icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

strunka18
23. jún 2014

@miba2013 ja som donedávna tiež plne kojila,malý bude mať 4mesiace a má 7,7kg . Zrazu začal večer byť nervozny pri papaní. Vycucal mliečko z oboch prs a stále chcel. Keďže som ho nedokrmila s um,tak od revu zaspal...ale budil sa každú hodinu,čo bol už hladný..Takto to trvalo 2týždne,až som to vzdala,lebo začal aj chudnúť,tak teraz ho kojím celý deň a večer,keď ho ukladám na nočný spánok,tak mu dám UM a krásne v klude zaspinká bez revu. Keď sa v noci zobudí,tak už iba kojím.Takže UM stačí dať raz za deň,aby sa poriadne napapal 🙂 Cez deň ho kojím za hodinu aj 3krát...asi mám slabé mlieko si myslím,pravdepodobne ho tak nezasýti už ako niekedy....A UM mu dám normálne z flašky krásne vypije a bez problémov ho aj nakojím (čo sa týka prisatia) 🙂

ina44
23. jún 2014

@cukrik580 ty uz riadne krmis synatora, nam lekarka povedala ze 4-5 mesiac mu mam kazdy druhy den davat po jednom ochutnavat - mrkva, citrusy, jahody, ryby atd a po 5. Mesiavi lepok, bielok a jogurt ze v tomto obdobi takymto ochutnavanim sa znizuju alergie na jedlo. Ale zatial mu najviac chutila brokolica a pomaranc, zemiak to vyplul okamzite ako to dostal do ust 🙂

ina44
23. jún 2014

@monikaqwerty nie a dufam ze sa uz nezmenia a ostnu modre

cukrik580
23. jún 2014

@ina44 zemiak nechce ani mne 😀 samotny...no ja by som sa pomaranc a jahody asi bala, ale tiez sa v 5.m chystame na lepok 🙂

ina44
23. jún 2014

@cukrik580 tiez som sa divila ked mi to lekarka povedala ze to mame vyskusat ale v pohode zvladol to🙂

cukrik580
23. jún 2014

@ina44 to je hlavne 🙂

lucul
23. jún 2014

@cukrik580 moja starsia nakrmila livku jahodami a pohodaaaa 😀 dnes jej dala vyzivu broskynovo jablckovu 😀 ale inak sa u nas zacalo nutelou a pukancami ach jo, a v sobotu dostala korku chleba

cukrik580
23. jún 2014

@lucul velice dobre 😀 😀

cukrik580
23. jún 2014

boze pomoooooooooc, uz od piatej sa mu chce spat, raz uz takmer zaspal na cecku a ked som ho polozila po spanku, od vtedy bud place alebo na mna pluje ☹

cukrik580
23. jún 2014

@sonulka81 Soni davala si cukinu samotnu ci s niecim? mm doniesol z roboty od volakoho, tak by som po karfioliku skusila cuketku, len neviem ci samu ci so zemiakom ci ako

jeessie
23. jún 2014

@adka31 jeej, aky jednoduchy sposob 🙂 vidis, mna toto nenapadlo, ale my mame trochu vyssie umyvadlo a ja som malinka, takze by sa mi to asi takto nedalo. ja skusam malu nad nocnikom drzat, dnes sa zadarilo dvakrat cikat a raz kakat 🙂

jeessie
23. jún 2014

@monikaqwerty nam sa nezmenili, len trochu zosvetleli, takze myslim, ze uz jej tie modre okale zostanu 🙂 asi po tatinovi 🙂

jeessie
23. jún 2014

@vieraft @cukrik580 @sonulka81 @veronikapodolska @adka31 tak pozeram, ze tie aventacke vysielacky su oblubene 🙂 my mame tiez presne tu istu a sme s nou spokojni. zatial malinku len pocuvame, hudbu ani svetielko sme este nepouzili a spatnu komunikaciu asi vyuzijeme az ked bude evicka vacsia, lebo teraz jej taky hlas z repraku asi moc nepomoze 🙂🙂 pouzili sme ju raz na chate tak, ze malinka spinkala kdesi uprostred chaty a my sme boli vonku na zahrade, takze tam boli min. 4 steny a potom volny priestor cca 15m, co este dosiahol signal, dalej sa uz stracal. a inak v dome zatial vsade v pohode, cez poschodia aj steny a tiez na zahradu okolo domu dosiahne signal v poriadku 🙂
@veronikapodolska ja obliekam malu rovnako ako ty, ale my mame len okolo 20-21 stupnov v spalni. zvyknem jej este nozky prikryt dekou, lebo niekedy ma v noci studene rucky. ale ked bolo tak horuco, tak som ju nechala spinkat iba v overale a deckou som ju trochu prikryla, ked zaspala, to sa potom uz nehmyri, tak sa neodkopala. ked mate takto teplo doma, tak by som davala mozno body s dlhym rukavom, aby nemala hole rucky, a potom do vaku.

miba2013
23. jún 2014

@strunka18 zatial to vyzera nadejne s tym mojim mlieckom, castejsie prikladam, aj ked sa obcas rozculuje, ale tiez by som to riesila ako ty, keby to trvalo nejako dlho a keby nepriberala.

@cukrik580 ten tvoj fesak ma fakt pestry jedalnicek, super, ze mu tak chuti🙂

A este sa chcem spytat, ked ste davali prve prikrmy, vedeli to deticky hned prehltnut? lebo ta moja netusi co s tym 🙂 a skusali ste aj nejake kase?

miba2013
23. jún 2014

@monikaqwerty ahoj, mojej malinkej skor zbledli, najprv ich mala take tmavsie modrosede a teraz su svetlejsie, takze asi hnede po mne nebudu, ale take vselijake modrozelene po tatovi 🙂

cukrik580
23. jún 2014

@miba2013 kasicku mi moc nechce, asi som spravila moc hustu 🙂 vies co ja som zacala tak, ze len na spicku lyzicky, tak to tak cuckal, prevaloval v ustach, po trosicke, potom tak po pol lyzicke, viac nie, niekedy si to posunie na mandle a napina ho , chudak, ale ked prehltne tak je dobre a usmieva sa 🙂 musi si zvyknut, no po trosicke, ked citam ako deticky na UM ktore zacinaju papat spapaju aj 150g, pripadne viac 😀 to my mame na 4-5x 😀 my sa len oboznamujeme s papanicou 🙂

cukrik580
23. jún 2014

@vieraft http://www.aliexpress.com/item/1-Piece-New-Warm... teraz stoji 10, mna vysiel necelych 9

vieraft
23. jún 2014

@lucul no tak vy ste ini fajnsmekri 😀

vieraft
23. jún 2014

@cukrik580 dakujem, uz som aj objednala, snad mi v tom bude chciet byt.

vieraft
23. jún 2014

@monikaqwerty u nas tiez zatial zostali ocka modre, ale mm ma modre, ja sedozelene, vsetky starsie deti maju sedomodre

vieraft
23. jún 2014

@cukrik580 aku kasu si skusala?

vieraft
23. jún 2014

my sme dnes boli poslednykrat na nozickach, nastastie vsetko ok, boli tam same malinke babatka, boze , az sa mi zdalo neuveritelne, ze aj ta nasa bola taka malinka, teraz tam vyzerala ako obor pri nich.

miba2013
23. jún 2014

@cukrik580 nosic vyzera dobre aj super cena, malemu sa v nom paci?

matabah
23. jún 2014

@cukrik580
@aplless
my sme dnes už vyskúšali aj jogurt...máme UM,takže už 3týžden papáme...najlepšia jej chutí výživa z DM s ovs.vločkami....a ryžovú kašu jej trošku večer frknem do mlieka....

20erika07
23. jún 2014

Kvôli čomu sa nemôžte vyspať ak vám bábo pekne spinka? No jasné,musia prísť na rad zuby,áno a hneď dva aby to bolelo čo najviac.... A jasné že ani tabletky nepomáhajú na noc,no načo,však? kokoooos umieram ☹

lucul
23. jún 2014

@vieraft no co ti poviem, co prizabijem starsiu sestru ked je taka prajna a podeli sa? 😀 len sa otocim alebo vzdialim tak jej z niecoho ponukne co ma aj ona, dnes jej krupicovu kasu davala s lyzickou, som myslela ze ju prerazim uz. ale najlepsi gol bol vcera ked livka plakala a ona bola pri nej, tak si vyhrnula tricko a ze "moja zlata neboj ja ta nakojim ked maminka nestiha" az mi slzy vysli co som sa smiala 😀

cukrik580
23. jún 2014

@vieraft ryzovu
hadam bude chciet byt a ak nie, tak ta to tak nebude mrziet, teda aspon mna by skor sralo tych 100e alebo kolko ako toto 🙂
my ideme na klbiky asi 9.7. podla toho ako bude po ockovani 7.7. ak nebude dobre tak pojdeme az o tyzden, dufam, ze uz bude mat jadierka 🙂
@matabah uz davas lepok? ja pockam az po 4t prikrmovania, aj jogurt ma myslim este cas u nas 🙂 ale my sme kojeni a o tyzden mladsi 😀
@miba2013 je super, maly sa moc nestazuje, ale bol tam len parkrat chvilku, furt mi to zuzle... 😀 musim ho na to naucit, lebo ked dakde pojdeme nech ho tam mozem supnut 😀 na rukach uz je tazky 🙂
@20erika07 no nezavidim...mne osmicka rastie uz 11 rokov...ale nastastie neboli...
@lucul no tak vy kojite dve, no to sa vam teda zije, ked mate mlieka habadej 😀

20erika07
23. jún 2014

@cukrik580 ani my sme ešte nemali jadierka v troch mesiacoch, povedal doktor že to zvykne bývať u nekojenych detí, no ale vy ste kojeny takže už tomu neverím 🙂 my ideme 8.7 tak tiež už dúfam budú jadierka. Naša detská vravela že to je kvôli tomu vit. D,no ani to sa mi nechce veriť,bo okrem toho Déčka čo nám predpísala, som malú dávala aj na slniečko a to je predsa tiež vit.D ...
No inak lezim,chcem spať, ale nemôžem hlavu položiť,som na bruchu a hlava hore,ak polozim,koniec,úplne mi tam začne pumpovat v zuboch a až do hlavy to vyráža... Malá bude za hodku jesť,tak uz asi počkám či čo, och

cukrik580
23. jún 2014

@20erika07 juj moja, nezavidim ☹ zuby hadam horsie jak porod...aj ked teda klop klop klop, ja tu bolest nepoznam...teda tu zubnu 🙂
no to jo, to bude hlupost, ked my sme kojeni...a ten d vitamin...to zas u nas by mohlo byt, ja som ho zo zaciatku nedavala, lebo mu robil zle, ale teraz davam, uvidime co nam povie, aspon ze nemusime balit 🙂

sonulka81
23. jún 2014

@cukrik580 ahojJani dala som čistú len trošku mlieka...ziedla skoro 80ml....trošku nechala...