icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
7. júl 2014

@jeessie 4dni pred terminom lebo mi nevedeli znizit tlak...hlavne ze ked mi na vzdycharni prestali davat lieky tak tlak klesol aj sam 😀 😀 tri vyvolavacky v jeden den,jedna druhy den a stale zavrera...kontrakcie hned po vyvolavacke kazde dve minuty tak primar ze nebude ma trapit,ja som mala este aj zily zapalene,tak mi dali ten najkrajsi valentinsky darcek v zivote 🙂

jeessie
7. júl 2014

@cukrik580 ono, niekedy sa clovek snazi a babatko si samo povie, kedy chce prist. my sme sa tiez snazili, aj liekami sme chceli pomoct a nakoniec si malicka sama vybrala, ze pride, ked sme to vobec necakali...

cukrik580
7. júl 2014

@jeessie ja som mala vypocet od dr Jonasa,brala som femibion a mm selen+zinok+vitamin E a vyslo to na jonasov termin-mm ani nevedel ze mame vypocet 😀 len mame namiesto Misky Samka 😀 😀

os
7. júl 2014

viete co som mu vyviedla??? 😀 som mu zakvacila hrkacieho konika na chodidlo... a teraz... ked ho chce chytit.. musi drzat nohy hore... chyta toho konika... a furt mu odide ked da nohu dole 😀 ... som myslela ze si ho skopne.. alebo da dole... moooj... sa mu to podarilooo.. zosuchol si ho dole 😀
.. a sa nam nejaky exem vytvoril alebo co.. asi idem k zast. lekarke... mm sesterka hovorila ze jej pomaha sudokrem, tak som to tym natierala.. uz to ma "lepsie"... ale asi sa idem ukazat nejakej dr.. pre istotu...

sonulka81
7. júl 2014

no dievčatá ahojte chata bola super kamoška hodila štatistiku že 29 osob dospelý 15 detí 14 ženy 13 chlapi 16 a vyhlásila konkurz na 30 kus do partie.Včera sme dali prvý krát kašu kúpila som nejakú vanilkovú od 4 mesiaca a normálne robila malá somnou porádky že ked som jej dala dlhšiu pauzu medzi lyžičkami...ja že jej nebude chutiť tak zo 4 lyžičky spapá a ona dala polovičku aj to som ju hamovala aby ju hned nebolelo bruško.

cukrik580
7. júl 2014

@os aj Samko ma a ked sa spoti je to horsie,co nam dala dr nezabralo,od vcera skuaame bepanten...zajtra ideme ockovat tak nech to kukne este raz...
@sonulka81 hlaaasim saaaa 😀 ja som vedela ze ma mas pribalit 😀 😀 😀

Kokos baby Samko zaspal o 9:50,pred 12 sa najedol a spi dalej...nechapem 😀 😀 😀 a kedy bude obed? 😀 😀 ze by sme dali dnes ovocie? 😀 😀
inak ake ovocie vyskusat na prvykrat aby nebolelo brusko? mame vyzivku jablkovu slivkovu hruskovu a potom nejake mixiky...

adka31
7. júl 2014

@cukrik580 vsetky moje 3 deti isli cisarskym, ale az to posledne bol planovany cisarsky. To iste co ty, kontrakcie jak hovado a ja neotvorena. Teda rsp. na 3 cm, viac ani o chlp. Po prvom cisaraku sa aspn tu rodi prirodzene, aj ja som chcela druhe normalne porodit, no po 3 dnoch bolesti to zas inak neslo. Pri poslednom som mala spinal a bolo to super, predtym 2x uspata. Dosla som si tam bez strachu, v pohode som sa vyspala a rano sa islo na to. Vsetko bolo super az na to, ze pri operacii mi museli sit aj mechur a potom som tam behala tyzden s vyvodom, ani maleho som nemohla mat pri sebe koli tomu. Nie je to prirodzene rodit cisarskym, lebo po kazdom jednom sa tvoria v bruchu zrasty a tie vedia narobit sarapatu ( ako mne s mechurom ), no ale ked to inak nejde, som vdacna aj za tie 3 operacie 🙂

cukrik580
7. júl 2014

@adka31 ved jasne,kazda operacia je urcite riziko...no zo mna by Samko ani prst nevystrcil 😀 😀 ja som bola od decembra na spic prsta a viac ani za nic 🙂

os
7. júl 2014

som hrozna... nasr.la som dr. 😀 ...ze tym sudokremom som potlacila zapal.. a teraz to treba premastit... tak som sa spytala ci nestaci indulona.. ona ze.. mozem... a potom mi aj tak mast nukala... sme sa "pohadali"... sa mi ani nepozdravila poriadne (este ze zastupuje moju dr. 😀 )
... tak ja uz neviem... mi to pride, ze ti dr. "musia" nieco predpisovat... alebo som uz paranoidna 😒

biba
7. júl 2014

@cukrik580 tak u nas presne naopak,ja brokolicu nenavidim a Lejusko to cele schramstol a dnes sme dali tekvicu a to tiez smakovalo 🙂 aj ked ine mamicky vraveli,ze to koc nevhutilo,ja spm zvedava ako budu chutit zeleninove kombinacie 🙂

lucul
7. júl 2014

vy tu veselo prikrmujete a mne sa do toho absolutne nechce ale zato mojej prvorodenej az moc 😀 mixovala som marhule a prevarala a zavarala pre livku na neskor a ostalo mi za misku tak som spravila linde s jablckom a bananikom no a ona mila zlata deliaca sa sestra ju fajnovo nakrmila kym som vysavala, dnes sa tak fasa pototo aj hustejsie mala ale netvarila sa, zeby jej to uskodilo 😅

cukrik580
7. júl 2014

@biba robila si doma tekvicu ci si mala vyzivku?

cukrik580
7. júl 2014

@lucul a ja sa bojim zacat s ovocim 😀 😀 😀 no uz viem co bude mat Samko na olovrant 😀 😀 😀

vieraft
7. júl 2014

@cukrik580 no ste teda mali na olovrant? 😉 u nas je akurat burka. aspon sa trochu osviezi vzduch . uz nam doviezli aj chladnicku. len este cakam, kym ju budem moct zapojit. a lejka zatial dnes spala len raz 2,5hodky, este raz hadam bude, lebo uz zacina byt mrztuta.
@lucul preco sa nemoze odstavit medzi 15-18 mes.? 😕 to som este nepocula. esteze som syna odstavila v 19 mes a dceru v 20mes. 😀

biba
7. júl 2014

@cukrik580 kupovanu,robit mu zacnem ked budu tie mixy zeleninky,narobim si dopredu apotom mu k tomu budem robit masko a uvazujem,ze mu to budem len mackat a nie mixovat nech si zvyka 🙂

matkomisko
7. júl 2014

Ja som planovala prikrmovat az od ukonceneho 6 mesiaca ale ked som vas citala ako uz prikrmujete tak som sla aj ja do toho uz 3 dni papame zemiak po troske dufam ze sa prikrmom zlepsi kakanie kedze krpec kaka na 14-16 den

cukrik580
7. júl 2014

@vieraft zatial len cecek 😀 😀 😀 aj Samco je mrzuty,spinkal by ale nevie sa ulozit chudak 🙂
@biba vyyyborne 😀 lebo chcem vediet kde si zohnala tekvicku 🙂 ja robim doma aj davam kupovane a ked robim doma tak nieco mackam a nieco mixujem,podla mnozstva,coho je vela,mixujem,coho malo,mackam 🙂

cukrik580
7. júl 2014

@matkomisko to nevadi ked kojene tak kaka,jedine ze by ho brusino bolelo 🙂 Samko kakal kazdy 4.den,teraz kazde ranko nalozi 🙂
@vieraft neviem ci mu mozem dat teraz "vecer" jablcko...neni to neskoro?

matkomisko
7. júl 2014

@cukrik580 praveze brusko ho neboli ani ho nema nafuknute ale ked si prdne to stoji zato vsetci ideme umriet od toho smradu 🙂 🙂

lucul
7. júl 2014

@cukrik580 staci sa ma opytat 😀

@vieraft vraj vtedy su deti najviac naviazane a nejake centrum sa vyvyja ci co a ja ti uz neviem ale mne to vravela dr.a nezavisle aj dve ine doktorky kamoskam, vraj ked sa dieta neodstavi do 12m a potom sa same neodstavi tak my mame odstavit medzi 18-24m, aj ja som dceru v 20m odstavila

lucul
7. júl 2014

@cukrik580 navecer sa ovocie nema jest

vieraft
7. júl 2014

@cukrik580 tiez by som uz teraz ovocie nedavala. pred 17 som leusu supla do postele a ona v tom momente zalomila, ani sa na mna nekukla. no tak by mohla aj castejsie. teraz este spi. len ju muim kontrolovat, lebo uz volakoo lozi cez celu postel, tak aby nepadla. pedvcerom tiez tak spala na manzelskej posteli v strede medzi poduskami, obcas som nakukla, vsetko ok a naraz jej tam nebolo 😕 . hned som letela pozriet, ze padla asi z postele, ale bolo mi cudne, ze bez placu a ona herecka sa odkotulala do postielky a tam dalej odfukovala. doteraz neviem, ako tam presla.

20erika07
7. júl 2014

@cukrik580 ee jabĺčko na noc, by mal hryzenie bruška, inak sa nemusíš báť dávať ovocie, my sme začali jabĺčkom a malá nemá problém ani so zeleninkou, ona je rada že vôbec jej do pusy dám niečo iné ako mlieko 🙂 začali sme inak pekne kakat po jablcku no akonáhle si telíčko zvyklo,už nezaberá jabĺčko na stolicu, dnes ešte nekakala a to jej dal ráno muž no keď som sa vrátila dom tak mala bolesti bruska a to už bol obed.
Inak dnes som zvládla prvýkrát Zvolen autom, som bola na zdravotnej z roboty, kokos ale nebyť mojej sestry tak tam bludim doteraz 😀 odišla som ráno pred piatou a vrátila sa o jedenástej, takže bol muž prvýkrát tak dlho s malou sám a zvládli to super 😀 o týždeň mám psychotesty, zajtra odchádzame na 6dní na chatu,takže vypnem kúsok, a v pondelok máme očkovanie och. Inak spíme od 15.10h,holá iba s plienkou, to sa u nás nestáva často 🙂

20erika07
7. júl 2014

To je pohodicka 😉

cukrik580
7. júl 2014

@matkomisko tak zo stoji za to aj po 4dnoch 😀 😀
@lucul
@vieraft
@20erika07 ved toto ze na vecer...tak sme nedali...skusim dnes kasicku,vcera predvcerom nechcel...teraz konecne zaspinkal ,uz sa snazil dve hodiny a neslo...aj som ho chcela vziat von ale poobede hrmelo a mne sa potom Maxo s Leom tlacia dnu...

lucul
7. júl 2014

Prave ideme od doktorky, zaradili sme sa medzi neockujucich

cukrik580
7. júl 2014

@lucul takto neskoro? ste ok? ci len dr robi aj vecer?

jeessie
7. júl 2014

@lucul vitaj v klube 🙂 a preco neockujete?

lucul
7. júl 2014

@cukrik580 a vies co ja mam uz tyzden teplotu a hrdlo ma boli a nadchu mam a linda kasle a livka ma soplik a z uska jej tiekol tak ze mame dojst,to je taka nasa doktorka domaca 😀
@jeessie lebo livia presne tyzden od ockovania mala reakciu presne tyzden jacala a mala 37,7-38,1 teploty a ze to je reakcia na ockovanie z dovodu ze ma velmi dobry imunitny system tak jej zrusila ockovanie, ze este mozno ked tak jedno aj to len polovicnu davku v zime a vy preco?

cukrik580
7. júl 2014

@lucul aha,no to som este nepocula 😀 😀 my ideme zajtra...uz teraz sa toho bojim v tom teple,chudatko moje male ☹ ja viem ze to zvladne,verim mu ale tak viete no 😀 😀