Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@20erika07 viem o čom píšeš, tiež som si tým prešla a tiež mi nič nezaberalo, nakoniec mi až antibiotika musela dať zubarka, pretože mi tak opuchla sánka, že som sa ani najesť nemohla ☹ po dvoch týždňoch to bolo oveľa lepšie 😒
@cukrik580 skoda ze si sem nedala ten link s nosicom skor, ja mam taky isty, ten vinovocerveny, kupovala som ho tu na bazari a vyhodila som zan 20€ 😖 A uz si tam aj skusala Samka dat? Ja skusam tu moju malu kazdu chvilu uz asi mesiac ale nechce tam byt, nevie, ci ju tam neviem dat alebo je inde chyba, lebo v satke je rada..
A dievcata mam otazocku. Moja je plne kojena no na noc som jej zacala davat trochu kasicky aby lepsie spinkala, lebo vedela byt na cicke aj celu noc prisata, a chcela by som jej na obed uz zacat davat po troske mrkvicku alebo zemiak. A otazka je, ze ci jej mozem zaviest zeleninku hned alebo mam este par dni pockat kym si zvyke na kasicku? Kasu mala zatial len raz.
@anicka0618 ja uz som davno davala link 🙂 a teraz len pre vierafit 🙂 hej skusala som ho tam dat, ale on mi to tam oblizuje furt 😨)
a papa ti tu kasicku na noc? neboli brusko? mne kasu nechcel, neviem preco... 😀 skus aspon tri styri dni len kasicku a potom zeleninku az 🙂
@anicka0618 ahoj, davala si ryzovu nemliecnu kasu?
Ahojte!Dlhšie som tu nebola vidím že som veľa zmeškala, je to veľa momentálne sa sťahujeme a dokončovala si ročník...
@anicka0618 ja by som určite kašou nezačínala a vôbec nie večer podľa mňa si uženiete bolesti bruška, neber to v zlom viem že si asi nevyspatá ale to je moc ťažké na taký malý organizmus...keď už začínate tak sa má začínať na obed zeleninou a postupne...
@cukrik580 hentá pani čo ťa tu tak zdrbala tak podľa mňa je to tvoja svokra a nech si to aj prečíta pekne sa ťa dievčatá zastali🙂
mne sa tu páči ako si to rozumiete a aj keď som sa pridala neskôr tiež sa cítim že k vám patrím...Aj ja už mám ten nosič doma a je super ešte chcem objednať ožužlávače...na výletoch nosí hlavne tatino🙂ani by človek nepovedal že ho to tak chytí ale keď v ňom ešte zaspí tak úplne je celý happy🙂
@vieraft nie si sama ani ja neprikrmujem a ani ešte nezačnem,zvážila som si všetky pre a proti a keďže sa plne dojčíme tak začnem až od 6 mesiaca...cítim sa tiež tak všelijako keď pozerám v skupine ako baby dávajú už všeličo ale mám aj dobrú knihu o výžive takže tie pochybnosti zaženiem🙂
@lucul už sa na Vás teším aj na tvoju staršiu musí to byť pekné kvietko🙂)
inak poviem Vám to dojčenie a imunita u nás to funguje som už dva týždne chorá kašlem neskutočne a malá nič....je to radosť tie deti, neviem si už bez nej predstaviť svoj život, pekne sa pretáčame smejeme a hlavne keď jej začnem niečo vyčítať(humorne)ona sa na mňa usmeje no nemiluj ju🙂no nič budí sa tak idem...majte sa kočeny pekne!
@miky132 ahoj stratena, som myslela na teba ze co je s tebou, gratulujem k ukonceniu rocnika. Tesis sa na prve prikrmy od mojej prvorodenej 😀 ani ja neprikrmujem a do augusta neplanujem aj ked livka by bola najradsej na prse stale ale viem od lindy ze prikrmy to nezlepsia tak sa kojime asi stale a co malinka je len raz bosorka moja krasna 😵
@lucul nam to kojenie asi prikrmy zlepsili 😀 alebo to Samkove citanie modreho konika 😀 😀 😀
@miky132 no aaaahoj, konecne si sa nam tu objavila 😀 dakujem, som rada, ze sme tu tak fajn partia, ved my sme sa tu este nikdy tak vazne nepohadali ani nic, len teda s tou jednou drzanou 😀 ake ozuzlavace? prosim si link 😀 😀
ja som zatial chora nebola, len ma sem tam hrdlo pobolieva, ale to hned prejde 🙂 Samik nastastie vsetko ok, akurat sa mu spravil ekzem, zatial davam len bepanten, nech to nema suche, potom ukazem dr, nech sa vyjadri...
a gratulujeeem 🙂
Caute kocky,no my sme mali zaujimavy vikend,v sobotu nam Leusko dostal strasne bolesti bruska,nemohol sa vykakat az sa od bolesti prehybal ako luk, ani papat nechcel,no nakoniec si velmi prdol a neskor sa vykakal tak bolo vsetko ok no podobne sa zopakovalo v pondelok,ked sme prisli na plavanie,spustil strasny bolestivy plac no ked sa voslo do vody plac prestal no bol placlivejci a ked bolo cvicenie na brusku tak vydrzal najmenej,ked skoncilo cvicenie a tatinko ho vzal na ruky do vertikalnej polohy tak priserne plakal,rychlo sme sa obliekli a v aute rychlo zaspal,doma ked som ho vykladala tak si prdkol no opat nekakal,nadobudla som dojem, ze to mozno bolo ryzou ktoru som zacala castejsie jest ale kupili sme detsky espumisan a sestricka u lekarky mi doporucila cipok,tak som mu dnes dala cipok lebo naposledy kakal vcera okolo 16.00 a potom az dnes o 13.00 a to vdaka tomu cipku. Bolo mi doporucene wby som mu uz zacala davat prikrmy ale ja este chvilku pockam,aspon kym mi nepride kresielko a potom zacneme skusat nove chute a pomali pojdeme na tie prikrmy. Zevraj to brusko moze byt aj z toho, ze papa iba mliecko a uz by jeho organizmus zvladol aj papu 🙂 ale zatial espumisan pred kazkym papanim a modlit sa aby to zabralo lebo place nie po papani ale pred,vzdy ked sa snazi nieco vytlacit no nic nejde len to boli ☹
@cukrik580 uz len ten cipok poriadne pomohol,ale zda sa,ze to bolo z ryze co som zacala jest viac ako doteraz,ryza niekoho zapeka a evidentne aj mojho syna 🙂 tak sa jej musim este vzdat aj ked ju zboznujem ☹ kazdopadne vylucim ju a jeden dva dni budeme davat espumisan aby sme brusku pomohli a verim, ze potom bude opat vsetko ok
ahojte, preplachovanie očka máme úspešne za sebou, bola to fakt rýchlovka, asi 5min to trvalo, nemohla som byť s ním, len sme počuli ako plače chudáčik, ale tak dúfam, že mu to pomôže a už sa nebudeme trápiť s očkom, ešte musíme dávať také kvapky do očka a bude to hádam fajn, inak sme boli aj rýchlo vybavení, o 7.30 sme boli v nemocnici a 8.15 sme už išli domov 😉
@cukrik580 tie avent flašky kúpiš skoro v každej lekárni, tak skús kuk 😉 výhodou u aventu je, že sa dajú vymieňať tie náustky a tak isto majú aj náhradné slamky do flašiek so slamkou 😉 a hej, simonko je taký svalnáč riadny, sa smejeme, že už mu chýba len tá kotva na pleci namalovaná a hotový pepek námorník 😀 a hej, on dokáže takto pospať v kočíku, dnes potiahol v kočíku skoro 5h
@biba nezdá sa mi, že až teraz by prišli koliky, ale môže mať tvrdšiu stolicu a nemôže sa vykakať, alebo inú črevnú virozu, teraz toho je veľa, tak uvidíš ako to bude pokračovať 😕
@veronikapodolska jáááj, to jej musí byť teplo, 25st je dosť a je ešte veľmi oblečená, simonko spí pri otvorenom okne, má len bodynko s KR a plienku, čiže holé nožky a je zakrytý len tetra osuškou, to je vlastne niečo ako plienka, len je to hustejšie a väčšie a je v pohode, ja sa riadim pri tomto aj dosť sebou, ja spím v tričku na ramienkach, kraťasoch a som v podstate odokrytá, perinu mám len na vyloženie nôh 😀 ja by som určite ubrala, skús aspoň dať preč ten vak a zakryť niečím tenším, resp. uber z oblečenia, prikrývku môžeš ľahšie počas noci meniť 😉
@anicka0618 na každý druh potravy by si si mala nechať 3-5dní čas, zo začiatku nekombinuje dve rôzne potraviny, ktoré si si predtým neodskúšala dávať samostatne 😉
@cukrik580 tak ak sa podelíte s poštovným, tak sa to možno oplatí, keď som robila väčšiu objednávku, tiež som cez net objednávala, som brala od aventu aj tanieriky, lyžičky a iné kraviny na krmenie, teraz som pre simonka len v lekárni kúpila tú menšiu flašku s uškami a sosákom, modrej farby, s tou si vystačíme dlho, len náustky vymením potom a neskôr kúpim väčšiu slamkovú flašu 😉 a vy máte stále problémy s klbikami? inak s jednou babou som sa včera rozprávala a jej pedina ju na klbiky vôbec neposlala, sa sama pýtala v 4m a povedala jej, ak chce, nech ide 😕 som myslela, že to posielajú všetkých štandardne 😕... a simonko ak nepospí aspoň 3h, tak to sa zobudí zväčša kvôli kakaniu 😕 😀
@cerimi77 my sme to z nejakej inej stranky nie aventackej .ona je od Prievidze,ja jej zas poslem tuna v NR co jej kupim pre malinku v predeti.sk a tak.. my si tak stale spolu 🙂
Nemame problemy,ani sme nemuseli balit,len este nemal jadierka 🙂 nam dali v porodnici na to papier,dokina sa len spytala ci sme boli inak ju to nejak extra nezaujimalo,keby bolo zle,povedala by som jej aj sama 🙂

@sonulka81 mlieko si dala UM?