Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@bambulka12 ved ale to bola sranda z mojej strany 😉 taky zlaty vyraz ma, ze co mi to davas? 😀 aj ja som malej davala moje mlieko do jedal aj puding bananovy som jej z neho varila z cerstveho bananu, taaaak tlacila a mna len z toho pachu napinalo 😀
@biba ja balim tak cca 2-3body atd. na den
kolko má Miška...my máme zajtra 16týždnov,neviem,či už začat...ale pomaličky sa chystám...a vidím,že si ju mala vo vajíčku??
ozaj a ked budeme už papat,tak tiež musí grgnut potom???lebo my aj po čajíku grgáme ... 😕
to bude zábava 😝 😝 😝 ,vidím aj na tvojich fotkách.-))))
@matabah dnes ma presne 17 tyzdnov 🙂 ,ano,dala som si ju do vajicka,lebo v stolicke este nevie sediet a skusali sme,uvarila som jej zemiacik,pretlacila a svacla tam moje mlieko a davala som jej len tak na spicku lyzicky,to bola vlastne zatial len taka ochutnavka a ona si to tak slinkami esze zriedila,ale vypluvala to,teda skor podla mna,nevedela,co s tym ma robit,ale ja som jej to vratila naspat,spapala toho straaasne malinko 🙂 a cez vikend sa zas chystam na mrkvicku 🙂 .Ja to ani velmi nestudujem,co je kedy a ako vhodne,mne len moja sestra sem tam poradi,ona ma dcerku starsiu od mojej o tri mesiace,tak oni uz veselo papaju a ona mi aj to povedala,ze mrkva zapeka 🙂 .
@lucul je mi to jasne 😉
@bambulka12 simonko má takú riedku stolicu, že jemu trochu mrkvy asi ani neuškodí 😀 ja som práve zemiaky dáva až neskôr, tuším až od 1r, namiesto zemiakov som dávala rôzne druhy obilovín ako pšeno, pohánku, bulgur, kuskus, ryžu a pod. 😉
@lucul kamoška chodí plávať do Hodonína, práve kvôli tomu, že tam majú vyhradený detský bazén, lebo tu v Senici sa pláve v normálnom bazéne a teda oni mali problém, až v nemocnici skončili 😝 a keď som sa jej pýtala na to, tak povedala, že neboli jediní čo mali zápaly močových ciest, tak ja som toto nechcela riskovať, tak preto som začala hľadať nejakú alternatívu a keď som našla slanú vodu, tak nebolo čo riešiť 😉 ... možno u vás mali fakt takú koncentráciu chloru, že to nespôsobuje problémy, resp. na dezinfekciu používajú niečo iné ako len chlor, tak potom by to malo byť v pohode 😉
@julin ale nie je ľahučký, čo sa bojíš, do pol roka by mali deti zdvojnásobiť svoju pôrodnú váhu, ja myslím, že vy to hravo zvládnete, náš simon práveže priberá aj za dvoch 😀 😀 😀 to je myslím aj geneticky dané, každé dieťa nebude priberať podľa tabuliek, čo hovorí doktor na to? dcérku som tiež len kojila, priberala ako kedy,niekedy sme boli na spodnej hranici, ona je taký tenký slíž, je celá do tatinovej strany a tam sú všetky ženy stáááášne chudé, má to asi v génoch....prvé mesiace tiež dosť plačkala, myslím, že to boli koliky a únava, kým sme prišli na to, prečo plače a nemôže spať.. aj simonko niekedy prsník odmietne a už si hľadá palček, nemáme cumlík a asi 3t si cmúľa palec, ale to je pre detičky normálne, oni sa tým ukľudňujú, ak odmietne prso a hľadá si palce, to môže znamenať, že už nie je hladný, ale je unavený, chce spinkať...ak už nechce prso, skontroluj si vždy, či ti ide ešte mliečko ak si stlačíš prsník, ku koncu kojenia, tak isto používaj techniku stlačania prsníka, aby sa krpec čo najviac dostal k zadnému mliečku, kým ponúkneš druhý prsník, zisti, či ten prvý naozaj celý vypil, ak ti po stlačení ide dosť mliečka, tak nedávaj druhý prsník, treba aby pil aj zadné mliečko, to docieliš tým stláčaním ku koncu kojenia a treba predchádzať únave, simon vydrží byť hore aj 3h, ale potom to zaspávanie už je s plačom a s palcom v ústach, ak ho uložím po 1,5h, tak je to v pohode, treba si to sledovať ... inak, ak by si fakt mala málo mliečka, tak zvýš príjem tekutín, malého si prikladaj častejšie k sebe, najlepšie koža na kožu, aj do postele choďte spolu sa potúliť trošku a mne dosť pomáhajú aj homeopatiká ricinus comunis 5ch tuším....v lekárni ti určite povedia, 5x denne 3gulôčky som užívala 😉 ... inak aj to čierne pivo môžeš skúsiť 🙂 a plač môže byť aj zúbkami, ak sa mu už prerezávajú
@veronikapodolska skús odsledovať či je viac nepokojná ak zješ strukoviny, macingová tam má tuším hrachovú polievku aj v tom detoxe, nám toto nerobí problém, ale atb mohli mať vplyv na chuť mliečka.. ak každú hodinu prikladáš, chce to len pár dní, kým sa tvorba mliečka prispôsobí tejto frekvencii, ale veľmi záleží koľko mliečka si ona vlastne vytiahne, lebo dlhé dojčenie a časté prikladanie ešte neznamená, že si dieťa aj veľa vypije a ak nevypije, tak potom jasné, že sa nebude zvyšovať ani produkcia mliečka, treba sledovať či dieťa naozaj prehĺta alebo len dudluje, myslím, že pribrala dosť za mesiac, tak zatiaľ by som sa nestresovala, niekedy sa detičky jedujú aj na to, že sa im prsník ponúkne ak ho nechcú, môžu byť nepokojné z inej príčiny a mamičky zväčša ako prvé ponúknu prso 😉 ja to tiež tak robím 😀 😕
@biba ako píšu baby, aspoň 3dni trvá aklimatizácia, ak by ste išli na tak krátku dobu, tak by ste z tej dovolenky nič nemali a bábo zbytočne stresujete, ak nebude chcieť ísť tvoj na dlhšie, tak by som na tvojom mieste nešla vôbec, alebo namiesto partnera zober so sebou niekoho iného 😀 😕
@bambulka12 v 4 mesiacoch by som zemiak určite nedávala 😝 ak už začať s príkrmami tak skoro, tak radšej nejaký zeleninu, príp. ovocie, zemiak je dosť koncentrovaný škrob, ktorý zaťažuje ešte nedozretý tráviaci systém 😝
@katka525 my máme takú jedálenskú stoličku, ktorá je od 0+, dá sa z nej spraviť také lehátko ako keby, pri dcérke som kupovala a aj simon tam už pár krát ležal a aj mi tam zaspal 😀 dcérka tam inak stále jedáva niekedy, lebo za normálnym stolom a stoličkou, ešte musí sedieť na kolenách, je to krpec 😀 😀
http://detske-jedalenske-stolicky.heureka.sk/ch...
@cerimi77 ja sa radim s mojou sestrou,ona ma prestudovane vsetko od A az po Z ,tak jej 100% doverujem a urcite dam na nu 🙂
@cerimi77 a este k tomu,ze som skoro zacala,samozrejme som ratala s tym,ze budes mat k tomu komentar,takze takto,dala som jej LEN ochutnat,nezjedla cely zemiak a ked si uz taka scitana,mala by si vediet aj to,ze aj u kojenych deti by sa malo medzi 4-6 mesiacom skusat nove potraviny,nakolko sa tak predchadza vzniku alergii .Tymto koncim s tebou konverzaciu na temu prikrmovanie ,dakujem
@20erika07
@bambulka12
diky babeny...ja sa chystám v nedelu,že jej dám výživku,alebo jablčko poriešim,no uvidíme ešte,,,
dr.kázala jablko,alebo banán začat...viem,že možno potom nebude chciet zeleninu,ale začnem tou výživkou asi.....
a potom pomaličky budem obmienat a tiež nebudem tabulkovat....jasné,že jej hned nedám nejakú hovadzinu,aale pomaličky polievky mixované atd...ked už bude vedioet že to má íst dnu,a nie von 😀 😀 😀
@matabah mne sa zda,ze ja som pri synovi zacala bananikom,ale v pohode potom vsetko papal 🙂 ,uz sa tesim,ked budem mat aj cuketu,aj tu jej dam,dufam,ze jej bude chutit 🙂
@cerimi77 no chyba je vtom ze sa to tam robi v normalnom bazene, co chodime my je cisto pre babanka ale napr.je tu tiez jedno centrum a tam maju deti tak isto problemy len tam je doobeds babyplavanie a poobedie aquaaerobic a aquabike :-/
A my dnes po poradni a dr.ze ziadne prikrmy ked je tak krasne kojena knedla moja 😀 bud mam doma zlu vahu alebo ma dr.zlu vahu 😀 69cm a 6700g
@cerimi77 mne táto diskusia uteká,ale teraz som si prečítala,že zemiak si dala od roka ,prečo tak neskoro?obsahuje niečo ,či?
ja zemiakom chcem začať,je taký neutrálny ,potom mrkvička,cuketa,zelenina..neskor ovocie atd ,,tak isto ako u syna,od ukončeného piateho mesiaca ,to len z toho dovodu,že už bude naša ,domáca uroda,teraz je ,ale ešte malinká..a teda ved naši drobci aj tak ešte nepapkaju..len ochutnávaju chute,kým sa rozbehnu..ved to len olizuju jazyčkom na začiatku
my už konečne baby nemáme koliku,takže ja si užívam teraz zeleninu a konečne sa prehupnem na výživnejšiu,zdravšiu stravu ,no a nám teda mrkvička baby prospeje,my kakáme až,až 😀
Baby mam dilemu,maly ma sopliky,ale nevytekaju mu,len hrkocu v nose a stekaju ,kvapkam mu aj libenar aj mliecko,ale mam pocit,ze pokial nekvapkam,tolko mu to nehrkoce,a len odsavam,uvazujem, ci to proste nenecham tak?lebo aj ked odsajem,stale tam toho ostava,ze mozno sipriroda poradi? Uz sa mu tazsie odsava,ms dost silu a mykoce sa mi a tazko sa triafam k nosteku,uz si ho musim dat na kolena chrbtom o seba,poriadne chytit hlavicku ale aj tak sa mykoce,a mam pocit ze neodsajem vsetko ☹ tak naco ho stresovat
@cerimi77 teraz čítam,že škrob,ale AKV tiež odporuča zemiak-batáty ,mrkvu,vločky,krupky,ryžu,tak tam sa toho asi moc nezmenilo stále odporučaju 4-6mesiac ,
ja som si nebola istá baby tým lepkom,kedže to jediné sa asi zmenilo odkedy sa prikrmoval syn a dnes..kupila som si tu knihu od Bukovského,kde to je všetko po kope ,aj recepty a teda stále platí zaradiť,počkať na reakciu,pridať..nesoliť,necukriť ,akurát ten lepok sa posunul a on tam tiež píše o tom,že dieťa na začiatku skutočne len ochutnáva ,neje nám lyžice 😀 tak mi aj odľahlo a výživu ja teda asi ani nebudem robiť ,skor ak to bude možné ,smerujem viac k tomu "surovemu" čerstvému ,radšej asi mraziť budem urodu od maminy ,z našich zdrojov
@bambulka12 už nemusíš reagovať, ak chceš ukončiť so mnou konverzáciu na túto tému, ale ja, ak dovolíš, napíšem ešte k tomu niečo 😀 v prvom rade chcem podotknúť, že som napísala opäť len svoj názor na danú vec, to hádam môžem nie? .. po druhé, áno, ja si dosť čítam a študujem, aby som mala viac informácií a z viacerých zdrojov, a jasné, že sú ľudia- doktori, odborníci, ktorým dôverujem a riadim sa aj tým, čo mi oni povedia, resp. si utváram svoj vlastný názor... a tak isto viem, že príkrmy v 4m sa odporúča začať kvôli alergii na lepok, ale tým mamičkám, ktoré nemôžu, alebo neplánujú kojiť dlhšie ako do 6m, inak sa nie je prečo ponáhľať, ja som neriešila prečo začínaš s príkrmami, ja som len toho názoru, že zemiakový škrob zbytočne zaťažuje detský organizmus, je veľa iných vecí s ktorými môžeš začať prikrmovať a sú dokonca aj plnohodnotnejšie ako zemiak, ale je to môj názor na vec, nemusíš s ním samozrejme súhlasiť 😉
@barcelona94901 ja sa tiež riadim hlavne AKV, čiže mr bukovskym 😀 😀 😀 len ten zemiak som dávala neskôr, o tom som čítala a radila sa s jedným človekom, ktorý sa špecializuje na detskú výživu a ten radil so zemiakom počkať, je naozaj veľa iných a myslím, že aj plnohodnotnejších potravín, ktoré môžu drobci papať, hlavne obilniny a ak na každú novú potravinu necháš týždeň čas na reakciu, tak kým vyskúšaš všetky druhy obilnín, tak k zemiaku sa dostaneš až možno v 10-12m, čo je myslím fajn.... čo sa lepku týka, AKV odporúča medzi 5-6, najneskôr v 7m, takže ja, čo som plne kojila a plánovala kojiť čo najdlhšie, tak som volila tú hornú hranicu samozrejme, ja som skôr za plné dojčenie čo možno najdlhšie, takže ja sa riadim aj názormi laktačných poradkýň, ktoré jednoznačne radia plne dojčiť prvých 6m, ono sa automaticky predpokladá, že väčšina mamičiek potom 6m prestáva s kojením a začať vtedy s príkrmami, znamená väčšie riziko alergie na lepok, ale ak mamička bude stále dojčiť aj po 6m, kľudne môžeš začať s príkrmami až po ukončenom 6m .... tiež som prvý rok vôbec nesolila, ani nesladila, rafinovaný cukor ja vôbec nepoužívam, myslím že ho je dosť vo všetkom čo kupujeme v obchode, takže netreba ho ešte doma pridávať, tiež som nerobila výživy, lebo tam ide cukor, len som zamrazovala, najskôr uvarila, rozmixovala, dala do tých nádobiek na ľad, zamrazila, potom z nádobiek len povylupovala malé porcie do sáčika a z mrazničky už len vyťahujem 😉
@matabah ja som skúsila ochutnať jablčko, ktoré som jej doma spravila a zmiešala trošku s mliečkom a všetko vyplúvala potvorka malá 😉 a dnes som jej skúsila kupovanú jablkovú výživu a tá jej chutí 😝 tak si dala asi 2-3 lyžičky 😵
@barcelona94901 a ešte som chcela, že aj bukovsky vo svojej knihe odporúča začať podávať najskôr základné obilniny a keď sú zvládnuté, potom sa môže začať so zeleninou, radí začať bezlepkovou obilninou, napr. ryžou, ryžovým vývarom a ak je všetko ok, tak po 2ryžových týždňoch môžeš začať s obilninou s nízkym obsahom lepku - ovsené vločky, jačmeň 😉
Jaj baby...aj by som daco napisala ale normalne sa bojim 😀 😀 😀
ja co som citala o tom lepku praveze vsade bolo pisane ze kojene deticky by mali prist s nim do styku medzi 4-6mes a nekojene neskor,lebo kojene su chranene materskym mlieckom a tiez planujem o dva tyzdne zacat a uvidim co Samik,lebo uz teraz ma ide normalne spapat pohladom ked daco pri nom jem 🙂 dufam,ze nebudu kamene lietat 😀 😀
@cukrik580 no ved ja som tak tiež čítala ,práve aj v tej knihe ,,
aj odvar sa tam spomína,aj zelenina,zemiaky
,ked dnes je to inak s tým lepkom ,ako ked moj malý začínal,vtedy sa lepok neskor dával 😀
a príkrmy..no ved detičky ,kým nesedia tiež sa tam spomína autosedačka ,ako aj bambulka dala,to je super vec,že nemusíme na rukách šaškovať a niekto deti obkladá vankušmi,to je uplne mimo,aleluja za sedačku,nebudeme zagebrené až po uši a tieto prírmy,ved na začiatku detičky len ochutnávaju tie chute,kým začnu jesť to ešte potrvá predsa postupne
@barcelona94901 ja myslim ze kazda maminka si svoje dietatko pozname a zacneme kedy uzname za vhodne a bola by som nerada keby sme sa tu hadali,mam to tu rada o com svedci mojich takmer 1700 prispevkov 😉
@barcelona94901 noo aj ja planujem v kresielku vibracnom,nech nezadr kam sedacku 😀 😀
@barcelona94901 mne dr.pri starsej kazala dat kukuricne chrumky nesole ochutnat pred 6.mesiacom a nic ine a bola kojena 21mesiacov z toho 9plne kojena co mi vsetko odmietala a tu je 😀
@cukrik580 a ved je jedno kto kedy zacne a pre mna za mna aj klobasov, kazda sme matka svojpravna no nie 😀
@barcelona94901 ja som zacinala v kresielku prikrmy az neskor sme stolicku kupili, fasa vec 😀
@cerimi77 no ved pri synovi som začínala od 6mes ,teraz od ukončeného 5 mesiaca chcem,práve preto,že syn dlho,dlho len sa oboznamoval s chuťami,kým začal fakt, že s príkrmom ..že začal jesť.olizuju lyžičku,hrajkaju sa ,škeria sa ,ochutnávaju,zvykaju si,. ja neplánujem prestať kojiť,syna som dlho kojila ,aj malinku chcem ,ale nemalo to u nás teda žiadnu stopku ,ked začal jesť ,ani zubky ked vyšli von,sme to zvládli
áno nádobky na ľad,tam som špenátik dávala atd ,,to plánujem aj teraz,ale najradšej by som potom čo najviac čerstveho pripravovala,
cukor používam trstinový , agáve,brezový,melasu,slad pridávam ,javorový s.,podľa toho kam,čo robím,u nás sa mína aj veľa medu ,na to má malinká ešte more času ,
@lucul naša kresielko nemusí,ani kolotoč ,sa obávam, že aj z toho vyrastie ,kým sa jej to zapáči 😀
@lucul 😀 😀 jááj tych veľkých "červíčkov " na to som aj zabudla ,bože koľko som sa ich ja nazbierala,navysávala 😀
@barcelona94901 nasa mala kresielko po starsej ako nudu 😀 teraz mam od svagrinej pozicane take ked kope tak sa aktivuju svetielka a hudba, najprv sok a strach a teraz velka sranda rozhojdat to az po zem 😀

@biba ja balim skoro total vsetko a aj tak mi sestra vynada, ze to a to mi chýba :D nastastie mi poskytne, kedze ona ma 3 deti 🙂 Minule som nevzala plienky iba par, ze na SR si kupim a nezohnala som nasu velkost! skoro ma porazilo, odvtedy beriem total vsetko co pride pod ruku. Ved maly ked sa ogrcka a tak, kym sa to vysusi atd. Vzdy sa mi pospinia tie veci. 🙂