Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@vieraft no moja keby sa nehambim,tak ti ten bordel pofotim 😀 😀 😀 no prrrrr,ja nedokazem prat kazdy den 😀 😀 😀 ja len periem vela tyzdenne ale vsetko naraz (1-2dni) 😀 kazdy den by sa mi nedalo 😀 mam tri susaky 😀 😀 zajtra sa znova chystam prat tak ti dam vediet kolko 😀 😀 ale bude minimalne o 4-5 menej 😀 😀 periny,deky,plienok mam malo spinavych a ani do kupelky predlozky prat nebudem,tak uvidim,mozno sa vmestim aj do 4-5 😀 😀 😀 😀 ciste periem iba ak sa dakde po zemi vala 😀 😀
ahojte, dnes som sa vyspala do sýtosti, simonko spal celú noc, od 21-6h, len sa napapal a vykakal a pokračoval do 10.15 a ja s ním, nakoľko Terezka spala u svokrovcov, takže nedeľa ako sa patrí 😀 potom sme boli chvíľu na baraku, a potom sme išli do materského centra, bola tam akcia pre deti, športové hry aj s opekačkou, simonko bol celý čas hore a všetko sledoval z kočíka, hlava hore tak ako som dávala včera fotky, strašne chce všetko vidieť už, tak neviem či nebudeme radšej spávať doma 😀
@bambulka12 tiež si myslím, že to bude zúbkami, ten jej plač 😕
@barcelona94901 inak aj simonko sa s podbradníkom zvykol skôr hrať, si ho otáčal kade tade, takže svoj účel aj tak neplnil 😀 ale teraz podbradníky nedávam, ak mu ide občas nejaká slinka, utriem, ale teda neslintá zatiaľ tak, že by som tričká musela vymieňať, kedysi som vymieňala kvôli grckaniu, ale teraz už ani kvôli tomu nemusím 😉 plastový podbradník začneme používať až pri prvých príkrmoch, taký ešte aj Terezke občas nasadím 😀 .... inak Terezke vyšiel prvý zub, keď mala 1rok a 3mesiace, tak dúfam, že ani simonko sa nebude ponáhľať a možno preto ani toľko neslintá.. ale bublinky tiež robí 😉
@vieraft tak ja periem cca 5-8 pračiek do týždňa, niekedy viac, niekedy menej, a vlastne ako sa uvoľní sušiak, tak už hádžem veci do pračky zasa, koľkokrát by som aj viac prala, ale tiež to nemám kde vešať, mám 2 vešiaky na balkone a veru ja nežehlím, nemám kedy.. ty to prosím ťa kedy stíhaš? teraz, keď je vonku pekné počasie, tak sme od rána do večera vonku a som rada, že stihnem ako tak prach utrieť a niečo navariť.... žehliť som nikdy nemusela a si poviem, že ten čas budem radšej inak tráviť ako žehlením, lebo toooooľko vecí by som chcela robiť a nestíham... inak stanko si začal žehliť košele a tričká do roboty sám, doteraz som aspoň to musela žehliť, ale teraz už ani to nemusím, on to má vraj ako relax 🙂 tak nech si užije....
@vieraft a ja tiež periem skoro denne, ako je trochu prádelný koš naplnený tak to hádžem do pračky už, teraz v lete sa to naplní rýchlejšie, tak periem často, ja vždy hodím do pračky ráno ako vstanem, než sa naraňajkujeme a vychystáme všetci traja von, tak pračka doperie, vyvešiam a na druhý deň môžem prať zasa 😀 jáj, tak potom chápem prečo žehlíš, ak ťa to baví, tak potom je to iné, ja žehlenie fakt nemusím, chrbát ma z toho bolí, tak ja sa tejto činnosti vyhýbam 😀 a teda viem si predstaviť iné, príjemnejšie činnosti, ktoré by som mohla radšej za ten čas robiť 😀
a ešte jedna príhoda zo včera.. sme na baraku, simonka prebalujem vonku na deke, ako mu zdvíham nohy aby som dala pod zadok plienku, tak on zrovna čural a tááááák si krásne očural celú tváričku, do očí si načúral aj klobúk čo mal na hlave bol celý mokrý 😀 😀 😀 😀 veď nemusí byť len maminka vždy očuraná, že?
@lucul u nas tiez tak, minule sa krpci dlho hrali v detskej, tak som ich nechala, ze konecne mam chvilu klud a nebiju sa, no potom mi to nedalo, isla som sa pozriet a oni vylozili komplet vsetky skrinky s hrackami a vsetko pobalili do milion sackov a igelitiek, zobrali mi z kuchyne asi vsetky, co nasli a izbu mali uplne zapratanu tymi taskami od dveri az po okna 😕 , no skoro ma trafilo.
@cerimi77 ja tiez davam prat hned rano, ked sa da, tak idem zavesit a niekedy teda ozehlim hned vecer alebo az ked sa nazbiera z viacerych prani. zehlim vzdy vecer, ked uz deti spia, ja to mam velmi rada, mam zapnutu telku ,ale teda ani neviem, co tam mam zapnute, to len ako kulisu, zboznujem to ticho, ked ma nikto za hodinu miliokrat neoslovi mama 😀
@vieraft ani ja nezehlim kým nemusím, len chlapcovi do škôlky veci,a inak len keď je to nutné,ale nie kopy prádla,len čo si obliecť ideme. Mňa by to bavilo,ale pre mňa je to stratený čas, a keďže ja som blizenec, pri žiadnej činnosti nevydržím extra dlho 😀
Prala by som do nemoty najradšej, len nieto kam vesat, mam len jeden susiak a teraz cez leto na balkón chvalabohu
@vieraft s dojcenim to este nie je nejake super, sice papa, ale viacmenej len poleziacky.
jazva ma trosku zacala rezat a vcera krvacala mierne. dufam, ze dnes nebude krvacat, lebo to by som asi potom radsej volala doktorovi... ale mam ho daleko a nechce sa mi k nemu chodit.
@vieraft @alenka777 tak ja sa pridavam k vam, ja tiez vsetko musim mat vyzehlene, este aj uteraky v skrini 🙂 ja som nezehlila asi 4 mesiace, ked som PNkovala kvoli rizikovemu tehu, tak vtedy som sa ale riadne musela drzat na uzde, aby som nezehlila 🙂🙂 ja si zase neviem predstavit tie tricka nejako rozumne poskladat do skrine, to sa neda tak pekne poskladat ako ozehlene... a tiez ma to bavi, takze sa niekedy cez den aj tesim, kedy si vecer zapnem zehlicku.. a periem tak 5-6pracok tyzdenne cca. malinkej veci 2-3x do tyzdna a nase potom naraz tie 2-3 pracky po sebe..
@kazunomiya ja mám problém s jazvou, ale to už je 6rokov od prvého pôrodu, a pri sexe ma vždy začne stipat a potom to trvá tak 3dni kým to prejde. Ale ešte mi to ani raz nekrvacalo. Túto druhu jazvu necítim, lebo ma nenastrihli, potrhala som sa povrchovo, a na druhej strane, nie tam kde ma pri prvom nastrihli.
@20erika07 aha, no uvidime, dnes to vyzera uz lepsie, hadam to prejde.
Dnes mam praci den, plienky mi nevyslo oprat uz 3 dni takze asi to budem musiet dat na dvakrat, obavam sa, ze je ich viac nez sa na jedenkrat zmesti. Obycajne ich periem po dvoch az troch dnoch, teraz uz je to stvrty.
Inak periem skoro kazdy den nieco a zehlim uz iba veci, ktore vyslovene treba, veci pre Tonka a plienky, presnejsie, plienky zehli manzel, lebo ho to celkom bavi, tak sa toho ujal.
Ahojte baby,vy ste sa rozpisali 🙂 k tym svokram, ja mam super svokru, ale chodievame tam len na navstevu a tak mi nemoze moc kazit vychvu no je pravda,ze ked tam sme nikto netobi nic proti tomu co poviem,uvidime co bude dalej 🙂
Co sa tyka zehlenia,tak ja zehlenie neznasam,tak zehlim len ked musim drahemu ozenlit kosele a vtedy ozenlim aj Lejove veci,inak nezehlim takmer nic, ked veci pekne vyvesim a potom poskladam tak sa v skrini pekne vyrovnaju
A novinka,dnes sme s Lejom boli na prvej hodine plavania babetiek,Lejusko plaval s tatinkom a ja som fotila a robila obsluzny personal. 🙂 Lejusko to uzasne zvladal,tvaril sa akoby sa ho to ani netykalo,ale ked plaval na chrbatiku a i struktorka ukazovala tatinkovi ako spravne maleho drzat tak sa usmieval na plnu pusu 🙂 zvlado. To super bez placu,len pri odchode trochu poplakal a potom uz bolo dobre
Maly mi asi zacal menit si rezim,rano sa budime okolo 6.00 napapa sa a potom spinkame este asi do 8-9.00 🙂 potom sa trochu pohrame na posteli vykakame sa naranujke sa a ak ho dam spinkat na bruko spi az do 11.00 vybehneme na rychlu prechadzku medzi 12.-13.00 sa vykaka,napapa a poobedny spanok mame tak do 15.00 ,ale posledne dňi spi az do 17.00 tak vnehavme jedno jedlo,tk olovrant name okolo 17.30 a vecera klasika medzi 21-22.00 mam skvele dieta 🙂
Zubky nam este nejdu ale konecne sme zacali relativne drzat pevne a vysoko hlavicku aj ked polohu na brusku okrem spania nemame radi 🙂 a uz sa zaciname vytacat do stran a vypucievat hrudnicek,tK verim ,ze coskoro sa zcneme otacat. A urcite nam pomoze aj to plavanie a cvicenie vo vodicke.
O mesiac sa chystMe na predlzeny vikend do tTier aj s babkami a dedkami,objednala som nam manduca nosic tak sa tesim,som strasne zvedava ako to zvladneme,ale hlavne vypadneme niekam von na vzduch a iny priestor,aspon mne to pomoze 🙂
Tak my sme dnes mali poradňu,máme v stredu 4mesiace, váha 6080g,66cm a všetko je ok,o mesiac zas očkovanie ☹
A už môžme začať so stavickami, prvý týždeň z jabĺčka, najprv jednu lyžičku a každý deň pridávať o lyžičku viac,na druhý týždeň to isté s mrkvou, a potom keď bude všetko ok a bruško si zvykne môžme tie dve veci aj papať zmixovane, tak som zvedava.
@vieraft ja ani bohovi 😀 dnes bolo 5 praciek 😀 😀
@cerimi77 mne mamca v sobotu ze preco majko nema tricko ozehlene? 😀 😀 sak ma ruky zdrave 😀 😀
@lucul ja nemam ani prvorodenu 😀 😀 tiez mam pocit ze je vsetko vonku a skrinky pratdne 😀 😀 😀
@20erika07 aj moja mamca je blizenec a tiez to sedi 😀 😀
@alenka777 jasne ze koselu zehlim,ale mm take nastastie nenosi 🙂
@biba aj ja veci vyrovnam a zlozim a je to fajn,mm tricka vesam na vesiak 🙂
dnes mala mrkvicka opat uspech,aj ked dnes mal viac roboty s kakanim popri papani ako so samotnym papanim 😀 😀

@alenka777
@cukrik580 a este taka otazocka - zehlite? lebo ja mam v psolednej dobe pocit, ze ludia na mna pozeraju ako na exota, ze ja zehlim, lebo tusim uz väcsina ludi nezehli.