icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
24. jún 2014

@sonulka81 mlieko si dala UM?

veronikapodolska
24. jún 2014

@20erika07 viem o čom píšeš, tiež som si tým prešla a tiež mi nič nezaberalo, nakoniec mi až antibiotika musela dať zubarka, pretože mi tak opuchla sánka, že som sa ani najesť nemohla ☹ po dvoch týždňoch to bolo oveľa lepšie 😒

anicka0618
24. jún 2014

@cukrik580 skoda ze si sem nedala ten link s nosicom skor, ja mam taky isty, ten vinovocerveny, kupovala som ho tu na bazari a vyhodila som zan 20€ 😖 A uz si tam aj skusala Samka dat? Ja skusam tu moju malu kazdu chvilu uz asi mesiac ale nechce tam byt, nevie, ci ju tam neviem dat alebo je inde chyba, lebo v satke je rada..

anicka0618
24. jún 2014

A dievcata mam otazocku. Moja je plne kojena no na noc som jej zacala davat trochu kasicky aby lepsie spinkala, lebo vedela byt na cicke aj celu noc prisata, a chcela by som jej na obed uz zacat davat po troske mrkvicku alebo zemiak. A otazka je, ze ci jej mozem zaviest zeleninku hned alebo mam este par dni pockat kym si zvyke na kasicku? Kasu mala zatial len raz.

cukrik580
24. jún 2014

@anicka0618 ja uz som davno davala link 🙂 a teraz len pre vierafit 🙂 hej skusala som ho tam dat, ale on mi to tam oblizuje furt 😨)
a papa ti tu kasicku na noc? neboli brusko? mne kasu nechcel, neviem preco... 😀 skus aspon tri styri dni len kasicku a potom zeleninku az 🙂

miba2013
24. jún 2014

@anicka0618 ahoj, davala si ryzovu nemliecnu kasu?

miky132
24. jún 2014

Ahojte!Dlhšie som tu nebola vidím že som veľa zmeškala, je to veľa momentálne sa sťahujeme a dokončovala si ročník...
@anicka0618 ja by som určite kašou nezačínala a vôbec nie večer podľa mňa si uženiete bolesti bruška, neber to v zlom viem že si asi nevyspatá ale to je moc ťažké na taký malý organizmus...keď už začínate tak sa má začínať na obed zeleninou a postupne...
@cukrik580 hentá pani čo ťa tu tak zdrbala tak podľa mňa je to tvoja svokra a nech si to aj prečíta pekne sa ťa dievčatá zastali🙂
mne sa tu páči ako si to rozumiete a aj keď som sa pridala neskôr tiež sa cítim že k vám patrím...Aj ja už mám ten nosič doma a je super ešte chcem objednať ožužlávače...na výletoch nosí hlavne tatino🙂ani by človek nepovedal že ho to tak chytí ale keď v ňom ešte zaspí tak úplne je celý happy🙂
@vieraft nie si sama ani ja neprikrmujem a ani ešte nezačnem,zvážila som si všetky pre a proti a keďže sa plne dojčíme tak začnem až od 6 mesiaca...cítim sa tiež tak všelijako keď pozerám v skupine ako baby dávajú už všeličo ale mám aj dobrú knihu o výžive takže tie pochybnosti zaženiem🙂
@lucul už sa na Vás teším aj na tvoju staršiu musí to byť pekné kvietko🙂)
inak poviem Vám to dojčenie a imunita u nás to funguje som už dva týždne chorá kašlem neskutočne a malá nič....je to radosť tie deti, neviem si už bez nej predstaviť svoj život, pekne sa pretáčame smejeme a hlavne keď jej začnem niečo vyčítať(humorne)ona sa na mňa usmeje no nemiluj ju🙂no nič budí sa tak idem...majte sa kočeny pekne!

lucul
24. jún 2014

@miky132 ahoj stratena, som myslela na teba ze co je s tebou, gratulujem k ukonceniu rocnika. Tesis sa na prve prikrmy od mojej prvorodenej 😀 ani ja neprikrmujem a do augusta neplanujem aj ked livka by bola najradsej na prse stale ale viem od lindy ze prikrmy to nezlepsia tak sa kojime asi stale a co malinka je len raz bosorka moja krasna 😵

cukrik580
24. jún 2014

@lucul nam to kojenie asi prikrmy zlepsili 😀 alebo to Samkove citanie modreho konika 😀 😀 😀
@miky132 no aaaahoj, konecne si sa nam tu objavila 😀 dakujem, som rada, ze sme tu tak fajn partia, ved my sme sa tu este nikdy tak vazne nepohadali ani nic, len teda s tou jednou drzanou 😀 ake ozuzlavace? prosim si link 😀 😀
ja som zatial chora nebola, len ma sem tam hrdlo pobolieva, ale to hned prejde 🙂 Samik nastastie vsetko ok, akurat sa mu spravil ekzem, zatial davam len bepanten, nech to nema suche, potom ukazem dr, nech sa vyjadri...

a gratulujeeem 🙂

vieraft
24. jún 2014

@cukrik580 kde sa mu spravil ekzem? skus Holtov krem.

cukrik580
24. jún 2014

@vieraft na stehienku...vidiiiis ja truba, sak ho mam doma 😀

biba
24. jún 2014

Caute kocky,no my sme mali zaujimavy vikend,v sobotu nam Leusko dostal strasne bolesti bruska,nemohol sa vykakat az sa od bolesti prehybal ako luk, ani papat nechcel,no nakoniec si velmi prdol a neskor sa vykakal tak bolo vsetko ok no podobne sa zopakovalo v pondelok,ked sme prisli na plavanie,spustil strasny bolestivy plac no ked sa voslo do vody plac prestal no bol placlivejci a ked bolo cvicenie na brusku tak vydrzal najmenej,ked skoncilo cvicenie a tatinko ho vzal na ruky do vertikalnej polohy tak priserne plakal,rychlo sme sa obliekli a v aute rychlo zaspal,doma ked som ho vykladala tak si prdkol no opat nekakal,nadobudla som dojem, ze to mozno bolo ryzou ktoru som zacala castejsie jest ale kupili sme detsky espumisan a sestricka u lekarky mi doporucila cipok,tak som mu dnes dala cipok lebo naposledy kakal vcera okolo 16.00 a potom az dnes o 13.00 a to vdaka tomu cipku. Bolo mi doporucene wby som mu uz zacala davat prikrmy ale ja este chvilku pockam,aspon kym mi nepride kresielko a potom zacneme skusat nove chute a pomali pojdeme na tie prikrmy. Zevraj to brusko moze byt aj z toho, ze papa iba mliecko a uz by jeho organizmus zvladol aj papu 🙂 ale zatial espumisan pred kazkym papanim a modlit sa aby to zabralo lebo place nie po papani ale pred,vzdy ked sa snazi nieco vytlacit no nic nejde len to boli ☹

cukrik580
24. jún 2014

@biba nam bol lepsi sab simplex ako espumisan, snad vam pomoze a bude dobre..drzime pasticky 😉

biba
24. jún 2014

@cukrik580 uz len ten cipok poriadne pomohol,ale zda sa,ze to bolo z ryze co som zacala jest viac ako doteraz,ryza niekoho zapeka a evidentne aj mojho syna 🙂 tak sa jej musim este vzdat aj ked ju zboznujem ☹ kazdopadne vylucim ju a jeden dva dni budeme davat espumisan aby sme brusku pomohli a verim, ze potom bude opat vsetko ok

sonulka81
24. jún 2014

@cukrik580 ano umelé už nevytlačím ani na zamiešanie trošku do toho....dnes už aj sama ústočká otvárala...🙂

biba
24. jún 2014

@cukrik580 btw. Dalsi cipok nepomohol tak snad len premaze crievka,maly mi kakal len ha obed a odvtedy nic budem dufat,ze to zaberie a rano sa mi po rozbaleni pekne vykaka lebo inak asi budem musiet zrusit na teraz plavanie ☹ nemusime tam zazit dalsi placlivy cirkus

sonulka81
24. jún 2014

@biba no malej keď som dala čípok tak sa dop dvoch minút pokadila...ani som nohavky nestihla obliesť na plienku

cukrik580
24. jún 2014

@biba aj ja milujem ryzu 😀
@sonulka81 to mi je jasne 😀 😀 MM ma ani nenapadlo aj ked kojim 😀 som myslela ci um alebo kravake 😀 😀
@biba v tomto ti moc neporadim kedze mne Samko kaka cca kazdy stvrty den...teraz ako zacal zeleninkovat tak kazdy druhy....

sonulka81
24. jún 2014

@cukrik580 no po zavedení príkrmov serkáme ráno po papaní a aj na obed po zeleninke...a ty dávaš MM?

cukrik580
24. jún 2014

@sonulka81 jezis ja som volaka zabrzdena dnes 😀 😀 kam ci davam MM?

sonulka81
24. jún 2014

@cukrik580 do zemiaku mrkvy....

cukrik580
24. jún 2014

@sonulka81 jaaaaj 😀 😀 😀 nie,sak vodu 😀 😀 😀

sonulka81
24. jún 2014

@cukrik580 ani ked to popučíš mu nedávaš do toho trošku?Ja na pare udusím a popučím s mliekom...na kašu

cerimi77
24. jún 2014

ahojte, preplachovanie očka máme úspešne za sebou, bola to fakt rýchlovka, asi 5min to trvalo, nemohla som byť s ním, len sme počuli ako plače chudáčik, ale tak dúfam, že mu to pomôže a už sa nebudeme trápiť s očkom, ešte musíme dávať také kvapky do očka a bude to hádam fajn, inak sme boli aj rýchlo vybavení, o 7.30 sme boli v nemocnici a 8.15 sme už išli domov 😉

@cukrik580 tie avent flašky kúpiš skoro v každej lekárni, tak skús kuk 😉 výhodou u aventu je, že sa dajú vymieňať tie náustky a tak isto majú aj náhradné slamky do flašiek so slamkou 😉 a hej, simonko je taký svalnáč riadny, sa smejeme, že už mu chýba len tá kotva na pleci namalovaná a hotový pepek námorník 😀 a hej, on dokáže takto pospať v kočíku, dnes potiahol v kočíku skoro 5h
@biba nezdá sa mi, že až teraz by prišli koliky, ale môže mať tvrdšiu stolicu a nemôže sa vykakať, alebo inú črevnú virozu, teraz toho je veľa, tak uvidíš ako to bude pokračovať 😕

cukrik580
24. jún 2014

@sonulka81 ee,vodickou zriedim 🙂
@cerimi77 uz mam objednanu 😀 😀 😀 kamoska mi objedna z jednej stranky za 6,50 tusim 😀 😀

cukrik580
24. jún 2014

@cerimi77 ja som rada ze mi poobede pospi dve 😀 😀 aj to medzitym papa 😀 😀 😀 vonku ked sme tak aj bez papania 😀 😀

cerimi77
24. jún 2014

@veronikapodolska jáááj, to jej musí byť teplo, 25st je dosť a je ešte veľmi oblečená, simonko spí pri otvorenom okne, má len bodynko s KR a plienku, čiže holé nožky a je zakrytý len tetra osuškou, to je vlastne niečo ako plienka, len je to hustejšie a väčšie a je v pohode, ja sa riadim pri tomto aj dosť sebou, ja spím v tričku na ramienkach, kraťasoch a som v podstate odokrytá, perinu mám len na vyloženie nôh 😀 ja by som určite ubrala, skús aspoň dať preč ten vak a zakryť niečím tenším, resp. uber z oblečenia, prikrývku môžeš ľahšie počas noci meniť 😉

cukrik580
24. jún 2014

@sonulka81 zemiak som jedine skusala aj s vodou aj bez aj s MM a nula bodov stale 😀 😀 jedine so spenatom 😀 😀

cerimi77
24. jún 2014

@anicka0618 na každý druh potravy by si si mala nechať 3-5dní čas, zo začiatku nekombinuje dve rôzne potraviny, ktoré si si predtým neodskúšala dávať samostatne 😉
@cukrik580 tak ak sa podelíte s poštovným, tak sa to možno oplatí, keď som robila väčšiu objednávku, tiež som cez net objednávala, som brala od aventu aj tanieriky, lyžičky a iné kraviny na krmenie, teraz som pre simonka len v lekárni kúpila tú menšiu flašku s uškami a sosákom, modrej farby, s tou si vystačíme dlho, len náustky vymením potom a neskôr kúpim väčšiu slamkovú flašu 😉 a vy máte stále problémy s klbikami? inak s jednou babou som sa včera rozprávala a jej pedina ju na klbiky vôbec neposlala, sa sama pýtala v 4m a povedala jej, ak chce, nech ide 😕 som myslela, že to posielajú všetkých štandardne 😕... a simonko ak nepospí aspoň 3h, tak to sa zobudí zväčša kvôli kakaniu 😕 😀

cukrik580
24. jún 2014

@cerimi77 my sme to z nejakej inej stranky nie aventackej .ona je od Prievidze,ja jej zas poslem tuna v NR co jej kupim pre malinku v predeti.sk a tak.. my si tak stale spolu 🙂
Nemame problemy,ani sme nemuseli balit,len este nemal jadierka 🙂 nam dali v porodnici na to papier,dokina sa len spytala ci sme boli inak ju to nejak extra nezaujimalo,keby bolo zle,povedala by som jej aj sama 🙂