Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Ahojte, baby ktore plne kojite ako to mate s menzes? Dostali ste uz? Nas Filipko je nar. 3.2. Plne sa kojime cca. po 2,5 az 3 hodinach a v noci mi prespi vacsinou do takej siestej, napapa sa s taha este asi do 9:00. Cez den spi malo, niekedy 3 krat po pol hodine, niekedy sa zadari aj hodinu. Citim pobolievanie v podbrusku a krizoch, akoby na menzes, taaak by som este nechcela, pride mi to zavcasu, ci nie? Uz napamatam ako som to mala pri starsich 🙂
@cukrik580 tak podľa toho čo píšeš, tak to potom nevyzerá, že by papal tak často z hladu, to skôr možno zo zvyku, z nudy, alebo má prso aj ako ukľudňovač... Terezka to tak mala, aj keď nepýtala nikdy tak často papať, prso mala aj na dudkanie, ukludnenie sa a dokrmovať som myslela UM, keďže si písala že z hladu tak často pýta, tak ak vydrží len hodinku a je zasa hladný, tak som myslela, že mu nestačí len tvoje mliečko a vtedy zväčša pediater hneď navrhne dokrmovať UM, máloktorý pediater sa snaží hľadať príčinu aj niekde inde 😝 a vy už takto príkrmy papáte? simonko nepýtal častejšie papať ani cez tie horúčavy.... a to keď simonka zoberiem na ruky do takej polohy ako kojím, tak tiež hneď sa otáča za prsom a otvára pusinu a je jedno kto ho tak zoberie, či tatko alebo aj babka 😀 tiež kojím z väčša z jedného prsníka, z toho druhého toľko nechce, netvorí sa mi ani toľko mliečka potom.. inak samko má dobrú váhu myslím, on bol len o málinko väčší tuším od simonka, že? teraz sú zhruba narovnako 😉 ... a ešte ohľadom toho večerného kojenia a UM, veď o to kojenie a maznanie pred spaním by si nemusela prísť aj keby si dávala UM, to by si mohla dať predtým a prsko by mal ako takú šľahačku na torte 😀
@bambulka12 hm, tak to je jasnačka, zúbka, aký gelík dávaš? ja som dávala rôzne ale nezaberali veľmi, až mi potom kamoška odporučila dentinox a ten zaberal 😉 a naposeldy som jej skúšala dávať aj tie homeopatiká na zúbky, to je taká vodička, Terezke totiž ešte chýbajú horné posledné stoličky 😀 ... a ako som bola teraz so simonom na poradni, tak mu pozerala zúbky a že to má už také roršírené, tak možno preto toľko žužle všetko čo chytí do ruky 😕
@lucul jasné, že kojiť by sa malo na požiadanie, kedy si dieťa vypýta, vtedy sa mu dá, jedno pýta častejšie iné menej, ja som len myslela, že ak by mi dieťa pýtalo každú hodinu, určite by mi vrtalo v hlave, či niekde nie je chyba, či nie je hladný a ak áno tak prečo, či mám dosť mlieka, či je dobre prisatý a pod., lebo každú hodinu to by bol asi zaberák aj na mňa 😀 ale to všetko závisí aj od iných vecí... či je dieťa spokojné, či plače a pod., ak je spokojné dieťa a aj mamička, tak potom netreba nič riešiť 😉
@biba ja myslím, že prso nie je len zdroj jedla pre detičky, teraz, keď ešte nie sú príkrmy tak áno, ale v neskoršom veku je to už aj o niečom inom, ukludnia sa, vzájomný kontakt matka-dieťa im pomáha zvládať určité krízové situácie, možno to nie je úplne správne... Terezka sa mi takto ukludňovala na prse, ale to len podudlovala chvíľu a bola zasa v pohode, mliečko jej možno ani nešlo, možno to mala namiesto cumlíka, detičky potrebujú niečo cumlať, či už to je cumlík, palec, alebo prso, je to pre ne prirodzené, prstíky si cmúľajú už v brušku 😕 a keď som prestala kojiť Terezku, tak nemá jedlo ako náhradu za prso, máme skôr problém ako do nej nejaké jedlo dostať a sa mi zdá, že ako také ukľudňovadlo má teraz svojho "mamasa" to je taký ten maznáčik-uteráčik, ak sa jej niečo stane, plače tak uteká pre mamasa a začne ho stískať a pusinkovať 😀 .. ja simonka kojím buď ako sa zobudí, alebo až keď ide zasa spinkať, podľa toho ako si pýta, po zobudení si pýta zväčša len po prespanej noci, kedy spí tých 8h, tak to sa asi zobudí na to, že je hladný 😀 potom ide ešte spinkať, pospí ešte nejaké 3h a po zobudení nepýta papať, lebo spinkal krátko, tak mu nedávam, až keď má ísť zasa spinkať ho nakojím, aby zasa mohol dlhšie pospať, to spí zväčša 3-5h, ak spí len tie 3h, tak zasa nepýta hneď papať, ak spí dlhšie, tých 5h, tak to pýta potom skôr, ale zväčša v pohode stíhame prísť tiež domov ak sme vonku.. s tou striekačkou ja mám dobré skúsenosti, simonko si zvykol, lebo som mu podávala homeopatiká rozpustené vo vodičke a to som mu dávala pred každým kojením a bolo to v pohode, pekne prehltal, tak to ma napadlo ako alternatíva k cumlíkovej flaše, lebo teda ja cumlíkové flaše nedávam, som si kúpila ešte keď som bola tehu s Terezkou, ale dodnes sú zabalené a nepoužité a myslím, že už ich ani nepoužíjeme, od 6m už budeme používať avent flašku s náustkom na vodičku 😉 .. inak nám papanie vychádza4- 5x za 24h, nadránom/v noci, pred doobedným spánkom, pred poobedným spánkom a pred nočným spánkom, ale nie sú to presne stanovené hodiny, lebo jasné, že niekdy pospí 3h, inokedy 5h 😉 .. a do nosiča treba obliekať oveľa menej ako do kočíka, vo veľkých horúčavách ani šatku nepoužívam, lebo by sa tam uvaril 😕
@adka31 ja plne kojím, simonko sa narodil 1.2., kojíme sa 4-5x za 24h, v noci sa budí až okolo 4-5h ráno, cez deň pospí 2 spánky, 3-5h prvý a druhý okolo 2-3h, tento týždeň som bola u gyn na preventívke, na menzes to vraj ešte nevyzerá, pri dcérke, ktorú som kojila častejšie, som menzes dostala po 6m
@cerimi77 hej hej,Samik mal 3090 🙂 aj tak mi tu flasu nechce s mliekom,vcera som schvalne skusila lebo jak sme boli vonku tak spustil reeeeev,tak som vonku zarobila UM a vies co mi spravil? vypil asi 5ml,mrncal dalej,tak som ho supla naspat do koca a rychôo k nasim,pred barakom sa zacal usmievat a v nutri kecal s mamcou dalsu hodinu 😀 😀 bez jedla 😀 je to trdlo 😀 😀 pred tym jedol o cca 10,o 12 ked sme isli von,potom az o 3 potom o 6,pozom pred 8 a pred 9 na dobru noc a az teraz o 4 😀 😀 podla mna moj syn chodi tajne na kona a cita co o nom pisem lebo inak to nechapem 😀 😀 😀 😀
Ale praveze nema zo mna dudlik...on normalne papa 😀 len asi malo 😀 😀 ale nevadi,dokina by mi nenaordinovala um,lebo Samik krasne pribera 🙂 ved vidis,o kolko ste starsi a uz sme vas dobehli 😀 😀 v podstate 🙂
hento aj Samik robi ze hocikto ho ma na rukach v polohe krmenia sa stava obetou znasilnenia 😀 😀 😀 ja ich volam optimisti 😀 😀
@cerimi77 Samik mi v tom teple praveze pytal menej casto,úreto sme s lyzickou davali jablckovu stavu zriedenu s vodickou,mal vpadnutu fontanelku a prso nechcel tak som nechcela aby aa dehydroval a cistu vodicku vypluval,ale neskor uz mu chutila aj cista 🙂
no nenazvala by som to papanim,nespapa vela ale tesi sa ked vidi lyzicku a misticku,skor je to o tom imunologickom okne u nas,ochutnava a myslim ze som spravila dobre ako som to citila ze je cas 🙂
Inak mne v noci ten prvy spanok celkom pekne vacsinou spinka,aj ked ozaj niekedy citim ze je malo,jeduje sa ,taha taha a nic,ale pospi fajn,len uz potom menej 🙂 ale dobre to je,keby nepriberal,tak sa obavam,ale nas valibucko prospieva,pribera,rastie,je spokojny,kazdy ho chvali aky je zlaty,ani nepipne,vacsinou ked ma naladu na kazdeho sa usmieva a klabosi,prosim pekne snazi sa sediet a stavia sa na nohy,normalne sa o ne zaprie...ja neviem kam sa ponahla furt 😀 😀 zo vsetkym ho musim krotit ze este ma cas a ked za tie jeho usmevy a pevne objatia okolo krku chce len ten cicik niekedy ozaj casto,tak nech ho ma 🙂
@adka31 ahoj,ja kojim,ako si mohla citat tak asi najcastejsie na cekom svete 😀 😀 😀 Samik sa narodil 14.2. a od 13.5. cca 7-8 dni daco zo mna islo,ale bolo to len take slabulinke spinenie ze ani na vlozku to nebolo,takze celkom to nepovazujem za ms 🙂 ani bolesti som nemala,odvtedy nic,beriem HAK a v juli mam ist na gyn na preventivku tak sa spytam co to malo znamenat 😀 😀 ak nezabudnem 🙂
@cerimi77 dentinox jej tiez davam a zjavne zabera,lebo v momente sa ukludni,ked jej to natriem 🙂
Baby ja ho taaaak strasne milujem 😀 😀 😀 ani dnes tak casto nepapal ,na kazdeho sa na oslave usmieval,nechal ma navarit gulas,obrat si mix ovocia na domaci dzemik,ale to len tak za poharik vyskusam spravit 🙂 mam maliny,lesne jahodky,visne,biele a tmave egrese,ribezle,cierne ribezle za taku misticku tak to zajtra aupnem vsetko varit s troskou cukru a prepasirujem,uvidime co z toho vznikne a mozno sa naseriem a cele to rano zozeriem 😀 😀
Ahojteeeeeee!!!
ved som sem 2týždne nemala kedy ani zavítat...furt niečo bolo a tie dni letia poriadne...ako sa máte??dúfam že u všetkých všetko ok??!!
my tiež ok..vytiahli sme už športovú verziu kočíka,v tých teplách to bolo omnohom lepšie,no a do vaničky sme už aj príliš dlhýý...už tretí týžden papame mrkvičku,výživky atd...niekedy dáme na jeden šup aj celý pohárik..🙂)
u nás sa mení len to,že denný spánok býva velmi slabý,viac ako pol hodinu netrvá-netrval,ale začala som Hanu dávat na po obede,medzi 12-13hod do cestovnej postielky v obyvke,no a už potiahla aj 2 hodky v nej...skrátka sa to musíme naučit,niekedy sa nachodím dookola podávat ten dudel...no,s babysiterom možem ist aj k susede,tak ok...inak nám robí len radost,smejkáme sa,držíme hlavu ako šlak,zvedavá je po mame🙂,vykrikujeme,pomaličky sa tešíme na prvé sedenie atdatdatd.........myslím,že podobne to máme všetky 😉
a možem si aj viac porobit...tak vás zdravíme a želáme ešte krásnu nedelu!!! 🙂 🙂 🙂
@cukrik580 priberá fakt pekne, určite netreba prikrmovať, aj preto si teda myslím, že ak pýta každú hodinu prso, že to nebude ani tak z hladu, ako som tu už písala, prsíčko nie je len zdroj obživy pre detičky, inak to dokazuje aj tá príhoda s UM vo flaše a hodinovým pokecom s babkou 😀 😀 😀 😀 a presne ako píšeš, je spokojnučký tak si prsíčko pýta asi kvôli tomu, že chce byť častejšie pri maminke 😉
@cerimi77 a mne to tak vyhovuje,aspon ho svokra nechce ze nech ho nechame u nej bez nas 😀 😀 😀 😀 ale ako vravim,zjavne to sem chodi citat lebo posledne dni uplne super 🙂 a sa mi aj zda ze dlhsie papa...aj ked to vobec casovo nesledujem,netusim ci papa dve minuty alebo osem 😀 ale pripada mi to ze dlhsie 😀 boze no ale taky je chutny 🙂
baby co zajtra varite? ja akoze fakt netusim ☹
@cerimi77 ja by som ho um uz asi ani nemala sancu prikrmit 🙂 on z tej flasky ani netahal,len ju hryzol a tieklo mu 😀 😀 a jak pekne z nej papal ked som mala chore didy a odsavala som 😀 😀 a teraz,fajnovka mala 😀 😀 ale chvala bohu aspon ho nemusim oducat 😀 😀 tu sosacikovu flasku budes davat od avent? a aky sosacik? take daco ako sme mali pohariky s tym naustkom s dierkami ked sme boli mali? vtedy som mala tusim cerveny s bielym vrchom 😀 😀 😀 😀 tak na taky styl?
@cukrik580 takéto náustky to sú, biely je od 6m, ten je mäkší, od 12m je zelený, tvrdší, je fajn, že na avent flašiach môžeš len tie náustky vymieňať 😉
http://www.avent.sk/kuzelne-hrnceky/naustky/
http://www.avent.sk/images/200000420-b52f9b629c...
http://www.avent.sk/products/hrncek-200ml-obraz...
dnes ráno nás zobudilo ako niekto pílil drevo či čo, bolo niečo pred 8h, simonka som nakojila, prebalila a dala pod hrazdičku sa hrať, mne sa ešte nechcelo vstávať, Terezka bola u svokrovcov, drahý na chate, tak som si ešte ľahla do postele a simonko ma nechal pospať do 10.30 😕 som neverila vlastným očiam keĎ som pozrela na hodinky, ale potom mal chudáčik problém zaspinkať, asi z únavy, tak som ho zobrala do kočíka, hneď zalomil a pospal 4h 😉
Juj baby malá má 37,7 teplotu,z ničoho nič,aj je kľudná, normálna aká zvykne byť, môže to mať zo zúbkov? Zvyknú byť aj pri prvých zubkoch teploty? malý nemal vôbec pri zuboch tak neviem....
Baby je mozne,ze by sme koliky mohli dostat az teraz? Od stredy mi maly kaka menej a vcera sme mali 1x tak strasne bolesti, neuveritelne hystericky plac,tvrde brusko,ani papat nechcel,jedine ako tak od hysterickeho placu pomahalo pohupovanie v chodzi a drzanie kolienok pri brusku,asi po pol hodine si ale tak strasne prdol a potom konecne trochu zadriemkal,ked sa zobudil bolo mu trochu lepsie tak sme ho polozili a este sme sa hrali s nozickami a rovno sa mi tak strasne presral az mu to na chrbatiku vybehlo,a az potom sa mohol napapat. Ale doteraz sme kakali vzdy pred papanim ni tieto posledne dni sa kako pomali vynechava tak neviem,citala som ,ze sa zavina znormalizovavat organizmus a ze tak ako aj my nemame casto stolicu aj detom sa to zacina zkracovat, no uvazujem,ci som nieco nezmenila a ja som ku to sposobila mojou stravou,no nezda sa mi to,idm mu trochu uvarit feniklovy cajik a dam mu par lyziciek,snad to pomoze. Od buduceho vikendu mu chcem zacat davat skusat nove chute aby ked zacneme nahradzat mliecko stravou,nemal sok no bojim sa aby mi ho nezapekalo ☹
@biba a ked naposledy kakal tak aku mal stolicu? Samko kakaval cca kazdy stvrty den ked bol len kojeny a take redsie skor, potom sme pred tyzdnom zacali s mrkvickou a kakal obden, take asi ako ked spravis zemiakove pyre, takej konzistencie a dnes kakal az po styroch dnoch, mal spenat so zemiakom tri dni, ale nejak sa netrapil, prve islo pevnejsie a potom redsie, ale teda je ovela hustejsia ta stolica, takze ak ma pevnejsiu, takl davaj opatrne, skor po troske ozaj, aby sa zbytocne netrapil chudacik, inak hentake boje ma obcas aj Samik, ze place place nikto nevie preco a potom taaaak strasne prdne chudak a uz je dobre, ale z coho to je, to ti nepoviem...
@cukrik580 sa bojím teda lebo chlapec mal teraz týždeň vírus, zvracal, horuckoval a 2x ho prehnalo, dúfam že to nechytila od neho. A včera sme boli u svokry a pestovala ju,no ale keď som sa vrátila z wc a svokra si hrdo nechala cmulat palec (bohvie kedy umytý), tak ma išiel šľak trafiť, vraj nech si zvyká mi povedali,kks,tak dufam dačo neschytala od nej,teda z jej palcu...

@biba no ten moj cervik zacne plakat,krici "meeee" po novom uz aj maaaaaa maaaaaa a otvara ustocka-hlada cicik 🙂