icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matabah
9. máj 2014

@cukrik580 aj bola,ale čo ti poviem,keby mám doma slaninu,idem na to...večer-nevečer...ako bolo dobre bez toho menzesu 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 zas budem predtým vymýšlat každý mesiac:(((((((((((

vieraft
9. máj 2014

@cukrik580 ja tiez doobeda sladke vobec, nemam rada ani sladke ranajky, ale poobede uz nieco sladke musi byt. a teda castokrat aj vecer. ja zas ale na jogurt uz poobede nemam chut. este sa mi obcas dari oklamat samu seba ovocim.

vieraft
9. máj 2014

baby, kolkeho vam chodi na ucet materska?

cukrik580
9. máj 2014

@matabah ja aj bez kramov vymyslam 😀
@vieraft mne sa ovocim nikdy nedarilo klamat a jogurty mozem vo dne v noci na kila 😀 mnam 😀

cukrik580
9. máj 2014

@vieraft okolo 15-20 ako kedy

matabah
9. máj 2014

@vieraft mne vždy 15teho a bola už aj o den skor...

cukrik580
10. máj 2014

Baby co toto???nie aby si to predlzoval ale skracuje????uz nespi do 4 ale dnes len do 2... :-/ keby potom taha aspon 4hodky tak ok ale kolkokrat nevydrzi ani dve...

kazunomiya
10. máj 2014

@vieraft hej, ono som si to myslela lebo ked sa spusta, je ho vela, ale laktacna povedala, aj na mamile pisu, ze to ako sa babo sprava zodpoveda tomu, ze je mlieka malo, resp. menej ako bolo babo zvyknute, a preto sa hneva. Okrem toho sa to spozna podla toho, ze sa zlosti po nejakom case na prsniku, lebo mu mliecko tecie pomalsie nez je zvyknute (to, ze vypluval prsnik, ked sa mi spustilo mlieko, bol len jeden z prejavov). Stava sa to bezne pri detoch, ktore veselo rastu a priberaju, lebo mamy maju od zaciatku dost mlieka, az privela.. co je nas pripad. Babo sa nemusi namahat, ked papa, lebo je mlieka vela, ale potom ked tvorba klesne, sa zlosti. napriek tomu, ze mlieka je stale dostatok, len ono je zvyknute, ze tecie rychlejsie.

kazunomiya
10. máj 2014

@vieraft 13. -14. v mesiaci, teraz som to pozerala, lebo potrebujem, aby pred 15.-tym prisla... co som mala nejake peniazky navyse, som odlozila bokom na sporiaci ucet, takze materska musi prist skor, nez mi odchadzaju vsetky trvale prikazy z uctu.

20erika07
10. máj 2014

Baby tie ktoré ste na um,už týždeň máme prvú stolicu ráno zelenú ako špenát, druhá je svetlá zelená a tretí krát až sa jej podarí kus vyprdkat tak žlté... Čítala som že zelená je keď potrava prechádza rýchlo crevami, ale ako tomu mám zabrániť? Nemôže to byť z tej baby a.r.? Píšu že je rýchlejšie stravitelna, aby dieťa negrckalo. Inak nemáme žiadny problém čo sa tohto týka,tak som to zatiaľ ani neriesila. Nemáte niektoré niečo podobné?

bea00
10. máj 2014

@cukrik580 môj takisto . už niekoľko dní spí od 7.30 do 11 max 11.30 potom do 2 do 4 a potom o 5-5.30 si ho dám k sebe do postele a tam ťahá do 6.30-7 a do 7.30 si mrká a pokrikuje. boli časy keď vstal iba 2x a to som sa tešila že to bude už iba lepšie 😒

cukrik580
10. máj 2014

@kazunomiya toto co opisujes pozorujem uz par dni...

cukrik580
10. máj 2014

@bea00 no velice si ma potesila ti poviem 😀 dnes sme trosku bojovali lebo Samko bol unaveny a nevedel sa ulozit tak nam to trvalo cca pol hodinku ale zvladol to bubak a uz tristvrte hodinku spinka,napisem ked bude papat ak sa mi nebude dat spat 😀

kazunomiya
10. máj 2014

@cukrik580 och joj no to dojcenie je narocne - ja som nemala byt taka sebaista od zaciatku, ze sak vsetko ovladam, ziadny problem nebude. Ale dnes papal omnoho lepsie, dokonca ani nevymyslal, ze nechce papat posediacky (teda ze ja sedim), okrem uplne rano a potom zas vecer... mlieka mam teraz viac, kedze som sa o to velice snazila poslednych par dni, asi aj to je dobre. A uz nemam take nervy z toho, aj ked ten rev ked sa mu nieco nepaci okolo jedenia je strasnyyyy.. najhorsie je ze to ma vzdy rano prip. doobeda, ako to tak pozorujem. Najviac som sa bala, ze si bude vzdy uz vyzadovat dojcenie poleziacky, ale nastastie to vyzera, ze to asi nebude az take hrozne. Ta laktacna poradkyna co mi poradila cez mail mi dost pomohla. Ak to bude zajtra nadalej taketo lepsie, tak nebudem volat laktacnu poradkynu domov (povedala som si, ze ak sa to do pondelka nezlepsi, tak si jednu zavolam sem, nech mi povie co a ako).

Ale inak celkom pohodickovy den dneska, dokonca sme dvakrat boli vonku, raz s mojim otcom na trhu (byvame pri Mileticke blizko) a poobede zas s ocinkom v Centrali. V CA sme kupili bodycka, lebo co mi dala kamoska veci pre babo, tak c. 68 letne moc neboli, takze musim doplnit, lebo za chvilu vyrastieme z c. 62. Maju zlavu 20 percent na vsetok tovar, takze 5 body stalo len cosi vyse 5 eur. Skoda, ze tam nemaju sirsi a zaujimavejsi sortiment, potrebujem toho viac. Asi sa vyberieme do Tesca. Inak doobeda bol na tom trhu celu dobu hore - hoci inak v satke zvykne zaspat. Taky bol zo vsetkeho vyhukany, ze len pozeral ako puk okolo seba. A ked sa zacal mrvit som si myslela, ze treba bezat domov a rychlo prebalit, nakrmit, tak figu - jak som vosla do bytu, zaspal ako drevo. Tusim dokonca dnes vydrzal dlhsie medzi dojceniami, to by mohlo tak ostat, jeden a pol hodiny je trosku neprakticke...

vieraft
10. máj 2014

ahojte,
@cukrik580
@bea00 tak moja krpana spala zase uplne paradne v noci - od 20,30 do 6,45 a potom sme vsetci este potiahli takmer do 10. teda takto pekne spinka uz cely tyzden, mohlo by jej to tak zostat, dufam, ze som to prave nezakrikla.
nove je u nas to, ze zacala kakat kazdy druhy den, doteraz to bolo stale aj 6x denne, ale teda teraz ked kaka, tak to ma az do polvice chrbta, aj dnes som ju musela poobede celu okupat. tak sa potom spokojne na mna vyskierala. inak sme cele poobedie boli vonku, robila som si okolo domu, vselico presadzala a tak. len som si vzdy do garaze odskocila nakojit 😀 .
a dnes ma moje zlaticko 11 tyzdnov 🙂 .

vieraft
10. máj 2014

@kazunomiya no vidis, ako sa vam to pomalicky zlepsuje, vsetko je to len o cviku a sebaistote, ze zvladnes. aj tie prechadzky, aj papanie. pri prvom babovi je to normalne, ja uz teraz pri stvrtom teda neriesim takmer nic, uz to vsetko ide tak nejako automaticky. a teda najmä pri druhom synovi sme tiez mali aj laktacne krizy, bala som sa, ze uz nebudem mat mlieko, ale ustali sme to a kojila som ho 19 mes.a dcerku potom 20mes. teraz kojim na poziadanie, nesledujem hodiny, kedy papala a ci uz moze zas, proste kedy si pyta, vtedy jej dam a ocividne ma teda dost, lebo v noci prespi bez papania 10 hodin.

cerimi77
10. máj 2014

@kazunomiya ani simon nemusí nejako extra ťahať, stačí mu len otvoriť pusinu a nestačí chudák prehltať zo začiatku, ale zatiaľ sa nejeduje, ja ku koncu kojenia, keď už neťahá toľko, ešte stláčam prsník, aby vypil čo najviac aj zadného mliečka, si pamätám pri Terezke, ako dlho musela ťahať, aby sa mliečko spustila, ako dlho trvalo kým začala prehltať a piť, som si vtedy hovorila, že ak by raz vyskúšala flašu, kde to mliečko ide hneď a rýchlo, tak neviem neviem, či by mi ešte prso chcela 😕 .. tak dúfam, že aj simonko bude trpezlivý 😀

kazunomiya
10. máj 2014

@vieraft hej hej, to prve babo je take, ze kazda vec je pre mna cosi velke 🙂

cukrik580
11. máj 2014

@kazunomiya co by som dala za to aby doma vydrzal hodinu a pol 😀 ale ne 🙂 som spokojna,vonku vydrzi aj dve ale jedine so mnou 😀 s mamcou vcera len hodinu 😀 ked ti take ovacie robi len doobeda,nemoze to byt skor tym ze mliecka je dost a ide ry hlo? lebo aspon ja mam po noci dost,mne sa jeduje skor poobede,na noc neriesim,to ked sa jeduje to je od unavy 🙂
@vieraft no dnes uz zase potiahol aspon 7 hodin 🙂 my uz budeme mat v stredu tri mesiaciky 🙂Samko kaka kazde 2-3dni,vcera po 4 🙂 a tiez je tak y spokojny potom 😀

A dievcenceeeeeeeee vsetko najlepsie nam zelam 🙂 hlavne spokojne deticky 🙂

vieraft
11. máj 2014

@cukrik580 takze som to predsa vcera zakrikla, dnes sme papali v noci 3x - o 1, 3,30 a 5,30. 😒 celkovo sme nejako zle spali.
@cukrik580 a vy zase lepsie, to je super 🙂

cukrik580
11. máj 2014

@vieraft no ved toto ze to je individualne 🙂 my 3:15, 5:35, 7:00,8:00,10:00 🙂ale hore je asi od 8:30 🙂

aplless
11. máj 2014

My sme vcera krstili a maly prespal prvy krat celu noc od 21,30 do 5,30 a to som mu strcila cicik lebo mi uz tieklo mlieko a pospaldo 7.30 este a cicky som mala jak kamen

kazunomiya
11. máj 2014

@cukrik580 no vies co, dneska je to mimoriadne zle, rano bol problem presvedcit ho, potom raz papal plusminus normalne a teraz je to este horsie, nakoniec zaspal, pockam, kym sa bude preberat, skusim ho presvedcit potom. Neviem, co mu vadi, ale je fakt, ze teraz uz mam mlieka viac. Mozno mu je to privela. Hadam sa to ustali.

cukrik580
11. máj 2014

@kazunomiya isto sa to da do poriadku,aj my sa obcas potrapime ale na zle nemyslim 🙂 a vzdy to nejak prejde 🙂 drzte sa 🙂

bea00
11. máj 2014

u nás je to dnes úplne zle . skoro celý deň nespal len tak max pol hodinku a potom už iba dvakrát asi 5-10 minút a iba plakal alebo sa dal na rukách nosiť. neviem či to bude tým počasím alebo či mu už zúbky idú ale dúfam že to zajtra už bude lepšie. teraz asi pred 10-20 minútami zaspal a dúfam že aspoň hodinku potiahne a potom to už do 6.30 vydržíme a ideme sa kúpať a o 7.00 spinkať

20erika07
11. máj 2014

My sme dnes mali dve polhodinovky a jednu hodinu a pol,a tiež buď nosiť alebo veeelmi zabávať ju treba 🙂 a každú chvíľu prebalujem a vyzliekam lebo vtedy je taká šťastná,zhovorciva a usmievavá,juj,a dnes si chytala už nôžky keď som ju prebalovala a keď som jej ich dala dole tak normálne krik na mňa spustila 😀 presibana moja... Inak celý deň prší tak zatiaľ to celkom ide aj doma 😉

kazunomiya
11. máj 2014

@bea00 ja si myslim, ze je to pocasim, ja som na pocasie citliva a mam pocit, ze Antonko tiez, takze dnesok za vela nestoji. Teraz sa mu venuje manzel, ja si uz nutne musim oddychnut...

miky132
11. máj 2014

@kazunomiya aj u nás sa trapime trošku s mlieckom:(a takisto s bruskom v noci sme boli od druhej do pol štvrtej hore,to sa nám ešte nikdy nestalo:(joj nešťastná som,sme u svokrovcov takže aj prostrediu malú stále nosia takže som zvedava ako s ňou doma vydržím len asi som slabá a neviem im povedať lebo sú s malou veľmi malo:(
baby všetkým vám prajem krásny deň matiek,nás prvý teda môj🙂aj to počasie des....:(

aplless
11. máj 2014
aplless
11. máj 2014

Zabudla som pisat. no u nas po super noci cely den zle len prsi vonkj sme neboli a ma le ak po 15 min. spi DUFAM ZE NOC BUDE DOBRA