icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

os
8. máj 2014

sme mali mat povodne vcera ockovanie... ale tento vikend ideme na veeeeeeeeeeeelke rodinne stretko... dalsi tyzden uz ma plno... takze az na ten dalsi tyzden ockujeme... ale staaaaaaaale neviem co...

cerimi77
8. máj 2014

@veronikapodolska ja mám okrem jedného, všetky zuby múdrosti vonku, robili mi problémy veľké, odkedy sú preč, tak je pokoj, tiež som mávala opuchnutú tvár, vadil mi prievan, klíma, bolesti, najlepšie je ich vytrhnúť hneď ako sa bude dať 😖

veronikapodolska
8. máj 2014

@cerimi77 bože no neviem si predstaviť, že mi to budú ešte aj trhať ☹ už teraz tu zomieram, od včera mam aj antibiotika a zatial žiadne zlepšenie 😖 v noci som si zasa musela dať paralen čo ma to strašne bolelo, aspon že tá malá je kľudná 😉 sa bojím aby som ju nepredávkovala, ked toľko tých liekov jem, neviem v akej sile to ide do mliečka 😒

barcelona94901
8. máj 2014

@cerimi77 ja ked som bola v porodnici,veľa detičiek bolo s váhou 2kilčá a niečo,
známe čo rodili tiež 2,5kg ,
a veľa predčastniatok 1,40-1,60 kg ,,naša suseda baby teraz má v nz babenko 600 gramov ☹

jáj neviem čo sa stalo,ale dnes svokruš poslala malej tričká ,,to by bolo v poriadku,tesco má pekné vecičky,lenže nám poslala o veľkosť menšie 🤐 ,asi sa švagrinke nehodili ,tak posunula nám 😝

cerimi77
8. máj 2014

@lucul rodný list a 8eur kolok pre simonka, a pri Terezke stačilo doniesť starý pas +8eur kolok 😉 my už našťastie pasy máme doma 😉
@cukrik580 ja som davala prevenar, to rozšírené a žiadne reakcie sme nemali 😉
@ina44 v pohode, len sa pýtaj, od toho tu sme, aby sme si poradili 🙂 simon spí len na bruchu, na chrbátiku nechce, na chrbátiku je hore a hraje sa, pozerá, potom sa ohlási, že je unavený a musím ho dať na bruško, to je signál, že má spinkať 😀 režim nejaký presný nemáme, režím sa prispôsobuje ako vstáva a koľko pospí cez deň, medzi spánkami ho nechám 2-3h hore, ako kedy, niekedy sa ozýva už po 2h, že chce spinkať, hlavne doobeda, ale pred nočným spánkom vydrží aj dlhšie hore, a na noc ukladám medzi 20-20.30 zhruba, kvôli dcérke, lebo tá chodí v takomto čas, ak som ho niekedy uložila skôr, tak malá tu vyhukovala ešte, on nezaspal, plakal, nemalo to cenu, tak sa to snažím tak robiť, aby išli naraz, resp. najskôr dcérka a potom simon, aby mal už kľud, v noci zväčša pospí 6h, budieva sa pravidelne okolo 3-3.30, ale niekedy potiahne aj dlhšie, ako napr. dnes, vstával až o 4.30, a potom pospal ešte do 7.30, potom išiel von do kočíka od 10-14h pospal, teraz je hore, hraje sa pod hrazdičkou a počítam, že okolo 16h sa uložím zasa spať a ako to bude ďalej bude záležať koľko pospí, ak len hodinku, ak ho potom ešte raz uložím pred nocou, lebo to by nevydržal až do 20h 😝 a snažím sa nijako neuspávať, snažíme sa naučiť ho, aby vedel zaspať sám, aby si našiel svoj spôsob ukludnenia sa, on ak je v pohode, že ho netrápi grckanie, je odgrgnutý a tak "akurát" 😀 unavený, tak v pohode zaspí, do postielky dávam bdelého, po nakojení ho nechám odgrgnúť a niečo aj vygrcká, ak ho trápi grckanie, tak je dosť nepokojný, tak ho dlhšie musím držať na rukách, pred nocou mu spievam uspávanku, sme už v tme v izbe kde ide spinkať, ak je kľudný dám do postielky, zakryjem, pustím monitor, pohladím hod a odchádzam preč 😉
@os ja som tiež o tom veľa študovala, ale už nečítam nič, lebo to nemá zmysel, vždy budú dva veľké tábory, jeden proti a jeden za očkovanie, jeden aj druhý majú v niečom pravdu a v niečom nie,.. ja som sa bála očkovania, ale ešte viac neočkovať, dcérka zvládla všetky očkovania bez problémov, tak teraz to beriem trochu kľudnejšie, prvé očkovanie má simonko za sebou a zatiaľ pohoda 😉

cerimi77
8. máj 2014

@veronikapodolska tak netrhali mi to, keĎ som to mala v akútnej bolesti, tiež mi dali drenáž a nejaké lieky, keĎ to odpuchlo a prišla som na kontrolu, tak sme sa so zubárom dohodli, že to bude lepšie dať von, a takto som si dala všetky von, hneĎ ako sa mi prerezali a dali sa vytrhnúť, iba jeden mi blombovali, ale to bol prvý čo bol vonku a vtedy som ešte nemala s nimi také problémy, a ten zatiaľ drží a čuší, ale ak by tam bol zasa kaz alebo niečo iné, tak ho dám tiež hneĎ von a bude pokoj 😝
@barcelona94901 no sranda, ja som sa práve čudovala, že to čo sa aké veľké baby rodili vtedy, my sme sa na nich teda vôbec nechytali 😀 😀 a aké číslo poslala? 😕

veronikapodolska
8. máj 2014

@cerimi77 chcela som sa ťa ešte spýtať na ten detox od Macingovej, chcem sa spýtať či si ho dodržala presne podľa toho jedálnička čo tam je a či to nemalo vplyv na tvorbu mliečka. Chcela by som to vyskúšať a hlavne manžela nahovoriť lebo ten cez zimu tak pribral 😒 Len sa bojím, aby sa mi neznížila tvorba mlieka, samozrejme až to dobojujem s tým zubom ☹. A potom detoxe pokračuješ semafor či ?

cerimi77
8. máj 2014

@veronikapodolska detox som dodržiavala presne, akurát keď sme raz cestovali na celý deň, tak som si zamenila dni, napr. stredu za štvrtok, alebo som si vymenila obed s večerou, ale len v tom prípade, že na obed aj na večeru bola rovnaká kombinácia - bielkovina+zelenina a pod., hlavný princíp macingovej je samozrejme delená strava a sacharidy dáva len na raňajky a obed, olovrant a večeru sú už len zelenina a bielkoviny a áno, teraz končím už 2.mesiac semafor, tak ešte 4týždne a potom zasa detox 😝 😀 lebo teda ešte mám čo zhadzovať 😀 a na tvorbu mliečka to nemalo žiadny vplyv, mliečka máme dostatok, nemáme žiadne problémy s kojením, klop klop klop, simonko pekne priberá aj rastie 😉 a môj drahý tiež už začína sa tak stravovať, tiež potrebuje niečo zhodiť 😉

cerimi77
8. máj 2014

simonko 🙂

veronikapodolska
8. máj 2014

@cerimi77 super, ďakujem za info, tak pôjdem do toho aj ja, dúfam že aj manžel, no ved ked mu nič iné nenavarím tak sa prispôsobí 😀

20erika07
8. máj 2014

@cerimi77 bozeee on má vždy taký flegmaticky výraz,taký pokojný,juj tá pusa,no krásny je 😀

Inak baby až chcete pekne chudnúť,poziciam vám moje dieťa,ani neviem ako ale už mám len 5kíl navyše oproti pôvodnej váhe 52kíl,ale mohlo by ostať už na mne tých 5kíl... Mala som 77kíl keď som išla rodiť a za dva mesiace som už skoro kostra zas,ach...

cerimi77
8. máj 2014

@veronikapodolska ja som tiež nevarila zvlášť pre neho, varila som si len pre seba, on večeral zväčša u svokrovcov, alebo si sám doma niečo spravil, obedy v robote, teraz sa ku mne pridal, tak mám viac varenia a čistenia zeleniny 😀 😀 😀 ale som rada, že trochu zmení životosprávu, lebo dával svojmu telu fakt zabrať, stresy v práci, nepravidelné jedenie, bez zeleniny a ovocia 😝 stále sa cíti unavený, bez energie a teda s váhou tiež nie je spokojný 😝 len som zvedavá ako dlho to on vydrží 😀 😀 😀
@20erika07 ďakujem, simonko je fakt pohoďáčik, také kľudné bábo, pomaly ani nevieme že ho máme 😀 😀 😀 ja som teda pribrala 20kg, 10kg som si doniesla domov, za 3m som zhodila 8kg, ale ostali mi ešte nejaké kilečká aj po Terezke, tak by som chcela dať ešte 8-9kg... a 52kg to som vážila asi na základnej škole toľko 😀 😀 😀 keĎ som chudla kvôli dostihom, som schudla na moje maximum, 58kg a to mi každý hovoril, že čo robím, že vyzerám hrozne 😀 😀 😀 inak sa na fotkách z toho obdobia ani sama nespoznávam, úplne iný človek 😀 😀 😀

ina44
8. máj 2014

@cerimi77 dakujem,si zlata ze si mi to takto popisala.som zvedava kolko bude dnes v noci spat nas drobec.nastastie grckanie u nas preslo, davame ho na vyvysenu podlozku a pomohlo mu to.

kazunomiya
8. máj 2014

@20erika07 ja som tiež pribrala 18 kg a ostalo mi len 5 - mimoriadne rýchlo to išlo dolu. Pôvodná hmotnosť 49kg a svokra minule na mňa pozerá, že som dáka strašne chudá a ja jej na to, že to ja tak normálne, že to v tehotenstve som strašne veľa pribrala.

cukrik580
8. máj 2014

@cerimi77 paraaaadne miery 🙂
@os chudak chlap,ma stres 🙂 no lebo zeny nemaju 😀

cukrik580
8. máj 2014

@cerimi77 hubenka mala, jaky je krasny 🙂 to ukladanie na noc úresne jak u nas az nato ze samko uz vecrr a v noci negrga 🙂 dnes idem spat s nim 😀 mm isiel este s kamarai a ja som akasi unavena 🙂 Samik uz asi 15 minut drichmosi tak idem tiez 🙂
@cerimi77 aj ja som od dnes zacala trosku uvazovat o svojej strave,samko je uz vacsi a vie sa vyrovnat aj s krutenim bruska ak by daco vadilo takze myslim ue je ten spravny cas 🙂 uz aj mm uvazuje ze sa prida tak uvidime 🙂 minuly rok som dala dolu 20kg ale jedla som dost nizkotucne veci a hlavne bez cukru teraz ten cukor v prirodzenej forme ( ez sladkosti) telu doprajem,tmave pe i o rano a tak a aj tuky nebudem obmedzovat moc kvoli mliecku,hlavne zvysime mnozstvo zeleninky a popridavam aj ovocie a uvidime do kedy to vydrzime 🙂 lebo ja mam na sebe este hrooooozne vela kil navyse,,,kto ma pozna,vie 🙂

20erika07
8. máj 2014

Tak dnes tahame od 15.40h,sice sme zmokli trošku, ale boli sme von do pol šiestej a stale spí,iba sa najedla o siedmej,to mi zlaticko vynahradza za vcerajsok 😀 ale chcela som aby sa prebrala pred siedmou, aj malý buchotal a nič. Ona asi chudiatko dospava ten prvý mesiac svojho života,vtedy s ňou bolo ťažké obdobie,veľa nespavala, tak dufam jej to vydrží. Inak dnes doobedu strašne plakala,krikala od bolesti,som sa bála že zase uško, ale keď doplakala tak zaspala a odvtedy už tak neplakala,tak to bolo asi bruško.

sonulka81
8. máj 2014

@os my sme dali prevenar 13 plus aj tie rotaviry a žiadne teploty ani nič dobre spala..akurát teraz začala po jedení a aj čaji vygrckávať taký tvaroh...a sestrička povedala že nech neľutujeme že teraz je to svinstvo...to je od telíčka bábetka ako to znesie...staršia nemala tiež problémy pri očkovaní...

strunka18
8. máj 2014

@cerimi77 Ďakujem za info!!! 🙂 našťastie sa to nepýtam pre môjho malého,ale kamoška má 2 týždne starú dcérku a tá to má...ešte raz dííík

vieraft
8. máj 2014

@cerimi77 simonkyoje fesak, tiez ma take chutne 2 brady ako moja 😀

@veronikapodolska
@cerimi77
@20erika07 inak baby, ja teda obdivujem kazdeho, komu sa dari drzat nejaku dietu, ja ju sice nepotrebujem,.ale ja som na taketo veci strasne leniva a nemam pevnu volu. ja uz mam oproti povodnej vahe 52kg uz len +2kg, ale mam take otrasne brucho, ze v lete sa do plaviek urcite nevyzleciem 😖 , nemam ziadne strie, ale to brucho mam take ani popisat to neviem, take mäkke, akokeby vela koze na nom mam, po starsich detoch som ho take nemala. ale zas oni boli vsetci o vyse kilo mensi od Ley pri narodeni, ze by to bolo aj tym?

matabah
8. máj 2014

@os ja dam očkovat,čo dr odporúča a nič nečítam,lebo viem,že sú kadejaké anti názory....pokúsim sa verit dr tentokrát...

matabah
8. máj 2014

ahojteeeeeeeee...aj vám ten čas tak letí?? 🙂 🙂 🙂
my sme dobručké,cez den takmer nespinkáme,ale ked sa kosí alebo susedia pília drievko,tak taháme v kočíku a mamina si može dovolit pestovat aj kvetinky,aj porobit na dvore atd....
slintáme ako malý bernardín,tak podbradníčky fičia u nás o dušu,ale nič inšie sa zo zúbkami ešte nedeje...
maminka sa veela hýbe a kočíkuje,aj ked nám je smutnejšie bez ocka,ten je v práci už,tak si dáme kolečko okolo dediny a prejde nás to🙂
v noci sa budíme 1,max 2 krát,aj to už nad ránom a ráno,potom ju už dám pri mna do postele a ešte spinkáme,niekedy aj do 9:30 😎
a vo vaničke nám chýba už len nejakých 10-15 cm...zachvilku pride športák na radu,aj prvé príkrmyyyy 😉 😉 😉

vieraft
8. máj 2014

@matabah strasne ten cas leti, ved len nedavno sme riesili porody. ja si chcem este co najdlhsie uzit take male babo, ani sportak este nechcem, ani prikrmy. my sa teda nebudeme ponahlat s prikrmami, ak teda bude stacit moje mliecko. mne decka tie hotove prikrmy vobec nechceli a ked mam pravdu povedat, mne su aj nesympaticke a potom uz zas zacne ten kolotoc kazdodenneho varenia aj pre malu. s mlieckom je to pohodlnejsie. aj dnes sme boli cely den vonku , tak som len hocikde nakojila a bolo dobre.

vieraft
8. máj 2014

@matabah inak vo vanicke ani my uz nemame nejako extra vela miesta, ale tak ja dufam, ze tam este cele leto vydrzi a sportak dame az na jesen.

matabah
8. máj 2014

@vieraft máš krásne detičky!!!
@cukrik580 aké boli rumpsteaky??ja to nemusím....myslím to najlepšie namarinovat a sprudka opiect...potom ešte radia zabalit do alobalu a nechat odpočinút,kym dokončíš omáčku napr,alebo naložíš prílohy....
@aplless dobré fotky..🙂...ja už budem mat aj druhý menzes,ale ved nekojím už mesiac....

matabah
8. máj 2014

@vieraft no,ved ja sa chystám tak potom,že jej budem sama robit tie prikrmy....uvidím,čo půovie dr.,my sme od 8tt na nutrilone...zajtra máme 13tt.....však až po takom dobrom mesiaci ešte....
my to máme tiež vcelku ok,gockde vytiahnem vodu v termoske,namiešam mlieko a papame...🙂teraz,ked je teplo už nebude problém hockde na lavičke....

no ešte tam mám fusak,lebo u nás ešte chladno niekedy,radšej ju odokrývam,ale ved ona spinká vacsimou so skrčenými nohami,tak uvidíme potom...ale,kym bude mat 6 mes.,to už bude malé..🙂

matabah
8. máj 2014

@veronikapodolska nebooj,ja som bola prvýkrát v život e dat trhat a ešte mi rastol tak,že sa schovaval pod zub pred ním,preto musel ist von,lebo mi tlacil zuby,aj ked ja som to necitila,ale rontgen ukázal...no a dal mi injekciu1.krátn tiež v živote🙂,potom sestrička pridržala hlavu,zubár pošramotil a zub vonku...dlhokánsky bol riadne ale nič vobec neviem...necitila som nič...potom týžden ešte ranu vyplachovat a semtam od bolesti<kym sa zahojilo to miesto a pohodičkaaa

vieraft
8. máj 2014

@matabah dakujem, este 1 krpec na fotke chyba 😉
este stale pouzivas fusak? a kde byvas? ved asi nedaleko nas. nasa neznasa teplo, my sme fusak uz davno zrusili, aj ked ma len tenku deku a svieti slnko, tak sa jeduje.

cukrik580
9. máj 2014

@matabah dala aom len trosku olovoveho oleja a cierne korenoe,my maso zasadne prepe ene tak z kazdej strany 5minut a 5minut v alobale a ja som mala len zeleninu a mm si dal chlebik a poviem ti,mne to chutilo 😀 som sikovna 😀 podarili sa 😀

cukrik580
9. máj 2014

@vieraft aj Samko nervaci ked je vonku zakrity ale vysvetli to mojej mamci ktora ma navaly tepôa a zimy 😀