icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

lucul
17. jún 2014

@saxxxana preco az po 1r? Najprv sa ma prejst zeleninkou a ked das masko tak aj ovocie mozes ale tusim po dvoch mesiacoch od zacatia prikrmov k obedu sa pridava ovocna desiata tusim

20erika07
17. jún 2014

@saxxxana Noo však v pohode, aj pri prvom sme takto začali a úplne v poho 😀 každý Dr má asi vlastný názor

biba
17. jún 2014

Pocujte baby,zacali sme chodit na plavanie a v priestoroch je mega dusno a horko,a kedze mame plavanie medzi papanim Lejovi tam nic nedavam,ale ma napadlo ze by som mu tam brala aspon trochu vodicky na cucnutie aby sa mi nedehydroval aj ked je plne kojeny a vobec nic okrem mliecka este nedostava len sem tam mu dam lyzicku cajiku ale neucim ho na flasticku tak myslite,je to dobry napad?

lucul
17. jún 2014

@biba po plavani ked idete do sauny tak chod ty a tam ho nakoj tak nam kazali a po saune tiez ked len plavanie tak po nom, ked bude vacsi tak ovocie do sauny a pitie

biba
17. jún 2014

@lucul kojt ho nemozem,to by sme tam skysli na dlho 🙂 papanie mame az najskor o 12.00 tak preto uvazujem, ze nech si aspon trochu cucne vodicky,popr mu tu vodicku vezmem do sauny,ja chcem aby papaňie u nas bolo vzdy co najpokojnejsie a v saune to urcite nebude 🙂

lucul
17. jún 2014

@biba ako myslis, ved uvidis, ale v saune je to kojenie tak od smadu

biba
17. jún 2014

@lucul ja tomu rozumiem,ale lejo by si z toho spravil rovno papanie 🙂 a tak dlho tam nemozeme byt a zase odtrhat ho od papania nechcem ☹ preto uvazujem nad alternativou vody vo flaske,aspon sa pomali nauci na pitie vodicky aouzivanie flasticky,ci?

kazunomiya
17. jún 2014

baby toto sa moze stat len mne. Popalila som malemu nozicku o horucu zehlicku (sak jasne, ze nemam co mat dieta na rukach, ked manipulujem so zehlickou, ze...).. zajtra mame poradnu a ockovanie.. to som si vybrala teda najlepsi cas, budem vyzerat ako keby som ho tyrala ☹

bambulka12
17. jún 2014

Tak baby,dnes sme mali poradnu,mala ma 4 mesiace a 2 tyzdne,miery 6330gr a 64 cm a zas nas neockovali,lebo mala zvysenu teplotu,tak v piatok ideme zas,ja si uz chcem oddychnut,nikam sa nenahlit stale.Zatial mam len dojcit,prikrmy az od6 masiaca a pekne sa predviedla,ako sa dviha,tak ju chvalili,ze je sikovna 🙂

sonulka81
17. jún 2014

@bambulka12 no ahojte akosi som nepísala ale máme druhé očkovanie za sebou plakala odušu spasenú...a naše nemodelkovské miery sú že 7810 g a 66 cm...sestrička hneď ukazovala že posledne 6415 a teraz toto...že dobréééééééééé....ľahšia o 55 eur za očkovanie...

bambulka12
17. jún 2014

@sonulka81 waaaaw,dobre miery,ta moja chce byt asi fitneska,ked vidi,ake mame s tatom brucha,tak ona radsej od mala posilnuje 😀.Ja som sa tesila,ze uz to budeme mat za sebou a zas musime ist.A co si jej davala este proti comu,rotavirus?

sonulka81
17. jún 2014

@bambulka12 aj roťáčiky sme dali...dúfam,že nebude mať žiadne problémy tohto rangu...☹ zatiaľ zvládame bez teplôt aj keď jej nožička nejako očervenela,tak sestrička hneď povedala aby som nečakala a dala čípok a aj octan hneď po príchode domov....tak ako nakázali tak som urobila a malá zase ako minule po zabalení a už som ju išla obliecť hneď čípok vypudila z tela...strášne sa posrala..takže viem že čípky u nás neobstoja.,..musím kúpiť sirup..a včera sa posrala pri odchode z tesca tak reku domov vydrží nebudem tam šaškovať,tak som ju že doma ale som ju musela až okúpať mala to od lopatiek až do ponožiek...🙂

os
17. jún 2014

baby... zase som tu dlhsie nebola... a nestiham vas precitat... tak sa rovno opytam.. prepacte ak ste to uz rozoberali... drobec mi odmieta prsnik... musim mu dat cumel a bleskovo vybrat a strcit prsnik... ked chcem aby papal (nie vzdy.. ) ... moze byt, ze ho bolia dasna ked papa? doobedu pekne papal.. a teraz vecer... od 6tej do 8mej bol len nespokojny, nervny.. rical... ale neexistovalo aby zobral prsnik... som to aj skor takto skusala (bol hladny podla mna.. ale nezobral ten prsnik) .. musela som ho "oklamat" (na to tiez nechcel skor naletiet.. az o tej 8mej... mate nieco take? ako to riesite?

sonulka81
17. jún 2014

baby neviete kde zoženiem piknikovú deku s detským motívom?Videla som u jednej disney motív a trúba som sa jej neopýtala... teraz zháňam..☹

jeessie
17. jún 2014

@os to vyzera na strajk, malemu sa asi nechce tahat. my sme to riesili pred vyse mesiacom, asi tri dni sme sa trapili a nakoniec mi presne tento trik zabral - dat dudel, kym sa ukludnila a prestala plakat, potom vytiahnut a nahradit prsnikom. takto som ju mala na rukach a kojila po troske asi dve hodiny, potom sa konecne napapala a uz sa to ukludnilo, dalsi den mi uz pekne cucala.. tak neboj, treba len vydrzat, hlavne nedat flasu, aby nevyhral 🙂

jeessie
17. jún 2014

@kazunomiya a to si nejako velmi popalila? ci si to doktorka vsimne.. ak nie, tak sa u nej nechval 🙂 a netrap sa, este budete mat nehod neurekom, keby toto bolo najhorsie, co sa mu stane... 🙂🙂

vieraft
17. jún 2014

@os my sme toto tiez mali asi pre 1-2 tyzdnami, ked bolo to otrasne horko. casto som jej ponukala prsnik, ked mrncala, ale ked som jej chcela dat cucnut, revala este viac, tiez som klamala dudlikom, ale ani to vzdy nezabralo, tak som skusila dat par lyziciek vody, ovlazila si usta, upokojila sa, dala som na chvilu cumel a po chvili som zas skusila dat prsnik. pomaly sa to potom upravilo, teraz papa normalne.

vieraft
17. jún 2014

@cukrik580 no co, aj dnes si prala? 😀 ja aj vcera, aj dnes, zas sa dnes dovalila svokra, ale uplne necakane, isla som otvorit, ze postarka, no skoro ma trafilo , ked som ju zbadala. doma to vyzeralo ako po cerstvo spadnutej bombe, decka si od rana strihali papiere, rozvlacili tie minikusky po celom dome, vsade hracky, haraburdy, roztiahnuty vysavac, akurat som chcela ist vysavat, odvesene suche pradlo polozene v kuchyni, dalsie v pracke, hora riadu v kuchyni, no nastastie aspon umyteho, tak som sa hanbila jak pes. a to som este len isla varit a ona aj so svojim synaćikom (mm brat stary mladenec, co s nou zije) teda u nas aj obedovali. Leusa zas mala nejaky naruseny spanok, tak dost mrncala, tak dalsie pradlo som vesala az o 21,30. no a zajtra ma caka narocny den, s najstarsim idem na ortopediu s chrbticou, ale musim ist so vsetkymi, lebo mm musi byt v robote a nema mi kto varovat. a to este dnes prisiel zo skoly, ze mu z celej sily hodili loptu do zapästia, tak ho to hrozne boli, tak neviem, ci aj s tym nas niekam neposle, teda aspon na rtg. aj takto presne pred rokom prisiel zo skoly s urazom s loptou a mal prasknuty nos. to zas bude den 😒

lucul
17. jún 2014

@vieraft zapastie mu daj radsej zrentgenovat, ja som mala takto na volejbale narazene a mama mi neverila ved nezmodralo a ja zlomenu kosticku v zapasti a boli ma to dodnes ☹

@bambulka12 krasna babulka 😵

@sonulka81 paradne miery 😉

@os ja som takto sidila starsiu to sa spravi 😉

cukrik580
18. jún 2014

@saxxxana ovocie od roka??? 😲 to som este nepocula 😀 😀

cukrik580
18. jún 2014

@kazunomiya zle sa stane hned...ak je v poriadku,netrap sa tym,urcite to nebolo naschval!!!takych veci este budeeee 😉
@sonulka81 fiiiha,nas posle do riti ☹ Samik nic nepribera ☹
@os stava sa mi to ked cez den malo pijem,musim vypit aspon 3lotre tekutin,inak mi to pripada ze mam malo mliecka vecer ale v ziadnom pripade nesiaham po flaske 🙂
@vieraft uz som neprala,musi pockat 🙂 bola som u nasich 🙂 ja uz sa na hentake "ohlasene" navstevy planujem najblizsie spytat ci vie ako funguju tie male cierne vecicky co ma v kabelke!!!!! vrrrr raz mi zavolala ze: mozem o minutku prist? a naozaj o minutku!!!prisla!!! aôebo ze atojim pred branou,doma ste? a majo ze kazal som ti volat ked sem mas v plane prist a ona ze ved volam!!!!vrrrrrr a potom ze nenaser sa 😀 😀 😀 no tak to ti nezavidim...s celym regimentom...snad to zapastie bude ok :-/

cukrik580
18. jún 2014

@lucul ja som si tak praskla stavec...na trampoline,nasi mi neverili ze to hrozne boli,az na druhy den ma ocino vzal na pohotovost a mesiac som nala sadru na krku...vtedy este nedavali tie penove ortezy na krk...a povedali ze jeden zly pohyb,napriklad v spanku a to najlepsie co by sa mi mohlo stat je ochrnutie...najhorsie smrt...a teraz ma krk stale bolieva a z toho hlava...samozrejme ze mi k tomu dopomohla moja praca...co uz...bola som aj na eeg aj ct mozgu-mimozemstanov tam nemam,tak je to z toho 😀 😀

cukrik580
18. jún 2014

Bozeee to je zas noc...vcera jedol o 1,4,5,6,7...dnes o 1,pol4,pol6,6,pol7 ☹ co bude dalej?dnes musim NUTNE upratovat a spravit cestovinovy salat ☹

strunka18
18. jún 2014

@cukrik580 takto isto sme jej aj my hovorili aby sa dopredu ohlásila a raz sa ohlásila deň dopredu ale my sme jej vtedy povedali že nemôže (na dôvod sa nepýtala) a táák sa urazila,že 2 mesiace sa neohlásila...booože to bol klud 😀 akurát nám od trucu napísala,že keď niečo budeme potrebovať aby sme jej dali týždeň dopredu vedieť...vtedy ma tak vytočila 😠
A čo sa týka toho budenia,tak my to teraz máme úplne rovnaké,tiež si myslím,že mám slabé mlieko,že ho to tak už nezasýti,lebo ten môj pri váhe 7800g a to má 3,5mesiaca.... tak si myslím,že mu to už nestačí.

bambulka12
18. jún 2014

@cukrik580 no tak u nas to iste,len ja uz ani nepozeram na hodiny,kedze madam je medzi nami,ona spusti taky strasny krik,ja jej dam hned prso do pusy a ona si potiahne a spi a nechcem,aby vrieskala,lebo zobudi si brata a ten rano vstava do skoly

lucul
18. jún 2014

@cukrik580 aspon ta zobrali, mne dala mama indulonu ze si to mam rozmasirovat az po roku som isla k znamemu chirurgovi ze ma boli zapastie a nic v nom neudrzim. Som sa s mamou par dni nebavila ale to som mala 15 a pubertu 😀
Joj moja s krcnou chrbticou.mam patalie od vyroby 😒

lucul
18. jún 2014

@bambulka12 citam ze aj miska vie ako na to. Aj livia spusti hned taky jakot ze jej hned prso davam, ked mala tie jacaky tak aj suseda ju pocula

bambulka12
18. jún 2014

@lucul nooo,ale ona toto nerobila,vzdy pekne slusne pytala papat,zacala mlaskat a cmukat,no ale teraz co robi,hned ju vyberam z postielky a uz som ju aj vyhresit musela,ze co je taka hystericka 😀,vies,aka je uz presibana a hlavne,ked je mus doma,tak ona furt pisti a on ide za nou a berie ju na ruky,tak uz vie,presibana je strasne 😀

cukrik580
18. jún 2014

@strunka18 mne cez den papa kazdu hodinu tak moc neriesim ale prestal priberat tak sme zacali mrkvickovat 🙂 dnes ideme na zemiacik,len neviem ci mam dat s mrkvou,ci bez 🙂

cukrik580
18. jún 2014

@lucul
@bambulka12 baby moje,keby Samka pocujete aj stuple si kupite 😀 😀