icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

sonulka81
24. jún 2014

@cukrik580 Galluska sa opýtala čo povedal Petruška a skonštatovala že on vraví všetkým že preventívne...

cukrik580
25. jún 2014

@sonulka81 to je ten z nemocnice? lebo sak tak to tam ide rychlo ze ani neviem jak sa doktor vola 😀 😀 😀

anicka0618
25. jún 2014

@cukrik580 jaaj tak to som ptom prehliadla, prepac🙂 Viem ze na to ozuzlavanie su take gumenne 'ozuzlavatka' ale nepamatam si ze kde som to videla 😖
Hej kasicka jej velmi chutila, ale dala som jej len styri lyzicky, no spapala by aj viaac. A brusko v pohode, mozno keby jej dam viac tak by bolelo. Ale uz so jej potom dalsi vecer nedala lebo ma od toho uz vaceri odhovaraju, ze to nie je dobre na zaciatok, tak neskor sa k nej mozno vratime.
@miba2013 dala som jej tu co sa zaraba s vodou, to je myslim mliecna a ano ryzova a velmi jej chutila🙂
@miky132 dakujem za radu, uz som aj nieco precitala o tom a kasicku som jej uz potom nedala. Brusko ju nastiastie nebolelo, ved mala len malicko. Jaj sak to ma svokra nablaznila ze jej mam pomaly davat na noc kasu ze ju to viac zasyti a bude lepsie spinkat a ze aj ja sa konecne vyspim, ze aj ona tak davala..a bola som aj za nasim detskym dokim a ten sa k tomu postavil asi tak ze mi dal len nejaku brozurku s tym ze ked chcem, tak pomalicky jej mozem zacat davat papat aj ine ako mliecko. Tak som si myslela ze je to OK dat jej kasicku...Ale aj vdaka tebe som teraz mudrejsia, dakujem🙂
@cerimi77 dakujem za radu🙂

veronikapodolska
25. jún 2014

@cerimi77 no ved aj ja si myslím že jej je teplo, teraz som jej dala body s DR a holé nohy, ponožky + vak a aj tak bola spotená 😒, už som skúšala aj ju len zakryť len ona v noci dosť cestuje a vrtí sa a hned má tú deku či plienku mimo seba a už som sa zopárkát zobudila a bola celá studená, no musím skúšať a nájsť najlepšie riešenie ☹

biba
25. jún 2014

@cerimi77 tvrdsia stolica to urcite nie je,lebo stale ma rovnaku konzistenciu,ale vyradila som ryzu a vlocky a uvidime . . . Od soboty zacneme skusat orikrmy tak mozno jeho telicko si uz pyta inu stravu ako mliecko 🙂

miky132
25. jún 2014

@cukrik580 vieš čo objednám asi tieto http://www.nosime.sk/kategoria33-ergo biele hľadám či nájdem ešte lacnejšie....keďže máme čínsky tak nechcem aby to ožužlávala tak dávam zatiaľ plienku
@anicka0618 jééj tak to som rada že to berieš takto ja už radím veľmi opatrne, lebo som sa poučila tu na mk že za dobrotu na a žobrotu a pritom šak som to do MD robievala každý deň.V práci som sa venovala maminkám.No a nechcem byť zlá, ale bacha na svokry a staré mamy oni robili veci úplne inak ,hej sme tu a možno viacerí bez ujmy,ale je pravda že je veľmi veľa alergii, ekzémov ,obezity takže zase úplne dobrý spôsob to nebol....🙂
@lucul ďakujem ani sama neverím že sa mi to podarilo, ešte budúci rok a budem mať na čas pokoj🙂jooj to sťahovanie ma ničí🙂
@cerimi aj mne už začala malá zase pekne doma aj vonku spávať to bolo iba také menšie obdobie...teraz sa mi zíde že spí aj doma lebo si môžem pobaliť....
Ale dievčatá večer je to zaujímavé...Neviem či svetlom alebo čím, nič z jej rituálov som nemenila pekne sme sa okolo pol ôsmej (ako hlásila že je unavená) tak som ju okúpala, dala papkať zaspinkala uložila ju no a posledný týždeň si asi 10 minút pospí naberie iný dych a začne si kecať a koniec potom sa vypýta zase až o desiatej a až potom spí....Takže skvelé no nasilu ju nútiť spať nechcem ani vyrevať takže sa s tým zmierujem🙂potešte ma že nie som jediná čo jej dieťa chodí spať tak neskoro...Ale zase potom dobre spí je hore až okolo pol štvrtej štvrtej a potom spí do rána aj do ôsmej.....
@veronikapodolska toto mám aj ja dávam jej body s KR a chcela som vak lenže ten si doslova vykopala a prikrývku tiež takže tak spí a aj keď sa nadránom zobudí na jedenie a má studenšie nohy neprotestuje a spí ďalej takže už to prestávam riešiť asi sa sama otužuje....Doteraz som tiež že jejda nech jej nie je zima ale čo s tým urobím ponožky, keď dám tak ich má do 5 minút dole...
@biba aj nám občas začalo robiť problém bruško a prdíky ale odsledovala som si že jej vadia mliečne veci..a chcem jej dávať probiotiká možno bio gaiu...s tými príkrmami čo ti povedala doktorka je to zvláštne lebo keď som si to hľadala v materiáloch nič také tam nebolo práve naopak že do 6 mesiaca by sa malo maximálne dať olíznuť kôrka kvôli lepku...ale samozrejme je to každého vec a k doktorke by si mala mať dôveru🙂

lucul
25. jún 2014

@miky132 to ti verim, stahovanie je hruza, my tu byvame 3,5roka a stale mam u nasich veci a tu nejake nevybalene 😒

veronikapodolska
25. jún 2014

uf, druhé očkovanie za nami, bolo viac plaču ako pri prvom ☹ uvidíme čo nás čaká večer, a narástli sme len 2cm 🙂 ale pribrali sme pekne máme 7100g a 69cm 😉 inak zasa musíme ísť na tú gynekologiu ☹ opäť sa nám to zrástlo a to sme tam boli len pred mesiacom ☹

20erika07
25. jún 2014

Jasné ani náhodou ma nemôžu bolieť zuby ktoré mi dnes zubár porobil, drbne ma. To je za robota teda no.
..

sonulka81
25. jún 2014

@veronikapodolska ahoj to ma mrzí chcem sa opýtať kedy ti dali dalšiu poradňu?

bea00
25. jún 2014

Tak druhé očkovanie máme už aj my za sebou, to bolo plaču. Podľa mňa si mohol pamätať z minula že u Dr. bolo niečo zlé lebo ešte nič nebolo len mu dali proti rotavírusu a už reval ako o dušu a po dvoch injekciách už ani nehovorím. Doteraz horúčku nemal a dúfam, že už ani nebude a od 6.30 už spinká 🙂

adka31
25. jún 2014

@miky132 veru isto nie si jedina, ja ked som ulozila maleho o osmej na nocny spanok, tak panko bol o desiatej do ruzova vyspaty. Jasne, ze min. hodinu bol hore. Tak sme nasli kompromis a chodime spat okolo deviatej, zo 20 min. sa kojime a je pokoj 😉

lucul
25. jún 2014

@bea00 urcite si pamatal ja som mala pri starsej tento problem len sme vosli k dr. tak konec len reeeeeev az do 3rokov tusim, teraz je hrdina, vysvetluje segre ako sa ma spravat aj pusu dobrovolne otvori a debatuje s dr.na zaujimave temy 😀 som zvedava ako bude livka reagovat ale ktovie kedy pojdeme s nou na druhu vakcinu, zatial mame stopnute ockovanie

20erika07
25. jún 2014

@bea00 tak je to veru,pamätajú si... Naša sestrička vždy tvrdí že tie deti sú už múdre a vnímavé od narodenia, to len my si myslíme že zabudnú, ale oni všetko vedia čo sa s nimi dialo 🙂 lásky naše úžasné 🙂

cukrik580
25. jún 2014

@20erika07 ja som tiez sestricke ze ktovie ci si zapamata ze ste mu zle spravili a ona kyvla ze veru zapamata,uz nebudeme kamosi 🙂 tak som zvedava 🙂

bea00
25. jún 2014

No a miery som vam zabudla napisat 7400 g a 67 cm. Takze od minulej poradni 800 gramov a 4 cm. Tieto nase miminka rastu tak velmi rychlo. Prave v sprche som sa pozerala na brucho ze este ake velke mam a pred rokom som si hladila ze je v nok moj uzlicek a uz v piatok bude mat 5 mesiacov 🙂

veronikapodolska
26. jún 2014

@sonulka81 až na konci augusta, tuším 28/8

biba
26. jún 2014

@miky132 tak unas mliecne veci nevadia tych jem habakuk, ale pomohlo vysadene ryze,no mam pocit,ze aj ked stale mame dost mliecka tak v poslednych dnoch akoby mu to uz nestacilo,papa takmer hodinu,stale ma co papat a po dopapani aj tak si este ziada alabo si pcha ruku a zuzle,ale zacneme s testovanim stravy a uvidime a s tym olizovanim korky to vobec nie je zly napad,ja som si objednala knihu aby detem chutnalo od forsta tak sa tesim,je to uznavany vyzivovy poradca odbornik na stravu, mam od neho dvojku knihu pre starsie deti ale konecne sa mi podarilo zohnat aj tuto jednotku s receptami pre nas 🙂

cukrik580
26. jún 2014

@biba hodinu papa??? to mne sice kazdu hodinku dve ako kedy ako kde,vcera tiez vonku vydrzal 3 ale papa tak 5-10 minut... 😲

veronikapodolska
26. jún 2014

hodinu je dosť dlho,a to naozaj prehlta či len dudluje 😒 naša tiež papá tak 5-10 minut, a tiež niekedy chce po hodinke opäť cucnúť a niekedy vydrží 2-3 hodky bez papania 😉

strunka18
26. jún 2014

baby kam v PK chodíte plávať s deťmi?Je tu toho viacej,tak si nechám poradiť 🙂

lucul
26. jún 2014

@strunka18 ak myslis babyplavanie tak moko na severe a oficialne od septembra zaciname tak ak chces pridaj sa a povedz,ze chces s nami byt v skupine 😉

lucul
26. jún 2014

@biba hodinu na prse je dlho, lebo to sa urcite len hra 😉

biba
26. jún 2014

@cukrik580 ved totok,su momenty ked si povie,ze bude jest a neprestane 🙂 inak je to tak asi 10-20 minut

biba
26. jún 2014

@veronikapodolska
@lucul ja fakt neviem posudit ci sa hra alebo papa lebo stale ho pocujem prehltat nebyva to casto ale su momenty kedy aj ked sa odtiahnem,ze oki drahy,uz musis byt najedeny tak otvori zobacik a stale hlada papu 🙂 ale dosta va jest 5-6 krat za dn vratane noci tak mu to neodopieram 🙂 ved aj tak uz skusime nievo ine do pusinky okrem mliecka a d-cka 🙂

veronikapodolska
26. jún 2014

baby ako je to so skončením materskej a nástupom na rodičovský,mám čakať až mi príde oznam o ukončení zo sociálky, či ako ?
Nastupovala som tuším 10/1 tak 10/7 by mal byť koniec, ak to dobre rátam 😖

cukrik580
26. jún 2014

@veronikapodolska vyrataj si 34 tyzdnov ono je to takmer 8 mesiacov,nie len 6 😉

cukrik580
26. jún 2014

@veronikapodolska ja som nastupila 6.1. a vychadza mi to do 1.9. takze tebe do 5.9. ak dobre ratam 🙂

cukrik580
26. jún 2014

@veronikapodolska inak ak zajdes alebo zavolas na socialju tak ti povedia 🙂

jeessie
26. jún 2014

@cukrik580 super 🙂 ja som nastupovala 4.1., tak si nemusim ratat, kedy mi to vychadza 🙂 a vies aj, ako to je? treba to nahlasovat, ci si sami zistia?