icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
11. júl 2014

@lucul 😀 😀 😀 😀 😀
@cerimi77 jeeeeemine...to z coho? ☹ Tak sa rychlo uzdravte 😉

cerimi77
11. júl 2014

@gabinka79 padanie vlasov súvisí s hormonálnymi zmenami čo sa dejú v našom tele po pôrode, ono to vraj okolo toho 6m po pôrode prestane a začnú rásť nové, neboj 😉 aj mne padajú teraz strašne 😕

cerimi77
11. júl 2014

@cukrik580 no neviem ako sa nám toto podarilo 😕

jeessie
11. júl 2014

@cerimi77 jooj, chudacik maly, tak nech sa rychlo uzdravi, takyto malinky a uz atb... drzime palceky

jeessie
11. júl 2014

no s vlasmi sme na tom, ako citam, vsetky rovnako. ja tiez len zbieram vselikde a malej kazdu chvilu z prstikov odmotavam, hadam to uz skonci. mne vzdy vlasy dost vypadavali a taaak som sa tesila v tehotenstve, ze za polroka hadam ani jeden nevypadol... tak sa mi to vratilo aj z urokami 🙂 no ale, ked po 6m by to malo skoncit, tak hadam ten mesiac este vydrzim.. 😎

slniecka85
11. júl 2014

@cerimi77 nevadi !hlavne nech pomozu!a nech sa rychlo z toho drobec dostane!

cerimi77
11. júl 2014

@jeessie no veď toto, Terezka mala prvé atb v 2,5r a simonko už takto skoro 😕 len aby to nebolo nič horšie a bol zasa rýchlo zdravý 😔
@slniecka85 díky, dnes vyzerá byť lepšie na tom, viac sa smeje, je bez teploty, tak hádam atb zaberú 😉

majaon
11. júl 2014

Ahojte zienky,no vlasy uz ani neriesim,tiez padaju ako listie na jesen a maleho kontrolujem,ci nepapa moje haro,akurat,ze aj jemu padaju tie prve vlasky a rad sa skrabka na hlave,takze velakrat ma plnu hrst aj svojich vlasov 😀 Ja som si dala melir,reku aj tak s tym padanim nic nenarobim,tak nech aspon trochu vyzeram k svetu 🙂 A inak by som poprosila vas,ktore mate jedalenske stolicky pre drobcov,ze ake su dobre,na co sa mam pri kupe zamerat a co je naopak zbytocne a ci su aj take pre babo co este nevie same sediet,tusim su take nejake polohovatelne,nevyznam sa v tom,tak ak mozte,poradte mi prosim...My este zatial neprikrmujeme,ale uz o tom uvazujem,lebo maly papa casto a asi mu uz nestaci moje mliecko,predsa je to valibuk 🙂 Boli sme v Bojniciach u Mudr.Hemzu,tak sme isli aj do ZOO,aha....
@cerimi77 prajem rychle uzdravenie malinkemu 🙂

lucul
11. júl 2014

@cerimi77 au zapal mocovych ciest, chuda male, rychle uzdravenie

cukrik580
11. júl 2014

@majaon jeeej,zlati ste 🙂 my mame stolicku mambo,je polohovatelna a stolcek sa da dat dolu cely alebo cast a da sa umyt,nozicky su tiez polohovatelne a da sa aj vyskovo nastavit 🙂

aplless
11. júl 2014

Ahojte tak s vlasmi u mna rovnako padaju a zbieram no co uz aj ostrihat som sa dala. my mame novinku maly sa konecne zacal pretacat na brusko a ide mu to rychlo takze zacina obdobie striehnutia aby niekde nespadol. vcera kostoval mrkvu moc mu nesmakovala viac von ako dnu inak sa stale kojime. spi skorl celu noc papa az okolo piatej nadtanom.

aplless
11. júl 2014

Stolicku mame niekde na povale klasicku drevenu zatial vydrzime v kresielku a ked bude sediet tak hu vytiahnem

julin
11. júl 2014

@slniecka85
ja by som tiež kojila od ráns do večera kedy sa dalo... No každému sa môže stať, že nech robí čo robí, tak malému mliečko nestačí. Odtláča sa, plače, skúsim prsník a je prázdny 😢 Prikladám ako najčastejšie viem, pijem čaje, jem všetky možné tabletky a doplnky a neviem čo všetko na podporu laktácie a aj tak mu mliečko nestačí. Raz prišiel deň keď sme sa rozhodli malého viac netrápiť a kúpiť umelé mliečko a dokrmovať. Preplakala som niekoľko dní, ale mnoho ľudí ma podporilo a povedalo mi, že som dobrá mama aj napriek tomu, že dokrmujem umelým mliečkom. Môj synček ma bude ľúbiť, aj keď sa mi netvorí toľko mliečka koľko by malo. Doktorka mi predpísala pumpu, no to pomáha len keď sa denne odsávam a to zas nemôžem kojiť malého. Myslím, že to, čo sa mi stalo vôbec neberie nič na mojej láske k malému a keby môžem kojím ho celé dni. No človek sa musí zmieriť s tým ako to je...
A aj preto som začala prikrmovať aj kašičkou.

julin
11. júl 2014

Inak vlasy padajú aj mne strašne, akosi som si stále nahovárala, že to je "jarný normál", ale ako vidím už dávno nie je jar a nie som v tom sama, ale nejako ma to netrápi kým mame metlu a ja ich stále zametám. Čo je horšie už som malému odmotávala aj z hračiek, z ručičiek skoro stále... Veľmi ste ma potešili tým, že to o chvíľu prejde 🙂

julin
11. júl 2014

@cerimi77 Prajeme Simonkovi skoré uzdravenie! A veľmi obdivujeme vašu BPM, my sme sa pokúšali od narodenia a prvé 3 týždne to bolo ukážkové. Kakal nám len do umývadla, cikal ako kedy, ale väčšinou sa to podarilo... Žiaľ ako rástol, tak prestal kakávať, kakal len raz za týždeň a to som nebola až tak v pohotovosti, aj keď som utekala či ja alebo manžel, nepodarilo sa nám ho dať včas nad umývadlo a nakakal do plienky :( Cikanie ani neviem odhadnúť kedy, keď ho prebalujem vždy ho skúsim dať, ale zrovna vtedy sa mu nedá. Môj manžel má iné šťastie, keď ho rozbalí tak mu hneď začne cikať :D a ociká prebalovací pult. Tatko zúri malý sa smeje 😀 No mne toto nikdy neurobí, tak neviem čo oni dvaja sa doťahujú 😉

majaon
11. júl 2014

@cukrik580 dik za odpoved,skusim pozriet 🙂

cerimi77
11. júl 2014

@julin nie je čo obdivovať, ja obdivujem tie, čo to robia tak ako sa má, že sú úplne bez plienky, to si neviem predstaviť, možno teraz v lete sa to ešte ako tak dá, ale v zime to musí byť zaujímavé a človek musí mať dieťa stále pri sebe, resp. čo najviac byť s ním v blízkom kontakte, aby tie signály vedel zaregistrovať a odpovedať na to, spať v jednej posteli, stále nosiť v šatke a pod., na toto ja nie som, ja som skôr za to, aby malo dieťa svoju vlastnú posteľ, šatkovať sa síce šatkujeme, ale nie 16h denne 😀 a sa mi vidí, že simonko dáva lepšie signály ak je bez plienky, len teraz chudáčik, keď je chorý, tak ho nemôžem moc nechať naholo, aj keĎ u nás doma je aj teraz skoro 27st 😝

sonulka81
11. júl 2014

@cukrik580 ja už mám tak preriedené háro že koniec...malá vždy keď sa chztí tak mám o pár vlasov menej...a včera sme boli u dokyny aj my 38.5 sa držalo tretí deň ale crp bolo negatívne tak ani moč nedávala robiť.akurát ako plače už tretí deň tak má hlasivky nejaké chytené zachrípnuté a vravela o tej 5 chorobe aby som kukala či sa nevysype...lebo že klesne teplota deti sa skludnia ale vyhádžu sa.strašne plače či zo zubov či ja neviem nič zatiaľ nevybehlo...a máme po dovolenke Karolínka nemá rada cesty autom...vrieska ako divá Emma ako sadla o auta tak zaspala a spala až do cieľovej stanice...Kaja kuká a vrieska celú cestu....

cerimi77
11. júl 2014

inak, konečne simon dnes lepšie pospal, lebo včera to bola bieda, som si myslela, že choroba ho viac unaví a skôr naopak, spal menej ako obvykle býva u neho zvykom, aj keď som mu dala nurofen, tak nič... dnes konečne potiahol poobede skoro 4h a teraz už zasa spinká.... Terezku mám u svokrovcov, tak sa docela aj doma nudím, ešte že vonku je škaredo a toľko ma to neštve, že už 4.deň som zatvorená doma 😝

adka31
11. júl 2014

@cerimi77 toto je hadam jedine ktore taha taketo spanky. V dobrom zavidim 😀 to si aj stihas cosi porobit 😀 snad sa to aj u nas casom popravi. Prvy spanok cca 40 min az hodina a druhy tak isto. Pokial kocikujem, tak aj dlhsie ale to nesmie ist okolo nejake vacsie auto, to je dovi - dopo 😉

matkomisko
11. júl 2014

@cerimi77 ja som mala planovany cisarsky takze som bola v nemocnici uz 29 januara a 30 som porodila chcela som ist na nadstandard ale nebolo volne nakoniec som bola spokojna aj na normalnej izbe tak som to uz potom neriesila, keby som bola na nadstandarde tak by sme sa tam stretli 🙂

matkomisko
11. júl 2014

Baby trosku som nervozna z toho ze krpec nekakal uz 5 den a to prikrmujeme 7 dni, kedze doteraz bol plne kojeny som to neriesila, zacal papat zemiak 3 dni potom tekvicu a dnes brokolica vsetko mu to strasne chuti 🙂 tak sa tesim

matkomisko
11. júl 2014

@majaon my mame tuto stolicku a je fakt super http://www.brendon.sk/Products/Details/57792

cukrik580
11. júl 2014

@sonulka81 aj spoluziacka co ma maleho tak tiez to mal teraz nedavno,alebo aj siesta to moze byt,tam je tiez vysyp po horucke...Samko cestuje rad ale neznasa autosedacku ked je teplo...chudak on sa tak strasne poti potom ze az tecie po sedacke,ani plienka nepomaha...

Jaaajha,my sme dnes mali so Samkom taky super dnik 🙂 sme si uzili jeden druheho a bol strasne dobrucky a vecer to zaklincoval tym,ze tri hodiny nechcel jest 😀 zazrak,cely den sa smial,pospinkaval,no parada 🙂 zas som mu pokupila "sprostosti" no co uz 😀 😀 a vcera som robila vyzivy-8poharov marhulovej,2pohare banan s jablkom,2pohare broskyna s mrkvou a 1velky a jeden maly ciste broskyne,ten sa podaril taky redsi,a kyselkavy,dala som dnes Samkovi ze sak asi to nebude chciet,nevadiii spapa ja,lebo mne chuti 😀 😀 no prd on mi z toho maleho hippkoveho poharika nechal dve lyzicky 😀 😀 😀 a ako som robila ten marhulovy bolo vela vody v tom...nechcela som to take riedke,tak co s tym,...odobrala som to riedke co islo,pridala cukor,kyselinu citronovu trosku a majko ma sirup do robotky 😀

cukrik580
11. júl 2014

@matkomisko mne zo zaciatku prikrmovania kakal tak jak pocas vylucneho kojenia az neskor zacal kakat kazde rano a dnes nalozil trikrat 😀 😀
Kolko ti toho spapa?

cukrik580
11. júl 2014

@adka31 co by som dala za 40-60minut vkuse 😀 😀 😀 mne prespi tak 20-30 😀 😀 poobede dokaze aj 3-4hodinky ale medzitym je 5x na cecku a musim spat s nim...ASI 😀 😀 este som neskusala odist na viac ako wc,inak sa zobudil a dospali sme 😀

julin
11. júl 2014

@matkomisko mne Dr hovorila, ze prikrmy nesmiem takto striedat. Ze 4 dni to iste musim davat a potom az nieco ine. Ze to travenie sa musi na to nejako pripravit, mozno preto ti nekaka.
Tak ale kolko Dr. tolko názorov 😀

matkomisko
11. júl 2014

@cukrik580 spapa 3-4 lyzicky, inak ja som malemu kupila do vajicka aero vlozku super vec kedze my vela cestujeme aj teraz sme v Karlovych Varoch, skus pozriet http://www.brendon.sk/Products/Details/50868

matkomisko
11. júl 2014

@julin ja davam vzdy 3 dni to iste, len on doteraz kakal az na 14-16 den

cukrik580
11. júl 2014

@matkomisko tak to malicko spapa,ked neboli brusko tak neries,ono sa to upravi,moj ma take huste a riadne zatlaci ocervenie a je vonku 😀 a potom rehot a ked mu poviem ze fuuj co si to urobil tak rehoty😀 😀
dakujem,idem to kuk 🙂