Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@majaon ja som to tiez mala,ked som mala zapal,ale ja som si to neprepichovala,by som sa bala do bradavky ihlu pichat a mne sa to potom same stratilo 🙂
@bambulka12 a ako dlho si to mala? lebo ja len par dni,ale ta bolest pri kojeni 😖 ,ako si to vydrzala? ja som si to prepichla,ale este ma to pobolieva,neviem ci z toho,ze som si tam rypala,alebo ze som si to zle,inak mi islo aj trolilinku krvi,asi som si aj niekde mimo pichla...no dufam,ze zajtra bude lepsie 🙂
@majaon áno aj ja som to mala, už som mala takú hrcu 5cm v prse a potom som sa tiež dočítala že biely pľuzgierik na bradavke treba prepichnut, a pomohlo to, asi dva týždne som z toho vytlacala mlieko ale to už bolo úplne ako pasta, a po mesiaci mi sem tam po vytlaceni vyjde kus ale hrca zmizla resp.je len do 1cm
@cukrik580 a dobre sa napapá, ak pýta potom každú hodinu zasa? alebo si len cucne trošku a zaspí? máš dosť mliečka? a je dobre prisatý? saje? ... no ťažko hovoriť, ale myslím, že ak 4m dieťa papá každú hodinu, niekde musí byť chyba 😕 čo na to pediater? neodporúčal prikrmovať, či ty už prikrmuješ?
@bambulka12 tak možno ju len niečo trápilo, zubky možno...
dnes docela fajn deň, Terezka spala u babky, tak sme ostali so Simonkom doobeda doma, som si konečne poupratovala, poprala, lebo inak sme celé dni vonku, simonko pospal doma 3h, potom sme išli na domček za Terezkou, tam pod hroznom pospal ďalšie 3h, tak som sa mohla s Terezkou blázniť na trampolíne.. akurát mi skočila na prso a dosť ma bolí teraz, ani simonka si nemôžem oprieť na tú stranu 😕
@cerimi77 úraveze myslim ze celkom dobre úapa...prave v noci,ked ma zavrete ocka,tak prave vtedy papa tak,ze naozaj papa 🙂 ale on je truhlik,on aj cez den ked sa naplasi niecoho,tak on si ten cicik hned pyta nahodi srdcervuci plac a ked hovezmem na tuky zak sa hned k cecku otoci a usta dokoran 😀 😀 no od poslednej poradne mi za dva a pol tyzdna nic nepribral...max 100g...vobec sa mi to nepacilo...raz za cas sa len tak s nim odvazim,nech viem aku vahu nosim na rukach 🙂Dr nehovorila nic o dokrmovani,ked sme tam boli naposledy,mal len tri a pol mesiaca,tak nas to ani jednu nenapadlo...ale v 4m sme zacali a za par dni zase nahodil pol kila,tak som rada 🙂 a cez den mi to niekedy pripada ze pyta fakt len od smadu 🙂 mliecka mam dost,len ked cez den pijem menej tekutin,tak potom vecer vidim ze s mlieckom je to horsie...ale um nedavam,a hlavne na noc by som urcite nechcela...ved to je take krasne ked on uz vie ze pojde spinkat,objime mi ten melon moj,hadze na mna pohlady a citi sa tak bezpecne,hlavne o toto by som nechcela prijst 🙂 ked sa s nim clovek jasi,blazni alebo ked sme vonku,tak vydrzi aj dlhsie 🙂 aj dve hodinky,minule ked sme boli vonku s bambulkou a sonulkou tak prespal tri hodiny co cez den asi nikdy 😀 😀 plus este pol hodinu kecal s nasimi no ja som nechapala 😀 😀 aj vcera,mali sme navstevu,prisli cca o 11:30,papal naposledy okolo 10,pred 12 zjedol asi 30g zemiaku so spenatom a mlircko pytal az okolo jednej ,odisli okolo tretej a az potom papal,takze on ked chce,tak aj vydrzi 🙂 len on nechce vacsinou 😀 😀 hlavne ked ho necham sameho sa hrat,tak za chvilku z nudy pyta jest 😀 😀 😀 mozno ma maly zaludok a mozno je papkac 😀 uz ma 7200g cca a 66cm sme namerali 🙂
@cerimi77 este ma napadlo ci to nemoze byt tym ze kojim len z jedneho prsa...ale asi nie...v porodnici papal z oboch,teda na striedacku raz jedno,raz druhe,klasika a ked bol pod lampou,tak som musela odsavat a nosit lebo kazdu hodinu na sekundu presne vypil 50ml,co 50ml tam pili ine deticky kazde 3-4hodiny 😀 😀 😀
@cerimi77 asi to budu zubky,lebo aj rano o 5-tej sa zobudila s placom a nemohla zaspinkat,tak som jej potrela tie dasienka gelikom a v momente zaspala 🙂
@majaon ja vobec neviem,nejako som to nesledovala,len ked som mala zapal prsnika,tak som si stale narabala s tym prsom,chladila,potom zas ohrievala a neviem co este 🙂 a vtedy som si vsimla,ze tam mam taku bielu bodku na bradavke,ale ja som to vobec nejako neriesila a aj som potom na to zabudla a vcera,ako si to pisala,tak som sa este pre istotu kukla 😀 ,aby som ta nezavadzala a nemam to tam,tak ani neviem od kedy 🙂
@cukrik580 si to taaaak krasne napisala o tom kojeni,ja tiez milujem moju Misulku kojit,vzdy sa na to az tak tesim,lebo ona,ked si k nej lahnem,tak strasne sa tesi,ze sa neviem vynadivat na nu a potom ked dostane,tak si tak spokojne mlaska a mrnka a odfukuje,svetove su tie nase deturence 🙂
@cukrik580 to su take typy deti kamoska kojila do polroka kazdu hodinu cez den a kazde dve v noci a vzdy ked sa malej nieco stali tak na ukludnenie. Ja som starsiu ovela menej kojila ako tuto a co, nemam chut stale nieco studovat riesit co je spravne ako niektore. Ked chce jej dam no nie? 😉
@majaon no bolelo kým som kojila,ono najprv mi dohryzla tu bradavku do krvi,potom som tam mala chrasty, tak som si odsavala, dlho trvalo kým sa to zahojilo, tak asi pod tou chrastou mi to zapchalo, no to biele sa mi neskôr urobilo, no ale nenapadlo ma hneď čítať na nete,a myslela som ze ta hrca zmizne, no keď po dvoch mesiacoch nezmizla, potom som sa dočítala o tom
ahojte nejak nestiham pisat ale obcas vas precitam u nas nic nove kojime sa stale takze prikrmy este neriesime mame skoro 7 kg vacsinou prespi celu noc alebo sa raz zobudi na papanie tak uz je lepsie ako ked bol mensi a papal kazde dve h v noci. cez den uz vyzaduje viac pozornosti ale uz sa ja lepsie prehra ked uz viac vnima svet okolo seba
Babule,dnes trosku lepsia noc 🙂 bol hore pred tretou,pred piatou a potom o pol siedmej,o tristvrte na osem som ho musela zobudit isli sme k nasim,tak este cucol,nevedel sa chudacik ulozit,jedol az o pol 10,teraz chrni uz asi 20 minut,okolo stvrt na 12 bude papat krumplu so spenatom,potom ale o tristvrte mliecko a pojdeme von,na nakupy 😀 😀 😀 musim ist daco kupit mm babke 😀 ale co 😀 asi sprchac,telove mlieko a kapucino 😀 sak co 88rocnej babke 😀 od svagrovcov bude mat becherovku 😀
@cerimi77 ja kojim podla toho ako sa zobudime a aky je cas, rano do 9.00 potom okolo 12.00 ten cas o 15.00 v poslednej dobe vynechavame,lebo zvykne spavat az do 17.00 takze to potom papame okolo 17.30 a vecera je okolo. 21.00 a v noci medzi. 5.30-7.00 mame to vacsinou dane, ja som toho nazoru,ze ak budem malemu davat jest vzdy ked si povie,ked je nervozny alebo inak nepokojny,vypestujem v nom navyk,ze kazdystres a psychicka nepohoda sa riesi jedlom co v neskorsom veku moze sposobit nabeh na obezitu,pretoze. Ebude sa mu darit v skole?da si nie o jest,pohada sa s kamaratmi,da si keksik . . . Proste papame v casoch,samozerjme,ze ked sa inak neda a nezaberie pohladenie prebalenie tak papame aj skor ale vascinou maly krasne dokaze vydrzat,dokonca ked potrebujem natiahnut cas tak s tym nema problem. Aj ja som uvazovala,ze ako to robit ked nemame dudel ale striekacka ma nenapadla,neviem ci sa tak nauci pit ked mu to budem striekatdo pusinky ja,mame doma aventacke flasticky a lejo ani moc z toho nepije,skor to kuska,ale aj tym kuskanim sa mu do pusinky dostane trochu vodicky a do 20-30 min sme doma a papame,tak naco si robit nepohodlie,ked sa mozeme napapat o chvilku doma v klude 🙂
Baby vcera nam domov prisiel nosic manduca,som zvedava ci si lejusko na to zvykne,budeme ho postupne pomali na to ucit aby sme na dovolenke v tatroch nemuseli uplne,ze vsade chodit skocarom,vcera som ho do toho skusala posadit,ale spravila som asi niekde chybu a maly mi priserne rucal,tak som vnoci esteraz siprestudovala navod a skusila som to opat dnes rano a slo to lepsie,viamenej bez placu ale po chvilke ked som tak rychlejsie isla po dome tak sa mu to nepacilo a spustil plakot,ked sa mi zobudi tak skusim sa obliect obleciem aj jeho a pokusim sa o kratsiu prechadzku po vonku,uvidime,budeme postupne sa ucit na nosenie 🙂
@biba mas ho dobre pritiahnuteho? a davas este do nov. vlozky?
tak my pravidelne vstavame okolo 7-8h napapa sa o 9 ide spat pekne sam v postielke ho polozim a zaspi niekedy hodinku niekedy do 11-12h napapa sa ideme von a potom este poobede si zdriemne a vecer cca o 21 ide spat a niekedy sa zobudi okolo 3 niekedy az o 6 rano a cez den papame ako je nervozny niekedy len cucne od smadu tak to neratam ako casto jedava
@anuskaaprazko myslim,ze ano,citila som pomal kazdu jeho kosticku,ked som to trochu povolila tak som sa bala aby mal dobru opotu a tu vlozku nedavam,mame 4 mesiace ale sme velmi dlhy tak to asi nema vyznam. Len neviem ako ho obluect na prechadzku,je v tom cely zabaleny tak asi hore moc obleceny nemusi byt,akurat na nozickach,ale mam problem,ze stale ma hlavicku len na lavu stranu a stale zuzle popruh,ked som mu hlavicku otocila doprava rak spustil plac ☹ skida,ze ten nisic nema dake male vrecko,lebo neni kam dat kluce a peniace :-/
baby máme spodný zub..odpadla som a to má 3,5 mesiaca 😀 😀
@cukrik580 tak neviem cim to je ale som rada,a uprimne neviem ci som zla mama ale ja presne netusim kedy je lejo hladny,kebo skor place pre to,ze sa nemoze vykakat a rucucku si je schopny cmulat aj pocas papania takze toto u nas nie su jasne indikatory hladu 🙂 ale tak ked si ju mega cmula v case jedenia,znamena to,ze je hladny ale niejedy viem, ze je treba prikrmit po oaoani ked nemoze zaspat a uz nic nepomaha 🙂 ake to nie je casto,mozno uz funguje ako my,te kedze ma presne pravidelnu stravu a vie ze ju dostane tak vlastne ani nie je moc hladny a tak nema take hladne cirkusy 🙂
@biba aj moja žužle ten popruh,ale ked ju niečo zaujme vonku tak prestane a pozoruje 🙂 inak tiež ked sme to pred mesiacom skúšali po prvý krát tak po chvílke plačkala, druhý krát už menej a to som chodila iba doma s nou. Potom som to riskla a išla pre malú do školy a čuduj sa svete vôbec neplakala, pozerala ako puk a dokonca tam aj zaspala 😉 Len tiež som nevedela ako ju obliecť a dosť sa spotila. Treba oveľa menej obliekať ako do kočíka, lebo zo zadu to má hrubšie a z predu ju ja zohrievam. A ked boli tie veľké horúčavy tak to sa vôbec nedalo, mala len body s krátkym a holé nohy a aj tak sa potila a to nehovorím o sebe 😒 . Tiež chceme ísť o mesiac na Liptov tak sa spolieham že vybehneme aj do kopcov 😀

Baby pomoooc,idem si robit "operaciu" - na bradavke sa mi urobil tzv mliecny pluzgierik a ze ho treba prepichnut,tak prave sterilizujem ihlu a idem na to ☹ Strasne to boli ked maly zacne tahat a ako som sa docitala na nete,je to upchaty mliekovod prerasteny kozou a tym padom mliecko tadial nejde von...No co uz,aj taketo veci musime prekonat,pokial nie je horsie,ze? Tak zatim...