Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Ach no ja som dnes bola donutena napisat laktacnej poradkyni o radu... vyzera to, ze sa mi znizila tvorba mlieka a maly strajkuje (ale kedze to nevidela, nemoze to naisto povedat). A ja som si sebaisto myslela, ze ziadny problem nemame. Tak mi treba. Budem teraz par dni skusat podla jej rad resp. rad z Mamily, a ked neuvidim ziadne zlepsenie, musim si zavolat laktacnu poradkynu domov, ale nie tuto, lebo ona nemoze prist sem.. nastastie viem o jednej, ktora by mala vediet prist. Drzte nam palce.
@20erika07 mame sa fajn 🙂 drobec je uz zaaase vacsi... a vdaka Bohu sme v poriadku 🙂 ... akurat dnes chcel jest kaazdu hodinu... vcera sme mali 3 mesiace... ze by uz potreboval prikrmy??? 😀 ... nejak sa mi nevytvara dost mliecka ked takto casto papa... tak uvidime ze ako to pojde dalej...
.. pocas velkonocnej nedele sme boli na navsteve v klenovci.. prastarku lukaskovu pozriet... ale stretko mozeme dat pocas nasej dalsej navstevy... prastarka bude mat 90, na jej narodky tam budeme zase 🙂
@cukrik580 nes..... na vaaaaaaaaas ... len... nejak je toho plno 🙂 ... a je to blbe... ale zacala som nejak mat zabrany pisat len tak na net veci ohladom drobca... sukromka funguje??? sa mi zda ze tam niesom...
.. nechcete nieco sukromne baby??? 🙂
a este sa chcem spytat... dr. nam dala na vyber ockovaciu latku.. bud prevenar 10 alebo 13... viete o nich nieco? ... jedna neter mala hrce z tej 13tky.. a druha bola v poriadku po 10tke... co si o tom myslite? ake mate skusenosti??? ... a este nam nuka nieco proti hnackam... po 45ecok... dve davky.. takze 90... davate to drobcom??? poradteeeeeeeeeeee 🙂
(netusim ci ste to rozoberali... sorry ak sa opakujem 🙂 )
@kazunomiya co ti poradila ak smiem vediet? drzim pasticky...
@kazunomiya no my sme presne toto riesili pred dvoma tyzdnami, ved som vam to tu aj pisala. neboj, ked si to podchytila takto v zaciatku, tak sa to urcite napravi spat na dobre.. nam laktacna vravela, ze toto je ten vek, ked sa to zvykne pokazit, okolo 3-4 mesiaca. aj mna by zaujimalo, co ti poradila? nam kazala dudlik dat prec a co najcastejsie cez den prikladat. ale vy ste tusim cumel nepouzivali, ci? ja som raz polku dna presedela s malou na kolenach a na striedacku davala cumel a prso, lebo vzdy sa mi rozplakala, tak som utisila cumlom, za chvilku vytiahla a dala prso, po chvilke sa rozplakala, tak zase cumel a takto dokola. no a na druhy den uz nestrajkovala 🙂 verim, ze aj u vas to bude taka rychla naprava, hlavne sa obrn trpezlivostou, lebo 2-3 dni to trva...
inak baby, dnes nam prvykrat mala zaspala sama odkedy sme zrusili cumlik, tak sa vytesujeme 🙂🙂🙂 skoro tyzden nam robila hrozny ramus pri zaspavani a dlho sme ju museli utisovat. posledne dni to uz bolo menej placu a dnes iba raz mrnkla a nechala sa kludne polozit do kolisky a aj potom sama zaspala. uz spi hodinu, takze uz jej to ratam 🙂
@jeessie
@cukrik580 ja cumel nepouzivam, takze ten eliminovat neviem... mam vela byt s babatkom, nosit v satke, dobry je kontakt telo na telo, ale prve sa musi skontrolovat ci je vobec dobre prisaty a dobre pije.. a dala mi odkazy na materialy na Mamile.. Avsak u nas to trva uz dlhsie, mam pocit ze uz tak dva tyzdne sa to zhorsuje, dnes bolo najhorsie - nechcel jest inak ako poleziacky (aj na tie polohy to vraj trva naucit naspat), stale si len rucicku papal, prsnik pustal, plakal.. a tak dookola. No asi dva alebo tri dni uz vobec neviem, kedy bude znova jest, lebo predtym to bolo kazdu jeden a pol hodinu, a teraz ako keby bol hladny furt (ale zaroven odmietal papat). To dufam prejde, lebo taky chaos mi totalne znemoznuje s nim niekam chodit...
s tym nosenim je to tiez nafigu, nie vzdy sa necha uviazat a protestuje, ked je v satke... vcera som skusala trikrat, nic z toho poriadne.
Hlavne sa musim upokojit a sustredit na neho.. ale ako si nemam robit nervy?
@os K ockovaniam je dobra stranka sprievodcaockovanim.sk, pisu tam do poradne lekari co sa specialne zaoberaju ockovanim. Pamatam si ze o tych hrciach pisali, ze to byva ked je zle skladovana ockovacia latka (ze sa poriadne nechladi), nieco sa v nej posaha, vzniknu krystaliky a tie sposobia ten opuch, vraj je to neskodne aj ked neprijemne. Ta vakcina proti rotavirusom, tu my asi dame, ale este sa najprv opytam, ci mi ju odporucaju - testovacia otazka, pretoze oni mi len povedali ze ak chceme, mame povedat, ale nic nam nevysvetlili. Tak chcem vyskusat, ci mi nieco o nej povedia. Prevenar 13 je lepsi lebo chrani proti viacerym kmenom. Nam ani nedali na vyber, ani neviem, ktory nam to napisali, aj ked ho uz mesiac mam v chladnicke (vraj sa cakal vypadok v dodavke, tak nam ho napisali skor, aj Hexu - ale ockovat nas budu az v 4. mesiaci tj. v juni.)
@kazunomiya uplne ta chapem, aj ja som mala stresy, ze uz mliecko nebude a podobne... a tiez som si potom uvedomila, ze sa to zacalo zhorsovat uz taky tyzden skor, mozno aj viac. ale to bola vtedy velka noc, tak sme cestovali k nasim a som si to tak neuvedomila... mala vtedy velmi malo spavala, stale bola mrzuta, placliva.. inak, mne este radila, ze ked sa babatka nechcu prisavat, ze takto strajkuju, tak vacsinou sa prisaju, ked su v polospanku. tak vraj, ked ju budem uspavat, ze mam byt nachystana a snazit sa vystihnut ten okamih polospanku a vtedy jej "strcit" bradavku. a par dni som ju aj v noci zobudila na jedno kojenie navyse, ked sa trochu vrtela, tak som ju zobrala a nakojila..
@kazunomiya my sme tiez mali taketo niekedy asi v piatich tyzdnoch a nastastie to preslo,zak hlavne klud,pi veeeela tekutin snaz sa nestresovat,aj ked je to tazke a ono to pojde,uvidis 🙂
@jeessie hej, dnes v noci nastastie chcel papat castejsie, inak uz to bolo aj tak raz dvakrat za noc, dnes kazde dve hodiny. No cez den je to ako predtym. Nechce papat ked sedim, neda sa ani prilozit, musime si lahnut, a papa nepredvidatelne casto a kratko a narobi okolo toho... vypluva, odtlaca, place. Ja neviem, len dufam, ze sa to zlepsi. Do satky som ho na chvilu dala, potom uz bol zas nervozny a cucal si ruku, tak som skusila nadojcit a vymyslal... po nejakych 20 min jedol akoze normalne, len po leziacky a velmi kratko, hned zaspal. Tak neviem no.. asi sa nevyhnem tej navsteve laktacnej poradkyne. Dam tomu teraz tieto 4 dni a potom uvidim.
@cukrik580 no veru tie stresy.. ved on to zjavne citi a je nervozny tiez. ale cim viac sa snazim situaciu riesit, tym som nervoznejsia. Aby som nebola, musim sa na to zvlast sustredit. A teraz periem, mam namocene plienky vo vani, takze som nervozna, striehnem, kedy mi maly dovoli ich ist preprat a hodit do pracky...
@kazunomiya jaaaj moja no to su problemy kazdej maminyyy,to dame neboj 😉 vsetko bude ako ma byt 😉
@cukrik580 hm tym ze to prezivam prvykrat, neostava mi nez tomu verit 🙂 Pustila som si svojho oblubeneho Johna Lennona (davno som nepocuvala hudbu), hned sa citim prijemnejsie.. a este aj maly sa napapal pekne.
@kazunomiya nooo vidis,ja tiez vsetko prezivam prvykrat,aj som si poplakala ked bolo zle,ze som zla mama ale ten nas dllllho ocakavany cervik mi svojimi usmevmi a spokojnostou, ked som aj ja kludna, dava najavo ze prenho som ta naj 🙂
ahojte, včerajšie očkovanie prebehlo ok, trochu poplakal po vpichu, ale inak žiadna reakcia zatiaľ, klop klop, ani opuch na nožičkách, ani zvýšená teplota, zatiaľ sa správa ako keby sa nič nestalo, pekne pospal hneď potom v kočíku, dnešná noc tiež paráda, potiahol 8h 😉 dala som hexa+prevenar+rotavix, tak ako som to dávala aj Terezke, tá tiež nemala žiadnu nežiaducu reakciu
@veronikapodolska ja som dala aj proti rotavírusom, tak ako dcérke, som si o tom zisťovala, mám známu doktorku na kramároch a tá mi to skôr odporúčila, mala skúsenosti s deťmi, čo im tam kvôli rotavírusom ležali na infúzkach, toto očkovanie sa nepichá, to len prehltne taký sirup 😉 a ak máš veľké bolesti, kľudne si daj aj ibuprofen 😉
@cukrik580 ja som včera simonka tak presvedčila, aby ešte pospal o 8h ráno, som ho uložila do postielky, ja si ľahla do postele a len som počula ako si tam niečo mrmle, otočím sa, pozriem a on sa na mňa pekne pozeral, hlava hore zdvihnutá cez mantinel 😀 ale zaspal a potom som ho nemohla prebudiť, keď sme leteli na poradňu 😉 ... inak, simonko váži 6460g, 61cm 🙂
@ina44 simno váži 6460g a v noci prspí 6-8h, čiže budí sa len 1x a aj to sa zväčša budí len kvôli kakaniu, ako napr. dnes ráno, zobudila sa o 7.30, som ho prehodila na chrbátik (lebo spáva len na brušku) on pustil do plienky a bol spokojný 😀 😀 😀 ani papať nepýtal, takto ostal ležať v postielke ešte hodinu, bol hore, ja som ešte driemala a potom som ho išla teda umyť, prebaliť a nakojiť 😀 cez deň potiahne jeden taký dlhší spánok, 3-4h, niekedy aj viac, potom je 2 až 2,5h hore a potom pred nocou hodí už len taký krátky, hodinový spánok a okolo 20.30 ho ukladáme spať, tak chodí aj staršia dcérka spať, už si zvykol na túto hodinu, nemalo cenu ho dávať skôr, lebo ak ju počul, že je hore, nezaspal 😉
@barcelona94901 simon sa narodil, mal presne 3kg a veru bol široko ďaleko asi najmenšie bábo, v pôrodnici boli ťažšie všetky baby čo sa tam vtedy narodili, všetky boli 4-5kg 😀 ... za 3m narástol 15cm a pribral 3,5kg
@strunka18 vyplachovať ocuflashom, 1kvapka do očka a masírovať kútik oka, aj to pritlačiť aby ten hnis išiel von, ak nepomôže, treba ísť k očnému, my sme tak boli, dali nám aj atb kvapky do očka, má to lepšie, ale stále sa mu to tam nazbiera, hlavne ak plače, teraz len masírujem a vyplachujem, ale pôjdem s ním asi zasa na kontrolu, neviem, či nás nakoniec nepošlú na ten preplach 😔 😝
@cerimi77 dakujem za odpoved, tak aj v mte riadneho chlapiska.spi na bruchu? Moj heno ten na bruchu vydrzi max 30 skund a potom krik. Mozem sa este opytat ze mate njaky prvidelny rezim kedy ide cez den spat? My tiez davame spat mefzi 8-8.30 ale o tej 5 je uz hore. Prepac ze sa tolko pytam. Ako uspavas synceka?
som z toho ockovania v nervooooch... citam kadeco teraz na nete... a tie hororove pribehyyy... ☹ ... fest neviem co robit...
a mm mi teraz do toho keca.. ze mam napisat ze on je este viac nervozny z toho..

@sonulka81 asi v piatok ked budem mat cas ti poslem video aky si kupila kolegyna za 140 aj s postou a ak mi to pojde cez mobil tak aj za chvilu,cakaj na fb spravu 😀 inak musim aj ja nejaky kupit co sa k nasim do vytahu zmesti :-/