icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

vieraft
9. máj 2014

@cukrik580 zas si v noci nespala? 😕

vieraft
9. máj 2014

my dnes od 20,30 do 6 a potom madam potiahla este do 9,30. tak som zatial kopec veci pozehlila a oprala a vyvesila dalsie. ja mam niekedy pocit, ze periem pre celu ulicu. 😕

cukrik580
9. máj 2014

@vieraft vzdy ked samko papa tak ja potom aspon hodinku neviem spat 😀 a teraz si posunul vstavanie zo stvrtej na pol tretiu 😀

cukrik580
9. máj 2014

@vieraft aj ja moja a to sme len traja 😀 ale ja som tak zvyknuta, ze ked dake tricko napriklad obleciem, tak uz potom ho hadzem do prania, nohavice 2-3x mm ma tak tri tricka na den, takze ja perem jak pre celu dedinu 😀

vieraft
9. máj 2014

@cukrik580 ved aj u nas tak, teraz mam este pre istotu na trickach aj ogrcnute hocikedy, oslintane pravidelne, decka si samozrejme po jedle utru usta do tricka, najlepsie je, ked si tak utieraju usta od nutely 😀 😠 , no a nas pubertiak sa musi prezliekat nonstop, takze denne taka kopa v kupelni, ze mi vlasy dupkom stoja.

vieraft
9. máj 2014

@cukrik580 ta ho v noci kojis posediacky alebo ako? lebo nasa ked nahodou papa aj v noci, tak ja pri tom driemem, ona sa sama odpoji a drichmeme hned dalej obidve.

cukrik580
9. máj 2014

@vieraft ne ne my po sediacky, ale ja to tak mam cely zivot ze ked sa v noci zobudim, tak neviem zaspat a aj tak na wc vzdy musim a tak, takze uz som hore a bojim sa ze keby je v posteli tak ho mm prilahne a este ked Samko na brusku spinka 🙂 do postele si ho beriem ked mm odide do roboty 🙂 inak nam to leziace kojenie nejde asi 😀 akoze napapa sa pekne, aj sa pousmieva takze je spokojny, ale vydrzi po papani maximalne tristvrte hodinu a potom zas, vacsinou po 30 min 🙂

zuzkafuny
9. máj 2014

Idem sa pochváliť... v stredu mi môj syn urobil večeru... Má čerstvých 7rokov...
Vyprážanú parenicu s kašou 😝

20erika07
9. máj 2014

@zuzkafuny no aký šikovný, to máš dobre, mne ten môj 6,5ročný od večera píli uši kedy už bude to kuracie rizoto, a to mi treba už len zmiešať mäso s ryžou,ale on panko by sa toho neujal 😀

20erika07
9. máj 2014

Aké máte počasie baby? U nás také premenlivé,raz slnko,raz mraky,väčšinou už len mraky,a napodiv zatiaľ doobedu je malá ako normálne dieťa, pekne sa naje,popozera, už druhý krát bude vyspata zachvilu,tak bohvie či je to tým počasím

cukrik580
9. máj 2014

nic mi nejdeeee 😀

matabah
9. máj 2014

@vieraft ani Hana nemá rada teplo...radsej ju ale odokrývam...už ho dám von,čakala som na zamrznutích 😉 .bývame v Handlovej,ale 4km od mesta,vyššie sme položení...fúka tu chladný vetrík furt,tak som ho ešte nosila ten fusak...
@cukrik580 šikulkáááá,ale teraz som taka hladna,že aj rumpsteak by som asi dala🙂....idem si namarinovatz prsia,snažím trosku tiež oddelenú stravu...aaaale,blíži sa menzes a musím si teraz dat niečo sladkuo...našla som u našich,že ryžová kaša,tak to zalejem mliekom a osladím medom,uvidím.... 😝

cukrik580
9. máj 2014

@matabah ja tu kasu milujeeem 😀 niekedy aj trosku granka do nej mnam 😀 aj ja od vcera "dietim" tak uvidime ale sladke je sladke 😀 snazim sa nahradzat jogurtami 🙂

cerimi77
9. máj 2014

@ina44 ako som ti včera písala, že navečer hodí už len tak kratší spánok, tak včera si potiahol zasa 4h 😀 takže včera spal cez deň 2x 4h, sa zobudil až o 20.30, som teraz nevedela, či ho mám hneď uložiť na noc, alebo ho nechať chvíľu hore 😀 uložila som ho nakoniec až o 22h, v pohode zaspal, pekne spinkal celú noc, len s jedným zobudením, potom až ráno o 6.30 a potom potiahol ešte do 9.30 😉 dnes vonku v kočíku zasa potiahol 4h a o 18h som ho doma uložila, že nech pospí aspoň hodinku, ale teda drichme doteraz 😉 grckanie aj u nás je už lepšie, ale stále dávam homeopatiká, tak možno aj vďaka tomu a vyvýšenú postielku máme aj my 😉

vieraft
9. máj 2014

@cerimi77 teda Simonko je riadny spachtosko 😉 . ozaj, minule som si vsimla,ze si napisala, ze rano kakal do plienky. uz ho nedavas nad misku?

vieraft
9. máj 2014

@cukrik580 ja by som bez sladkeho asi umrela 😖 , asi by som zjedla aj jogurt, ale aj to sladke 😀 . aj teraz som jedla nutelu, ale uz jej mam po krk, na dnes stacilo 😀 .

cerimi77
9. máj 2014

@cukrik580 ja v noci ešte podržím kým si odgrgne, našťastie mu to netrvá dlho, ale potom ide hneď do postielky, aj keĎ sa mi na rukách krúti všelijako, v postielke sa ešte pomrví a v pohodičke zaspí, v noci zaspáva fakt expresne rýchlo, aj keď je dosť prebratý tým, že kaká do misky, cez deň s tým zaspávaním má väčší problém, ak ide do kočíka tak nie, tam zaspí hneď ako sa pohne, ale ak ho dávam cez deň do postielky, tak musím fakt počkať, až si odgrgne aj vyvracká poriadne... macingová inak vôbec nešetrí tukom, teda rastlinné oleje ona dosť používa vo svojich receptoch a píše, že s nimi netreba šetriť, tak ja ani nešetrím, ale používam olivový alebo repkový a fakt mám dosť veľkú spotrebu teraz, tak isto aj orechy, tie zjem na kilá teraz, takže tukov mám dosť a tým, že ona nešetrí ani medom, tak aj sladkého mám dosť, to ja toľko medu ani nedávam, čo ona, lebo to by bolo pre mňa až moooooc sladké 🙂 na mliečko to nemalo žiadny negatívny vplyv, ja som si to teda ani v hlave nijako nepripúšťala, ale macingova nie je dieta, je to normálny zdravý štýl stravovania sa, iba ten jej detox je možno trochu taký diétnejší, ale ani tam nechýbajú ani tuky a ani cukry 😉 ... ja som dnes tiež sama, Terezka spí u svokrovcov, a drahý išiel na futbal a potom s chalanmi pozerať hokej, tak som si stihla aj zacvičiť 😉
@vieraft tak s takou váhou sa ani nečudujem, že nemáš chuť na nejakú diétu, veď ty ju nepotrebuješ, ja som nikdy nebola žiadny prútik a od nejakých 20r sa v podstate stále musím nejakým spôsobom obmedzovať v strave, lebo ak by som jedla koľko chcem a čo chcem, tak by som sa už do dverí nevošla asi 😀 😀 😀 mne na macingovej vyhovuje, že to nie je diéta, ale takto by sa mal človek bežne stravovať, má program pre tých, čo chcú zhadzovať kilá ale aj pre tých, čo nepotrebujú zhadzovať, len zdravo jesť a tam sú aj receptíky na zdravšie koláčiky a pod., takže každý si vyberie čo potrebuje 😉 mne ešte vyhovuje, že sa nemusím obmedzovať v množstve, zjesť môžem koľko vládzem a mne tie jej veci aj chutia, takže nejaké veľké obmedzovanie to pre mňa nie 😉 s tým bruchom, no asi len brušáčiky poradím, veľa a každý deň 😉 mne to zaberá 😉
@vieraft @matabah ja sa tiež neponáhľam s príkrmami, pekne počkáme do 6m, kojiť sa plánujeme aj potom, tak nie je sa kde ponáhľať, tiež si toto obdobie chcem čo najdlhšie vychutnať, lebo už sa nebude opakovať 😔 a hotové príkrmy myslíš kupované? ja som dcérke robila len svoje uvarené, do 1r som sa fakt snažila len z bio zeleniny, kupované príkrmy len v nutnom prípade, ak sme cestovali a pod.

matabah
9. máj 2014

@cukrik580 krpčok krásny...takto presne aj naša Hana,cmúúúla tak silno a niekedy aj nahlas,že to počut riadne dalekooo.... 😀 😀 😀
@20erika07 u nás sa poobede vyčasilo a bolo fajnovo...teplo...

vieraft
9. máj 2014

@cerimi77 ano kupovane, ja som vsetkym deckam kazdy den varila cerstve, ale ked sme niekam cestovali a kupila som nejaky hotovy prikrm, tak nechceli ani lyzicku obliznut. ale viem, ze vela deti je takych, co zas nechcu domacu stravu a chuti im len to kupovane.
jaj a tie nestastne brusaky, uz som aj zacala pred casom, ale ked mne sa tak nechce a vzdy si najdem vyhovorku, preco nemozem 😝

cerimi77
9. máj 2014

@vieraft tak simonko stále spí, už má asi noc 😀 som ho neuložila ani do postielky, spí vo vložnej taške pod oknom, tak mu ho tam asi pôjdem zavrieť 😕 nad misku stále dávam, ale kvôli grckaniu dávam stále homeopatiká a tie sa majú dávať 15min pred jedlom, takže keď sa zobudí, neberiem ho hneď z postielky, a niekedy to teda nevydrží a pustí do plienky, ak leží na chrbátiku, tak mu to problém nerobí 😀 ale viac x sa mi stalo, že sa zobudil, prehodila som na chrbátik, chcela som počkať tých 15min, ale zaspala som, a on stále ticho si leží v postielke, nepýta papať, hlavne, že sa vykaká 😀 😀 😀 tak myslím, že on sa na to kakanie zobudí, nevykaká sa v spánku 😕

cerimi77
9. máj 2014

@vieraft Terezke niektoré tie kupované aj chutili, hlavne cestoviny s rajčinovou omáčkou 😉 tak s tým cvičením je vždy najhoršie začať, ale ak začneš a vydržíš, už to bude taká automatika, už ti to bude chýbať, ja radím aspoň 500 brušákov každý deň a verím, že to bruchu bude lepšie 😉

vieraft
9. máj 2014

@cerimi77 ale von davas normalne plienku, ze? a keby sa mu chcelo kakat vonku, tak co?

vieraft
9. máj 2014

@cerimi77 fuu, ze 500, ved to skor umrem 😀 😀

matabah
9. máj 2014

@cukrik580 ja si kupujem v lidli to musli chrumkavé a davam si s bielym jogurtom...mnam,niekedy aj medik... 😎
už som spráskala ryžovú...dala som aj trošku ovsených vločiek a masielko,medík,no mnam 🙂 🙂 🙂 aj sestre sa ušlo,býva tu na kopci vedla,v strede cesty máme Lipu ,tak tam vždy jej napíšem a prevezme si,ked mám niečo dobré takto večer tam utekám v župane,ked už malá spí 😀
dnes nejako vždy vygrcneme,a to sme nasadili bezlaktozove mlieko,trošku dietku,lebo sa mi zdalo,že sa niečo deje,podla hovienka....mama sa napcháva medíkom a Haničke dáva diétu...ach 😅 😅 😅

cerimi77
9. máj 2014

@vieraft ako myslíš či dávam normálne plienku? Simonkovi nerobí problém sa vykakať do plienky ak musí teda, hlavne že ho držím alebo ho preložím na chrbátik, ale v spánku sa nevykaká, ak spí tak nekaká, ak chce kakať, tak sa zobudí a ideme domov, dám nad misku počas kojenia a vtedy sa vykaká, ak sme vonku celý deň a kojím vonku, tak sa tiež počas kojenia vykaká, aj do plienky 🙂

vieraft
9. máj 2014

@cerimi77 ano, myslela som, ci davas normalne plienku. cikanie teda asi zatial neriesis, ze?

cukrik580
9. máj 2014

@vieraft sak aj ja zatial neviem odolat 😀 vcera kusok cokoladky a dnes venceky ale da sa klamat telo jogurtom 😀 mne hlavne po obede chuti sladke ako "dezert" 😀
@cerimi77 no ja uz sa do tych dveri poriadne ani nezmestim 🙂 ja zase cerpam re eptiky z dukanovej diety 🙂 velmi mi pomohla pred tehu a teraz si to vsetko upravujem len napady cerpam dnes som si robila zemlicky z otrub ovsenych a to bolo nebicko v papulke k tomu sunka a cottagr cheese kusok syru uhorka rajcina a nazrata som bola ako prasa 😀
@matabah presne az tak cmuka pri tom 😀
@cerimi77 ani Samko nekaka v spanku ale u nas sa zasadne kaka do pampersky ako dnes po 4 dnoch a taaaaky bol potom stastny 😀

kazunomiya
9. máj 2014

ahojte, my sa trapime s tym papanim, ale je to tusim kustik lepsie. Dnes som sa vykaslala na bezplienkovu metodu a na latkove plienky a sustredila som sa na to, aby sme boli vela spolu.. sme cez obed spinkali pekne spolu... zda sa mi ze je to trosku lepsie poobede, rano resp. doobeda horsie (pozorovanie z poslednych dvoch dni), ale dnes som aspon nemala take nervy (len rano, lebo som chcela ist vybavovat krst plus peniazky na UPSVaR, ale nakoniec to skoncilo tak, ze tam isiel len manzel). Poobede prisiel kamarat na navstevu a aj to bolo v pohode.
Niekto ste pisali o More milk doplnku, ze? Som si objednala, tak dufam, ze pomoze... zatial si varim senovku co este mam doma trosku (ja som ju kedysi davala naklicovat a kusok mi ostalo). Ale to je mozno len take doplnujuce.

cukrik580
9. máj 2014

@matabah no to musela byt mnamka 🙂

vieraft
9. máj 2014

@kazunomiya ako si zistila, ze mas menej mlieka? ved si pisala, ze mas vela, nie? ci to ti tak laktacna povedala?