Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
baby ja Vam zavidim, ja mam taku mrchu, ze koniec sveta. Tolko krvi som v zivote nemala :( nechapem, co sa deje a cudujem sa, ze som este neodpadla, Boli sme v obchode a ja som si musela sadnut, lebo som ledva stala ako v poslednom stadiu tehu :( no ide ma porazit, som myslela, ze pride az ked sa vobec nekoji :(
No sklamaná som...
A nechápem preco zvozili toho manzela za taku foto? Ja som tuto bezne ukazovala a kazdemu sa velmi pacila, ved to je novo narodene babo a tak to bolo, tak co? Nenarodil sa s cukrikmi okolo seba :D
Inak aj moj žabiačik máva také okolo ústočiek a ja NEDÁVAM nič 😀 a na druhý deň to už nemá.
@vieraft od hami jablkovy v sklenenej flaske,neni taky sladky a mal uz aj feniklovy caj s jablkovou sravou babylove z DM,kocik mame eurocart runner 🙂 neda sa mi dat cez mobil fotka a cez p nejak nechodim 😀 😀
@bea00 Samko na zaciatku papal z flasky aj moje mliecko,parkrat um,donedavna mu flasa nerobila problem ale teraz mi ju uplne odmietal...s lyzicky si obcas dal ale flasa nula bodov a teraz krasne pije z tej sosacikovej 🙂
@julin to tie prve mrchy vraj byvaju take...ja som beztak mavala hrozne bolesti tak ked pride tak hadam si mm bude musiet aj dovolenku vziat...
@vieraft no môj keď ma videl v takom stave tak v kuse smútil, že by radšej on porodil, aby to mňa už nebolelo. Si neviem predstaviť, že by tam nebol, nech pekne vidí, že to nie je len tak mať dieťa 😀
A on prestrihol aj pupočník, tak bol z toho pár dní mimo 😉
a z toho, že máme bábo sme mimo stále 😕
@julin to je u nas bezne,moj je zvyknuty 😀 😀 len nech potom okolo maleho skace aspon 😀 😀
@vieraft ja som s nasim nadmieru spokojna ale ,ezmesti sa k nasim do vytahu a stale ho musim rozkladat a musi mi niekto pomoct a Samko je uz dost tazky a ked tam bude sportova cast tak uz by sme hadam aj na trikrat museli ist...takze kvoli tomu len ☹
inak baby mame problem ☹ Samik uz nechce byt vo vanicke ☹ ☹ a to som myslela ze tam este dlllho bude,stale ma dost miesta ☹ ☹
@julin ale mimo ste v dobrom, ci nie? niekedy tiez tak rozmyslam, ze kazdy chlap by povinne mal byt pri porode, aby videl, co si zena musi vytrpiet, ale ja som nakoniec rada, ze som ho tam nemala. on je hrozny, ked mi nieco je, ale myslim to v dobrom, ze by mi rad pomohol, ale nevie ako a mna tie jeho reci a zaujem hrozne obtazuju, ked ma nieco boli, som otrasna, nervozna a len by som mu, chudakovi , nadavala.
@cukrik580 nasa sa uz do vanicky zmesti tak akurat. ale od vcera sa zacala davat na 4, normalne sa da na kolienka , zaprie ruckami a potom sa hodi dopredu. takto nejako mi to robila aj starsia a odkedy to vedela, tak mi zacala vyliezat z vanicky, tak sme museli prejst do sportaka, hoci bola drobna a vo vanicke mala miesta dost. ja by som tiez este rada mala vanicku, kym ju mam , tak mam aspon pocit, ze este mam male babo 😀 . ked ti krpci tak strasne rychlo rastu.
@vieraft no ja som už tiež mala z neho nervy, lebo mi hovorili oni, že potlačte a už bude vonku a tisíc krát prišla kontrakcia a tlačila som ako o dušu a nebola vonku hlavička a on mi do uška, že neboj, teraz už len potlačíš a bude vonku hlavička. Aaaaaa som také nervy mala 😀 Som zavrešťala: TICHO! a personál sa začal smiať a hneď chcel preložiť, čo som mu tak rázne povedala 🙂
Ale oni sa mi smiali aj tak, lebo pri kontrakcii som dokazala vytlačiť skoro celú hlavičku a na konci kontrakcie sa hlavička vcucla naspäť a oni sa náramne na tom bavili 😢 Ja som akosi nemala zmysel pre humor vtedy 😖
@julin boze, ze vcucla spät 😒 . trochu zvlastny humor 😒 . ked som ja porodila lejku, po mne hned vedla rodila taka mlada baba chlapca a tiez sa jej takto 3x vcucol naspät, tak ho potom pumpou tahali a celkom sa jej roztrhol krcok pri tom. a maly mal 2x omotanu snuru okolo krku a bol priduseny.
@vieraft to je strašné :( no ja neznášam takéto prirodzené pôrody. Tu to ale bolo tak, že ak nastane problém, tak robia cisársky, no mne stále tvrdili, ze je vsetko OK, že to tak má byť. Až nakoniec mi Hebame povedala, že mi pomôže, ale nikomu to nesmiem povedať a tlačila mi celou silou na brucho ked som mala kontrakciu a super to pomohlo, lebo až vtedy sa to podarilo. Ale hovorila, ze je to zakazane, ze sa moze stat nieco babatku, ale ze ona vie tak aby neublizila.
Moj malický mal dlho zdeformovanú hlavičku a veľa ľudí sa ma pýtalo, či ho ťahali pumpu 😖
@cukrik580 jani,ja idem niekedy zdochnut na tych tvojich hlaskach 😀,najvaaac vtedy,ked musim byt ticho,ma zacne priast zachvat smiechu 🙂
Inak ani ja som este nedostala kramy,aj ked v poslednych dnoch citim iste stahy v okoli vajecnikov,ale neviem,ci to nie je z toho bazena,co chodime plavat,malo by to byt sice velmi cistene koli detom,ale jeden nikdy nevie 🙂 dufam,ze mrcha este tak skoro nepride,nech mam pokojne leto a dovcu v chorvatsku na zaciatku septembra
A babyyy,nas Lejo sa dnes prvy krat sam otocil na brusko,juchaa,ja som robila kamoske nechty,tatinko nam nieco pustal na tablete a maleho na hracej deke si nikto nevsimal a len o chvilu Alesko vykrikol,ze Brmbi,maly sa sam otocil a fakt,bol na brusku a neveriacky krutil hlavickou,ze co to?co to? Ako sa mi to podarilo? Tak uz zbohom pohodlne ponechanie leja na gauci,od teraz uz len na zemi bude 🙂 ale som taka stastna,uz som sa zacala bat,ze bude velmi lenivy,ale viditelne to plavanie mu velmi prospieva
@ina44 kup si tanno hermal,pripadne tekuty puder cisty,moja tiez mala a krasne zabralo..ja som inak Maria🙂..sice malo prispievam ale citam si vas stale🙂
@julin ja som bola od decembra na spic prsta,dokonca aj po 4vyvolavackach dokopy 😀
@biba sikulko zlaty 🙂 jemine uz aj ty? aj bambulka sa na mne vzdy kosiiii 😀 😀 😀 cim som rozosmiala tvoju dusu tentokrat??? 😀 😀 😀
@slniecka85 ahoj Maria,tu je kazdy dobry clovek vitany 🙂
Tak inak ani môj chlop nebol pri porodoch, a ani som nechcela, no po druhom som lutovala že nebol, ani raz nevidel aké to je keď prvý krát uzrie bábätko tento svet a vtedy sú tie detičky také iné ako pár hodín po... Tak ale hlavne že ja som o tom neprisla :-P
Inak malého som na dve či tri kontrakcie porodila a pri malej som mala tak veľké bolesti že som zo zúfalstva tlačila ako najata a na jednu kontrakciu bola von, sa nestihli ani čudovať, a kontrakcia mi doznela len pár sekúnd po pôrode, taká bola dlhá a silná...
Takže hlavičku mala od začiatku krásnu keďže prešla bleskovo cez otvor 😀 ale aj chlapec mal aj má peknú
@cukrik580 ani naša už nechce byť, aj ked doteraz to mala väčšinou len na denný spánok,kočíkovať v bdelom stave sa už nechcela lebo nič nevidela a teraz už tam nechce ani spať 🙂 tiež zvažujem že už dám športovú časť predsa je to viac otvorené a na spánok sa to dá dať úplne rovno a ked bude kukať tak ju nechám v takom pololahu 🙂
@cukrik580 ty brdo,uz ani neviem,ale najskor to bola len taka bezna odpoved, ale ja ked si nieco predstavim,tak konecnaaaa dokazem dostat brutal zachvat smiechu az mi slzy tecu 😀 moja bujna fantazia je nieco strasne,minule som sa tak smiala na malom vtipe a alesko si myslel,ze sa smejem naschval a na silu, a demonstrativne odisiel do spalne a ja som este asi 20 min mala chvilkove nezadtavitelne stavy 🙂
A tu je ten vtip: beha zajko po luke a strasne sa smeje,ide okolo kravicka, zajko co sa tolko smejes? Zajko: aj teba stekli travicka na gulkach ked behas? 🙂 😀 😀 😀
@julin a preco nesmie? Aj krstnej vo viedni tlacili a mne tiez pomohla pri prvom porode lebo mala nebola zidena ale ani som to necitila lebo sme sa dohodli ona ze zatlaci a povie mi kedy mam tlacit tak mlada vyletela zo mna ze sa muz rehoce dodnes ze keby nema placentu ako padak tak leti cez celu miestnost 😀 a pri druhom porode nebolo treba tlacit. Ale teda zvlastny humor smiat sa na tom ako zajde spat 😠
@biba 😀 😀 😀
@20erika07 dakujem 😀 😀 😀
@biba 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mne sa pacia aj take ze krtko kam ides? aha,hrablicky...alebo ide cervene auticko a odboci dolava 😀 😀 😀 ja si tiez vela predstavujem a úotom sa rehocem 😀 😀 milujem tento ze rozpravaju sa dve deticky v porodnici ze ja som chlapcek ako vies? ukazem ti ked odide sestricka...aha,mam modre ponozky 😀 😀 😀 ja si to vzdy predstavim a umieram na tom 😀 😀 😀

Ahojte baby, par dni som sem nestihla ani nakuknut a vy ste tolko popisali, aspon som to narychlo prebehla , nech som v obraze. inak ja som viera, keby niekto nevedel 😀 . a vidim, ze tu sa uz vo velkom papa, my este stale nic, ani zatial neriesim. Lejka dokonca v psolednej dobe aj cez den menej pyta papat, v noci ako kedy, niekedy papa raz, niekedy 2x. niekedy vobec. ale rastie, pribera, je spokojna, usmiata, takze pohoda. strasne, ale ozaj strasne slinta, uplne byva mokra, utieram, prezliekam a aj tak jej velakrat tie sliny tecu az na zem. ale zuby zatial nevidno.
@cukrik580 ake dzusiky si samkovi davala? ja davam obcas , teda ked je tak horko, len cistu vodu lyzickou, chuti jej, flasku vobec nedavam, ani nemienim kupovat ziadne tie speci pohariky, decka mi to nechceli, hned sa pekne naucili pit zo sklenneho pohara.a aky kocik si kupovala? kde je foto? 😉