icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

ina44
13. máj 2014

@bea00 a v pohode ste to zvladli?

lucul
13. máj 2014

@strunka18 no pekne 😀 a kde ste stali? My sme ti s jedinou babou. Este povedz ze ste stali pri nas a sa budem smiat

bea00
13. máj 2014

@ina44 ano, popoludní trocha plačkal , dala som mu na to mokrú plienku a potom už bolo dobre ani teplotu nemal 😀

strunka18
13. máj 2014

@lucul 😀 😀 my sme stáli po vašej pravici úplne na kraji,keď začal farar krstiť,tak začínal od nás 😀

matabah
13. máj 2014

@aplless ahoj,to plávanie myslíš Bojnixce??možno by som tiež išla,vieš o tom viac?🙂

matabah
13. máj 2014

@ina44
@bea00
ahojte,my ideme zajtra očkovat...aj rotavírus...bojim sa bojííím...☹(((
že vraj mám dat obklad hned po príchode domov...no uvidíme...

dnes sme boli na výlet vláčikom....tak sa jej lúúbilo,ked ju hengalo 😝 😝 😝 ,ale to sme šli koli synovcovi samozrejme,ved my ešte neviemeeee,že sme šli..🙂
no a máme sa dobre aa zajtra sa očkujeméééé 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕
spíme tiež dobre...max. raz sa v noci budíme..bud o 2,alebo o 4,alebo až o cca pol8 😎 😎 😎 ,hádam to tak aj ostaneeee...

ina44
13. máj 2014

@matabah drzim palce, my sa ideme ockovat 21.5 uz mi teraz lepi- dufam ze neodpadnem ked uvidim injekciu, lebo mam panicky strach z injekcii. Ano je to tak treba dat studeny obklad na to.
My rotavirusy davat nebudeme.
Pekne potom spite, to sa u nas este nestalo ze by spal az do pol 8, hadam raz sa to podari.

cerimi77
13. máj 2014

@biba tak verím, že cvičenie pomôže a leo bude v poriadku 😉 58e bol doplatok za prevenar + rotavix a macingová nie je ani tak dieta, ale skôr zdravý spôsob života, je tam veľa zeleniny, medu, orechov, ale aj cestoviny, ryža, ryby, mäso, v množstve sa nemusíš vôbec obmedzovať, ja sa podľa nej stravujem už 3mesiace, na mliečko to nemalo žiadny vplyv, simonka čisto kojím a priberá až moc 😉
@cukrik580 hej, tak dlho spal cez deň a bez jedla 😀 zato s palcom v pusine 😝 začal sa tak posledné dni ukľudňovať, na noc som mu dala rukavičky a v noci ma zobudil ten mlaskot, ako chudák cucal palec aj cez tú rukavicu 😕 neviem čo s tým budeme robiť 😕

cukrik580
13. máj 2014

@cerimi77 ja to cumlanie zatial neriesim...ale isto budem lebo synovec si cmula stale a to ma 12 rokov...nas si zatial len v bdelom stave a len tak ze objavuje a strci do pusy nie je to cielene ze by ho cuckal,len tak oblizuje zatial ...Samko ma ponovom zvyk ze vsetko hladka a skrabka 🙂 kokso tak dlhooo,vef to ani ja nevydrzim cez den 😀 😀 😀

kokos baby to moje telo si zo mna robi dobry den 😀 😀 😀 zase navecer troska krvicky a zasr ms odisla 😀 ze prvyyyyy apriiiiil alebo co 😀 😀 😀

cerimi77
13. máj 2014

@figurka1985 hej, macingovú držím už 3m, prvý mesiac detox a teraz 2m semafor, ale macingovú nepovažujem za nejakú diétu, je to skôr zdravý spôsob stavovania sa, ako by sme sa mali stravovať bežne, veľa zeleniny je tam, toľko červenej repy, zeleru, orechov a medu čo teraz zjem so nezjedla sa celý svoj život tuším, ješ skoro všetko a nemusíš sa obmedzovať v množstve, môžeš jesť do prasknutia, hlavný princíp macingovej je vlastne delená strava, vylúčená je hlavne biela múka a biely cukor, ale s medom zasa ona fakt nešetrí 😀 na kvalitu ani kvantitu mliečka to nemalo žiadny negatívny vplyv, dôkazom sú Simonkove váhové prírastky 😀 za 3m pribral 3,5kg a narástol 15cm, je to spokojné bábo, takže ak chceš niečo spraviť pre svoje zdravie, nečakaj 😉
@ivanka46 probiotika myslím neuškodia 😉
@ina44 tak včera tak dlho spal určite vďaka tomu palčeku čo si cmúľal, my nepoužívame cumlík, tak si našiel náhradu 😀 a včera išiel o 20.30 spať, bol 3x hore, ale pospal až do 10h 😉
@ina44 vakcíny sa dávajú naraz, každá do jednej nožičky, pri dcérke som to posledné preočkovanie rozdelila, aby to nemala naraz, ale inak to sa to zvykne robiť naraz, terezka s tým nemala žiadny problém a po tom prvom ani simonko našťastie 😉 tiež sme davali rotavírusy, simonko potom pospal 4h v kočíku a potom už bolo tak ako keby sa nič nerobilo, nožičky neboleli, ani teplota, nič 🙂

cerimi77
13. máj 2014

@matabah ja som ešte pri dcérke kupovala octanovú masť, že jej dám na tie pichance po očkovaní, ak by studené obklady nezaberali, a teda, octanovú masť mám doma stále nerozbalenú, ani obklady nebolo treba, ona aj simon potom dlho pospali a kým sme prišli potom domov a pozrela nožičky, nič tam nemali, ani na dotyk nebolo miesto vpichu citlivé, tak som to neriešila 😉
@cukrik580 veď toho sa bojím, že ako to cmúľanie potom neskôr odnaučiť... a aký má ten 12r ten palec? no simonko to doteraz nerobil, tiež si len tak oblizoval pästičky, ale teraz už našiel palček a ťahá ho statočne teda, nie stále ale má ho už pekne ožužlaný 😝

cukrik580
14. máj 2014

@cerimi77 taky plosky uplne...vidno to ze to robi...teraz uz nie stale,ale ked sa napriklad zadiva na telku a pozabudne sa tak supho palec do ust...asi 4-5rokov mu ho lepili naplastami aby sa hambil ked sa ho dakto spyta co sa mu stalo a ani to nezabralo ani korenie,chilli,nic...ale inak je to Samkou najlepsi bratranec,to len tak medzi recou 😀 strasne ho luuuubi 🙂 aj do kocika by si k nemu lahol keby sa daloa jak spolu vykecavaju vzdy chlapci 🙂

cukrik580
14. máj 2014

@cerimi77 4-5Rokov dozadu tam malo byt 😀

sonulka81
14. máj 2014

Tak ja som uz dnes dobre zajtra by som mala ist domov.Od nedele dnes dostanem aj nejake ranajky tak som zvedava cim prekvapia.malinka ze je skvela aj som dufala ze ho trosku potrapi ale ze je dobrucka alebo mi n ravel aby som bola v klude.🙂 😀

lucul
14. máj 2014

@strunka18 sme sa nemohli skor o tom rozpravat? 😀

biba
14. máj 2014

@cerimi77 no pozerala som tu macingovu,ale kedze som alergik bolo by to tazke,ale budem sa zdravo stravovat bezny sposobom aky som mala medzi sutazami a snad to bude dobre 🙂 poradim sa aj v M&F ako by sa dalo stravovat a pritom kojit a cvicit 🙂

sonulka81
14. máj 2014

No baby na ranajky suchare scajom a dzemom a ôbed ze aky kralovsky polievka. Zemiakovy privarok s pecivom 😀

20erika07
14. máj 2014

@cukrik580
@cerimi77 jeden chlapec od nás z rodiny,ma 30rokov a palec si cmula dodnes!!!!!! bacha nato 😀 My našťastie len pasticky a najradšej obe do pusy naraz a potom zuuuuuuri jajajaj 😀 zvlášť dnes

20erika07
14. máj 2014

@sonulka81 to máš dobre s malou, mne s ňou nikto nechce byť, raz s ňou bol 15 min muž kým som odbehla na nákup a celý čas vrieskala jak som dvere zabuchla. Konec, ja ju všade musím brat so sebou

biba
14. máj 2014

@ina44 my budeme mat ockovanie sice az 20.5. Ale ja tie vakciny davam rozdelit, aby nemal maly toho na jeďen sup vela

cukrik580
14. máj 2014

@20erika07 u nas vcera 😀 aj na fb som ho hodila nrch sa hanbi 😀
@sonulka81 to mas lepse jak na porodnici co chces 😀

20erika07
14. máj 2014

@cukrik580 tak dnes spala dokopy za celý deň 2hodky a teraz po hodinovom placi zaspala, no mám silný tusak že zas len na polhodku... Velmi zurila aj sa najedla ani bruško ju nebolelo, len nevedela čo už napchat do tých úst, tak neviem či zuby či taká veľká únava...

20erika07
14. máj 2014

@cukrik580 som ti poslala žiadosť na fb, chcem ho vidieť 😀

cukrik580
14. máj 2014

@20erika07 maaas to tam 😀 mne dnes Samko oapa uuuuuplne kazdu hodinu,len raz potiahol dve bez 🙂 a spal 20 minut,45minut,30minut a o pol 5sme si spolu schrupli cca tristvrte hodinku 🙂

cukrik580
14. máj 2014

@20erika07 poslem ti do spravy na fb ako som ho zachytila ako sa pretaca 😀 zase dnes zacal po dllllhej dobe 🙂 a sa mu to zapacilo 😀

aplless
14. máj 2014

no my zatial neockujeme musime pockat vcera mal teplotu 38 a dnes sa to taha okolo 37,-37,5 tak musime pockat kym bude fit a neviem ci je to z pocasia alebo z coho lebo nim mu neni len teplotuje

matabah
14. máj 2014

Ahojte,tak my sme po očkovaní..po prvom vpichu plač,ale o chviločku ok,a potom pichli do druhej....to bolo... 😅 😅 😅
no a potom pri obliekaní vonku už na celú nemocku,.mooje zlatko,ale potom utalo a spinkalaaaaaaa....a vlastne nič sa nedialo,horúčka nie je a hadam ani nebude,paralenovú čipku sme ale dalin preventívne...a už zase hajkame,takže sme to zvládli,som rada.... a za statočnost dostala harmančekový čajík...🙂a o mesiac už možme jablcko a bananik a postupne zeleninkuuu....dobrú nockuuu
@cukrik580
@20erika07 o tom palčeku mi hovorte,ani jej nie je luto vyplut na dialku kamošku dudku....taha ako naozaj ten palček... 😖
a dnes sme sa prvýkrát začali chytat za kolienkaaaa..to je krásne 😉 😉 😉

cukrik580
14. máj 2014

@matabah aj Samik si dnes nasiel kolienko 🙂 zacnes s ovocim? Nebojis sa ze zacne odmietat zeleninu potom? ja ked raz zacnem,tak asi krumplickou 🙂

cerimi77
14. máj 2014

@cukrik580 aj ja poznám takéto prípady a chcela by som sa tomu vyvarovať, ale cumlík nechcem dávať, hlavne kvôli kojeniu a čo sa týka vývoja chrupu, tak je to jedno, či cmúľa cumlík, alebo palec, len je mi jasné, že palec nezahodím neskôr, ako palec 😕 😀 tak napadlo ma, či nie je chudák hladný, lebo posledné 3noci, sa mi začal častejšie budiť a vtedy si začal aj ten palec cmúľať, tak túto noc som mu dala pri kojení napiť z oboch prsníkov, doteraz sa napil vždy len z jedného pri jednom kojení, neprotestoval, odgrgol, zaspal, takže som to neriešila... a teda dnes v noci len 1x hore a palec necmúľal, tak uvidíme 😕
@20erika07 doteraz aj simonko len pästičky dával do pusy, takže to som neriešila, ten palček si až teraz objavil, tak skúšame sa toho nejako zbaviť, skúšam mu dávať viac prsník, či nie je hladný, dávam mu napiť z oboch prsníkov, stláčam aby sa poriadne najedol, a dnes ako som videla že už si ho chce dať do pusy, tak som mu naň dala candibene, čo sme vyfasovali na žabku v puse a to ho odradilo 😕 a na spánok mu dávam rukavičky, túto noc necmúľal, ani cez deň keď spinkal tak uvidíme či zabudne, ale čo som čítala skúsenosti mamičiek, tak ak si dieťa chce cmúľať prst, tak sa môžu aj rozkrájať a nijako ho to neodnaučia 😕 dcérka si prsty necmúľala, ona si nič nechcela dávať do pusy, okrem prsa 😀 ani hryzátka, keď jej išli zúbky 😕

vieraft
14. máj 2014

@cukrik580 my sme pri chalanch zacinali s mrkvou a pri dcerke uz bola zmena, dr. nam kazala zacat s ryzou, ze ta je taka neutralna a postupne sme do nej pridavali zeleninu , potom mäsko a teda dcerke to velmi chutilo. dodnes ma ryzu velmi rada. ale tak ona nastastie lubi vsetko.

@cerimi77 no teda s tym palcekom to nie je sranda oducit tak ako od cumla. cumel sa zahodi, ale co palec? ja som aj kvoli tomuto rada, ze moje deti vsetky mali cumlik, aj Leuska ma. vsetky deti boli dlho kojene, nijako nam cumel kojenie nezhorsoval a vsetci sa okolo roka od cumla oducili sami. proste ho zrazu prestali chciet. babo ani nemusi byt hladne, ked si dava palcek do pusiny, ale proste u babatiek je primarna potreba sat, ci uz pri unave, zlaknuti, ked potrebuju pocit bezpecia apod. takze ja to neberiem tak, ze ju tym cumlom klamem, ona si nim uspokoji svoju potrebu a je spokojna. kolkokrat som jej skusila ponuknut prsnik, ke si tak pchala rucicky do pusiny, ale ked nebola hladna, tak sa mi akurat jedovala a cumel ju potom upokojil.