Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 ale myslela som kupať sa do spoločného bazéna alebo do detského bazéna, pýtam sa lebo o týžden ideme do Tatralandie na Liptov, tak neviem či sa kupkať či nie 😖
@veronikapodolska jaaaj,no kupkat asi ee 🙂
@veronikapodolska nestiham teraz citat vsetko, co ste pisali, ale kupat do bazena urcite nie, aj predvcerom o tom v spravach hovorila jedna dr., ze dieta do roka by nemalo chodit do bazenov na kupaliskach, do 6 rokov ani do termalnej vody. ja by som urcite neisla do vody s nasimi krpcami.
baby, my dnes odchadzame na chalupu asi na 5 dni, tak nepiste vela, lebo tam nemame net, tak nech potom nemam moc docitavat 😀 . papa
@veronikapodolska verejne kupaliska urcite nie ked nechodite na plavanie tusim od tych 10-12m a ak by ste chodili tak od 6m trosku moze ist, ak si dobre pamatam ako nam na plavani vraveli
@vieraft spolahni sa 😀
dik baby, pomohli ste mi sa rozhodnúť, tak sa kupkať nebudeme až na budúci rok, alebo jej zoberiem malý bazénik 🙂 a budeme sledovať všetkých a všetko naokolo 😀
@veronikapodolska presne na temu verejnych kupalisk a drobcov som sa pytala na plavani a vravela,ze trochu mozeme ist do bazena,no urcite neponarat pod vodu,ale ja by som do detskeho urcite nesla,tie su tusim vzdy najspinavsie☹ ale pobyt na vzdusiku urcite neuskodi
My sme prave vyrazili na nas prvy velky vylet smer TA3 tak som zvedava ako to zvladneme,zbalila som Lejovi snad vsetko od plaviek po zimny overal,vsetky lieky,papanie no stale mam pocit,ze som nieco zabudla,ale to je asi klaŕicky syndrom mamicky zaciatocnicky 😀
@vieraft to viiiiš Karlíku 😀 😀 uzite si toooo 🙂 aj ja chcem dakde ist ☹ o nic sa nestarat a ist si oddychnut ☹
@veronikapodolska nooo radsej tak,mini bazenik,trosku vody a uvidis jaka sranda bude 😀 😀
@biba myslim ze nie len zaciatocnicky 😀 😀 pozri sa na to takto...mlieko mas vzdy so sebou a ostatne sa da kupit 🙂 este je podstatna karticka poistenca asi 😀
@cukrik580 tak isteee,my sme mu pre istotu zobrali aj pas,aby mal daky doklad okrem karty poistenca a v kufri sa vezie aj hracia deka 🙂 jedine kresielko na krmenie,vybavim to v autosedacke 🙂 kks baby,nasa prva dovolenka a idu s nami obe babky a dedkovia,tak snad budem mat aj trochu vegetu :-P
ahojte, tak teplota sa nám vrátila, v noci mal niečo okolo 38, ale vyzeral byť v pohode, aj pekne zaspal, tak som mu nič nedala, ale ráno o 5h som mu už radšej dala nurofen, mal 38.3, cez deň mal niečo cez 37, teraz večer zasa vyše 38, tak zasa nurofen, hádam trochu viac pospí, lebo cez deň veľa nepospal a bol akýsi mrzutý celý, tak zajtra smer doki, chudáčik ako plače keĎ mu meriam teplotu v zadočku, tým digitálny aj bezdotykovým veľmi neverím, máme doma všelijaké, ale keď sa mám rozhodnúť či nasadiť lieky na zrazenie teploty, chcem to vedieť presne, tak som dnes išla kúpiť do lekárne klasický teplomer, akurát teda je dosť široký na takú malú riťušu 😝
@cukrik580 tak simonko sa už naučil, že čurá a kaká do misky, tak preto on už to nechce dať do plienky, preto začne byť nervozny, začne mrnčať a pozerať sa na mňa, ako keby mi chcel povedať, že mamo, zober ma už konečne 😀 a keď sa vyčurá, potom je zasa spokojný 😉 pri Simonkovi som začala hneď ako som prišla z pôrodnice, už som to mala odskúšané od Terezky, už som vedela ako na to, pri Terezke som začala neskôr, až v 4m, tak jej to dlhšie trvalo kým sa naučila, ale čuranie sme tuším ani nestihli nejako odchytávať, len kakanie, ale ako vedela sama sedieť, automaticky prešla na nočník a vedela, čo tam treba robiť a nemala problém tam sedieť 😉 len Terezka sa narodila na jeseň, takže v zime to bolo horšie, ale teraz pri Simonkovi, sa dá BKM docela dobre praktizovať a možo keĎ príde zima už bude pekne čurať do nočníka a budeme bez plienky.. ale jasné, že to nesilím, som rada, že dáva signál a že mu to nie je príjemné čurať do plienky 😉
@jeessie tak hlavne neymar im chýbal, ale nemôže celé družstvo stáť na jednom - dvom hráčovi, každopádne ani s ním nič nehrali, s chorvátskom vyhrali len vďaka rozhodcovi, a herecké výkony bohužial predvádzajú skoro všetci teraz, inak včera futbal fakt nič moc, ja som vydržala len riadny hrací čas, predlžovanie som už nezvládala, išla si ľahnúť, a potom o 2h ako sa simonko zobudil, som pozrela výsledok 😉
@biba skúšaj príkrmy, ktoré viac preháňajú, resp. nezapekajú, mrkva, banán tuším zapeká dosť, tak toto radšej vynechaj, skús do kašičky sušené rozmixované slivky pridávať, ak teda už papáte ovocie a dávaj vodičku, probiotiká tiež môžu pomôcť, ale to treba dlhšie užívať 😉
@veronikapodolska na verejné kúpalisko do vody určite nie, do vody sa ako dezinfekcia pridáva chlor, ak tam je chlor, tak pri kúpaní sa tam vytvára viazaný chlor a ten je veľmi nebezepčný, ak by sa ti dieťa vo vode vyčuralo, čo pri takomto malom dieťatku je určite pravdepodobné, na konci čurania nastáva spätný chod a do močovej rúry nasaje trochu vody z bazénu a tým pádom aj viazaný chlor, ktorý môže spôsobiť zápaly močových ciesť, toto bol dôvod, prečo som odmietla chodiť s Terezkou na plávanie do normálneho bazénu, ktorý sa dezinfikuje chlorom, ale chodili sme radšej do bazénu so slanou vodou, bazen čistili ozónom a nemali sme žiadny problém, kamoška čo chodila plávať so synom do bazéna s chlorom (bol to bazén určený len pre deti) tak jej syn a aj polovica detí z kurzu mala problémy so zápalom 😕 hlavne dievčatkám sa absolutne neodporúča ísť do chlorovej vody vo verejnom bazene, ale ja by som to ani s chlapcom neriskovala, ani pediatri to veľmi neodporúčajú čo som čítala... najlepšie je v tomto more - resp. slaná voda, tam toto nehrozí 😉... ale ak myslíš, že len ísť na kupalisko, že bude niekde ležať na deke, či v kočíku, tak to kľudne môžeš, ja som už bola so Simonkom, pekne tam pospal v chládku pod stromom v kočíku, sme ho aj budiť museli 🙂
Ahojte dievčatá, chcem sa vás opýtať, či aj vám vypadávajú vlasy. Doteraz je našu Lauru kojím a vlasy vypadávajú v chuchvalcoch. Pri prvej mi tiež padali, ale ani z polovice nie toľko,ako teraz. V piatok som bola u lekárky. Vzali mi krv a všetko mám v poriadku. Oplachujem žihľavovým vývarom, aj sem-tam žihľavu vypijem. Beriem vitamíny, do vlasov si vtieram také tonikum (v sklenených fľaštičkách). Už fakt neviem, čo s nimi. Stále som mala dlhé vlasy, už som ich aj riadne skrátila a vôbec nič. Už sa ma Sofinka pýta, či budem holohlavá. No strašnéééé... ☹
@gabinka79 jasne, aj mne padaju a riadne teda. Bohuzial s tym nic asi nenarobime, chce to iba cas a nove vlasky zacnu rasit. Ja som si sama vyrobila tonikum ( natrhanu a oplachnutu zihlavu-cim viac tym lepsie som na 2 tyzdne namocila do cistej vodky, scedila a mam paradne tonikum). Po umyti si to vtieram do pokozky. Neboj, bude dobre a vlasy nam porastu 😀
Náš Samko ked mal spinkat
@gabinka79
nie si sama:(...ja tiez vycesavam v chuchvalcoch,vytahujem len tak,vsade ich nachadzam,s gumickou mi padaju..vsade su..nic nerobim len sledujem malej ruky aby ich nedala do pusy..je to strasidelne,ale udajne by to malo prestat aj same..ja tiezberiem specialne vitaminy na vlasy a nechty a tiez uzivam od Ducray trikrat za tyzden kreastim..snad kusok to zastavi...
Je to tak, ako píšete - prúser! ☹ Keď dávam malú odgrgnúť, stále musím pozrieť, či mi z pliec nepozbierala vlasy. Koľkokrát aj keď dávam pozor, ich má obmotané okolo rúčky a dokonca, keď rozbalím plienku, aj tam ich nájdem napadané. Tie vlasy sa váľajú všade - po dlážke, v posteli, v kobercoch...
@cukrik580 ja iba dúfam, že dovtedy si budem ešte mať čo česať... 😅
@lucul ja som mala na svadbe dllllhocizne ze ked mi kadernicka robila vyces tak uz nemala kam pripinat vlnky tak zufala ze ci mi moze kustik konce skratit 😀 😀 😀 😀 inaaaac keby si sa vydavala,dam si tu namahu a dojdem ti zavinsuvat 😀 😀 😀 *
@gabinka79 ked nebude co cesat,nebude problem 😀 😀 😀 na vsetko treba hladat pozitiva 😀 😀
jaj baby...som mrtvaaaaa 😀 😀 😀 Samko vstal o 7,ja hore uz od 6,o 9zaspal,o 11jedola spal do 12:10 potom som robila vyzivu jablkovo bananovu,broskynovo mrkvovu,broskynovu-ta sa podarila akasi riedka 😀 😀 potom som samkovi robila do mraznicky cviklu a kalerab so zemiakom,varila som vrtulky s nivovo kukuricovo kuraco smotanovou omackou,rajcinovu polievku,upratala,samik pospal pol hodku...mycka isla dvakrat,potom tatinko priniesol marhuleeee,zacala som supat,tato okupkal Samka,kym prisiel tak cca dve hodinky som ho pestovala lebo nevedel zaspinkat,blaznili sa,okupkal ho,hodinu sme ho uspavali lebo bol unaveny...isli sme dosupat marhule (este asi polovica zostala) uvarila som to a bolo to dake riedke,tak som zacala vyberat to riedke...bolo mi to luto vyliat tak co s tym,napadol ma sirup 😀 😀 tak ma mm asi2 litre sirupu 😀 😀 zvysok som rozmixovala a mame vyzivu...popoludnajsie uz sa sterilizuju v mycke...tieto dam asi rano alebo v noci ked sa zobudi Samik na kojenie 🙂 za odmenu som si dala chipsy s kecupom a teraz to samozrejme lutujem 😀 😀 😀
Minule po ranu pozeram ze co to maly vkuse zuzle a on chudatko moj vlas az skoro v krku. Tot som mu zas z pindura odmotavala vlas. To je najhorsie, ze furt treba davat pozor, aby nemali tie vlasy na sebe. A to za chvilu zacnu mat novu zabavku - natahovat maminam vlasy a sticovat, to deticky naramne bavi. Potom budu mat plne hrste 😀 To chce len cas, pri najstarsom som mala totalne plesiny a postupne zacali rasit. Trva to tak pol roka. V lekarni mi nic nechceli dat ked kojim, ani ziadne vitaminy, tak neviem, len s tu zihlavu natieram, nech aspon cosi 😀
ahojte, vrátili sme sa od doktorky, vyfasovali sme ATB, krv v moči, vysoké crp, vyzerá to na zápal močových ciest 😝 ak by teplota išla vyššie, alebo by netoleroval atb, tak máme ísť do nemocnice, ale prvú dávku zľupol ako malinu a teplotu zatiaľ nemá, akurát sa mu akosi nechce spať, opičiakovi 😝

@veronikapodolska nooo tak to ani nekupuj...je to podla mna cca to iste,ja mu pri tom musim rozpravat ze vodicka je zdrava,ze mu to neublizi ze si kludne moze dat 😀
@veronikapodolska isla...ved moze byt v chladku na deke,v kociku,praveze ja by som isla radsej s 5mesacnym ako napriklad s 9 mesacnym ktore lozi 🙂