icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
19. máj 2014

@vieraft tak nevies šurovať 😀 😀 😀 neviem preco ti to nejde...mne takto zislo aj zaschnute ked som na to zabudla 🙂

majaon
19. máj 2014

@vieraft ano braskovia,len kazdy ma ineho otca,ale su moje poklady 🙂

majaon
19. máj 2014

@vieraft ak mozem poradit,mne to pekne ide s Lanza mydlom,vysucham a potom necham chvilku namocene v Persil sensitive a nemam ani jednu vec s flakom 🙂

sonulka81
19. máj 2014

takéto som maminkine slniečko ľúbim ju najviac na svete 🙂

barbarelka
19. máj 2014

Baby,chcela som sa spytat,periete aj take tie hracky "Lamaze", ako je napriklad sovicka,levik,motyl?Maly je nato riadne namotany a stale si to pcha do pusky..nie tie tvrde casti na hryzenie,ale makke sustave kridielka a pod..?dikeees

cukrik580
19. máj 2014

@barbarelka ja som to na zaciatku pretrela handrickou,tiez mi to maly zvachle...vraj je dobre to dat do mraznicky "vymrznut" ale nedavala som 🙂

biba
19. máj 2014

Damy,neviem preco mi semnejdu davat fotky,pise mi to,ze nedostatok pamate tak neviem,ale kazdopadne,vcera sme mali krstiny,ucastnych bolo 18 dospelych a 4deti,Lejusko to krasne zvladol ,cely cas spinkal,zobudil sa az ked mu pan farar nalial vodu na hlavu,chuda tak vytrestil ocicka,nepijemne zobudenie 🙂 inak bol v pohode,aj v restauracii bol pokojny,nechal nech ho deti tahaju za nozicky,kazdy si ho podaval,az asi po dvoch hodinach spustil mensi plac,tak sme sli kocikovat,ale okrem pocasia sme mali krasny den
Zajtra nas caka prve ockovanie,tak dufam,ze Lejo to zvladne a nebudeme mat´ velke teplotky a place🙂
Inak nam Lejusko krasne rastie,papa ako ma,kazde tri hodiny,spinka od 21.00 -06.00 cez den je to uz poslabsie ale za tu noc to stoji 🙂
Inak baby ako to robite vy,ja normalne nemam kedy povysavat,lebo ked may spi nechcem ho budit ked je hore,musim sa mu venovat a vecer vrcat uz nechcem,katastrofa . . . 🙂

20erika07
19. máj 2014

@biba tak zlatý že to pekne všetko zvládol 😀 vieš ako vysavam ja? Najprv dám malú do vajíčka aby sa na mňa pozerala kým vysavam koberec na kolenách v obyvke,a potom uz kde máme len podlahu,zoberiem ju, vajíčko prekvacim cez ruku a vysavam. Ale kým sa vydrží na mňa pozerať tak nenosím ju. Ten zvuk majú deti radi,poznajú ho z bruska,takisto aj pri fenovani vlasov,zapnem sušič,mala len pozerá a pozerá 😀

cerimi77
19. máj 2014

ahojte, od piatka sme boli viacmenej len doma, simonko ale krásne spinkal, doma alebo aj u svokrovcov, ťahal zväča 3-5h, tak sme mali docela pohodičku, dnes doobeda tiež spinkal u svokrovcov skoro 4h, nemal mi ho kto zobrať von, s Terezkou som chcela ísť do centra, poobede som ho už zobrala von do kočíka, kým sa Terezka hrala na ihrisku, tak pospal, sme prišli domov až pred 20h, dnes som sama doma, tak som bola aj rada, že som ich docela rýchlo oboch spacifikovala a o 22h som mala už veget, navečeraná a osprchovaná 😀 😀 😀

@lucul to "vodenie za ručičku" som myslela tak obrazne, nie doslovne a myslela som rodičoch ktorých zväčša stretávam na ihrisku... to len aby si si nemyslela, že som písala o tebe 🙂 a aj my chodíme plávať, takže tento prístup poznáme 😉
@vieraft díky, to je pravda, simonko je neskutočný pohoďák, veľmi kľudné bábo, pekne spinká, pekne papá, skoro vôbec neplače, len po 1,5h čo je hore začne mrnčať, že už by chcel zasa spinkať, kebyže mám len jeho, tak som ako na dovolenke 😉

cerimi77
19. máj 2014

@os ja som po očkovaní nič nedávala, ani preventívne, a ani dcérka a ani teraz simonko nič nemali, žiadne teploty ani bolesti 😉
@cukrik580 my máme overalíkov plnú skriňu a ja ich práve vôbec nepoužívam, zo začiatku som dávala na noc vždy a aj na von sme mali niektoré obľúbené, ale teraz už vôbec, už je len v bodynku a na to polodupky, keď bola zima, tak keď sme išli von, tak na bodynko som dala overal, ale teraz už nedáva a pezliekať ho z bodynka do overalíku sa mi nechce, tak na bodynko hodím len tie polodupky ak ideme von také teplejšie bez nožičiek, dáme ponožky a na noc polodupky s nožičkami, aby nemal ponožky 😉 a zlatí je samko 😉

cerimi77
19. máj 2014

@biba skús znížiť kvalitu fotiek, možno fotíš vo veľkých pixeloch a fotky sú potom kapacitne zbytočne veľké, zníž to aj o polovicu, potom by to malo ísť 😉 ja som už vysávala aj keď mi malý spal, bol zatvorený v spálni a zvyšok bytu som povysávala, ale radšej vysávam, keď je hore, pre istotu, ja zasa pri ňom môžem hocičo urobiť, on keď je napapaný, tak pekne leží, nemusím sa mu venovať, dokonca ma nemusí ani vidieť, on si leží v spálni na posteli a ja som v obyvačke príp. je pod hrazdičkou, len ak niečo robím, musím to postíhať do tej 1,5h kým ide zasa spinkať 😀

cukrik580
20. máj 2014

@cerimi77 dakujem 🙂 my sme si tak zvykli,to ma taky ritual aby vedel ze sa ide spinkat a navyse sa mi zda v tom riadny sexos 😀 😀 😀
@biba aj ja tak ako baby,teda az na eriku,neviem ako by som vysavala keby mam vajco na ruke 😀 vacsinou robim taketo veci rano,vtedy je taky kludnejsi va sinou,zobudi sa,napapa sa,prezldciem ho,dam do postielky a ja ficim 🙂 a ked je nervavy zak som doficala 😀 poobede jedine ked je mm doma,lebo poobede by Samko len kecaaaaal a vyzaduje viac pozornosti 🙂 ale pod hrazdickou sa vie velmi pekne sam zahrat 🙂

biba
20. máj 2014

@20erika07
@cukrik580
@cerimi77 baby uz so to tak robila,ale akosi posledne dni mi moc nedovoli,a radsej sa venujem jemu ako vysavaniu,uz som poprosila draheho,ci by vysavanie nemohla byt jeho domasa parketa,ale akosi zatial nic 🙂 a pripominat sa mi to futr nechce,neviem ci je taky problem takuto jednu vec drzat v hlave . . . Chalpi 🙂

jeessie
20. máj 2014

@biba ano, je to problem vec drzat v hlave, mam to podobne doma 🙂 a druha vec je, ze chlapom nevidia, ze treba povysavat, asi tak po mesiaci si vsimnu, ze uz je tej spiny dostatok na to, aby sa oplatilo vytahovat vysavac...🙂🙂

my sme boli dnes na kontrole - mala vazi krasnych 5250gr, mame presne 14tt. mali ju ockovat, ale ma trochu sopliky, tak som nechcela. a dr nas poslala na neurologiu, ze slabo drzi hlavicku (teda, skoro vobec 😉 ), ked ju taha za rucicky do sedu...kontrolovali to aj vasim drobcom??? tak mozno budeme musiet cvicit, ale dufam, ze len doma, ze nebudeme musiet chodit pravidelne na tie rehabilitacie.. ☹ no a to bol aj druhy dovod, preco ju neockovala, ze to musi neurologicka schvalit..

cukrik580
20. máj 2014

@biba no to je oooobrovsky problem drzat v hlave 😀 😀 😀 az ked robim velky krik tak sa dacoho chyti aj to chce odomna nech mu ukazujem co este...no jak keby nic nespravil 🙂

sonulka81
20. máj 2014

@cukrik580 @jeessie @biba u nás dlho trvalo,že vysáva výlučne on aj to na môj popud a koľkorázy sama vysávam keď on nemá čas hlavne počas hokeja teraz...aj dnes treba so štichmi sa mi ešte veľmi s vysávačom naťahovať nechce....

cukrik580
20. máj 2014

@sonulka81 ja som po porode radsej nevysavala 😀 tyzden az...

vieraft
20. máj 2014

@sonulka81
@cukrik580
@jeessie
@biba baby, tak u nas sa vysava cca 3x tyzdenne, keby som chcela, aby to robil mm, tak by sme nemali povysavane ani raz mesacne 😠 😀 . ja vysavam kedykolvek sa to mne hodi, mala mi spinka cez den v kuchyni v postielke, ja okolo nej beham s vysavacom, aj dokonca postielku posuvam a ona nic, v pohode spi dalej. ked je hore, tak alebo lezi v tej postielke, ale to uz malokedy, inak ju dam do vajca , nakliknem na kolesa a vzdy ju mam v miestnosti, kde prave vysavam, ona na mna cumi a dokonca, ked aj mrnci a zapnem vysavac, tak stichne. ale tak u nas je stale taky hluk, nastastie jej to nerobi nejake problemy. zvykla si.

vieraft
20. máj 2014

a takto mi chutia prsteky 🙂

sonulka81
20. máj 2014

@vieraft ved práve a keď poviem,že som vysávala tak mi povie veď som vysával pred 4 dňami...ale nevidí ten bordel čo sa nanosí...ak náhodou sú u nás kamoškine deti tak aj dvakrát za deň.....🙂 zajtra vyberú štichy a môžem fičať okrem jeho jedného vysávania ešte dvakrát...aj dne som mu vravela a myslíte ,že to urobil?

cukrik580
21. máj 2014

@vieraft ani S to nevadi ak zaspi pri vysavani ak zaspi predtym,tak ho to zobudi 🙂 ked zaspi v klude,musi mat klud,ked zaspi v hluku,tak hluk 😀
Aka zlata bambulka 🙂
@sonulka81 tebe to robili laparoskopicky ci normalne si isla pod noz?

20erika07
21. máj 2014

Baby neviem či ste pozerali predvčerom správy na jojke,bolo tak že bazalna stimulácia bábätka, pri ktorej zaspí. Skúšam to druhý deň a u nás to ide,to napr.položíte ruku na bok hlávky bábätka, alebo v smere rastu chĺpkov po rucke ale opatrne aby ho to nevyrusilo, alebo na hruď, alebo na nôžku. Zvyčajne zaspavame s krikom, ale včera a dnes nie. Včera som jej prikladala ruku na hlavku, večer a teraz na nôžku a zaspala ako nič 😀

biba
21. máj 2014

Babule,vcera sme boli na prvom ockovani,Lejusko to celkom dobre zvladol,plackal iba chvilku,a teplotka bola zatial iba mini,zaril mal max 37,5 v ňoci ziadnu a dnes rano bolo 37,2 tak dufam,ze sa nam to uz nebude stupnovat,ale aj ked nam doktorka predpisala lieciky na znicenie teploty,povedala nam aby sme ich nedavali skor pokial nebude teploty nad 38. Davat lieky pre pripad je podla mna blbost,telicko sa s tym musi aj samo trochu popasovat.aspon sa zvysuje jeho obrany schopnost 🙂
Dnes som mu uz obliekla na doma len doby s kratkym rukavom a teplaciky,a som zvedava ako tieto horucavy budu stupat,mozno uz coskoro budeme moct obliect tie super kratke gate co sme dostali,frajer moj malinky 🙂
O dva tyzdne ideme na dalsie ockovanie,tak dostNeme rotavirusy a druhu injekciu z prveho povinneho ockovania,chcem aby mal leo cas sa zotavit a nech nema vsetko naraz,aby z toho nemal sok 🙂 moja lekarka mi tvrdila,ze teploty dnes z ockovani uz nie su,ale to moze hovorit viete komu🙂 ale pokial budu len nizsie je to ok,davt zabaly sa mi fakt ze neche,nastasie lejo v noci dobre pi aj napriek miernej tpelotke,tak verim,ze spanok je najlepi lekar a kludovy rezim v tieto dni pomozu,normalne som tatinko i zakazala sa s ňim jasit a robit prutke pohyby aby sme nahodou nieco nespustili 🙂

sonulka81
21. máj 2014

@cukrik580 ahoj išla som laparoskopicky a ti poviem,že ma neboleli tie tri diery ale štvrtá z drenu čo som mala zavedený...ale dnes idem na štichy na chirurgiu a už to nebolí len niekedy keď nosím Karolínu tak pocítim nad pupkom ten rez lebo je dlhší má 2 štichy ostatné sú po jednom...🙂

sonulka81
21. máj 2014

@vieraft tiež je ako malý bernardín?je kočena 🙂

veronikapodolska
21. máj 2014

uf očkovanie za nami, ani neplakala len sa pomrvila a kukala ako puk 😉 za tento mesiac sme pribrali menej, ale ešte v norme, asi to bude kvôli tomu mojmu zubu múdrosti a antibiotikám, lebo vtedy chcela stále prsník asi jej išlo menej, teraz ked jej chcem dať skôr ako po 3 hodinách tak začne plakať a vyplúva bradavku 😉 . Naše miery 6150g a 66cm. Inak to očkovanie prevenar + rotavirusy - 140euro, manžel takmer skolaboval 😀

sonulka81
21. máj 2014

@veronikapodolska kolko? my sme platili 55 to ste platili ale asi už celé rotavírusy

cukrik580
21. máj 2014

@sonulka81 ja som mala pri cisarskom drenaz a to bolo jedine co ma bolelo...aj sem tam bolieva a to bola ta jedina diiiira co sa mi doma otvorila 🙂
@sonulka81 aj tak ju to nejak moc vyslo...

veronikapodolska
21. máj 2014

@sonulka81 hej už sme to zaplatili celé, 86 eur bol rotavírus a 54 ten Prevenar 😖

lucul
21. máj 2014

To preco ste platili tak vela za prevenar? Od nas chceli 12€ a to som muza chystala na 50€ :D