Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@veronikapodolska Ja tiež dávam rota pre istotu a zajtra už druhú dávku spolu s povinným očkovaním. Toho sa trochu bojím, dúfam že nebudeme mať teplotu.
Asi teda dáme aj my tie rotavirusy, ja som už bola presvedčená len ma mama včera zneistila, vraj je lepšie toľko neočkovať, a že my sme neboli očkovaní ked sme boli malí a podobne. Staršiu sme nedali a vyhlo sa nám to, ale nemusí to byť aj pri tejto. So staršou som bola so zápalom plúc v nemocnici a stačilo mi 😒
ahojte dievcata,
prepacte, ze som sa k Vam votrela,ale moj maly je tiez februarovy ako vasi drobci. chcela by som sa Vas opytat ako dlho Vam Vase deturence spavaju cez den a v noci a ako ich uspavate.moj syn nie je uz kojeny, budi sa 2-3 krat za noc na hlad (on je trosku vacsi 🙂 vazi 7060g).dakujem
@ina44 ahoj, moja teda je kojena, ale uspavame tak, ze cez den spi v cestovnej postielke, ktoru mam v kuchyni, obcas zaspi sama, obcas ju treba vziat na ruky, utisit a zas polozim, niekedy zaspi pri papani. najlepsie sa jej spi na brusku. a vecer po kupani s nou idem do spalne, lahneme si spolu do postele, najskor nakojim a potom len lezim pri nej, kym zaspinka. uz na ruky nezdviham, max. pohladkam, pritulim , drzim za ruku.do postielky ju prenesiem , ked idem spat ja. v noci spi pekne, budi sa max. 1-2x, ale to len nakrmim a spime dalej. dnes napr. prespala od 21 do 5,15 bez zobudenia, potom papala , zaspala dalej do 7, ale mne sa este nechcelo vstavat, tak si pri mne trosku pokecala a zalomila este do 10,30 😀 . . ty to robis ako?
@cukrik580 nádherne miery má 😉 rastie ti ako z vody
@vieraft my sme nedali synovi a nebýva vobec chorý
tá očkovacia látka neochráni dieťa pred všetkým a je toho veľa ,radšej si "popestujeme" imunitu
nedám ani dcére 🙂
@barcelona94901 rastie veru rastie, tak jaky bol drobnucky je z neho teraz chlap jak hora 🙂
@cukrik580 ale ved Samko nebol drobnučky
,ja mám pocit,že to len na mk v statusoch su nejaké gigantické deti 😀 ,ved dnes sa bežne rodia detičky 2,5kg ,
3kilá je veľmi pekná váha cukríček predsa a tebe nádherne priberá ,určite ti to aj pediatrička hovorí a na to že kojíš je to kráááása
mne sa napríklad zdalo,že naša málo priberá,ked som to tu na mk čítala a dokina ,aj na gastre ,že oni su spokojné,že priberá pekne ,že 200-250 gramov týždenne na kojenca je pekné,..lenže na mk som mala z tých statusov pocit,že kokšo ten pribral kilo,tá dve .. 😀 tam tá 10 cm 😕 ..
a ešte svokra že či prikrmujeme ,lebo švagrinka prikrmovala..tak som jej povedala,že nám netreba ved prospievame,nechudneme,rastieme..že nám stačí naše mliečko..potom ,že či už malinkej dávam papať 😨 lebo ona dáva všetko .. 😕 no nedávam,ved my máme kopec času na nejaké príkrmy ,nepoviem,keby sme um,tam je to iné..ale goool bol,že či už máme chodítko,lebo ona ho dáva do chodítka 😕 no zbohom.. 😕 takže sa riadim tým ,že rastieme,priberáme,prdíme si spokojne do plienok,hoci nespávame ,no nepo...s...riem sa sa z toho,radsej spokojné dieťa ,ved čo mi akože utečie?že neutriem prah,či nepovysávam na čas a nespravím desať chodov? začínam mať pocit ,že ľudom okolo nás mierne preskakuje 😀 Vy ste na tom baby ako? 😀
@barcelona94901 no akoze vahovo bol fajin, ale on bol fakt taky drobulinky, este aj niektore 50 vecicky mu boli velke a plienky 0 sme davali najprv 😀 potom za dva tyzdne pribral 450g a za dalsi mesiac 1660g, uz ma dokopy hore 15 cm, takze ja som nad mieru spokojna ake mam skvele mliecko, prikrmy neriesim vobec, to mame cas kym si drobec zacne pytat, uvidime kedy prejavi zaujem o jedlo, mozno skor, mozno neskor a choditko nenavidim 😀 my mame take ako hracku ktoreho sa len drzi a chodi s nim, nie toho klasickeho pavuka, to nenavidim 😀
@barcelona94901 to akoby si písala o mojej svokre 😀 tá hned ako príde do domu tak sa pýta či prikrmujem, aby nebola malá hladná, tiež som jej povedala že pekne priberá tak nemám dôvod 😒 tak bola ticho, o chvílu si malá dávala ručičky do pusinky tak už na mňa kričí ona je určite hladná, hovorim nie je teraz papala 😠 tak ešte polamentovala a odišla 😀 Najlepšie ked radí a vôbec malinkú nepozná lebo príde raz do mesiaca a to býva 3km od nás 😖 A ked malá trošku plakala, lebo sa jej už chcelo spať tak mi vymenovala všetky detské choroby že určite je chorá a určite mám zlé mlieko 😖 No poraziť ma z nej ide ked príde 😅 My sme ten prvý mesiac pribrali len 600g tak som mala celkom obavy lebo v pôrodnici schudla 300g z pôrodnej váhy, ale lekárka bola super mi len povedala, že dôležité aby priberala, a teraz priberá tých 250g za týžden tak dúfam že nám to vydrží 🙂 Inak cez deň tiež veľa nepospíme, len také polhodinky počas ktorých sa stihnem len učesať a najesť 😀 v dome mám taký neporiadok ale tiež neriešim teraz, babulka je prvoradá. To už tiež mala minule svokra pindy, že máme neporiadok, lebo jej dcéra všetko zvládala s dvomi malými deťmi (stále bola u nej s deckami tak jasné že doma mala čisto) už som mala na jazyku, že ved je na dôchodku tak mi môže prísť pomocť upratať 😀 ale ovládla som sa radšej nech nechodí 😀
no dievčatá podľa anesteziologičky som zvláštny prípad...☹ že už dávno niečo také nevidela.Neskutočne zlé pečeňové testy,nízka tepová frekvencia(mám 43 úderov srdca za minútu,čo znamená že môže nastať problém pri operácii že sa mi zastavý srdce alebo bude problém pri prebúdzaní z narkozy)úplne priaznivá prognoza ma čaká...☹
a malá má po poradni 6415g a 62cm...celkom slušne....🙂
Samko zaspal, odpadnem 😀 a ja ze jak je ticho 😀
a uz je hore aj s velkym narekom 😀
@veronikapodolska to o mojej mame vravis? 😀 od nej len "a nedas jej mlieko z flase urcite mas slabe, ani si neodgrgne, no porozmyslaj. A kedy uz bude na flaske?" A podobne kecy. A ked mi vezme baby na hodinu von tak nie ze oddychla si si? Ale "poupratovala si nieco?" 😀 jednym uchom dnu druhym von lebo by ma piclo

@veronikapodolska ja dam urcite aj rotavirusy, vsetkym som dala a som rada, vyhli sa nam vsetky crevne virusy. mam kamosky, ktore nedali a veru lutuju, nie je to bohvieco, ked musi babo na infuzky. rotavirus je dost agresivny, nam to dr. odporucala.
ja si davam od bolesti polku valetolu, je dobry aj na bolest zubov. je tam tusim napisane, ze nevhodny pre tehu a kojenie , ale dr. mi to schvalila, ze to pisu pre istotu na väcsinu liekov, aby boli chraneni.
@cukrik580 vy ste sa preco rozhodli nedat?