icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

sonulka81
11. máj 2014

No dievcata ja uz lezim v nemocnici zajtra o 8 ma robia a okolo 13by ma mali previezt na izbu.uz teraz som na prasky z toho... 😠 ☹ aj deti plakali ked odchadzali

aplless
11. máj 2014

tak maly mi zaspal o 18 o 19 sa zobudil napapal a spi dalej dufam ze potiahne do rana

aplless
11. máj 2014

@sonulka81 drz sa

ina44
11. máj 2014

@cerimi77 fuha tak to je dobry spachtos 🙂
no my sa budime posledne 2noci 2krat-co je ok, aj o tej 5 rano este zaspi do tej 7:00-dufam ze mu to vydrzi.
ale kazdy mi vravi ze okolo 3 mesiaca sa vsetko meni ,a ze v 6 mesiaci by uz mal prespat celu noc- keby to tak bolo.

matabah
11. máj 2014

@sonulka81 všetko dobrééé a drž sa mamka🙂

gabko26
Odpoveď bola odstránená
matabah
11. máj 2014

ahojte,my víkend celkom fajn,včera bolo krásne sluníčko,prešli sme sa s krstniatkom cez Bojnice-perfektný jarmok,jedlo,hudba..tradičný...oplieskali pár korún a bolo poobedie🙂
dnes pršalo riadne,ale neodradilo ma,ja musím von,ked by ako bolo...🙂.krpana spinkala aj vnutri,aj vonku,ešte potom na terase....aj som varila,aj dezert bol,ocko prišiel po týždnovke.....a pekný uoršaný den matiek je za nama.....a spinkali sme od večera do pol7 rána..juchúúúú,potom ešte do pol10 😎 😎 😎
pekný nový začiatok týždna prajeme!!!

20erika07
11. máj 2014

@sonulka81 držím palčeky a budem myslieť na teba,nech to všetko dobre dopadne 😉

20erika07
11. máj 2014

A my od 16.00 katastrofa, sme sa narevali až až, zaspať nevedela,a keď už konečne tak na polhodinku. Potom zas o pol ôsmej už unavená, tak reku už bude spat aspoň do rána,no prd, ďalšia polhodka a teraz uz konečne spí od deviatej, tak hádam už má nočný spánok.

cerimi77
11. máj 2014

@cukrik580 že samko kaká každé 2-3dni 😀 to simon kaká každé 2-3h pomaly, pri každom kojení 😕 a mne keď simon pospí len 2h, tak to už hľadám príčinu, že čo sa deje, zväčša je to práve kakanie, čo ho prebudí 😀
@vieraft aj my sme mali túto noc horšiu, išiel síce skôr ako obvykle, ale asi to bolo tým, že som si na obed dala plný tanier fazuľovej polievky a keďže ju jem bez slížov, tak svokra mi nabrala aspoň za poriadnej žufane fazule 😀 😀 😀 takže sa trochu viac krútil a bola som 3x hore 😝

cerimi77
11. máj 2014

@sonulka81 moc držím palčeky 😔
@ina44 tak to je pravda, detičky sa teraz veľmi rýchlo menia, aj ich správanie a spánkové režimy, simonko už má 3m a 11dní, ale zatiaľ nejaké extra zmeny u neho nie sú 😉 a tak píšu, že 6m dieťa by malo vydržať prespať celú noc bez papania, niektorí posúvajú túto hranicu k 9m až k 1r, ale ak je dieťa zvyknuté že v noci dostáva mliečko, tak len tak ľahko od tohto zvyku neupustí 😀 mne dcérka prespala celú noc až vtedy, keď som ju prestala kojiť, to mala 2r a prestala som ju kojiť, lebo som bola tehotná so Simonkom, dovtedy sa mi budievala, len raz, aj to až nadránom okolo 4-6h, ale budila sa, až keď sme to úplne stopli, tak odvtedy už spala tých 11-12h vkuse 😉

vieraft
11. máj 2014

@cerimi77 aj moje deti sa tak v noci budili, kym boli kojeni, cize 20mesiacov, ale teda nie len raz za noc, ale aj 10x. ked sme skoncili s kojenim, zrazu prespali celu noc.
@cerimi77 ja som vcera jedla zas sosovicovu polievku, ale tak ja jem vsetko a doteraz sme s nicim nemali problem. ale nezda sa mi, ze by ju v noci bolelo brusko. skor mam pocit, ze vcera cez den viacej spala, tak sa jej v noci az tak spat nechcelo. dnes cez den uz bola v pohode, usmiata, doobeda spala asi 2 hodky, poobede uz len take 10minutovky, ale bola spokojna, nemrncala.

vieraft
11. máj 2014

@sonulka81 drz sa, nech si rychlo doma a hlavne bez problemov

cukrik580
12. máj 2014

@cerimi77 mame velice odlisne deti 😀 podla nasich dvoch by tabulky veru nevytvorili 😀 😀 😀

U nas vcera celkom ok,aj ked od cca 4 bol u mna na rukach ale to len zato ze pozeral telju 😀 sme pozerali ja zloduch no keby ste videli jak to žral 😀 som sa ani pohnut nemohla 😀 o 6papal tak som rychlo behla na wc 😀 a este sme si spoevali a tak,o 7:10 zacal byt zrosku nervozny tak som ho chcela ukludnit ze za chvilku pojdeme kupat a jak som mu hojdala nozicku zak zaspal 😀 inak hojdanie ho uspi asi vzdy 😀 o 7:30 som si potrebovala poskrabkat ruku a zobudil sa,tak som ho rychlo letela okupat ani nostek a uska sme nestihli vycistit,ani ocesat 😀 ryyyychlo papat 😀 a 7:49 uz som sedela v obyvacke pred telkou a vstaval prvykrat cosi pred tretou a potom okolo pol 6 🙂

ina44
12. máj 2014

@cerimi77 tak nas hlados sa bude asi dlho budit noci- proste jest a jest 🙂. Ale dnes prkvapil zaspal o 20:40 a o 3:30 sa zobudil, najedol sa spl do 6 a potom este do 7:01, skoro mi oci vypadli ako si fajn pospal, uvidim ci aj dnes to tak bude- teda aspon podobne🙂. Simonko sa naodil 1.2? Lebo nas heno je 1.2.

biba
12. máj 2014

Ahojte maminky babulky,konecne mozem vam napisat,mala som tablet v oprave a cez mobil sa mi blbo pise. Takze,mame sa do re,Leo nam ro i len radost,v noci nam krasne spinka,pokial je v ulitke tak dokaze potiahnut od 21.00 - 6.00 potom ho rozbalim,pekne sa vyprdka,vykakka,prebalim ho a ked dopapa tak este tak na hodinku zaspi u seba v posielke a potom ked placka,ze sa puci pri kakani,tak si ho vezmem k sebe do postele,vylozim mu labky na moje ruky,ktorymi je podlozeny a spinkame do skoro 9.00 no krasa 🙂 cez ďen spinka este doobeda tak do 12.00 a potom uz len v mociku alebo vzdy po papani chvilinku inak sa mu. Usim stale venovat,nechce byt sam v izbe,akosi sa nevie prehrat sam,mozno chvilu na hracej deke ale lepsie je,ked som pri nom a rozpravame sa 🙂
Mliecko stale mame a mam pocit,ze aj pekne priberame,papame pravidelne kazde tri hodiny,od hladu mi nikdy neplace,dokonca pred papanim ma vzdy najlepsiu naladu a je ukecany a usmievavy. Par krat sa uz aj stalo,ze sme jedno jedlo vynechali koli tomu,ze bud nebolo kedy,alebo kde papat ....
Kedze sa mi Lejo marodil ako KP tak som s nim bola u fyzioterapeuta,kontrola klbikov u ortopeda dopadla celkom dobre,tam mi povedali,ze ma len trochu zatuhnute klbiky a treba s nimi vzdy pri prebalovani trochu pocvicit a potocit a pediatricka nic na jeho motoriku nepovedala,ale ja som dobrovolne sla tomu fyzioterapeutovi,aby sa na neho pozrel,lebo zatial nemame tendenciu sa otacat a hlavicku sice dviha,ale nezapiera sa do ruciciek takze som mala zly pocit. Terapeut sa na neho pozrel ako sa pohybuje,ako drzi telo a bolo nam doporucene cvicit vojtovu metodu,no des, cvicime to poctivo doma asi mesiac,jemny pokrok pri tom vidim,ale nie je to,co by to malo byt, som z toho trochu nestastna,potrebujeme totiz dosielit aby sa mu zacali tocit paticky do roviny a chodidla dovnutra,mozno aj preto ma problem sa otocit,lebo kedze ich ma do vonka,nevie sa tak dobre zapriet,kazdopadne,ja ako sportovec mam lenive dieta 🙂 ale snazime sa,cvicit s nim musim iba ja,lebo moj priatel nemoze tie place pocuvat,moje crievko male vzdy uz ked si k nemu klaknem a len ho jemne chytim za hlavicku,spusti plac,uz vie co sa bude diat,no ja strasne dufam,ze moc dlho nebudeme musiet cvicit,lebo dost to komplikuje denny lrogram,kedze cvicime 4x denne
20.5. Ideme na prve ockovanie,nechala som si to rozdelit na dva razy,aby Lejo naraz nedostal obe injekcie, tu druhu si priplatime za inu vakcinu a uvazujem aj nad ockovanim proti rotavirusom a neviem ci mam dat aj to 13 zlozkove proti pneumokokom, neviem kolko sa za ne doplaca ale tie rotavirusy dame.
Teraz 18.5. Budeme mat krstiny tak to bude mega zurka,budeme tam mat cca 30 ludi :- D sa nam smeju,ze to rovno mozeme spravit aj svadbu,ale my len mavneme rukou,svadba az ked bude Lejo trochu vacsi 🙂
Vidim,ze tu vsetky riesime to iste ale verim,ze deticky mame zdrave a stale usmiate.
Uvazujem,ze Lejo i kupin ergo nosic,aby som s nim mohla chodit do fitka,uz to mega potrebujem,sama so sebou cvicim doma kazdy druhy den,aj stravu sa snazim drzat ale stale mi vaha nejde dolu,neuveritelne, kojim,snazim sa neprezierat cvicim a nic vaha stoji,ide ma z toho porazit tak som si povedala,ze ked sa trochu ustali pocasie a Lejo uz nebude musiet cvicit tak budeme na hradzu chodit korculovat a konecne budem mat aj ja svoje endorfiniky 🙂
Babule drzim palce a tesim sa na leto ked budemem chodievat s nasimi krpcami na kupko a uzivat si letnu pohodicku na deke 😉

aplless
12. máj 2014

@biba tak my uz mame krst za sebou bolo nas 12 ludi doma sme to robili kazdemu som dala upiect jeden druh kolacu tak bolo dost. navaril sa obedik a posedeli sme maly bol celkom dobry cely den akurat v kostole troska strajkoval ale cez obed potom doma spal v posielke 3 h a v noci celu noc. ockovanie tiez po 14.5 bude lebo idem do Ba na kontrolu do tej metabolickej amb. som zvedava co mi povedia maly je zdravy nic mu nie je kojime sa a pribera pekne.

vieraft
12. máj 2014

@aplless ste pekna sympaticka rodinka 🙂

20erika07
12. máj 2014

Sa vytesujem baby,dnes som tu na bazariku kúpila krásny kočík colleto giovani za 60eur! V top stave ešte v záruke a ma bohatú výbavu, a hlavne je skladny čo sa o tomto mojom nedá povedať, ani do auta ho nenapracem a tento nový už áno,juchuuu 😀 mama dnes bola pre neho,v stredu mi ho donesie tak sa teším :-P len môj drahý to ešte nevie a neviem ako mu to povedať, lebo on isto bude mať blbé poznámky že načo nám je ďalší. No tento vyvezieme na chatu a doma bude ten lepší, ja to mam premyslené chi chi

vieraft
12. máj 2014

@20erika07 a aky kocik mas teraz?

cerimi77
12. máj 2014

ahojte, dnes dal simonko svoj rekordný denný spánok, spal od 9.45 do 17.15 😕 čiže 7,5h 😕 a to som ho vlastne ja zobrala, lebo si cucal palček 😕 som ho chodila nakúkať, ale len tak od dverí som videla že dýcha a spinká a až neskôr som si všimla že hýbe hlavičkou, tak som prišla bližšie a on si cmúľal palček o dušu 😀 😕 tak som mu ho vybrala z pusinky a už zdvíhal hlavičku, že čo sa deje.... my keby sme používali cumlík, tak by hádam prespal celý deň, ani jesť mu nechýbalo 😕 prsníky som už mala megatvrdé, na noc som mu dala rukavičky na ručky, dcérka si prstíky necumlala, tak máme zasa novinku 😕

@vieraft aj ja jem úplne všetko, ničomu sa nevyhýbam, ale fazuľovku som ešte nejedla, macingová ju nemá vo svojom jedálničku veľmi 😀 a zrovna tú noc bol 2x hore, čo u neho nebýva zvykom, ale táto noc bola veľmi podobná, a neviem či ho bolelo bruško, len sa mi zdalo, že sa viac krútil po kojení, ale odgrgol si, uložila som do postielky a spal ďalej, akurát nevydržal toľko spať vkuse ako som si už zvykla 😕 a dnes cez deň dal rekordne dlhý spánok, kým išiel na noc spať ešte pospal chvíľu v šatke a teraz večer ako som ho ukladala na noc, už mi zaspával na prse 😕 tak som zvedavá aká bude táto noc
@cukrik580 ja som Simona česala asi tak 2x, vždy na to akosi zabudnem 😀 a noštek ako čistíš? my noštek nečistíme, iba ak je soplík, tak sa odsaje ručnou odsávačkou, tyčinky do uší by sa nemali používať, ušká len rukou čistím tiež... inak, keď sa nekúpeme, tak umyjeme riťušu a pišuliaka, a potom handričkou tváričku, ušká, za uškami, krk, očká a ručky
@ina44 hej, simonko je 1.2. 🙂 a aj simonko dnes vstával o 7h, ale ak by som nepotrebovala ísť na 10h do materského centra, tak ja by som ho ešte znova uložila do postielky spať 😀 takto som ho nechala hore, aby dobre pospal v kočíku a teda potiahol dnes fakt statočne 😕
@biba leo fakt krásne spinká v noci, paráda 😉 ja som ulitku moc nevyužila, keďže simon spáva na brušku tak do ulitky asi nemá cenu ho dávať, ale spinká dobre aj bez nej 😉 tú Vojtovu metodu teda fakt nezávidím, počula som na ňu rôzne názory, ale veľmi som to neštudovala, držím palce aby sa to polepšilo a nemuseli ste už cvičiť 😕 my máme prvé očkovanie za sebou, dávala som 13zložkový prevenar a aj rotavírusy a doplácala som 58e, ja sa stravujem podľa macingovej a kilá idú dole, cvičiť ešte necvičím, nestíham, len teraz v piatok som si 1x doma odcvičila, v sobotu sme boli na míle pre mamu, ale včera ani dnes, nič, nestíham 😝 ale veď aj to bude 😉

vieraft
12. máj 2014

@cerimi77 tak simonko je teda iny spachtos 🙂 . leuska sa tuto noc zas zobudila o jednej, tak som si ju prehodila k sebe, ze jej dam papat a ona na mna taky krik spustila 😀 , nechcela papat, len sa tak ku mne pritulila a spala dalej. takze spinkala od 20,30 do 6. cez den spinkala celkom fajn doobeda, potom sme boli vonku, trosku aj spala a konecne neplakala, aj ked bola hore v kociku. len okolo 18 sa ukladala zase spat,a le uz sme isli domov, tak sa doma hned prebrala a potom jej uz bolo dlho do 19,30, tak bolo trochu viac placu ako inokedy. tak od cca 19,40 spinka, bola uz raz hore dopapat, lebo predtym mi pri papani zaspala. tak hadam noc bude dobra.

biba
12. máj 2014

@cerimi77 dnes som prave volala s terapeutom a podla jeho reci,Leo nerobi take pokrorky ako by chcel,ale uvidime,po ockovani tam oojdeme a mozno dovtedy sa vsetko napravi. Dnes mi prvy krat na brusku drzal hlavicku hore a bol sikovne podoprety ruckami,doteraz to nerobim,vzdy ked dvihal hlavicku tahal hore aj rucky no snad to bude ok,a ta vojtovka,nemam na to daky zly nazor,maly sice printom place,ale viem,ze ho to neboli len je nestastny,ze ho fixujem v polohe v akej on nechce byt,a radsej budem s nim cvicit teraz,kym je malicky a lahsie tvarovatelny,nez neskor mat problem pri lezeni alebo chodeni.
Tych 58€ bolo za obe injekcie,alebo kazda?
Ja si pozriem o com je ta macingova dieta ,zatial sa snazim drzat spravnu stravu a neprezierat sa,hlavne myslim na Lea,nechcem prist o mliecko,tak tazka dieta nepricha do uvahy

vieraft
12. máj 2014

@biba my tiez davame ten 13zlozkovy prevenar, ten sa doplaca 13eur a rotavirusy su 45eur.

biba
12. máj 2014

@aplless krasna rodinka ste,vidim,ze maly nebol dako specialne vyobliekany , ani ja to nebudem dako specialne riesit,kupila som mu cisto biele dupacky,mame cisto biele boducko,babka nam ustrikovala biely svetrik a basta, bude taka moja biela vlocka 🙂 nevyhodu mame v tom,ze byvame v ba a krst bude v pk,takze bude dlhy den, hlavne aby bol maly v pohode,po krste si skocime k svokrovcom sa napapat a az potom pojdeme za ostatnymi do restiky,som zvedava kolko nas ten spas bude stat 🙂

biba
12. máj 2014

@vieraft aha,super dakujem za info,a kedy sa to dava?v prvej ci druhej injekcie? Ci dako samostatne?

cukrik580
12. máj 2014

@cerimi77 to spal tak dlho cez den bez jedla???odpadnem 😀 zo zaciatku som aj ja zabudala cesat ale teraz uz nie 🙂 cistim vatovou ale len tak trosku a naramne sa z toho vytesuje 🙂 normalne sa tesi a drzi jak hluchy dvere ked cistime uska a ostek 🙂
@vieraft u nas dnesny vecer rovnako,o 19:40 jedol a spinkal a o pol 9 plaaaac tak papal asi 10 minut a stale nic tak som mu dala pravy cicik urobil cuc cuc cuc a bol tuhy tak som zvedava do kedy 😀
@biba cca 13e stoji ten prevenar a cca 45e stoji jedna davka rotavirusy 🙂

vieraft
12. máj 2014

@biba nasa dr. ockuje naraz do jednej nozicky prevenar, do druhej hexa (to je te vakcina proti zaskrtu, ciernemu kaslu, obrne a neviem este co) a rotavirusy sa len daju vypit taky akoby sirup zo striekacky, toto vsetko dava naraz. nas to caka zaciatkom juna. a rotavirusy sa tusim po 6 tyzdnoch opakuju.

vieraft
12. máj 2014

@cukrik580 no u nas sa zatial spi, dufam, ze do rana 😉

cukrik580
12. máj 2014

@vieraft no ja som zvedava,tuez zatial chrochni 🙂