icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

vieraft
22. jún 2014

Ahojte baby, par dni som tu nebola, nejak nebolo kedy, vcera tu boli nasi cely den, predtym som upratovala, chystala , bola som s najstarsim synom na chirurgii s tym zapästim, nastastie to nema zlomene, ma teraz skrobovy obväz, ale stale ho to boli. a bol to teda zazitok absolvovat vsetko s celym mojim regimentom, cize so vsetkymi detmi 😕 .
@cukrik580 vy sa uz takto pekne krmite? my budeme tusim posledni , co zacneme s prikrmami, mne sa do toho vobec nechce. ale podla vahy sa mi nezda, ze by ti samko malo priberal, ci? ozaj, Jani, este som sa ta chcela opytat, ty si tu raz davala link na nejaky nosic, aj si si ho objednavala, nemas este ten link, nech to tu nemusim hladat? a ako si s tym spokojna? diky
a este baby, ktore mate elektronicku pestunku, poradte , ktora je dobra. pri starsich sme byvali v byte , tam som to nepotrebovala, ale teraz uz sme na dome a veru by sa mi taka vec zisla. aj dnes lejka potiahla 2,5 hod. doobeda , aj 2,5 hod. poobede, chcela som si robit okolo domu vonku,ale nikto nebol vnutri, tak som nemohla ist aj ja von. a ked je hore, uz sa mi zas pri nej moc robit neda, ona ked ma strati z dohladu, uz aj reve a v podstate aj ked ma vidi, az sa trasie, len nech ju vezmem na ruky, potvorka mala.

@cerimi77 simonko tazky pohodak ako vzdy 😵 , ale je krasnucky.

vieraft
22. jún 2014

@sonulka81 my mame dnes 4 mesiace 🙂

cukrik580
22. jún 2014

@sonulka81 Samko bol taky nijaky v pondelok...

cukrik580
22. jún 2014

@vieraft jaj moja,cez mobil sa mi neda a cez pc neviem kedy budem :-/ ale objednala som z aliexpresu,podla mna je fajn,musim ho tam skusat castejsie davat len on mi to furt zuzle 😀 😀 mna to hrozne bavi pozerat ako chutne papka curacik moj maly,no ale tebe sa ,ecudujem pri takej velkej rodinke 🙂 praveze dobre priberal,len teraz mu ta vaha nejak haprovala 🙂 aj ja by som chcela daku pestunku len sa stale nevieme rozhodnut aku 😀 uz vyberame asi 8 mesiacov a furt sme nic nevybrali...
Baby zajtra chce mm nech mu spravim palacinky alebo lievance...ako to dacim obzvlastnit nech to nie je take ako vzdy? a co varit v utorok? 😀 😀

vieraft
22. jún 2014

@cukrik580 a mas aspon nejake tipy na tu pestunku, medzi ktorymi sa rozhodujes? ja som v tom jak strateny v New Yorku 😒

sonulka81
22. jún 2014

@vieraft no som zvedavá aj ja...tiež sa neviem rozhodnúť čo...a ká značka...chcem dobrý dosah a nebolo by odveci obojsmerná komunikácia a niektoré majú aj nejaké melodie alebo lampičku...🙂

cukrik580
23. jún 2014

@vieraft
@sonulka81 melodie a lampicku by som nechcela,este si na to zvykne a do smrri bude ocuvat vysielacku 😀 😀 😀 jediny tip je aby neboli analogove ale digitalne,analogove maju frekvencie ako hracky a detske vysielacky a aby sa mi ram dake deti nenaburali 🙂 ja by som obojsmernu komunikaciu asi nechcela...pride mi to zbytocne,aj tak keby spusti kriiiiiik tak mile slova cez vysielacku asi nepomozu 🙂 a este hladame taku co moze byt bez elektriny len na baterky,vacsinou su tak ze oboje v elektrine alebo rodicovska jednotka na elektrinu...keby je dieta vonku a ja v nutri tak ok,ale co opacne? takze fakt netusim ale uz by bolo na case sa rozhodnut 😀 😀

bambulka12
23. jún 2014

@sonulka81 no to u nas tak isto,uz som z tej mojej Misicky normalne unavena,taky maly kusok,ale taky rev spusti 😀 😀 😀

anicka0618
23. jún 2014

Ahojte, prepacte ze som vam takto vpadla do debaty, ale obcas si vas precitam, ked mam cas sem zbehnut, a neda mi nereagovat na tie palacinky @cukrik580 Ja niekedy do palacinkoveho cesta nastruham jablcko, alebo pridam trchu skorice, hned to ma inaksiu chut🙂 Alebo min.tyzden som zase robila slane palacinky, naplnila som sunkou, syrom a kukuricou a potom obalila v trojobale a vyprazila, manzel si celkom pochvaloval.
Inak tiez mam doma malinku februarovku, narodila sa 4.2. a robi nam velku radost.
A este som vam chcela povedat ze ste mi velmi sympaticke vsetky, rada vas ctam ked mam cas lebo je tu taka prijemna atmosfera🙂

veronikapodolska
23. jún 2014

baby ja mám pestúnku od Aventu, túto: Philips Avent Digitálny monitor DECT SCD505 a môžem povedať, že som spokojná, tiež som dlho vyberala 🙂 Prenos zvuku je úplne čistý a má veľký dosah, môžem ísť aj do záhrady (15m od domu) a je na baterky aj na elektrické pripojenie. Je tam aj možnosť obojsmernej komunikácie, ale to pri malej nevyužívam, to skôr tá staršia využíva ked je na prízemí a ja utekám k malej hore, tak mi cez vysielačku rozpráva 😠 a ja herečku uspávam 😒 .
Jedinú nevýhodu som zistila, že ked to využívam na baterky tak vydržia veľmi krátko, čiže treba kúpiť asi nabíjacie 😉

monikaqwerty
23. jún 2014

Februarovky a uz sa vam zmenila farba očiek???

veronikapodolska
23. jún 2014

baby ešte si popýtam radu 🙂 ja neviem ako mám tú moju herečku obliecť na noc ☹ kvôli psom čo v noci štekajú musíme mať zavreté okno, kvôli hlučným obyvateľom domu aj dvere 😢 . Večer je vyvetrané čiže je tam relatívne fajn ale v noci mám pocit že je v izbe teplo. Ráno ked malú vyzliekam tak má trochu spotené nožičky. Máme tam asi cca 25 stupňov čo som odsledovala a obliekam jej overal (dlhé ruky aj nohy) a dávam ju do spacieho vaku. Čo vy na to ?
Nemôže byť len prikrytá, lebo to jej vydrží asi minutu 😒 a v noci ju neprebalujem, tak riadne je zacikaná ráno čiže keby som ju nechala len v overale, myslím že by nad ránom kýchala a mohlo by jej byť chladno ked je pocikaná 😢 tak fakt neviem.
Ked bolo teplejšie tak som jej dávala len body s krátkym rukávom a spací vak.
Aj preto sa pýtam, že sa jej za posledný mesiac zmenila stolica, má takú dosť tuhšiu a dosť sa trápi kým to vykaká, tak si myslím že má málo tekutín. Lenže vodu úplne odmieta a ked jej skúsim dať častešie prsník tak sa hnevá a nechce ☹ . Skúšali sme ochutnávať jablčko, marhulku čerešne aj trochu hruštičky ale z toho si nemyslím že by ju zapekalo, tak fakt neviem kde je chyba 🙄

veronikapodolska
23. jún 2014

@monikaqwerty nám áno, my sme hnedoočko 🙂

monikaqwerty
23. jún 2014

@veronikapodolska od narodenia? Ako rychlo sa zmenili z modrej??

veronikapodolska
23. jún 2014

@monikaqwerty nemala uplne modré skôr také šedomodré-tmavšie, nejako špeciálne som si to nevšímala že ako rýchlo. Prvé dva mesiace mala určite také šedomodré, potom sme to nesledovali a teraz má 4mesiace a týžden a už má hnedé 🙂

aplless
23. jún 2014

@cukrik580 no aj moj na mna kuka ked jem a este si zacne aj mlaskat pri tom juj tak by som mu dala okostovat ale musi vydrzat

cukrik580
23. jún 2014

@anicka0618 jeej dakujeme 🙂 kludne sa pripajaj 🙂 tie jablcka mozno skusim 🙂 slane tiez robievam 🙂
@monikaqwerty stale modre 🙂
@aplless presne,uplne mlaska ten moj az mu slinky tecu 🙂

sonulka81
23. jún 2014

@monikaqwerty malá má šedomodréa v pravom má malinkú hnedú bodku už asi mesiac

sonulka81
23. jún 2014

@cukrik580 ja som len napísala že to niektoré majú....ešte neviem akú pestúnku...

adka31
23. jún 2014

Aj ja mam od Aventu SCD 505, je suprova, da sa navolit citlivost odposluchu, hlasitost, aj svieti taky mesiacik, hra jemne melodie a ma dobry dosah, tusim 300 m pisu, ale neviem lebo som este neskusala kolko dociahne. Objednala som ju cez net, len uz neviem co stala, tusim okolo 50€ .

cukrik580
23. jún 2014

@sonulka81 jaaaaaj 😀 :-P

adka31
23. jún 2014

Takto cikavame (ked sa mi chce, alebo jemu 🙂 ale skor kakavame, lebo stale je to raz za tyzden a to uz vidim, kedy to pride, no a to je u nas hotova operacia, asi ho to aj boli, lebo sa krci, stona a ide z neho veeeeela 😉

petrita00
23. jún 2014
miba2013
23. jún 2014

ahojte baby, este som sem nepisala, ale tiez mam februarove babatko, nar. 7.2. Mam teraz problem, ze som prekonala hnacku, vracanie s teplotou nad 38, nic som nebola schopna zjest ani vypit a mam pocit, ze mliecka mam strasne malo. Moja mala zacne papkat a ked mliecko nejde, tak sa zacne hnevat, stale sa odpaja a znova sa prisaje, trosku sa jej nakoniec podari natahat, ale hned po papani mi cuca ruku, plece, vyzera stale hladna, a ked jej este ponuknem, prisaje sa, ale hned sa odpoji, asi nechce tahat, ked jej to nejde ☹ doteraz bola vyhradne kojena, z flase este vobec nepila. skusala som jej davat mrkvicku, ale to nezjedla absolutne nic, dovtedy to mala v pusinke, pokial to nevypadlo. takze inou stravou ju zrejme nenasytim. Riskli by ste ako doplnok umele mlieko? inak ju budem stale prikladat a dufat, ze sa to viac rozbehne.

sonulka81
23. jún 2014

@miba2013 ahoj no tato nejak sme začali problémovať aj my.Ale ja som mala žlčník nafigu a po operácii sme už nerozkojili.skús vineu vybublinkovať a čierne nealko je dobré...aj hroznová šťava matyšák.na prvý krát ani Karolína nejako mrkve neublížila,zemiak bol lepšie a mix zem+mrkva sa dalo ale dnes mala veľký úspech cukina...a hlavne pozitívne myslieť a odpočívať...takto radili mne ale mňa narkoza bolesti a únava z toho všetkého stály mlieko....som vďačná aj za tie tri mesiace plného kojenia a potom tá troška do 4mesiaca malej

cukrik580
23. jún 2014

@miba2013 mne velmi na mliecko pomaha pit cistu vodu,vela vela aspon 3 litre...u nas zas isla hned mrkvicka,zemiak nula bodov,zemiak so spenatom celkom fajn a teraz druhy den karfiol,no to je mnamka 🙂 to mu chuti najviac 🙂 skus UM ale po cievke asi,nech taha popri prsku alebo sa radsej spytaj dr...a pribera? drzim pasticky...

veronikapodolska
23. jún 2014

@miba2013 skús byť kľudná a prikladaj každú chvíľku ak začne plakať na prsníku tak ju utíš pri sebe a o chvíľku skús zasa priložiť, ak bude najhoršie tak skús prikrmiť cez cievku. Veľa piť a do dvoch dní by sa to malo upraviť, aj my sme to prekonali 🙂

miba2013
23. jún 2014

@sonulka81
@veronikapodolska
@cukrik580 dakujem baby, zlate ste, jem a pijem kolko vladzem, tak dufam, ze to bude lepsie

cukrik580
23. jún 2014

@miba2013 hlavne pokoj a klud 😉 drzte sa 🙂

majaon
23. jún 2014

@monikaqwerty ahoj,ten nas okanik este nema zmenene ocka a som strasne zvedava ake bude mat,lebo tata je modrooky a ja mam hnede 😉