icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

figurka1985
12. máj 2014

@cerimi77 Ahooooj 🙂 citam, ze si zacala macingovej detox. kuru? 🙂 chcela by som skusit aj ja, ale trosku sa obavam, ci to nebude mat negativny vplyv na kvalitu a kvantitu mliecka....
Tebe to nijak neskodi?
ja sa citim po porode otrasne... brucho mam ako kamoska, kt. je v 5.mesiaci :-/ kazdy si robi srandy, ci necakame druhe...
ci este pockat, az dokojime? 🙂

ivanka46
12. máj 2014

Ahojte dievcata 🙂
prosim Vas o radu, mam silne skrkanie v crevach a vodovu stolicu :( A to od zaciatku tehu :( neviem, ci si mozem dat na to probitika. Som v 4tt. Bojim sa aby som tym nieco nepokazila :( Vdaka

lucul
13. máj 2014

@biba jeeeej si mala povedat, ze budete v pk krstit, mohli sme spolu nech je sranda 😀 my sme krstili 4.5.a krst megarychly, farar sa s tym nebabral 😀

20erika07
13. máj 2014

@vieraft teraz mám taký ešte po chlapcovi, to je ozruta veľká aj keď sa zloží,nedá sa odopnut nič,len vlozna taška vybrať a komplet celý sa skladá,takže zaberá veeeeela miesta a teraz máme menšie auto ako sme mali predtým,tak nemôžem kočík so sebou hocikde zobrať, tak konečne a za skvelú cenu už mám 😀

cukrik580
13. máj 2014

Babyyyy,nasli maaaaaaaa 😀 dostala som ms 😀 len nech ma nic neboli a budem spokojna 😀 len dufam ze Samkovi bude chutit mliecko 🙂 a baby,maly ma zajtra tri mesiace a rodila som cisarskym.. mozem tampony,ci?

@vierafit no u nas sa spalo do 2:15,4:30,5:50,7:00 a este chrni 😀

ina44
13. máj 2014

@cerimi77 tak tvoj syn spava aj za mojho 🙂,vcera poobede nie a nie spat, tak som myslela ze vecer rychlo zaspi- ze hahaha- zaspal o 20:45 -klasika 2krat za noc hore a o 6 vyspaty -ma vital s usmevom na tvari 🙂

sonulka81
13. máj 2014

Ahojte vcera som umierala ale dnes je to uz lepsie.maliinka to s ocinom zvlada celkom dobre,aj mu dobre spinka a papa.vo stvrtok by som mala byt domatak uvidime..

aplless
13. máj 2014

@biba no maly mal koselu bielu vesticku co ma na foto a take blede menzestraky nemam viac foto lebo fotila sestra este ich nemam stiahnute ale nedavala som ho ani do perinky aj tak sa furt mrvil. n tejto fotke uz je prezleceny. le boli tam aj deticky obycajne oblecene strikovany svetrik a menzestraky a dokona aj v obyc. dupkach tam boli babatka este aj v pasikovych farebnych. my sme varili doma 12 ludi sme mali. a celkom sa dalo

aplless
13. máj 2014

ja este nemam ms uz mam aj tabletky HAK ale este ich neuzivam vsak ked nemam ms tak snad nemozem oteh. ci?????

aplless
13. máj 2014

uvazujem o plavani s babom ale az niekedy v juli ked bude teplo su u nas kurzy plavania lekcii 35 eur je to raz tyzdenne tak susime tam ist.

20erika07
13. máj 2014

@aplless na to že nemáš ms sa veľmi nespoliehaj 😀 pre istotu :-P

kazunomiya
13. máj 2014

@aplless mozes mat ovulaciu este pred prvou MS ale vraj castejsie je to tak, ze najprv pride MS, aby si vedela 🙂
(mam nastudovane z jednej knizky kde vysvetluju ako sa vracia plodnost po porode a ako to spoznat)

lucul
13. máj 2014

@aplless tie hak co sa davaju popri kojeniu mozes brat kedykolvek a otehotniet mozes,vravi sa ze ak nemas pauzy medzi kojeniami viac ako 3h tak by si nemala ale nespoliehala by som sa 😀 mam kamosku co kojila a nemala ms a ma rozdiel medzi detmi presne 1rok
Aj my ideme od augusta plavat aj so starsou chodim od 4mesiacov a krasne uz rok plava a skace sipky 😵

@cukrik580 uz ta maju mrchy? 😀 ja dufam zacnem az ked uplne dokojim ako pri prvej

@sonulka81 super tak nech si uz doma a vsetko nech je v poriadku 😉

aplless
13. máj 2014

@biba
vsetko najlepsie k 3 mes. kto este dnes oslavuje 😀

kazunomiya
13. máj 2014

@lucul
@aplless tak tam je nejak viac tych podmienok, aby sa udrzala "laktacna amenorea" ako tomu hovoria. Okrem casteho dojcenia (aj v noci) napr. aj to ze dieta nema mat cumel, flasu, a neviem co este dalsie... vraj aj nocne osvetlenie nejak vplyva a naposledy som citala ze aj strava, ale neviem podrobnosti. Cize to nema byt ze hocijake dojcenie, ale dost speci podmienky to ma. Prve 3 mesiace by to malo byt spolahlive a potom ak nechces pouzivat antikoncepciu, je nutne sledovat znamky plodnosti, ci sa nevracaju. Potom vam poviem ako to nam fungovalo 😀 😀 (plan je dieta ca. o 2 roky ale ked to bude inak, nic sa nestane).

biba
13. máj 2014

@lucul no my sme to povodne chceli 1.6. Ale zistili,ze su tam sv.prijimania tak nas tak trochu dotlacili do dkorsieho datumu. A mali ste to v dolnom kostole? My budeme tam,fararko,padre je super pride nam aj na hostinu,ale chcem sa spytat ako dlho to trvalo,lebo potrebujem nacasovat aj hostinu v restike,my tam budeme mat. 20 ludi a 6 deti,taka mensia svadba 😀

biba
13. máj 2014

@aplless ufff,robit to doma to vy bola masovka,takto to budeme mat v pohode a bez starosti 🙂

biba
13. máj 2014

@aplless a dakujeme k nasemu tretiemu vymesiu 😀 moj velkac si tu chrni ritkou hore 🙂 musim spravit foto,kazdy mesiac dokumentujem 🙂

aplless
13. máj 2014

@biba no ja som nevolala vela ludi starych r. 4ks, sestra bola krstna muz, deti 4ks a my 3ks a brat. z muzovej strany som nevolala ked ani na navstevu nevedia prist tak co uz.

kazunomiya
13. máj 2014

Dievcata vy tu o krstoch, som si spomenula, ze musim zavolat knazovi, manzel bol vybavovat krst ale nejake veci nevedel a este nam povedia, ci bude mozne krst na Antona (lebo je to piatok) alebo to bude musiet byt v sobotu.
Nemam najmensie tusenie, ako vyzeraju "krstiny". Koho vsetkeho ste volali? Ja rozmyslam tak ze my a dieta, krstni rodicia a ich dieta, nasi rodicia a to je hadam aj vsetko, jedinezeby manzelova sestra s manzelom chceli prist. Alebo este jednu moju speci kamaratku rozmyslam, a to uz ale neviem ci je vhodne. Jaj ano a knaza, to je nas kamarat. A neviem kde to zariadit, asi predsa len v restike blizko kostola, budem musiet asi vybavit (o jednej celkom milej tam viem, akurat ze ci tam nebude problem s tymi malymi detmi).

vieraft
13. máj 2014

@cukrik580 tak u nas bola asi slaba vecera 😀 , lebo pytala papat uz o polnoci. ale potom potiahla do 6 a len pred chvilou sme vstali.
ja ms este nemam, pri synovi som dostala az po 10 mes. a pri dcerke po 6 mes. dufam, ze aj teraz to bude aspon tak. a myslim, ze tampony mozes, ved vyskusaj. ja by som sa este neodvazila, ale tak ja som po normalnom porode, ale teda neviem si to ani predstavit, ze ms bez tamponov 😒 , neznasam to.

vieraft
13. máj 2014

@aplless teda nespoliehala by som sa na to, kamoska tak ma 2 deti narodene v jednom roku, jedno tusim v januari a druhe na jesen 🙂

biba
13. máj 2014

@aplless no tak ja volam aj bratrancov,lebo aj ja som im bola na krstinach ich deti,a su to moja blizka rodina, a kedze je tam vela deti tak sa to nahromadi, z mojej strany to je 8 ks dospelych,z Aleskovej tiez plus my dvaja a padre no a 6 ks deticiek 🙂 ked sa to tak vezme sme velika rodina a to tam nebude moj jeden brat z irska so zenou a synom 🙂

vieraft
13. máj 2014

@ivanka46 probiotika v pohode mozes, aj smectu.

cukrik580
13. máj 2014

@sonulka81 neboj, za chvilu budes fit 😉
@aplless ale mozes 🙂 lebo cyklus ti zacina este pred ms a to nikdy nevies kedy moze byt 🙂 aj ja beriem tabletky 🙂
@lucul no zatial to vyzera ako plany poplach 😀 nechapem, prisla a hned aj odisla, tak uvidime co bude dalej 😀
@vieraft slabo vecerate, no ms zatial odisla, tak neviem co to malo znamenat 😀

lucul
13. máj 2014

@biba tusim polhodinu, to bola bleskovka a to bolo dokopy 7deti z toho nasa jedina baba, farar si stale srandu robil 😀 on je super potrebujem s nim hovarit ale vzdy mam stastie na kaplana a ten je otras :-/ kebyze nemas tolko hosti tak ta o nieco poprosim, mam na neho otazku

biba
13. máj 2014

@lucul no napis mi,co ta zaujima a ak to bude mozne spytam sa,pride nam totiz aj na hňstinu a ano,ten kaplan je moc vazny,padre to tak vazne neberie a nedava pocitit ked zijes inak ako oni si to predstavuju

ina44
13. máj 2014

dievcata prosim Vas otazocka- pri prvom ockovani davali obe vakciny naraz jedna do jednej nohy druha do druhej nohy? alebo ste mali nejaky casovy odstup medzi podanim vakcin? dakujem

strunka18
13. máj 2014

@lucul my sme tiež krstili v pk 4.5. :D

bea00
13. máj 2014

@ina44 my sme mali naraz obe jednu do jednej a druhú do druhej a mali sme aj a rotavírus