icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
28. máj 2014

@bea00 my sme tiež skúšali robiť odtlačky v origoš forme na to, ale nedalo sa to, išlo to rovno do koša, nakoniec sme použili obyčajnú plastelínu, do toho vtisli nožičku, potom to vyliali tým zarobeným práškom, nechali zaschnúť, plastelínu odlepili a vyšlo to pekne, potom som to už len namaľovala a teraz to čaká, kým to dám do rámčeka 😉 zatiaľ sme skúšali len nožky, ale myslím, že do tej plastelíny pôjdu aj ručičky spraviť 😉

biba
28. máj 2014

@cerimi77 slana voda?a to detickam nevadi?

cerimi77
28. máj 2014

@julin koľko vážil pri narodení? prečo si myslíš že málo váži? ako často kojíš? často sa ti budí a plače? skúšaš stláčať prsník aby sa dostal aj k zadnému mliečku? necháš ho vypiť celý prsník, kým mu ponúkneš druhý? ťažko radiť, treba vedieť viac informácií 😉 aj môj simon je narodený 1.2., pred 3t vážil 6,5kg, pri narodení mal 3kg 😉 cez deň pospí aj 4h, v noci 6-8h
@bambulka12 mrkva zapeká, doktori ju predpisujú bábätkám, ktoré majú riedku stolicu, resp. šťavu z nej bábätkám ktoré sa ešte neprikrmujú
@veronikapodolska a stláčaš prsník ku koncu kojenia, keď už dieťa prestáva sať, resp. keď už to netečie takým silným prúdom? 😉
@biba dlhé pricucnutie na prse ešte neznamená, že dieťa aj saje a pije aj zadné mlieko 😕

cerimi77
28. máj 2014

@biba slaná voda je práveže najideálnejšia - to je ako more, ktoré je oveľa lepšie ako chlorová voda 😉 v chlorovej vode sa nachádza tzv. viazaný chlor a ten spôsobuje zápaly močových ciest, hlavne dievčatká sú na to háklivé, kurzy čo robia tu u nás v normálnom bazéne, tak polovica detičiek tým prešla, ale v slenej-morskej vode toto nehrozí 😉 preto sa veľmi neodporúča, aby detičky, ktoré cikajú do plienky a tým pádom aj do vody pri kúpaní, chodili do bazénov s chlorovou vodou, ku koncu cikania je spätný chod a dieťa nasaje trochu vody z bazéna a ak je vo vode viazaný chlor, môžu nastať komplikácie, ja som toto nechcela riskovať, takže my sme volili túto možnosť a nemali sme žiadne problémy, slaná voda nevadí, pekne majú detičky otvorené očká pri ponáraní 😉

bambulka12
28. máj 2014

@cerimi77 ano,ano,to mi aj sestra hovorila,preto davam ako prvy zemiacik

bea00
28. máj 2014

@cerimi77 no tak neviem skúsime a uvidíme, ale ďakujem za info 🙂

lucul
28. máj 2014

@cerimi77 ono detsky bazen na tieto baby plavania ma mat specialnu koncentraciu chloru, viem ako to je u nas a nikto nemal problem a tiez maju deti ocka krasne otvorene a nemaju cervene. Ja mam problem pod vodou s ocami a tam nemam problem.

julin
28. máj 2014

my mame zltohnede take tekute kakanice.
A ja mam tiez nejaku laktacnu krizu, citim, ze mam menej mliecka a maly by v kuse jedol. Max vydrzi kazde dve hodiny, ale zas v noci je schopnyspat aj viac ako 6 hodin.

lucul
28. máj 2014

@julin tak to je v pohode,mne tak starsia jedavala kazde 2h a noc prespala. Tato jedava aj kazdu hodinu a noc neprespi. Hlavne sa nestresuj ked je maly v pohode medzi papanim 😉

miky132
28. máj 2014

@julin dievčatá ale uvedomte si že sú horka a oni nechcú možno ani tak jest ale piť a aj vy sa predsa napijete skorej ako za dve tri hodky....hlavne klud dojcenie je predovšetkým o tom čo ma kto v hlave....drzim palce!

lucul
28. máj 2014

@miky132 presne, pri um sa dava kazde 3h a medzi tym vodu to je v poriadku a kojenie je presne to iste raz si daju od smadu a druhykrat odhladu napr. 😉

20erika07
28. máj 2014

Porazí ma, skoro mesiac bolo dobre bez kolík, a už štvrtý večer hrôza,sa nám to vrátilo ☹ a to nám 3mesiace minulo minulý týždeň...Asi to bude na dlhšie. ☹

julin
28. máj 2014

@cerimi77 pri narodeni vazil 3530g a teraz vazi len 6,14kg. myslim si to preto, lebo ine deticky su tazsie, co pisu baby, co rodili neskor, tak mam pocit, ze ten moj je lahucki. Tak ale zas aj ocinko je ako pierko. No bojim sa, casto si cmula rucicku, uz sa mi stalo, ze prsicko odstrcil a vopchal si rucicku do ust :(
Place mi casto cez den, hlavne vecer. Kojim ho vacsinou z jedneho prsnika 15 minut.

julin
28. máj 2014

opravujem lahucky
uz je neskoro ani po slovensky neviem ;)

miky132
28. máj 2014

@julin skus dávať obidva prsniky aj v noci vtedy je zvýšená produkcia prolaktinu tým zvysis tvorbu,okrem toho deti placu z rôznych dôvodov,mokra plienka,zima teplo,hlavne teraz,zubky brusko,pocit samoty....sleduj pocikana plienky a či správne ťahá ale pokiaľ ti priberá neries to...treba klud veľa pi,dobre je caro,vinea čierne nealko pivo,spargla,kopor.....ale stojím si za tým treba hlavne neriesit a byt čo najviac v klude...materstvo je ťažké a dojcenie je niekedy veda ale stoji to zato...dobre bude uvidíš🙂

lucul
28. máj 2014

@julin presne ako pise miky nestresuj sa, plac este nemusi znamenat hlad, moja byva casto nervozna ked sa vycika obe moje baby maju s tym problem teda starsia mala, proste si cvrkli a konec hned novu plienku a aj nudit sa moze maly alebo viac na ruky chce ist. A vahu ma peknu neblazni, moja mala 3610g a teraz ma 5200g 😉 a prva sa narodila 3200g a v 4m mala 3900g 😉

julin
28. máj 2014

ja žiaľ žijem v Rakusku, volala som s ocinom, že mam malo mliečka, či by mi nekupil tabletky so senovkou greckou a caj benedikt lekarsky. Tak mi to posielal jednou dopravou a ja, ze co taky tazky ten balicek a tam kooopa plechoviek nealko cierneho piva :D Asi moja maminka tak zahanala laktacnu krizu, skoda, ze sa jej nemozem opytat.
Moj maly 2 dni po ockovani zacal revat a reval v kuse hadam par dni, som bola mimo z toho, az som isla k Dr. a ona, ze zubky mu idu.

lucul
28. máj 2014

@julin mne napriklad 100% jablkovy dzus pomohol vzdy na tvorbu mlieka 😉 a zubky su mrchy tak to moze byt aj tym, drzim paste nech sa to ukludni ale skus byt kludna a aj maly bude iny neboj

biba
29. máj 2014

@cerimi77
@lucul na specialne upravenu vodu pre babatka sa aj ja spolieham, ale koncom leta by sme chceli ist do chorvatska tak aspon viem,ze sa slanej vody nemusim bat,mamina ma odhovara,ze s takym malym nech nechodime,ale ja si myslim,ze jemu je jedno kde spinka a tam aspon bude mat dobry vzduch,len musim presvedcit priatela,ze s malym babatkom sa nemoze. Hodit na predlzene vikendy,lebo taka cesta je pre ne velmi vycerpavajuca a potrebuju dlhsiu dobu na ustalenie tam dufam,ze najdeme kompromis,lebo on nema tad dlhe dovolenky,aj tyzden je pre neho vela☹

veronikapodolska
29. máj 2014

@cerimi77 stláčam,ale ona sa správa tak čudne, lebo niekedy pri tom mrnčí a ked ju dvihnem tak si odgrgne a nehľadá viac a usmieva sa a inokedy zasa ked ju dvihnem tak spustí krik a to si myslím že ešte chce piť, a vtedy je problém lebo jej to nejde hned už rýchlo lebo si to vypila a to zadné sa jej moc nechce ťahať, chytá a púšťa bradavku, točí pritom hlavičkou a mrnká 😖 a ked jej skúšam dávať častejšie aj každú hodinu tak mám pocit že sa mi nestihne dosť mliečka vytvoriť. Ale včera to už bolo lepšie tak uvidíme. Ale posledné dve noci boli katastrofa stále mrnkala, neviem či bola hladná lebo niekedy ked som jej dala prso tak len dudlala 😢 ale môže to byť aj z tej stravy, lebo teraz pomaly končím druhý týždeň 28ku macingovej tak neviem ☹ Chcela by som kojiť aspon pol roka no uvidíme, včera pila raz cez cievku doobeda, potiahla 50ml a bola fakt plná a večer tiež som jej musela dať lebo bola veľmi nepokojná. Posledný mesiac pribrala 600g lekárka povedala že je to OK a že uvidíme na ďalší mesiac. Mne sa vidí, že od toho mojho incidentu s tým zubom (antibiotika) asi z pred troch týždnov to je takto s tým mliečkom ☹

bambulka12
29. máj 2014

Vcera som dala Misicke ochutnat zemiacik,tvarila sa vselijako,raz ju aj striaslo,ale dala som jej len trosinku a v nedelu jej dam mrkvicku ochutnat 🙂

julin
29. máj 2014

@biba my sme s malym už 4 krát išli vyše 600km, najlepšie je ísť v noci, parkrát zastavit, prebalit, napapat a celkom v pohode to je. Babo pekne zaspinka.
Minule sme mali autonehodu, manzel mal mikrospanok a vrazili sme na dialnici do takeho muru kolesom, poriadna rana, ja som myslela, ze som uz mrtva... A babo sa ani len nezobudilo.
Samozrejme, ze sa vzdy spamatava z cesty, hlavne z toho, ze je v inom prostredi, to sa na to treba pripravit.
Aby absolvovalo znovu dlhu cestu musi mat min. 7 dni pauzu, inak je nekludne, aspon to moje. Ale kazde babo je ine. Hlavne aby v aute nebolo velmi teplo, aby neumrelo :(

biba
29. máj 2014

@julin ved toto,moj priatel,ze spravy ustupok a pojdeme v stredu a spat v pondelok,ale to sa mi stale zda malo,neviem kto by mu to musel povedat aby to pochopil a veril mi,a hlavne aby to respektoval,mozno ked to spomeniem u lekarky tak to bude mat daku vahu u neho 🙂

lucul
29. máj 2014

@biba s cim mensim babom tym je cesta lepsia, ale menej ako na tyzden by som nesla, babo sa musi aklimatizovat aspon 3dni, my sme chodievali na tyzden a minuly rok sme boli 2tyzdne a bolo to ovela lepsie, aj sme si viac uzili dovolenku ked sa aklimatizovala. Pre maleho by to bol sok na taku kratku dobu, kym si zvykne tak zrazu pojdete domov a zas si musi zvykat

biba
29. máj 2014

@lucul ved totok,ja si to uvedomujem,len to vysvetlit tomu mojmu neposedovi 🙂

lucul
29. máj 2014

@biba my sme boli parkrat na predlzenom vikende na liptove, v prahe, v marianskych ale teda len nervy som mala z mladej co si to odjacala a ked prestala isli sme domov a doma zas 🙄

lucul
29. máj 2014

@bambulka12 😀 mama netrap ju 😀 ta druha foto vravi za vsetko 😀

katka525
29. máj 2014

Ahojte mamičky, ja mam tiež februárové babatko a chcela by som sa vas spytat či už pouzivate jedalensku stoličku a ak ano tak aku. Rozmýšlam nad kúpou takej ktorá je vhodná aj pre detičky ktoré ešte nesedia. Vedeli by ste mi poradiť máte s takou skúsenosti? Dakujem

biba
29. máj 2014

@lucul este taky predlzeny vikend na slovensku oki,cesta tak 2-3 hodinky a pobyt od stvrtka do nedele by mohol byt ok
A co tak balit pre babo?kolko oblecenia na den ratate??? Ebok ja som schopna zbalit vsetko co mame,pre istotu 🙂

bambulka12
29. máj 2014

@lucul 😀 moja malinka,ona si to tak rozrabala slinkami a hadam sa jej aj podarilo nieco prehltnut a ja som jej do toho dala aj moje mliecko a dala som jej len ochutnat,aby si tu nikto nemyslel,ze spapala cely zemiak 🙂