icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matkomisko
11. júl 2014

@cukrik580 u nas je to takto: vstavame medzi 6-7 hod potom je hodinu hore ide spinkat na 40-45 min na prse mi zaspinka na posteli potom je hore 1,5-2 hod a ide na balkon spinkat do kocika na 2-3 hod potom zase je hore 2hod a da si zase 40 min a uz sme hore do kupania, kupeme okolo 18 30 nakojim ho a teraz to pride pred 2 tyzdnami pekne zaspaval sam v postielke na chrbatiku kedze na brusku nikdy nespinkal, zrazu zistil ze sa da spinkat na boku ale to ho taha na brusko si lahnut a tak spinkat nevie a je problem zacne cestovat po postielke a place nevedel sa pretocit naspat nastastie posledne 2 dni sa uz pretaca z bruska na chrbatik,cize po pol hodinovom placi ho vyberiem z postielky dam mu prso a za 5 min spinka, inak spava medzi nami v posteli v postielke bol dovtedy pokial sa nezobudil na papanie, co bolo zhruba za 3 hod, predtym vstaval 4x za noc, teraz posledne 2 tyzdne taham nocnu som aj 7-8 x hore nevie sa ulozit a uz je hore a hlada prso no nedaj mu ho, takze zaver spinka na posteli a cestuje a my ho sledujeme cez kameru v obyvacke

matkomisko
11. júl 2014

@cukrik580 neskutocne su tie nase deturence 🙂 , neviem si predstavit zivot bez deti

cukrik580
11. júl 2014

@matkomisko u nas je to vselijako 😀 😀 😀 Samko sa vie otacat,uz dost davno ale jeho to nejak nenaplna 😀 😀 ine deticky to bavi ale jeho nie on len ked ma spehuje ked varim 😀 😀 ale cestovat cestuje po postielke od 11.dna...a na bok sa tocil uz v porodnici 😀 pretacat sa zacal z bruska ked mal 4tyzdne 😀 z chrbatika pred par tyzdnami oficialne ale nebavi ho to 🙂

matkomisko
11. júl 2014

@cukrik580 ach jo to bude zase noc uz 4x bol hore, a ja vzdy dobehnem dam prso on sa napije a zaspi na nom, ale ja viem ze zase bude spavat raz lepsie 🙂

cukrik580
11. júl 2014

@matkomisko mne toto robi stale ale az po prvom jedeni co mava medzi 1-4.v noci...potom kazdu hodinu,pol hodinu,dve hodiny...ako kedy a cez den vacsinou kazdu hodinu ako kedy...len trikrat bol kazdu hodinu hore aj v noci,ked mal par tyzdnov...

sonulka81
12. júl 2014

@matkomisko z brendona touragoo chceme aj my ale mm musí na služobku do BA.na boku spáva aj Karolína na brušku spala raz aj to sa v spánku pretočila sama a ani o tom nevedela...nechce spať na buuchu len na boku alebo chrbáte čo ja nenávidím na chrbte spať a milujem na bruchu...

sonulka81
12. júl 2014

@cukrik580 no malá vstáva 2x a to mám nervy lebo už spala aj celú noc alebo max 1x hore...

cukrik580
12. júl 2014

@sonulka81 Samko spi ako kedy,dnea bol hore o 1,4,5,6,7 napriklad 🙂

cukrik580
12. júl 2014

@sonulka81 a potom spal od 9-11 a teraz spi od stvrt 🙂

sonulka81
12. júl 2014

@cukrik580
@cukrik580 by ma trafilo...dnes je kľudnejšia a aj teploty konečne končia...dúfam 😀 🙂 😵

matkomisko
12. júl 2014

@sonulka81 no ja mam Brendon 5 min pesi od domu tak som tam stale🙂

matkomisko
12. júl 2014

@cukrik580 tak to ma tesi ze nielen ja som tak casto hore🙂

sonulka81
12. júl 2014

@matkomisko ja som tam bola dva x v živote...😀

lucul
12. júl 2014

@matkomisko a ty si z race? Ja som racanka od narodenia a mala mi tam do skolky chodi 😀

cukrik580
12. júl 2014

@sonulka81 to by si si zvykla 😀 😀
tak hadam uz bude dobre 😉

@matkomisko niekedy mi od jednej pyta papat kazdu hodku ale cucne tak dve tri minutky a je dobre a niekedy ide spat o 9,papa o 4,6 a o 8 ked vstava 🙂

Babyyyy mne odislo dieta 😀 😀 k svokre a kupit maminke zmrzlinku do lidla s tatinkom a ja ze oddych...tak som troooosku upratala,smeti vyniesla,psom dala hunde flocken 😀 trosku sme sa pohrali,pozbierala som hovienka,nazrala som s jak prasa 😀 😀 😀 a cakam kedy pridu,uz som sa hrala aj so Samkovou hrkalkou,co mi tak chyba a to su este neni prec ani hodinu a pol 😀 😀 😀 ale ratam ze pridu s placom a hned pojde na cicik 😀 😀 😀 a mozno prekvapi ako vcera 🙂

cerimi77
12. júl 2014

@adka31 hej, porobím si pri ňom dosť, ale to zasa nemôžem mať Terezku doma 😀 😀 😀 tá ma silné obdobie vzdoru a straaašne mi pije nervy posledné dni, ona dokáže byť veľmi zlatá aj poslušná, ale potom chytí rapel z ničoho nič, resp. z blbosti a konec 😝 a Simonkovi práve autá vôbec navadia, jemu sa lepšie spí v takom nejako hluku, kedy chodia autá aj kamiony, to skôr ticho mu môže vadiť 😀
@matkomisko veru, na nadštandartke by sma sa určite stretli, ale divné, veď voľné tam tuším bolo... ja som pri Terezke bola dole, tiež som to už potom neriešila, lebo som si tam našla super spolubývajúce za ktorými mi bolo veľmi smutno, keď odchádzali, ale ostatné bolo vtedy otras, sa nedá ani porovnať s tým, čo som mala teraz, som sa cítila fakt ako na hoteli, ani domov sa mi nechcelo ísť 😀 😀 😀 a tiež si myslím, že z tých príkrmov veľa nespapá ešte a ak doteraz takto kakával, tak 5 dní ešte nie je až tak veľa....

cerimi77
12. júl 2014

@matkomisko simonko spí len na brušku, ak je dostatočne unavený, tak ho položím na bruško, chytí si svoju opicu (dečku-maznáčik), dá palec do pusy a spí, ale posledné dni sa tiež rád pretáča na chrbátik a na ňom nevie zaspať, takže začne mrnčať, toto sa opakuje aj 3-4x kým zaspí... a robí to aj v noci, nechce sa mu spať, pretočí sa na chrbát a džavoce si tam, vykecáva si, víska, až tatina v obyvačke zobudí a mňa samozrejme tiež, tak ho tiež 3-4x pretáčam, kým zaspí 😕 už aby bol viac pohyblivejší a nech si potom robí v postielke čo chce 😀 😀 😀 ... inak simon už vydrží byť dlhšie hore, 2-3h, cez deň dá väčšinou jeden dlhší a jeden mini spánok, ak pospí 4h, potom ide spať až navečer a vtedy pospí len cca 30min, čo mi zasa aj vyhovuje, aspoň sa stihne unaviť na noc... dnes dlhšie ráno pospal, asi do 9.30, potom išiel niečo po 12h spať, pospal do 14.30 iba a potom išiel až o 18h a doteraz spí
@sonulka81 aj simon už prespal celú noc a teraz sa budieva, okolo 1-2h a potom okolo 5-6h ale to ho potom ešte ukladám spať, lebo sa mi nechce ešte vstávať 😀

matkomisko
12. júl 2014

@lucul byvam v Raci uz 17 rokov ale inak som z vychodu🙂

lucul
12. júl 2014

@matkomisko a kde byvas ked si 5min. od brendonu tak sme mozno susedky 🙂 moja mama byva na komisarkach, mozme sa niekedy stretnut 😉

matkomisko
12. júl 2014

@cerimi77 pravaze ked som nastupila do nemocnice nebolo volne a potom som to uz neriesila lebo som bola celkom spokojna aj na normalnej izbe a ostatne som nejak neriesila🙂

matkomisko
12. júl 2014

@lucul moj ex manzel tam vyrastal a zije a starsi syn chodi na Tbilisku do skoly a ja byvam trosku vysssie v Racany Bianco, super mozeme sa kedykolvek stretnut budem rada🙂

cukrik580
12. júl 2014

Este som sa zabudla pochvalit...ofrkala som si ruku horucim olejom...mam par pluzgierikov,esteze mam male babo,inak by som doma nemala same cicadermy,bepantheny a kadeco 😀 😀 😀

joooj,a tej masaze co na nu cakam asi od porodu sa zjavne nikdy nedockam...takze dobru noc :-/

adka31
12. júl 2014

@cerimi77 aj my sme ho praveze chceli naucit spavat v hluku, alebo aspon nie celkom v tichu a on, chrobacik maly prave ma rad ticho. laka sa aj pri buchnuti, kychnuti, prudsom pohybe. Ale tak co, kazde dieta je ine, jedinecne a co ma rado jedno, neznasa druhe. Neboj, obdobie vzdoru je normalny vyvinovy milnik, patri to k jej veku a casom prejde. Mam to odskusane a rokmi overene, ucim taketo male deti 😀teda momentalne som si dala taku malu 3 rocnu prestavku a vychutnavam si moje male babatenko 😀😀😀

cerimi77
12. júl 2014

@adka31 my bývame v úplnom centre mesta a simon najlepšie spí, ak sa posadím na lavičku pred barakom, kopec ľudí stále chodí okolo, kopec áut, hukotu, kostol do toho hneď nad nad nami bimboce... ako som s ním prišla na barak, tam tichučko, on hneď hore 😀 ale ako ho nechávam v predzáhradke pod hroznom, tam prejde aspoň občas nejaké auto, tak tam spí už dobre 😉 Terezka bola zasa na ticho naučená, lebo moja mama s ňou chodila von na takú tichú cyklotrasu, len vtáčiky tam štebotali a bol problém, stačilo auto, pes, alebo len aby som sa zastavila pri niekom a prehodila nejaké slovo, tak bola hore 😝 so simonom našťastie nie je problém... a to obdobie vzdoru, ja viem, že to je normálne obdobie, veĎ všetky deti v jej veku sú ako cez kopirák, ale je to zaberák niekedy 😝 😀 od septembra ide do škôlky, tak som zvedavá či to pomôže 😀

aplless
12. júl 2014

Moj milovany sa prave zobudil a vvyzera ze je vyspaty aaaa pomoc ja som este nespala dnes toto este nikdy neurobil

adka31
13. júl 2014

@cerimi77 isto hej, zaciatky mozu byt vselijake, ale aj nemusia, ale to je uz to inej temy. co vsetko sa dieta nauci v skolke a co mu skolka da nebudem vypisovat, ved to kazdy vie, sama uvidis ako sa dieta meni, socialne dozrieva, lebo je v kontakte s inymi detmi a s inymi dospelymi. pekne krok za krokom. Ja mam taku neterku, sila ake dieta to je, keby som nevedela aku ma vychovu, poviem - nevychovane decko. Skratka povaha. Do MS ju dali zavcasu ( ziju na striedacku v Chicagu a tu) a teda ona mozem povedat je svetly priklad toho, ako skolka v dobrom ovplyvni spravanie dietata. A to chodi do MS aj tam a v lete tu. bude dobre, tes sa ze ti ju zobrali, u nas je situacia taka, ze deti rodicov na MD neberieme pre obrovsky dopyt a tym padom nedostatkom volnych miest.

Prave kojim, tak preto v noci vypisujem. 😉

cukrik580
13. júl 2014

@adka31 u nas sa kojilo pred hodinkou a mne sa neda spat 😀 😀

20erika07
13. júl 2014

Čaute kočeny, zase ste tých strán popísali, nebola som tu od utorka 🙂 boli sme na chate od utorka,ale najprv na nožičky,tiež už máme konečne jadierka a všetko je v poriadku. Potom sme odisli na tú chatu,no búrky,dážď, vo štvrtok bolo kus pekne a včera. Chlapi sú ešte tam,ale ja s malou už doma,sme sa dobre zvadili, tak prišli pre mňa svokrovci. Malá taká šťastná keď sme prišli dom 🙂 inak to zvládla celkom super,nato že chlapi vkuse v liehu,a hluk,krik, az do noci,a v jednej miestnosti aj malá spala, doma sa preberie po kúsku hluku a tam nie. Ale cez deň spávala tak ako doma,polhodinky. Chlapec keď mal rok a zobrali ho tam svokrovci na chatu prvýkrát,tak tam spal 5hodín cez deň vkuse 🙂 iný vzduch. Ale akože vôbec som si neodychla, stále bolo treba dačo variť a este aj s malou byť,tak som rada že som doma. Zajtra máme očkovanie, už teraz sa desim. V stredu mám psychotesty z roboty,och.
Inak spíme už vyše týždňa celú noc, tiež sa už prevraciame z chrbatika na bruško, ale opačne už prestala, neviem prečo. Ráno sme vstali o ôsmej a o deviatej zalomila a spí ešte, divím sa teda.
S vlasmi mám aj problém, zachvilu budem holohlava 😀.
Inak všetko ok,sme späť v civilizacii 😀

sonulka81
13. júl 2014

@20erika07 ským si sa zvadila s mužom?a vlasy sú večná téma ja mám preriedené tak že koniec...dúfam,že to skončí...malá má stále namotané okolo prstov minule na riťulke prilepený...a o zemi ani nehovorím a keď vysávam tak chuchvalce namotané na kefkách...

lucul
13. júl 2014

Ahojte, spisujem zoznam co zbalit na dovcuua zistujem ze asi to nase megaafto bude male 😀
Co porabate? My sme same,tato isiel na servis a mne sa nic nechce