Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 chod do toho, ja som to tiež absolvovala 🙂 a môžem povedať že sa mi zmenšilo aj brucho, neschudla som nejako extra ale v páse na centimetre mi ubudlo 8cm, čo bolo aj vidno. Tiež som mala problém ako to zvládnem, pretože neznášam brokolicu, cukinu nenávidím a fazulové struky nemôžem ani vidieť, ale dala som to neviem či to bolo túžbou schudnúť alebo čím ale celkom mi to aj chutilo 🙂 napríklad teraz si vôbec nedam na ranajky pečivo, lebo som zistila že o 2h som hladná a ked si dám vločky s mliekom+jablko (ako počas detoxu v 3týždni) tak som sýta až do obeda 🙂 a pečivo mi vôbec nechýba
@julin @ biba hno ,tak ja malej nedavam flasu a cumlik tiez nema,ona ani nevie co s nim 😀 ,skor pes vie naco sluzi...takze ja malu prikladam aj kazdu pol hodinku aby cuckala,zatial je dost pocuranych plienociek,tak hadam sa to zasa spravi..pre mna je kojenie (a tie co koja) ma isto chapu strasne krasne a dolezite,az sa niekedy bojim ze ked s kojenim skoncime tak mi bude strasne luto..ona tak slastne vie hmkat na prsku😍..ale samozrejme uz to vnimam kusok inak kedze uz je cas aj na prikrmy..a hlavne viem ze netreba tlacit na pilu ,ved ona vie co je pre nu naj..tie deticky su tak instiktivne nadane,ze im staci len nacuvat..
co sa tyka spania,tak mi tiez polhodinky tahame..4x denne..keby sice bola zavesena na cicke tak da aj dve hodky😃,ale to uz v tomto veku vnimam tak ze ju udrziavat pri spani nema vyznam..ked bude unavena tak pospi snad viac..ono je to ako na spinac:2 hodinky hore akonahle odbiju luskom prsta spi,a ked cinkne na 30 minut -otvoria sa oci,sirokouhly usmev a fungujeme dalej🙂))
ale co uz ,je to radost,hlavne ked sme sa o nu bali a ja som si odlezala posledne dva mesiace v nemocnici..
prajeme krasnu nedelu!
@veronikapodolska pecivo ani mne nechyba ale ovocie rano je u mna samovrazda...navyae mi nejak ochabla pevna vola ☹ preto som chcela aby isiel mm do toho so mnou...este ma aj zdrbal ze nech s tym nezacinam...ci chcem aby som prisla o mlieko ☹ no a potom rob nieco s chutou ked nemas pochppenie a podporu...
@cukrik580 cez kamosku z usa podla akcii 😀 gymboree carter's ralph lauren atd.
@vieraft fuuuu ze 22krat by ma piclo,livia by chrapala celu noc kebyze jej dam o 20h prso do pusy a o 8h ho vyberem 😀 ale zas take velke kamosky nejsme 😀
@veronikapodolska to mi je jasne ale ked citam ako niektore deti spia celu noc tak reku kde je chyba aj starsia mi spala
@slniecka85 mas pravdu kojenie je krasne ale pockaj dojde kriza typu "kaslem cele kojenie" 😀 aspon ja som mala pri starsej ked mala 15m ale ustali sme ked mi dr. povedala ze medzi 15-18m sa nesmie odstavovat tak sme vydrzali a dobre som spravila
@cukrik580 ja ta podporim posli aj.mne tu knihu pojdem s tebou do toho 😉
@cukrik580 aj ja som sa bála kvôli dojčeniu aj som sa tu dosť vypytovala na to, ale bolo to v pohode, žiadnu zmenu sme nezaznamenali, práve preto tam má jesť do sýtosti človek by nemal byť hladný a veľa piť - to stačí ku tvorbe mliečka. Ja som práveže motivovala manžela lebo on strašne pribral cez zimu, teda priberali sme spolu len s rozdielom že ja som aj rodila 😀 on nie a z 95kg išiel na 112 tak sa zle cítil tak sme začali spolu, zo začiatku mi pomáhal čistiť zeleninu a na raňajky ju on strúhal, ja som varila vždy večeru a obed na obdeň, aby si mohol zobrať do roboty 🙂 tak ráno išiel s obedárom a flašou vody 🙂 a ešte ušetril gastrolístky a ked išiel z roboty tak zbehol kúpiť zeleninu 🙂 A on schudol teda fakt dosť na 103kg a veľa v centimetroch to si nepamätám ale bolo to riadne vidno. A inak zvládol to, mi sme sa báli že budeme hladní ked sme si prečítali jedálniček na prvé 2 týždne ale ti poviem že toľko sme mali energie a uplne sme sa cítili perfektne, vôbec sme neboli hladní. Treba skúsiť 😵
@lucul mne staršia tiež od 2mesiacov prespala celú noc, no táto herečka presne ako tvoja keby má cicík v puse tak by spinkala bez zobudenia a veru niekedy sa zabudnem a zobudím sa po hodnej chvílke a ona stále dudle cicík ale potom ma aj dosť bolia tak teraz si na to dávam pozor 😖 Ja sa tiež čudujem a tíško závidím ako niektoré deťule spinkajú hlavne Simonko 🙂
Žienky sme len my taký alebo aj vám niektorej už drobec tak štrajkuje? Na príkrmoch sme uz mesiac,a davno uz nekojim takze frcime na Nutrilone,len posl.dobu mi uz mliecko odmieta,na ranajky papame zeleninku+ovocie,obed mame maskovy,olovrant zeleninka a vecera ryzova kasa resp.dakedy mliecko. Ale inak cez den mi flasku vobec nechce,pluje to von,krici,nervy neskutocne..v noci sa mi budi len raz cca okolo druhej,vtedy nam vacsinou stacilo mliecko a hajali sme dalej ale dnes v noci sme zasa sedkali v kuchyni a papkali kasu..bojim sa skor ci mu to este na brusko nemoze uskodit ked mi takto mliecko nechce,ze max 180ml za den..nemate to dakto este? V pondelok mame poradnu tak som zvedava co na to lekarka ale predsa je to len jej pohlad no..
@veronikapodolska lenze moj mm nemoze ani med ani orechy ani citron...a cistu vodu do ust neda ☹ @lucul no ze diky 😀 budes mi varit? 😀 😀
@slniecka85 my máme preeeesne taký istý spánok aj interval medzi spaniami 😀 som rada že nie sme sami hihi
@20erika07
najprv som myslela ze to budem nejako riesit,ze budem s nou lezat a podobne,ale nakoniec,vidim ze mala je s tym ok..tak uz sa nenervim ani ja🙂)) ale trvalo mi to chcilu kym som to zrespektovala,bolo mi totizto luto a som sa bala ze to jej nemoze stacit ,ze bude mrzuta ,ale asi jediny kto bol mrzuty z toho som bola ja😀..v noci papame akok kedy ale zvacsa 1x a rano od 4-5 kazdu hodinku🙂 ,pospi do 7 a potom zaciname tahat 🙂
Ahojte rada by som sa k vam pridala, cítam vas uz od 08/2013 ked som vas tu objavila 🙂 to som cakala mojho druheho synceka po 10 rokoch znova tehotna 🙂 🙂 stale vas citam a konecne som sa dokopala sa tu zaregistrovat, co to o nas:druhy porod bol planovany na 4.2.2014 ale rodila som cisarskym planovanym 30.1. Starsieho syna som rodila cisarskym tak aj druhy musel tak ist na svet. Kojim na poziadanie mojho drobca a aktualne miery 8560 gramov a 67 cm 🙂
Ozaj ste super!! 🙂
@slniecka85 moj Samko spinka cez den trikrat cca pok hodku,ak sme v manzelskej tak prespi aj 4h ale medzitym je na ciciku aj 3-4x a v noci sa zobudi ako kedy...ak o jednej tak potom papa cca kazde dve hodky a ak o 4tak kazdu hodinku a spinka cca do stvrt na 9 🙂
@matkomisko vitaaaj 🙂 no teeeeda,vahovo tvoj valibucko tusim vedie 🙂 cm mame asi rovnako 🙂
@matkomisko dakujeme 🙂
@matkomisko preco si mala prvy cisarsky?
@cukrik580 bol vysoko nevedela som ho vytlacit ale pravdaze som si to odtrpela najprv od rana na sale kontrakcie od 13 hod a ked mi povedali tak a ideme tlacit o 19 hod dodnes to mam pred ocami akurat sa menila smena kopec ludi tam bolo ja na stole sestricka na mne tlacila mi na brucho o vsetci tam cumakovali a zrazu odozvy srdiecka maleho sa stracali a to zacal byt frmol ze rychlo sekcia!! Pri druhom porode som uz mala zazmluvneneho lekara a tak nejak sme sa dohodli ze aj tento porod bude cisarsky 🙂
@matkomisko ja som takto "zachranila"jednu na vzdycharni...prisla s neskutocnymi kontrakciami ktore vobec necitila...Adamko bol vysoko,v noci som sa zobudila (spala som na vzdycharni...) a ona sa zvyjala v neskutocnych bolestiach,nevydala ani hlasok nechcela ma zobudit...zlata 🙂 ja uz som tam vtedy bola nejakych 20 hodin 🙂 letela som pre sestricky co sa deje,praskli jej vodu no Adamko nezostupoval tak suuup ho na salu a cisarsky...toto cele trvalo asi pol hodku kym som ho pocula plackat a vtedy mi odlahlo,poznali sme sa par hodin ale hrozne som sa o nu bala 🙂 aj o Adamka 🙂
@matkomisko sa pytam preto lebo ked sa raz podari druhe babo,chcela by som asi zase cisarsky,ja som sa neotvarala...tak cisarsky,bala som sa moooc moooc ale inak uz asi nechcem 😀 😀
@slniecka85 no presne,aj my v noci ok. Inak keď sa jej podarí cez viac ako hodinu pospat tak je oveľa mrzutejsia ako po tej polhodke, nechápem 🙂
@cukrik580 ked uz raz mas cisarsky tak vacsinou ides znovu rodit cisarskym z dovodu moznosti roztrhnutia jazvy, prvy porod som bola pod celou narkozou a teraz pod polovicnou a to bola sranda ked pocujes vsetko na sale 🙂
@matkomisko ja som mala super zazitky,akurat sme vcera spominali s mm 😀 ja som sa hrozne nasmiala 🙂 ked sa ma anesteziologicka pytala ci viem co cakame a ja ze ak sa pan doktor Brestansky nepomylil tak chlapceka a on ho v tom vytiahol a zakrical,jaaaa sa nikdy nemylim 😀 😀 a ked si rozpravali vtipy a tak celkovo,tak jak som v zivote nechcela rodit cisarskym,tak by som teraz nikdy nechcela rodit prirodzene 🙂
@cukrik580 presne tak janka ,ked spim s nou v manzelskej a napojim ju na cicik ,tak je schopna potiahnut🙂) ...najradsej ale spi pri rieke ked sumi voda,moj muz ju to naucil a ja to uz praktizujem ako on🙂 ,doobedna prechadzka v tychto horucavach k rieke alebo fontaane☺️
@slniecka85 no nasa tiez tak. vacsinou po 30-40minutach je hore, niekedy si ku nej este lahnem, napojim na cicik a pospime este spolu. ale posledne dni prekvapila a potiahla sama od seba jeden spanok cez den 2,5hodky, asi preto, ze v noci menej spala. tak ale potesilo 🙂 inak v noci spinka celkom fajn, vacsinou sa budi po 3-4hodinkach, takze sme tak 3x hore...
@cukrik580 no ja som sla na cisarsky neplanovane a nejako som sa nebala, vtedy som to tak citila, ze sama by som uz asi aj tak nevladala vytlacit. ale dalsie by som rada skusila normalny, ak by to slo, lebo teda chcela by som viac deticiek a 3-4 cisarske asi nie je nic moc... akurat dufam, ze dalsie babo sa nam podari lahsie uhniest, nez tuto nasu princeznu.. 🙂

@lucul ani moja cez den veľa nepospí, len 3x po polhodke ☹ a v noci sa zobudí aj 3krát ☹ tak nie si sama, určite nás tu je viac