko hned pri prvej navsteve a este aj masirovat chrbatik, aby zosilneli svaly. a hlavicku sa snazila od zaciatku dvihat, len velmi rychlo presla k tomu, ze ked ju uz nevladze drzat, tak sa zlosti, niezeby si oddychla a polezkala na brusku.. ale dr. pri kazdej navsteve kontroluje, ako tu hlavicku drzi, aj za rucky taha, aj na brusko dava. a vravela, ze v troch mesiacoch by sa uz mala udrzat hore neviemkolko minut... no uvidime, ci jej bude stacit nas vykon 🙂 ja davam na brusko skoro pri kazdom prebalovani, ale tiez teda len kym sa nezacne zlostit...
@jeessie no to by sa dalo, ale casto prebalujeme s plnym bruskom a to by som mala vsetko ogrckane. Ja som nedostala prikaz ze davat na brusko, aj som hovorila lekarovi ked sa pytal na poslednej poradni, ci davame, ze to nema rad. Nic mi na to nepovedal. Ale hlavu udrzi aj dost dlho, to viem, lebo ked ho nosim tak uz sa rad pozera po okoli a pekne drzi hlavicku.
skor som si vsimla, ze sa snazi otocit pri prebalovani z chrbta na bok a skoro sa mu to aj dari.
@jeessie inak nemam rada tu predstavu, ze dieta sa musi zmestit do nejakych tabuliek. Teda ak v niecom nebude velky rozdiel oproti norme, dufam, ze nas nebude lekar trapit. Deti dozrievaju vlastnym tempom. V tomto veku velmi rychlym 😀
@kazunomiya suhlasim s tebou a je len dobre, ak mas doktora, co tabulky neberie prilis vazne, lebo niekedy potom traumatizuju maminky s rehabilitaciami a cviceniami a podobne a su potom z toho tak akurat v strese.. nasa lekarka vzdy povie, co ocakava, ale tiez nerobi velku vedu, ked to nie je uplne tak...preto nam zatial presiel aj ten nizky vahovy prirastok 🙂
@jeessie no neviem, aky je moj doktor v tomto smere, ale zatial nic nehovoril. Nechcem Tonkovi vyrabat zbytocne stresy a ani sebe. Teraz rano som ho po prebalovani nechala na brusku, daco dvihal hlavu a skusal sa zapierat, ale o chvilu dal najavo, ze sa mu to velmi nepaci. No, budeme asi nacvicovat. teraz je v hracej deke, skusa strngat hrackami, to sa mu paci viac. Aj mu to viac ide, lebo ked sa dostatocne hybe, tak sa rozhybe vsetko. Ale mam pocit, ze aj cielene sa snazi udierat do hraciek rukou, aj ked este az tak dobre netriafa.
Ahojte baby...Tak som docitala vsetko zameskane a mam pocit,ze tie nase ratolesti su na tom dost podobne - ci so spanim,s vnimanim,alebo s papanim a kakanim 🙂 Nas Simonik ma uz 6300g a riadne faldiky,mam co nosit veru...A tiez si rad blaboce a prezera rucicky,no este sa neprevracia...Stale iba kojim,comu sa tesim a ani bradavky nebolia - klop klop,akurat cez den je to castejsie,ale zvladame 🙂 Aj krst mame naplanovany 18. maja,aj obed zajednany,takze sa len vytesujeme z nasho pokladu ako prospieva,dufam,ze to tak pojde aj nadalej 🙂 Prajem vsetkym pekny den a len radost z deticiek 🙂
Ahojte maminy, dlhsie som tu nebola, boli sme na sviatky 1.x u nasich s malou 100km to je, ale vsetko zvladla uplne v pohode. mame sa dobre, drobec rastie ako z vody , ma 9 tyzdnov, uz sa jej podari pretocit sa z chrbatika na brusko, aj z bruska na chrbatik, taka je pri tom podarena, zaprie sa ruckami, hlavicku taha nabok, aby ju prevazila a potom, ked sa jej to podari, tak sa najprv cuduje a potom vyskiera na mna 🙂 . len ju kojim, zatial kaka kazdy den, ale uz nie do kazdej plienky, vcera napr. kakala 2x za den. dnes uz tiez kakala. spinka dobre, uz sme mali par noci prespatych od cca 21 do 6,30. ale viac sa jej paci spat na brusku. aj teraz tak spinka uz asi od 10 a to pritom spi v kuchyni, kde varim, aj som vysavala, decka su tiez doma, takze je tam dost hluk. ale tak ona je na hluk zvyknuta.
@kazunomiya na brusko urcite davaj kazdy den aspon na chvilocku, spevnia sa mu svaly a aj sa mu to potom viac bude pacit, ked udrzi hlavicku.
@jeessie nasa dr. je v tomto super, tiez neriesi, ak je nieco nie celkom podla tabuliek, len sleduje, radsej chce babo castejsie vidiet, ale nenavrhuje hned radikalne riesenia. aj mne starsia dcerka napr. malicko priberala, prve 2mes.pribrala takmer kilo za mesiac a potom zrazu uz len ledva 150- 200g mesacne. tak sme chodili castejsie na prevazenie, len som ju kojila, dr. vzdy, ze ked nabuduce nepriberie viac, tak skusime aspon na vecer UM, ale nakoniec sme to ustali az do prikmov bez UM. vzdy dr. povedala, ze ked babo je spokojne, neplace od hladu, netreba nasilu nic riesit. ze aj ked je na uplne spodnej hranici normy, nevadi, moja dcerka je stale taka drobnejsia, nemoze byt predsa kazdy rovnako velky, vysoky atd. a tiez mi kakavala len raz za 10dni, dr. vzdy hovorila, ze papa len tolko , kolko stravi, nic navyse, takze asi si od malicka drzala liniu 😉 , nie ako tato nasa mala pazroska 😉 .
ahojtee,my sme posledné 2-3 dni nejaké mrzutéé...neviem čím to je,ale dr. mi už minule povedala,že to kludne možu byt zuby...v piatok budeme mat 12 tt...🙂ale ten čas uteká..veeeeelmi!aj vám,však🙂
dnes večer som to trošku prešvihla,Hana už bola unavená a ešte som ju okúpala a už ani papat nechcela,musela najprv10min zdriemnut..moje chudatko...lepšie mi to vyhovuje ráno,tak budem vačšinou kupkat ráno,resp. doobeda,síce vo vani čuší,ale obliekanie atd už večer potom vacsinou preplace.....no a už sa nám podarilo 2krát prespat celú noc 🙂 🙂 🙂
dnes nam pípal v noci monitor dychu ,lebo sa nejako zošuchla...tak som vystrašila..:(
a asi začína byt závislá na tv..niekedy som ju v lehátku nechala otočenú,že nan videla a teraz aj ked v obyvke krmime hlavičku vykruca stale tam... 😕 😕 😕 a teda sa kruti aj pri flaske...cez den moc neprespí..max tu pol hodinku...neviem ako to zmenit,no teraz ked pršalo to bolo viackrát za den,no len čo sa niekedy kočík zastaví,už sa hmýri...tak dobrú nocku vám aj drobcom 😉
jeeeeej baby moja malá po dlhej dobe spí už 3 hodiny 😀 tak sa vytešujem, inak vždy si plánujem že ked pospí čo to porobim a ked konečne sa jej podarí zaspať na dlhšie ako na polhodku, tak zrazu neviem čo so sebou 😀
baby ak chcete kuk do albumu vcera som pridala par fotiek nasho cervika 🙂 a dnes vydrzal ez jedla dvakrat dve a pol hodinky a nespaaaal,teda mne na rukach chvilu a chvilu v kociku ked sme isli s mamcou na nakup 🙂
ahojte, my sa máme dobre, simonko pekne spinká, túto noc potiahol 8h, takže som sa docela vyspala, cez deň tiež pekne potiahol 1,5h + 4h v kočíku vonku 😉
@jeessie ja som simonka nosila v šatke hneď od narodenia, vlastne najskôr chodil len v šatke, kočík som vytiahla možno až po 2-3t, von sme išli hneď na druhý deň ako sme prišli z pôrodnice a len v šatke, čiže keď mal len 6dní 😉
@adka31 hej, ja ho dávam nad misku kakať hneď ako sme prišli z pôrodnice a kaká zväčša len tam, resp. sa budí na kakanie, nestane sa, že by sa v spánku vykakal 😕
@cukrik580 nočný spánok máme zhruba rovnaký ako vy, akurát teda simonko našťastie pospí aj cez deň, najlepšie spí hneď po noci, prespí celé doobedie aj krátko poobede, vonku či doma hodí 4h spánok, až t ak navečer už nepospí dlho, ak ho uložím, tak potom už len hodinku a ani simonko nedá vždy najavo že je unavený, niekedy vyzerá úplne v pohode, sa tu vyškiera, ale mám to odsledované, že ak je hore dlhšie ako 1,5h tak už potom horšie zaspáva, ak ide do šatky alebo do kočíka, tak môže byť aj dlhšie hore predtým, lebo ak sa kočík pohne, alebo ho zabalím do šatky, tak hneĎ zaspí, ale ak ho mám uložiť do postielky, tak vtedy nemôže ísť unavený 😕
@cerimi77 no ved toto je to, ze ty si so satkou zacala hned od zaciatku, tak si na to zvykol. ja som ju skusala prvykrat do satky dat, ked uz mala vari 6t a to sa jej uz nepacilo. ona sa rada kuka okolo seba a ked si ju dam tvarou k sebe, tak sa odo mna odtahuje, ale zase tolko nevladze sa udrzat, tak sa zlosti, ale hlavicku si o mna neoprie... ja by som ju strasne rada nosila, tak dufam, ze mi ta laktacna poradi aj na toto nejaky trik, lebo s kojenim veru dobre poradila 🙂
nam sa dnes evicka prvykrat tak cielene otocila z bruska na chrbatik 🙂 predtym sa jej to zo dvakrat podarilo, ked bola este malicka, ale to bola skor nahoda. dnes sa vyslovene sponovala a pretocila sa. skusila som ju dat este raz na brusko, ze nech teda aj hlavku pocvici trochu, ale zase sa hned zacala natahovat a znovu sa pretocila, takze uz to asi bude robievat castejsie 🙂
s tym kojenim sme tiez uz na tom ovela lepsie. pekne papka cez den aj kazdu hodku, ak si nevypyta, tak aj tak vyskusam vzdy, ked sa zlosti. niekedy je len unavena, tak si trochu cucne a zaspi mi na kolenach, mame ten velky vankus na kojenie, tak asi sa jej na tom dobre lezka 🙂 a manzel vravi, ze to na nej uz vidno, ze viac pribera, ze jej aj licka stucneli a vraj to aj na rukach citi, ze je tazsia, tak ale to je mozno len tym, ze som zacala davat latkove plienky, tie su vacsie 🙂🙂
@cerimi77 mne teraz strajkuje dako so zaspavanim najprv mrnci tak pridem,vyskiera sa a otvara pusinu tak mu dam papat a hlce jak keby este nikdy nejedol a to jedol pred 5 minutami 😀 vcera mi to zopakoval 4x 😀 a v pondelok spal od 19:45 do 3:10 do 5:10, 7:10, 9:10,11:10, 12:30 a o jednej vstaval no ja som nechapala 😀
@cukrik580 samko je bohovsky, nechápem ako sa ti podarí ho fotiť tak aby neboli rozmazané fotky,predpokladám že aj on stále rukami a nohami narába,tak asi máš dobrý fotak 😀
My väčšinou spíme takto,doobeda nula bodov,max dve polhodinovky, ale od poobeda ako ideme von tak väčšinou spí až do rána,papa v spanku,ale sem tam sa stane že sa prebudí večer a chodí spat potom okolo ôsmej až deviatej, a vzdy sa budí v noci na papanie o polnoci až pol jednej,a potom o pol piatej až piatej,tak je to stále. Potom pospi do siedmej,a cez pol deviatu je už zas unavená tak zalomi, ale na polhodinu, max hodinu... Tak je to skoro každý deň,takže asi ma taký režim tak už to inak ani nebude 😀 jediné čo by som si priala,aby vedela byť ticho v kočíku keď sa prebudí 😀 nechce tu čiapku najviac na svete
@jeessie super, že sa kojenie rozbehlo a evička priberá, som zvedavá na poradňu a koľko pribrala 😉 s tou šatkou, no ťažko povedať čím to je, aj Terezku som najskôr dávala do šatky a až potom do kočíka, a jej sa tiež veľmi páčilo, ale mám kamošku, ktorá tiež mala problémy s malou, že nechcela byť v šatke, strašne jej tam revala a už to vzdávala, ja som si ju skúsila dať do šatky, je pravda, že mala výdrž docela a šponovala sa mi tam a plakala, ale keď som s ňou začala chodiť, tak sa postupne ukludnila a zaspala mi tam, potom som si už mohla aj sadnúť a ona mi tam celý čas spala, ono je dosť dôležité aj ako sa šatka uväzuje, hlavne ako sa priťahuje, musí byť dostatočne pevne utiahnutá, vtedy sa tam bábo cíti dobre a bezpečne 😉
@cukrik580 aj mne tak spáva simonko, doobeda mi spáva najlepšie, ako keby pokračoval v noci, po tých 8h mi dal ďalšie 3h a keď sa zobudí ráno aj tak neskôr a mne sa ešte nechce vstávať, tak ja zasa len nakojím a uložím hneď do postele, nechám zastreté rolety a on to berie ako ešte noc a zasa v pohode zaspí a potiahne zasa 3h, takže potom vstávame aj o 11h, ale to si môžem dovoliť len cez víkendy, keď je drahý doma a postará sa o Terezku 😉
@20erika07 natalka je zlatunká veľmi 😉
inak, simonko má dnes presne 3mesiace 😉
@cerimi77 v prvom rade gratulujem oslavencovi 🙂 Samko ma zvlastne spanky zo vcera na dnes spal 8 h a potom hodinu a pol a potom dve a potom hodinu a pol na mne okolo obeda poobede pol hodku v kociku a pol hodku v aute a teraz chrni od osmej ja som este piekla kysnute zaviny zajtra ideme za nasimi na chatu do terchovej tak som zvedava ako samco zvladne 200km tam a 200 spat 😀

@veronikapodolska no už sa konečne vykakal a nebolo toho málo, aj prezliekať som musela ale už je dobre 😀 😀 😀