Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cerimi77 akí sú krásnučkí 🙂
@biba neblazni a uzivaj si maleho nejde kazdy rovnakym tempom, este raz povies kde su tie casy ked bol taky malinky a potreboval ma. Mne je az luto ked livke obleciem nieco po linde a len na nu pozeram kedy mi tak vyrastla. Aj ked je mojkava ale uz to je velka baba,uz si ju nezoberem len tak na ruky ako ked bola miminko
@cerimi77 nádherní sú obaja🙂
@vieraft
@cukrik580 no dr kázala jablko a banán,každý den niečo iné,potom pomaly zemiačik,mrkvičku atd atd a až neskor piškotku s vyživou a polievočky a potom neskor aj s maskom mixovat atdatdatd...v takomto poradí...ja by som ryžu asi nedávala,to jej može zabehnut.. 😕 síce,všetko može zabehnut,ale takto spravím,začnem výživou a uvidíme....inak banán cmulala už pred 2 týždnami...
@aplless ano kojene deti maju cas a moja dr. tiez odporuca varene alebo na pare mrkva, zemiak, brokolica atd. postupne zelenina a potom masko a potom jablcko hruska broskyna bananik. Aj pri dcere som tak robila a budem aj teraz len dufam ze tato bude lepsi jedak lebo starsia bola pri jej apetite na prikrmy plne kojena 9mesiacov
@20erika07 niekto hovorí že simon je celá maminka a niekto že to je celý tatinkov dedo 😀 tak si vyber 😀 😀 😀
@matabah ryžu takému malému bábu rozmixuješ 😉 ja som napr. zemiaky do 1r vôbec nedávala, je to dosť ťažko stráviteľný škrob, ktorý zbytočne zaťažuje tráviaci trakt, aspoň jeden doktor čo sa špecializuje na detskú stravu tak tvrdil, pritom všade píšu medzi prvými príkrmami zemiaky 😕 tak isto mi neodporúčal dávať ani rajčiny, vajíčka a do 1r som nedávala ani nič čo obsahuje biely cukor, čiže, ani piškoty, tie 1x jedla až v materskom centre, lebo tam to jedli všetky deti 😀 ja som dávala zväčša obilninové kaše, ako je pšeno, pohánka, krupica, ale aj ryžovú, do toho išlo buď ovocie, alebo zelenina, záležalo, či som chcela sladké alebo nesladké jedlo, začínala som so zeleninou, neskôr ovocie, ale to som kupovala sušené ovocie v bio kvalite, ktoré som namočila, príp. trochu povarila, rozmixovala, naliala do nádobky na ľad a takto som si to zamrazila a potom už len vyťahovala po kockách, takto som si to robila aj so zeleninou, nakúpila vo väčšom množstve bio zeleninu, spracovala, zamrazila a potom to bolo šikové len vytiahnuť a uvariť 😉
@cukrik580 ty máš narodky? všetko najlepšie 😉
@lucul aj my zacneme zemiacikom 😉 ,uz sa neviem toho dockat,ale chcem najskor od ukonceneho 5. mesiaca
@cukrik580 janulka moja,este rat ti prajem vsetko najlepsie 🙂
@bambulka12 ja mrkvou a po troch dnoch k tomu zemiacik a tak isto az v auguste zacneme. Aj ked moja slecna vacsia sa rada deli s mladsou, tak uz ochutnala nutellu, pukanec, piskot aj spaldove pecivko 😀
@bambulka12 krasna okana 🙂
Inak nezabudnem ako moja slecna na dovolenke v lete ako 9mesacna rano jedavala paradajky,nic ine ona bola schopna zjest celu a ovocie co sme na stol nakrajali tak tiez vyjedala cely den, tam sa mi naucila ako tak jest
@lucul volakedy sa nerobila z toho taka veda,ako teraz.Napr. niekde som citala aj to,ze mrkva zapeka,ale to je podla mna individualne,niekoho zapeka banan a mna nezapecie nic 😀.Ale ja uz mam nasadenu mrkvicku a cukinu,tak jej budem davat z nasej zahradky zeleninku 🙂
@bambulka12 presne, ja ako mala som sa hravala na dvore kde tu som si odtrhla zeleninu a ovocie aj s hlinou a tu som 😀 ja som zas pocula, ze z mrkvy treba len to vnutro pouzit lebo zvysok je plny dusicnanov
mne zas tatko nasadil tak budem mat od neho
babule mám problém, prosím upokojte ma tie ktoré máte dievčatká. Teraz ked som malú prebalovala tak som si všimla že jej nevidno pošvový otvor, je možné že jej to zrástlo ☹ zdá sa mi že ked bola menšia tak tam mala maličký a teraz nič 😖 ešte som sa s tým nestretla. Idem pohladať info aj na nete. Na budúcu stredu idem do poradne tak sa to opýtam doktorky, možno to je blbosť ale bojím sa ☹
@veronikapodolska vraj mozu zrast male pysky ale skus jej to detskym olejom vytret mozno ich ma len zlepene tym mazom, ked nie chod hned v pondelok dr.
@veronikapodolska no o tom som čítala a preistotu by som do stredy nečakala,ja som raz sedela v čakárni počas rizikového pri ambulancii kde doktor rezal otvor malinkej asi 2ročnej a tá to mala už druhý krát... ☹ nechcem strašiť ale dovtedy som o tom ani nepočula tobôž zažila ...☹
@veronikapodolska je to mozne, vola sa to synechia. väcsinou sa tam vytvori taka blanka a ta ten vchod prekryje. preto je potrebne dievcatku pri prebalovani obcas , resp. pravidlene aj pysky jemne roztvorit. vraj to vznika z plienok a z pouzivania kremov na ritku. kamoska to akurat tento tyz. riesila s 2,5r. dcerkou u detskeho gyn., vraj sa ta blanka jemne rozrusi niecim, ani jej vobec krv netiekla, ani nebolelo. ak sa ti to nezda, radsej chod hned v pon. k dr. ja to malej tiez kontrolujem pre istotu.
ach ☹ je to tak ako píšete našla som si to aj na internete, ja som jej tam moc nekukala tak ako nám povedali v pôrodnici, že nechať tak, len dnes ked sa tak veľmi pokakala a utierala som ju tak som si to všimla, porazí ma, chúda moje malé ☹ Este jej to pozrem pri kúpaní, no v pondelok ideme na kramáre na kontrolu so šelestom na srdiečku tak uvidím ako to budem stíhať ísť detskej, ale musím to rýchlo poriešiť aby sa jej to nezhoršilo. Pri prvej dcérke som nič takéto neriešila a fakt som o tom ani nevedela ☹ Chúda prišla tá staršia zo školy a hned som jej to išla skontrolovať, som si prečítala že aj pri starších deťoch sa to stáva, ale má to v pohode. Ďakujem baby za rady 😖
@cukrik580 Všetko najlepšejšieee!!!
@aplless
@cerimi77 no,dr.kázala začat jablkom a bananom...potom zelenina a taak...polievočky mixované,potom pridat maso...vidíte,každá inak..však uvidíme....
@bambulka12 krásna je malinká a tá pusinečkaaa🙂
@matabah dakujem,no pusinecku ma strasne malinku 🙂.Mne sa zda,ze u syna som tiez zacinala tiez s ovocim,ale nepamatam presne,tak v podstate je to asi jedno,cim zacneme 😉
@cukrik580 Všetko najlepšie k narodeninám!🙂))
@matabah no zeleninou sa má začínať preto, lebo zelenina nie je sladká ako ovocie a dieťa by si mohlo zvyknúť a odmietať preto neskôr zeleninu...
@cerimi77 mám za sebou druhý deň prvého levelu Jilian Michaels, ďakujem za radu je to fajn, len som sa chcela opýtať keďže som videla že aj ty si mala problémy s chrbtom tak ako sa ti cvičili tie skákačky?:(mňa veľmi bolí ten chrbát pri tom...
@biba vieš aký je pekný výrok čo som počula nedávno?možno ti to pomôže, "najviac pomôžeme deťom ak im vôbec nebudeme pomáhať🙂)"netráp sa zo dňa na deň bude lepšie,.....
malá sa včera 5 x krát skoro za sebou pretočila z bruška na chrbátik a dnes ani prt🙂
@lucul inak od júla sa sťahujeme do modry k našim nachvíľu tak cez leto by sme mohli dať stretko čo povieš?🙂
Dievčatá jejda povedzte čo je to dnes za deň asi počasie ja viem, ale malá je dnes strašne umrnčaná:(
@veronikapodolska určite to rieš skorej, deti to mávajú nielen s plienok a mastičiek ale aj s vlhčených útierok, a nevyčítaj si to!! možno to nie je ešte zrastené a nabudúce si dáš pozor
@cukrik580 dodatočne prajem všetko najlepšie k narodeninám, veľa zdravíčka a radosti zo Samka 🙂
@miky132 dakujem za mi recenie,viem,ze nic netreba silit,ale vies ako to je,obaja sme sportovci,od nadivh rodin pocuvane ako a co sme kedy robili ked sme boli mali,a nas Lejusko sa zatial v tomto nejavi, ale ja na nom vidim pokroky no uz by som bola rada aby sa to napravilo a nemusela s nim cvicit tu vojtovu metodu,je to velmi obmedzujuce a hlavne ten plac mi trha srdieco ☹

@lucul no som zvedava ale keby ho vidis jak vrci no katastrofa 😀
@cerimi77 jaki su krasni 🙂