icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

miky132
16. máj 2014

@biba ja ťa chápem, to je to že rodina sa v tom predbieha, ale neboj vieš aj to že chlapci sú lenivejší, napríklad môj teraz už snúbenec začal chodiť až v 13 mesiacoch a ja v 10...a vojtovku poznám verím ti ale u vás mi príde skôr iba ako prevencia dôležité je že to pomáha....ešte nič nezmešká....

cerimi77
16. máj 2014

dnešné kúpkanie 🙂

cerimi77
16. máj 2014

dnes sme boli skoro celý deň doma, maminka sa nudila 😀

lucul
16. máj 2014

@miky132 mozme sa dohodnut 😉

@biba uplne ta chapem, rodina vie vystresovat najviac, co som sa ja napocuvala, "no co uz sa pyta na nocnik?" "Ty v jej veku si uz chodila" "a preco este nechodi?" A podobne. A pritom mala sa sama odplienkovala ako 18m. Chodit sama bez drzania zacala ako 14,5m,predtym mala svoj zvlastny styl 😀 a nic jej neuslo
Take reci jednym uchom dnu a druhym von lebo sa zblaznis ver mi. 😉

cerimi77
16. máj 2014

@veronikapodolska čítam, že už ti baby písali, hej, bohužial aj toto sa môže stať, tiež som o tom nikdy nepočula, až baby v téme, kde som s dcérkou to riešili a niektoré to tam mali, dokonca opakovane, jednej mamičke dokonca 6ročná dcérka to mala, ono stačí ak pri prebalovaní, alebo po kúpaní, rukami trochu tie pisky ponaťahuješ, inak ja som aj kvôli tomu šetrila s krémom na zadoček, ani teraz ho veľmi nepoužívam, Simonkovi dám možno tak 1x za 3dni, tak isto nepoužívam ani vlhčené obrúsky, používam ten olejček Medvídek na riedenie, alebo z Biodermy tú micerálnu vodu, čo je pre deti, to si dám na suchý obrúsok, alebo handričku (špeciálne na tento účel) a to periem spolu s látkovými plienkami, tak hádam to budete mať ok 😉
@miky132 ja som po operácii chrbtice, predtým nehrozilo niečo takéto robiť, teraz je to oveľa lepšie, ale cvičila som na takej podložke na cvičenie, ale poznám baby čo im toto skákanie v prvom leveli tiež vadilo, kolená ich boleli, ja myslím že sa nič nestane, ak to nahradíš nejakým iným podobným aerobnym cvičením, ja som to niekedy nahradila bicyklom na spiningovom bicykli, v ďalších leveloch už nie je toľko skákania 😉 .. a ten výrok čo si písala @biba, že deťom najviac pomôžeme, ak im nebudeme pomáhať, tak to je moje krédo, presne toto som písala aj ja, že takto som pristupovala k dcérke a fakt vo svojom veku predbehla svojich rovesníkov v pohybovej aktivite, a to nie preto, že by ostatné deti na to nemali, len rodičia im nedali tú šancu a vodili ich stále za ručičku, vo všetkom pomáhali a pod., jeden príklad z ihriska, Terezka mala pár dní po 1r, ledva sa naučila sama chodiť, na ihrisku sa po štyrok vyškriabala na šmýkačku a spustila sa, bolo tam jedno asi 2r dievčatko s tatkom a ten ju na tú šmýkačku stále vykladal, a keď videl Terezku, tak jej hovoril, vidíš, aká maličká a ako jej to ide, pozeraj sa a uč sa 😀 😀 😀, ja som mu povedala, veď nech ju nechá, možno to zvládne aj sama a ona, na veľké prekvapenie ocinka, to samozrejme zvládla sama, v tom veku sa ani nečudujem, ale ocinko bol veľmi prekvapený a hovoril, že ho to ani nenapadlo, že nechať ju samú, že sa vždy bojí, že spadne a udrie sa a pod., tak ju veľa vecí nenechal robiť samú...... takto pristupuje veľa rodičov čo poznám.... a ešte jeden príklad, Terezka ešte nechodila, nechala som ju na ihrisku štvornožkovať a ihrisko bolo v takej miernej kotline ako keby, že keď tam chcela ísť, bolo to dole brehom a jasné, že hrozilo, že urobí kotrmelec, tak som ju na to upozornila, že tam nesmie ísť hlavou dopredu, že spadne, ale teda ona si išla svojou cestou, nechala som ju, spravila kotrmelec, ale nič hrozné, zasa by som ju nenechala sa vrútiť do niečoho nebezpečného, 2x keď "išla" na ihrisko, tak ako prišla na okraj toho zrázu, tak sa pekne sama otočila na bruchu, aby išla dole nožkami a tak sa tam pekne dostala bez kotrmelca, takto sa naučila schádzať úplne všetko, aj schody a iné prekážky... takýmto štýlom som ju nechávala robiť všetko samú, len som bola nablízku a dávala pozor, ak by išlo o život 😀 😀 😀

lucul
16. máj 2014

@cerimi77 maly je cely ty tusim, ze? 🙂 zlate deticky

lucul
16. máj 2014

@cerimi77 to bolo prve co som malu naucila zliezat z postele ked sa zacala plazit a riesila hlavickovanie z nej 😀 tak sme jej vysvetlili ze dole sa chodi ritkou a bol pokoj, chodit zacala tak neskoro preto ze je strachoprd, ona vzdy chcela pomoc ale z mojej strany ju dostala v podobe istenia kym si nezacala byt ista. Ona aj na ihrisku vsetko najprv odsledovala ako sa robi az potom skusala a svoju radost aj prejavila na cele ihrisko "aha maminka zvladla som to som sikulka" 😀 a dalsie razy ked isla tak vsetci nablizku sa museli pozerat 😀

lucul
16. máj 2014

@miky132 umrncana ani nebola len nechcela spat a vzdy ako som ju ulozila spat tak reeeeeeev

cukrik580
16. máj 2014

@cerimi77 nooo zase o rok starsia 😀 dakujeeem 🙂
@bambulka12 dakujem srdiecko 🙂
@matabah dakujeeeeeem 😀
@miky132 dakujem 🙂 Samik bol umrnkany len vecer ale spal v aute a pred spankom dve hodiny nejedol a zostila som ze toto je chyba lebo predvcerom sme mali to iste 😀
@veronikapodolska vdaka 🙂

cukrik580
16. máj 2014

@miky132 ja som zacala chodit az v 14 mesiacoch a prv y zub v 9 🙂 ale ako kojena som uz v dvoch mesiacoch prespala ceeeelu noc napriklad 🙂
@cerimi77 boze tie tvoje dwti su chutne 🙂

cerimi77
16. máj 2014

simonko sa jaší s tatinom 😀

https://www.youtube.com/watch?v=yEGrE42ggek
lucul
16. máj 2014

@cukrik580 ja som kojena bola tyzden, zub v 3m a chodit som zacala ako 10m a prvy prespata noc v 3rokoch 😀 nemam co detom vycitat, teda starsia spava ukazkovo od narodenia az na zubne obdobie

lucul
16. máj 2014

Lasky takto sa lubia a za rucku sa drzali ked zaspavali

cukrik580
17. máj 2014

@lucul tez dobre 😀 😀 😀 mali s teba radost 😀 😀 😀

lucul
17. máj 2014

@cukrik580 jednoznacne zlate dieta 😀 ale to bola chyba rodicov asi lebo citali mudru komancovsku literaturu a ja som v postielke jacalaaaaa a spala som len ked ma skrabkali a cez vikendy u babky a dedka medzi nimi a oni sa cuduju do dnes co nasi salia ze som v noci nespala 😀

cerimi77
17. máj 2014

@lucul tým zliezaním na to ihrisko som chcela povedať hlavne to, že som sa snažila dcérku robiť všetko samú, nechala som ju urobiť aj nejaký ten kotrmelec, pád, aby sama zistila, čo sa môže stať, čo jej hrozí a potom si sama pekne už dávala pozor, nešla bezhlavo na preliezky, fakt som ju potom nemusela mať strach nechať samú na ihrisku, len som bola na blízku a sledovala ju ako pekne všetko zvláda sama a akú má z toho radosť, ostatní rodičia, aj oveľa starších detí, museli byť pri deťoch a dávať pozor, inak by sa rútili bezhlavo dole hlavou, nedávali si pozor, lebo vedeli, že ich mamička alebo tatko chytí a potom im reálne hrozilo väčšie nebezpečenstvo ako Terezke 😉

lucul
17. máj 2014

@cerimi77 ja som moju "nevodila za rucicku" ale vysvetlovala a v istych pripadoch istila, tak sa ucime aj na plavani, deti sa posadaju na murik a mamy idu prec od nich a nepozeraju, instruktorka im vysvetluje od malinka ze nesmu ak neni mama/tato pri nich a nedovoli, teraz ako vacsich nabada na hracky aby isli za nou ale oni uz vedia ze mama tam neni a zakricia na nas a az ked im dovolime tak skocia a plavaju k nam

cukrik580
17. máj 2014

@lucul ha ha mne mama musela chrbatik skrabkat este ako 15 rocnej 😀 😀 😀

lucul
17. máj 2014

@cukrik580 mne by mozno tiez keby sa nasi nerozviedli a jej novy mangel by vsetky vyhody nezrusil 😠 ale moja milovana stara mama by ho skrabkala aj dnes 😀 ta len zahlasila ach vy stari somari a skrabkala nas s bratrancom 😀

cukrik580
17. máj 2014

@lucul zlata 🙂 aj moja babka bola ta najsuperskejsia na svete...nehanbim sa povedat ze mi bola blizsia ako manca...vo stvrtok bude 15 rokov co tu uz nie je ☹ a stale to tak velmi boli ☹

20erika07
17. máj 2014

@cukrik580 aj moja je taká,mamu mám,ale starka ma vychovala,lásku mi dala,ona je moja mama,a teraz za tú dobrotu a lásku čo nám dávala,trpí v bolestiach na posteli čo ju zoziera rakovina a najhoršie je že už jej nevedia pomôcť... Pred očami mi umiera,je to strašné ťažké,lubim ju najviac na svete a neviem si predstaviť bez nej život ☹ veľmi trpí, ona si to vôbec nezasluzi, vždy tu bola pre nás,vždy vždy vždy,čo sa o mojej mame povedať nedá... Ach baby :'(

lucul
17. máj 2014

@cukrik580 @20erika07 baby ani nevravte aj mna s bratrancom vychovala a je nam blizsie ako mamy (sestry) a minuly rok presne na vianoce ju brala sanitka v hodine 12tej a stale ma nejake problemy ale tie vianoce som komplet preplakala,kebyze nemame dceru ani ich neoslavujeme ☹ tiez si neviem predstavit ze tu raz nebude a preto si ju uzivam aj s mojimi zabami

cukrik580
17. máj 2014

@20erika07
@lucul moja dostala infarkt a v momente bola mrtva takze aspon netrpela ale mala vtedy iba 51 rokov,bolo to 6 dni po mojich narodkach a ja som bola v Slovinsku... ☹

20erika07
17. máj 2014

@cukrik580 aj moja prekonala infarkt, už bola mŕtva ale ju oživili,ona povedala že sa stretla s jej maminkou a krstným synom v nebíčku,ale že jej mamka na ňu kričala nech ide okamžite naspäť, mala vtedy 54rokov... A v štyridsiatke už raz bojovala s rakovinou, a teraz sa jej po vyše dvadsiatich rokoch vrátila,ale omnoho agresivnejsi typ ☹

cukrik580
17. máj 2014

@20erika07 chudatko ☹ je to take nespravodlive ☹ vzdy trpia ti najlepsi ☹

vieraft
17. máj 2014

Ahojte, aku tu mate pochmurnu naladu ☹ , taku spomienkovu. ja som mala tiez cely zivot blizsi vztah so starymi rodicmi, hoci aj s rodicmi mam dobry, ale s babkou a dedkom to bolo o inom. dedko mi zomrel pred 2 rokmi a s nim odisiel aj kus mojho zivota. babku este mam. ale ma uz 86 rokov, zdravie tiez take vselijake, byva od nas 100km, takze ani nemam moznost k nej hocikedy ist.
my sme dnes mali navstevu (rodinu), mali sme uvitanie do zivota na mestskom urade, kedze my nekrstime, varila som pre 12 ludi, taka som unavena. ale bolo to fajn. nasa zabka je stale dobrucka, usmiata, je velmi spolocenska, ohlasuje sa, ked sa na nu nikto nepozera 🙂 . od stredy uz nekakala, ale zatial nemam pocit, ze by z toho bola nejaka podrazdena, nic ju netlaci, prdka, to len ja to tak sledujem, hoci viem, ze kakat nemusi aj viac dni, aj starsia mi kakavala len raz za 9-10 dni. dr. mi vtedy kazala pit jablkovy dzus. ale aj sa mi zda, ze mam menej mlieka, mozno nejaka laktacna kriza, ale zas som aj dost mala spavala posledne dni, zabudam pit a to je chyba.
@cukrik580 dodatocne vsetko naj k narodkam, nech ta tvoji chlapi stale tak lubia a posluchaju 😉 . este si mladucka, to ja sa uz za chvilu zaradim medzi korytnacky 😀
@cerimi77 simonko sa krasne smeje, ale vyzera byt total pohodak. aj terezka je zlatunka, taka okana.

cukrik580
17. máj 2014

@vieraft ze mladucka 😀 😀 to tu erika je mladsia 😀 a uz ma dvoch drobcov 🙂 no trosku pochmurnejsie veru...ja mam s mamcou ovela lepsi vztah odkedy som sa vydala 🙂 ja som tiez mala oslavu,varila som pre 8 polievku zeleni,ovu s vlockami,kuracie stehna pecene a nove zemiacky s vnatkou a robila som spaldovu kakaovu tortu s marhulovym dzemom a cokoladou 🙂 Samko bol skvely uzasny neskutocny 🙂 a dokonca vydrzal skoro tri hodinky nepapat a usmievat sa a potom dalsie dve,pekne uz cca tyzden sledujem ze si robi rezim a pekne trikrat denne schrupne aj ked len pol hodku 🙂 krasne sa vykakal,okupkala som ho,napapal sa a hned zaspinkal 🙂

matabah
17. máj 2014

@cukrik580
@20erika07
@lucul
ach,aj ja som mala takích užasních starkích...až mi slzy vybehli,ako som vás čítala...tak to je...tí lepší ludia odchádzajú skor a ešte mám jednu starkú a tá je často taká bosorka....🙂)))))

nám idú určite pomaličky zúúbky.... 😨 😨 😨 Hana hryzie všetko čo jej príde do cesty,dnes aj moj prst hrýzla o dusu....a slintavý bernardín može íst do hája 😀 😀 😀

vieraft
17. máj 2014

@cukrik580 ja v tvojom veku som uz mala prvaka 😀
ja som varila hovädzo - kuraci vyvar, ryzu, pecene zemiaky, kuracie rezne zapekane so syrom, bravcove kare plnene a este mama doniesla hovädzie v smotanovej uhorkovej omacke a kolaciky boli tiez 2. vsetko bolo mnamkove a najlepsie je, ze nemusim este aspon 2 dni varit 😀, z toho mam najväcsiu radost. aj my uz mame aky taky rezim, ja ale este stale neverim, ze to dieta je moje, taka je dobra po tych mojich 3 certoch a nespavcoch, to mam asi za odmenu. tak ju strasne moc lubim 😵.

vieraft
17. máj 2014

@matabah nasa tiez vela slinta, aj hryzie , ale ja este na zubkami nerozmyslam, ja chcem este dlho tak e bezzube babo. hoci najstarsi syn mal prvy zub v 4 mesiacoch, ostatni mali po 6. mes.