icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
4. jún 2014

@ina44 nepoznam nikoho ale videla som to na nete 🙂 urcite to pomoze podla mna ale teraz na leto neviem ci by som to davala ☹ ked bude teplo...

ina44
4. jún 2014

@cukrik580 ved toto ze chuda maly bude nosit prilbu na hlave a vonku bude 35 stupnov,ale zas ked mu to ma pomoct, lebo on ked lezi na bruchu tak hlavu len hore musi kukat co sa kde deje, takze lezi len na chrbte ani na boku nechce lezat

ohlala
4. jún 2014

@vieraft Dakujem. Za presny navod by si mohla uctovat strasne prachy 🙂 To spanie na brusku obcas skusam ale neviem vystihnut dobry okamih a vacsinou ju to prebudi a nastve, dnes je ockovanie tak ked sa z toho vsetky spamatame asi to zacnem znovu skusat, dnes jej dam svaty pokoj a asi aj palcek v puse necham.
Tak pekny den zelam.

vieraft
4. jún 2014

@ohlala tak nech je to bez bolesti a teploty, my ockujeme zajtra 😒

vieraft
4. jún 2014

@ina44 teda ja tiez nikoho nepoznam a uprimne neviem, ci by som to davala, ved to je len esteticky problem, nie? je to moc vidno, ze ju ma zlezanu?

ina44
4. jún 2014

@vieraft opisem to spredu pekne gulatucka hlavicka, zboku mierne sisata dohora a vzadu nie obla ale skoro rovna

ina44
4. jún 2014

@ohlala badam ze aj ty mas problem so spanim ako my ☹ drzim palce nech ockovanie dobre dopadne a hlavne to potom

ohlala
4. jún 2014

@ina44 Dakujem. Ja som s tym spanim fest stresovala, zacalo to asi pred tromi tyzdnami ale teraz som to nejak prijala a akurat sa snazim aby aspon jeden spanok cez den mala taky dlhsi, ked sa podari (dnes rano to teda nejde, lebo davaju z domu dole lesenie tak dufam, ze vypadnu pred dalsim pokusom), ked nie tak holt davat spat castejsie na tie pol hodinky. A dufam, ze z toho vyrastie, vraj ked zacnu lozit sa aj viac unavia a ze okolo siesteho mesiaca sa to zvykne upravit (teda su ludia, u ktorych sa to spravilo). Ja som z toho asi viac na prasky ako ona (aj ked vecer uz byva mrzuta), lebo sa neviem zorganizovat.

ohlala
4. jún 2014

@vieraft Dakujem a tiez zelam hladky priebeh na zajtra.

veronikapodolska
4. jún 2014

@ina44 ja som o tom čítala tu na koníkovi, určite je tu taká téma kde o tom píšu mamičky z vlastnej skúsenosti, skús pohľadať 🙂

cukrik580
4. jún 2014

@ohlala mne tiez Samik cez den vela nespi 🙂 volakedy nespaval vobec 🙂 teraz asoon tie kratke spanky 🙂

ina44
4. jún 2014

@veronikapodolska dakujem idem pozriet

lucul
4. jún 2014

@ina44 videla som to v damskom magazine, ukazovali to ako prevratnu novinku ale ako opisujes tak taku hlavu ma bratranec a pohoda a on to ma po dedovi

A so spanim u nas tazko,starsia cez den nespavala ale v noci spala 12h zato tato nespi vobec, pre nu by bolo fajn spat s prsom v puse ale to jej nedovolim ja

ina44
4. jún 2014

@lucul Ze v cechach to je bezna vec zevraj ako strojcek na zuby 🙂
Heno ten cumel nechce,ale plnu flasku to ano, ale uz nemze stale jest umele mlieko, ma 4 mesiace a vazi 8 kg
Uz nech zacne lozit aspon sa viac unavi aspon dufam

bea00
4. jún 2014

baby čo myslíte, dnes nám čistia bazén kde by sa mohla voda na víkend zohriať na 30 stupňov, išli by ste doň s malým alebo mám ísť najprv radšej na baby plávanie

20erika07
4. jún 2014

@bea00 kamoska kupala malého v bazéne keď bolo nedávno tak teplo,to by bolo ok, len keď som videla foto, tak s holou hlavkou na tom slnku

lucul
4. jún 2014

@bea00 je to vas bazen doma? Tak to ano isla by som. Do verejneho od 6-9m ak chodi babo na babyplavanie a od roka ak nechodi. Tak nam vraveli na plavani 😉

bea00
4. jún 2014

@lucul ano je to náš vlastný vo dvore máme ho už asi 5 rokov , len kvôli tomu sa neviem rozhodnúť že či by mi neukázali ako a čo robiť s malým vo vode aby sa mu to aj páčilo a by sa aj učil si zvyknúť a tak

bea00
4. jún 2014

@20erika07 no isto by som mu dala na hlavičku čiapku alebo klobúčik, bez toho isto nie veď toto slnko je už strašne silné

lucul
4. jún 2014

@bea00 hopkaj s nim, polievaj ho vodickou z krhlicky/kyblika posobi to ako masaz, vzdy ho maj tvarou k sebe, chyt pod pazusky od seba k sebe to je masaz chrbatika a posilnovanie brusnych svalov, potom do bokov to je zas na bocne svaly. Ale pozor vzdy po priamke nenadvihuj a voda tak po tvoje ruky. A pri vsetkom nejaku basnicku alebo pesnicku - do bokov mozes "bim bam bom takto zvoni zvon. alebo si sadni a maleho si daj na seba chrbatikom k sebe vtedy polievaj rucky a nozky, a hojdaj sa s nim - "hojda hojda opica sa hojda, opica ma chvost uz je toho dost" - na chvost chytis jemne nozky jednou rukou zdvihnes a nechas clupnut do vody

lucul
4. jún 2014

@bea00 ale vzdy len tolko nech ma usmev na tvari a nie dlhsie ako 20-30min vo vode. Signal ti vysvetlovat nebudem to by si musela vidiet, my ho uz mame nacviceny 🙂

bea00
4. jún 2014

@lucul ďakujem ti veľmi pekne za radi, dúfam že sa mu to bude páčiť , večerné kúpanie miluje, len tak čľapká nožičkami. 🙂 potom dám vedieť aké to bolo 😀

julin
4. jún 2014

Tak ja už mliečko skoro vôbec nemám :( Večer som ho vážila, po kojeni nabral 0,05kg. Plakal strašne, otváral ústočká, hľadal prsíčko, keď som mu ho dala, tak zúril, že už nič nejde :( Budem musieť kúpiť umelé mliečko.
Skúsila som toho veľa, no prsia sa mi vobec neplnia tak ako volakedy. Ale neviem ake umele mliečko mu kupiť. Či mám skúšať prikrmovať? Moja doktorka mi hovorila, ze az po pol roku davat nieco ine ako materske mliečko. Som z toho mimo. 😢

lucul
5. jún 2014

@julin vazenim sa zbytocne stresujes, vahu zaloz vycisti si hlavu a prkladaj castejsie, hlavne sa nestresuj, mne sa uz tiez prsia neplnia ako na zaciatku, to preto ze si uz zvykli 😉
@bea00 neni za co

20erika07
5. jún 2014

@julin tak ako ti píše lucul, najväčšia chyba je váha doma. Sa iba zbytočne vystresujes z čísel a bábo tiež, stale na váhu ho dávať pred a po papani, to je hlúposť, predaj ju rýchlo alebo zatiaľ odloz niekde kde si na nu nespomenies. Začni si to užívať bez váhy,uvidíš že ti to pôjde. 🙂

julin
5. jún 2014

to nie je váhou, ale stresmi :( Odvážila som ho včera, lebo som chcela vedieť ako na tom je :(
Nemám čas a ani nervy vážiť ho pred a po. Len včera sme s manzelom chceli vediet ci aspon nieco vypil.
A váhu neodložím, lebo ho važim aspoň raz za týždeň, ak začne chudnúť musím ísť k lekárovi a niečo robiť, lebo ma obvinia z týrania dieťaťa a vezmú mi ho. Ja nie som na SR :(

lucul
5. jún 2014

@julin len tym rozmyslanim si to privolavas ☹ pri prvej som tiez chvilu vazila, vaha mi ukazala ze pri jednom +100g a pri druhom 20g a pritom bola spokojna po kazdom kojeni ale ako som vazila a rozmyslala nad tym tak bola upistana. vsetko je to v hlave

veronikapodolska
5. jún 2014

@julin tak skús prikrmovať, možno je to kríza. Ja som to mala asi pred týždňom, kupili sme cievku 01 pre novorodencom a najprv som jej dala prsník jeden aj druhý a ked sa začala hnevať že jej už netečie tak som jej ku kútiku pusinky pichla tú cievku druhý koniec som mala vo flaške a takto ťahala z prsníka aj z flašky. U nás to trvalo asi 2 dni, nemuseli sme prikrmovať pri každnom kojení cez cievku. A v noci bola takmer stále na prsníku bez cievky a po tých 2 dňoch sa to krásne upravilo, tvorba mliečka sa zvýšila a opäť bola spokojné bábätko 🙂

julin
5. jún 2014

@lucul
@veronikapodolska
dakujem baby, snad sa mi nejako vyčistí hlava od všetkých problémov a mliečko príde. No ak nie, tak nevadí, aj umelá výživa je predsa. 🙂

matabah
5. jún 2014

@vieraft tak my máme taký istý spánok,ako vy,len ten obedný nejako nemáme...ale chystám sa tiež to spojazdnit podobne....🙂nech si to užijeme obe...aj so synovcom sme tak spinkávali-ja ešte tehotná,to bolo fajneee...dlho si ju nato zvykala??

@cukrik580 no,neviem,či by som mala nervy vobec to hádzat do aplikácie 😀 ..ta obdivujem...

ale chodíme si zabehat a na tu trampošku,a je to super,človek prejde tou prírodou a hned sa cítim lepšie...no a musím priznat,že dnes miesto trampošky sme si dali vinko🙂...ved biele tuším pomáha pri chudnuti...no,v malom množstve,nedaj si...🙂a potom ešte,že objednajme kebab...-tak fitnes tanier...no nedaj si,tak sme pekne ukončili den🙂